Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Калин Цеков каза:

Имам един въпрос относно закупени билети за пътуване с  Turkish , но закупени от Ticket.no. Тъй като до полета остават 7 дни , реших да влезна на сайта на турците и да видя да няма някаква промяна, въпреки, че до сега винаги са ме уведомявали за такава. След като вкарам PNR номера и Фамилията от резервацията ме кара да въведа и номерата на билетите за двамата пътуващи (както всеки път). След това обаче получавам отговор, че такава резервация на съществува и да съм проверил дали всичко е изписано правилно. Когато влезна на сайта но ticket.no билетите излизат, през WhatsApp съпорта (бот) на Турците ми казват че откриват резервацията по PNR номера и ако искам да видя подробности да последвам дадения линк. Но от линка съответно отново трябва да вкарам номерата на билетите и имената и пак ми дава съобщението, че има проблем.

Има ли някой подобен проблем? тоест това някакъв временен проблем ли е или има за какво да се притеснявам?

Имах такъв проблем скоро

С пнр номера не ставаше , но с номера на билета си ми излезна в сайта на турците

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди 2 години от сайта ми даваше, че няма такава резервация, в същото време от приложението я показваше. Проблем нямаше с полета.

В твоя случай е възможно PNR в тикет.но и авиокомпанията да са различни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Branko каза:

Имах такъв проблем скоро

С пнр номера не ставаше , но с номера на билета си ми излезна в сайта на турците

И при мен така беше до преди 3-4 седмици (тогава за последно проверих) . Днес и с номера на билета не ми излиза.

преди 6 минути , neuromancer каза:

Преди 2 години от сайта ми даваше, че няма такава резервация, в същото време от приложението я показваше. Проблем нямаше с полета.

В твоя случай е възможно PNR в тикет.но и авиокомпанията да са различни.

Да различна са ( знам ги и двата). Както казах до преди 3-4 седмици когато и да съм проверявал всичко беше Ок.

1752456580_IMG_5357Copy.jpg.b8121c1f3cd6594d2913363b363db2d7.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Калин Цеков каза:

И при мен така беше до преди 3-4 седмици (тогава за последно проверих) . Днес и с номера на билета не ми излиза.

Да различна са ( знам ги и двата). Както казах до преди 3-4 седмици когато и да съм проверявал всичко беше Ок.

Може да е някакъв временен бъг тогава

Публикувано:
преди 5 часа, Калин Цеков каза:

1752456580_IMG_5357Copy.jpg.b8121c1f3cd6594d2913363b363db2d7.jpg

Е според съобщението има разминаване във фамилията. Може да е, ако имаш някаква особеност в изписването или ако си писал някъде презиме и фамилия и ги е сляло и тем подобни варианти. Разгледай си в профила в тикет.но дали някъде не са написали номера на билетите или пък в потвърждението.

Публикувано:
преди 14 часа, Jorro каза:

Е според съобщението има разминаване във фамилията. Може да е, ако имаш някаква особеност в изписването или ако си писал някъде презиме и фамилия и ги е сляло и тем подобни варианти. Разгледай си в профила в тикет.но дали някъде не са написали номера на билетите или пък в потвърждението.

Фамилията ми се изписва без кой знае какви особености - Tsekov. Така е изписана и в билета, който имам. До преди месец нямах проблем да влизам в резервацията си, проблемът се появи от вчера.

Публикувано:

Някой който е летял скоро с Търкиш може ли да сподели ако е бил на Airbus A330-300 какво е разстоянието между седалките при стандартните места?

Преди време съм пътувал с тях до Мавриций и не бяха от най-широките, но нямам спомен с какъв тип самолет е било. Гледам от сайта им за ехтра лонг местата някакви умопомрачителни цени, а пък аз съм си достатъчно висок, че да не се събирам лесно в тесни пространства :)

Публикувано:
преди 1 час, Captain45 каза:

Някой който е летял скоро с Търкиш може ли да сподели ако е бил на Airbus A330-300 какво е разстоянието между седалките при стандартните места?

Преди време съм пътувал с тях до Мавриций и не бяха от най-широките, но нямам спомен с какъв тип самолет е било. Гледам от сайта им за ехтра лонг местата някакви умопомрачителни цени, а пък аз съм си достатъчно висок, че да не се събирам лесно в тесни пространства 🙂

Туркиш имат много голям флот от 330-ки, които са събирани във времето от различни компании и имам чувството, че не всички са с еднакво разстояние. Като цяло не могат да се похвалят с много пространство, даже имам чувството, че в раян и уизз с новите им седалки разстоянието е по-голямо. Пробвай да помолиш за смяна на мястото по време на чек ин като си оставяш багажа, а сега си остави стандартно място. Имаше и една опция за смяна на машините за селф чек на летището, ако не си генерирал бордна карта. Като се чекираш не завършвай процеса и пробвай да си го смениш на машината и ако не стане на гишето. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

По моя казус с липсата на резервацията ми в сайта на Turkish, получих отговор от тях през feedback формата им. Видно правят някакъв ъпгрейд. Така че го имайте в предвид, ако имате подобни проблеми.

IMG_5371.jpeg.53dbb06187240c57b518ddd64d4a550c.jpeg

Редактирано от neuromancer
махнати лични данни
  • Харесвам 8
Публикувано:

Днес получих имейл от тях,че докрая на годината ми изтичат натрупаните мили. Не са много около 3200 са,но не знам за какво да ги ползвам.За сега само в апликацията на Търкиш ми стигат за избор на седалка за предстоящ полет. Ако някой има идея или нужда от мили, може да сподели или да пише на Л.С.Между другото полетът ми е от ,, пролетния австрийски джеткост". Резервациите от тази промоция  минават ли  безпроблемно?

Публикувано:
преди 19 минути , valpet каза:

Между другото полетът ми е от ,, пролетния австрийски джеткост". Резервациите от тази промоция  минават ли  безпроблемно?

Излетях си и четирите дестинации и забравих даже. Всичко чудесно.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 17 минути , valpet каза:

.Между другото полетът ми е от ,, пролетния австрийски джеткост". Резервациите от тази промоция  минават ли  безпроблемно?

Имах полети с Air Serbia и Ryanair от същата "промоция" и си летях безпроблемно. Имам и с Turkish, ама са за догодина. Не би трябвало да има пробем.

• Харесвам 3
Публикувано:

Изявление на Turkish Airlines: „Всички полети на Turkish Airlines от 19.00 до 22.00 часа са отменени".

Първо съобщиха за проблеми с чекирането, а сега това.

За летище Истанбул става дума.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

lhttps://www.bta.bg/bg/news/balkans/560980-zaradi-tehnicheski-problemi-tarkish-earlayns-otmenyat-vsichki-poleti-ot-istanbul

Заради проблеми в мрежовата инфраструктура турската национална авиокомпания Търкиш еърлайнс (Turkish Airlines) отменя всички полети от Истанбул между 19:00 и 22:00 часа местно време (18:00-21:00 часа българско време), съобщи Анадолската агенция.

Търкиш еърлайнс уточнява, че ще осигури настаняване, възстановяване на платените суми и компенсации за всички загуби заради отменените полети, излитащи от Истанбул.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
Due to the general malfunctions and interruptions in the information technology infrastructure, all passengers with bookings on flights between November 1 - November 2, 2023 (included) have been granted additional change and refund rights, provided that the transactions are made until November 7, 2023 (included). More details: https://www.turkishairlines.com/en-int/granted-some-rights-for-passengers-due-to-infrastructure-maintenance/index.html 

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, току що се регистрирам. Супер нов съм в тая материя, реших да пиша, срещнах нещо, отне ми асове днес и не съм го разгадал, може някой да има опит и да ми обясни.

Имам полет утре за Тайланд през Истанбул с Турските авиолинии. Това е частно пътуване, аз съм си направил всичко от до. Ще искам визата ми да я издадат там като пристигна, тоест VOA, подготвил съм се. Когато се отвори възможното онлайн check-in, почнах да попълвам,  но ми поиска допълнителни документи. Тук нещо ме обърка окончателно, има само две опции и за двата полета, до Истанбул и след него, "виза" или.. резидент на Шенген...

Та, ние не сме още в Шенген, виза нито за Турция се иска.. а ако не дам тия допълнителни "документи", просто не ми дава бордна карта, а.. някъде по тия процедури, които и през тяхната апликация, и през десктоп достъп до сайта им и вече ми издадоха место...

Знам от приятели, че най добре на живо на аерогарата, но исках да знам защо уж има онлайн опция пък не се справих.

Благодаря предварително :)

Публикувано:
преди 44 минути , Nik. Karag. каза:

защо уж има онлайн опция пък не се справих.

защото не са го направили добре. Визата която се иска не е за Турция, щом няма да влизате в нея, а за Тайланд. Иначе имаше подобни разкази за Сейшелите. Направо на гишето отиваш и нямаш проблеми.

Публикувано:
преди 1 час, neuromancer каза:

защото не са го направили добре. Визата която се иска не е за Турция, щом няма да влизате в нея, а за Тайланд.

Благодаря за информацията!! Наистина друго и не мога да направя, особено глупавото е, че се разграничават две отделни изисквания, за полета до и последващия от Истанбул. Утре ще видя от първо лице, дано не възникне някакво замотаване, почнах го онлайн, получих място а нямам бордна карта... Прикрепям как изглежда наяве, същото го искат и за първата част от полета.. 

IMG-0aa0310fe04d3ab244b53727c205552a-V~2.jpg

Публикувано:
преди 7 минути , Nik. Karag. каза:

особено глупавото е,

Не е глупаво , а е стандарт при а/к. Когато има визови изисквания за крайната точка ( а понякога и за средната точка ) ,се изисква верификация на гише . Има няколко а/к и аппове ( но Търкиш не от тях ) , при които подобни верификации могат да се извършват със сканиране на паспорти и визи в домашни условия .

• Харесвам 5
Публикувано:

Как мога да вляза в профил на Търкиш с имел? Не е запомнен номерът при регистрация и не дава възможност за вход. Пробвах със забравена парола, но не пристига мейл.

Публикувано:

Привет, накратко по моя "казус" да дам финални обяснения, след като съм го "минал". Не ползвайте апликацията им ако ще летите към Тайланд. Направете си всичко необходимо, вземете го, и на check-in на нашата аерогара си процедирайте, все едно нямат апликация. Тоест попълване на "допълнителни документи", такива визи, Шенгенски глупости, прави онлайн процедурата бъгава, не е направена за нашия случай, просто апликацията им не я бива. Виза може и се вади при пристигането там в Тайланд. Това е. Минаването ми мина уникално лесно, платих 2200 бата в брой.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, Цвете каза:

Как мога да вляза в профил на Търкиш с имел? Не е запомнен номерът при регистрация и не дава възможност за вход. Пробвах със забравена парола, но не пристига мейл.

Потърси в мейла, след регистрация изпращат мейл с кода и паролата.

• Харесвам 2
Публикувано:

Относно дългия престой в Истанбул при полета февруари за Панама сити, звъннах на Варненския офис и от там провериха за нашия полет и казаха, че тъй като има ранен полет с по малък престой, нямаме право на безплатен хотел и трансфер. Когато резервирах, ранния полет обаче не ми излизаше и ми обясниха, че това е защото е закупувано от промоцията. Та с две думи резервирам си хотел и използвам Havaist, които са денонощни за трансфер.

• Харесвам 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

При промяна в часовете на полетите, Turkish дават ли възможност обикновено за промяна на дати? Ако да, трябва ла тази промяна да бъде за всички пътници, които са на резервацията или може и само на 1 да променят?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.