Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 16 часа, yordanov каза:

Доста нелепо. Дано има достатъчно време да го оправят, че магеланската инвазия в Бали в средата на юли наближава, а сме със заложен 787.

Гледам, че първият полет (до Анталия) е отложен от 8ми на 9ти, дано не се налагат още промени в графика на самолета.

Е той пък само един ли им е този самолет, от прочетеното в статията, виждам че този е щял да бъде използван само за вътрешни полети в страната...

Връзка към коментар
1 minute ago, zvezda9001 said:

Е той пък само един ли им е този самолет, от прочетеното в статията, виждам че този е щял да бъде използван само за вътрешни полети в страната...

Той ще направи "обиколка за овации" вътре в страната и после ще си влезне в график да изпълнява международни полети. Вторият и третият такива самолети за ТК вече са почти готови (по снимки от завода в Еверет). Може би скоро ще бъдат доставени в Истанбул.

(При внедряване на нов модел за а/к екипажите трябва да минат през обучение и затова обикновено правят къси полети някакво време)

• Харесвам 4
Връзка към коментар
6 minutes ago, zvezda9001 said:

The first route announced is Bali.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Според мен прозорец се сменя за един ден....

иначе новия самолет го пускат първо на къси маршрути за обучение и за да свикнат екипажите по-бързо с него

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Стига да го има наличен. Много е вероятно европейските оператори и операторите от МЕ да имат на склад. Остава да намерят кой има повече от 1 на склад и иска да помогне.

Връзка към коментар

Някой има ли идея защо при директен полет от Истанбул за Малдиви цената е по-висока отколкото при полет от Милано с прикачане в Истанбул. Всичкиполети са турските авиолинии.

Това е с полет от Милано:

MPX-MLE.png.f672ff723e484d0761b0026bf0f0fc96.png

С полет от Истанбул:

IST-MLE.png.9238b60b3645d9e3b44ec092acec3cd1.png

Връзка към коментар
3 minutes ago, penkoyordanov said:

Някой има ли идея защо при директен полет от Истанбул за Малдиви цената е по-висока отколкото при полет от Милано с прикачане в Истанбул. Всичкиполети са турските авиолинии.

С полет от Истанбул:

В други теми е коментирано същото- от Испания (Мадрид) със спирка Лондон до ... (не се сещам) беше по- евтино, отколкото Лондон - ....

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 27 минути , penkoyordanov каза:

С полет от Истанбул:

Това е по-скоро правило. Има аргументи в друга тема, на която не помня заглавието. Трябва да търси.

Връзка към коментар

Определянето на цените на самолетни билети не е нужно да следва някаква напълно прозрачна за всички логика, цените са такива, каквито авиокомпаниите ги определят и те със сигурност си имат достатъчно добри причини да го правят обикновено свързани с борба за трафик в условията на силна конкуренция.   

В случая обаче, имай предвид, че цената която си показал за Милано-Истанбул-Мале  e с 14 часови престои в Истанбул и в двете посоки. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, penkoyordanov каза:

С полет от Истанбул:

доста сме писали по въпроса, но накратко, за да се конкурират по цена с директните полети Милано - Малдиви

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Все пак говорим за премиум авиокомпания... размера въобще не се гледа особено ако видиш какво качват хората на борда, ръчния багаж е 8 кг по принцип и него не го мерят по принцип.

На гейта пък въобще да не говорим някой такива неща да прави... не знам с какви компании си летял досега, че са те травмирали така... всъщност знам де. :nea:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Сайта на Турските авиолинии, предлага ли възможност да се видят цената на билетите за голям период от време, например за цял месец, за да се сравняват. Благодаря! За седмица видях, че е възможно. Какво предлагат, когато има означено Touristanbul - Free Istanbul Tour

Връзка към коментар
преди 27 минути , rdd каза:

Сайта на Турските авиолинии, предлага ли възможност да се видят цената на билетите за голям период от време, например за цял месец, за да се сравняват.

Гугъл флайтс го прави това за (почти) всички авиокомпании. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Сега проверих, с флексибъл дати си излиза матрица 7х7 за цените за една седмица, която може да се превърта за следваща или предна седмица. На мен това ми вършеше работа. Извинявай, ако  съм те подвел, че може да излезе матрица за цял месец директно.

А за туристистанбул зависи колко ти е времето между двата полета и дали денем или нощем. за денем обиколка с храна, за вечер хотел с вечеря и закуска. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , Светославов каза:

А за туристистанбул зависи колко ти е времето между двата полета и дали денем или нощем. за денем обиколка с храна, за вечер хотел с вечеря и закуска. 

Благодаря за помощта. Така е идеално за проследяване. А обиколката какво включва, освен обяд? А хотела, те ли го предлагат или има избор. Осигуряват и трансфера, нали.

Връзка към коментар

Аз ползвах хотел, а не обиколка, че кацнах вечерта. Да, те предлагат хотела, като групират хората по техни си критерии и осигуряват трансфера в двете посоки. Хотелите са много прилични. Обратния трансфер е съобразен с полета и от хотела ти казват кога ще те вземат.

С гуглето си излиза инфото за обиколката на  touristanbul. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Светославов каза:

Аз ползвах хотел, а не обиколка, че кацнах вечерта. Да, те предлагат хотела, като групират хората по техни си критерии и осигуряват трансфера в двете посоки. Хотелите са много прилични. Обратния трансфер е съобразен с полета и от хотела ти казват кога ще те вземат.

С гуглето си излиза инфото за обиколката на  touristanbul. 

Благодаря! Проверих обиколките с touristanbul. Добре са го измислили. Браво! А при нощувките, може ли да се разхождаш извън хотела в случай, че имаш свободно време?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.