Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, rdd каза:

А при нощувките, може ли да се разхождаш извън хотела в случай, че имаш свободно време?

А какви могат да бъдат аргументите Турските авиолинии  (дори на теория)  за  ограничения за излизане от хотела  за граждани на безвизови страни?  

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
На 21.09.2019 г. в 14:42, epetkov каза:

А какви могат да бъдат аргументите Турските авиолинии  (дори на теория)  за  ограничения за излизане от хотела  за граждани на безвизови страни?  

По-добре да питам, и да изглежда като глупав въпрос, отколкото да попадна в някаква забранителна наредба, правилник или друго. И можеше да отговорите само с едно "не".

Публикувано:

Здравейте,

Имам 3 резервации с ТК за полети през Февруари. Авиокомпанията промени полетите с по 10-15мин (никакъв проблем), но след тази промяна получих мейли и SMS-и, че задължително трябва да им звънна, за да ги потвърдя. Оттогава в сайта ми резервацията ми излиза с опция CHANGE (не работи) или CANCEL. 

Звънях на ТК, казаха, че като не е купен директо от тях имат достъп само 24ч преди полета, като не е сигурно дали ще ми потвърдят тогава резервацията. Казаха и да звъня на издателя. Звънях три пъти на сайта, от който е купен. Уверяват ме, че всичко е точно и че изпращат билетите на отдела за rebooking. Една от трите (през Sabre) дойде ребукната с нови ЕТКТ (излизат и стария и новия), а другите две (през amadeus) въпреки уверението на служителя на mytrip, че всичко е ОК си стоят в сайта на ТК с опция единствено за промяна или отмяна.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем при ТК?

Бих се радвал и на някакви препоръки, ако някой нещо се сети. Благодаря!

P.S. В допълнение в amadeus нещо май се е омазало. В checkmytrip.com билетите ми излизат със странна допълнителна отсечка на 21.Сеп (датата на промяната изглежда) SOF-SGN 1:00 - 2:00 (duration -3h) flight number GG001.

1.jpg

Публикувано:
На 23.09.2019 г. в 16:56, stoyan.gotsev каза:

Звънях на ТК, казаха, че като не е купен директо от тях имат достъп само 24ч преди полета, като не е сигурно дали ще ми потвърдят тогава резервацията.

Ако сте звънели в софийския офис, пробвайте варненския или истанбулския.

На 23.09.2019 г. в 16:56, stoyan.gotsev каза:

В допълнение в amadeus нещо май се е омазало. В checkmytrip.com билетите ми

Явно има някакъв проблем, защото аз изобщо не мога да си добавя полета, а не е купен от посредник дори. :wink:

Публикувано:

Извинявай за късния отговор, бях в разход.

Да, можеш да се разхождаш, стига да имаш късмет с времето. Лошото е, че не знаеш предварително в кой хотел ще си и евентуално предварително да провериш за нещо интересно в близост. 

• Благодаря 1
Публикувано:

@stoyan.gotsev, през сайта на Turkish не могат да се променят полети, тази опция никога не е работила до сега, някога може и да стане. 

Иначе call центровете в Турция, Германия, САЩ, Франция и Англия могат да правят всичко. Също може да им пишеш и на feedback формата на сайта.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 23.09.2019 г. в 15:56, stoyan.gotsev каза:

Здравейте,

Имам 3 резервации с ТК за полети през Февруари. Авиокомпанията промени полетите с по 10-15мин (никакъв проблем), но след тази промяна получих мейли и SMS-и, че задължително трябва да им звънна, за да ги потвърдя. Оттогава в сайта ми резервацията ми излиза с опция CHANGE (не работи) или CANCEL. 

Звънях на ТК, казаха, че като не е купен директо от тях имат достъп само 24ч преди полета, като не е сигурно дали ще ми потвърдят тогава резервацията. Казаха и да звъня на издателя. Звънях три пъти на сайта, от който е купен. Уверяват ме, че всичко е точно и че изпращат билетите на отдела за rebooking. Една от трите (през Sabre) дойде ребукната с нови ЕТКТ (излизат и стария и новия), а другите две (през amadeus) въпреки уверението на служителя на mytrip, че всичко е ОК си стоят в сайта на ТК с опция единствено за промяна или отмяна.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем при ТК?

Бих се радвал и на някакви препоръки, ако някой нещо се сети. Благодаря!

P.S. В допълнение в amadeus нещо май се е омазало. В checkmytrip.com билетите ми излизат със странна допълнителна отсечка на 21.Сеп (датата на промяната изглежда) SOF-SGN 1:00 - 2:00 (duration -3h) flight number GG001.

1.jpg

И при мен се случи същата история , причината беше кацане с 5 мин по -късно от първоначално обявеното. Билета беше купен от посредник.Не съм звънял никъде, всичко с полетите беше нормално с изключение на това ,че не можах да се чекирам онлайн .

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте другари!!!

Бих искала да ви питам следното - някой успял ли е да си вземе безплатен хотел при изпълнени всички изисквания, но с полет от България? Пише, че от и до България това не се предлага? 

Много късно го видях и вече имам билет с 21 часа престой от София за Найроби и по телефона ми казаха, че нямам право, ама да пробвам все пак като отида. Исках много да се възползвам от туровете им и затова ще трябва да спя в хотела на летището, тъй като кацам вечерта в 11 и летя на другия ден в 20.30

Някакви препоръки? Мерси! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Happy_Traveler каза:

ще трябва да спя в хотела на летището

Другарко @Happy_Traveler,  и защо на летището?  По-добре е да се спи в хотел в Истанбул, за да може да се  направи разходка през деня  там. Освен това  цените на хотелите в  мегаполиса са по-приемливи спрямо цената на хотела на летището.

Публикувано:
39 minutes ago, Happy_Traveler said:

Здравейте другари!!!

Бих искала да ви питам следното - някой успял ли е да си вземе безплатен хотел при изпълнени всички изисквания, но с полет от България? Пише, че от и до България това не се предлага? 

Много късно го видях и вече имам билет с 21 часа престой от София за Найроби и по телефона ми казаха, че нямам право, ама да пробвам все пак като отида. Исках много да се възползвам от туровете им и затова ще трябва да спя в хотела на летището, тъй като кацам вечерта в 11 и летя на другия ден в 20.30

Ако крайната дестинация е на един билет София-Истанбул-Найроби ви се полага или хотел или някой от туровете (не може и двете). 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Happy_Traveler каза:

Здравейте другари!!!

Вчера кацнахме в Истанбул от Ню Йорк.При кацане има служители, които насочват трансферните пътници,  към трансферната зона и не ги пускат към изходите. Дали времето на престоя има значение, не мога да кажа.

Видях, че имаше надписи, за хотел в тази зона, но повече не се поинтересувах. В сайта на летището, сигурно ще пише.

Публикувано:
преди 30 минути , AlexandraKo каза:

които насочват трансферните пътници, 

Мисля, че който иска да излезе от летището, съзнателно няма да тръгне към транзитната зона. Имам предвид пътниците с престой  по-голям от 8-9 часа.

Публикувано:
преди 44 минути , epetkov каза:

Мисля, че който иска да излезе от летището, съзнателно няма да тръгне към транзитната зона. Имам предвид пътниците с престой  по-голям от 8-9 часа.

На изхода на ръкава, при слизане от самолета седеше служителка и командваше, кой на къде да върви. Трансферните - в отделен коридор. Нямаше избор.  не знам, дали , винаги е така. Ние имахме 7.30 часа престой, а едни до нас, имаха 12 часа. В лаунджа се заговорихме.

Публикувано:
преди 17 минути , AlexandraKo каза:

Трансферните - в отделен коридор.

Трансферен- но по вътрешното убеждение(или страх) на пасажера.  Ако  аз съзнателно искам да изляза от терминала, ще се усмихна и ще продължа към изходите без да показвам  втората бордна карта, ако такава ми е била дадена още при първия полет. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 37 минути , epetkov каза:

Трансферен- но по вътрешното убеждение(или страх) на пасажера.  Ако  аз съзнателно искам да изляза от терминала, ще се усмихна и ще продължа към изходите без да показвам  втората бордна карта, ако такава ми е била дадена още при първия полет. 

Ееее, тука вече не знам. Ние си караме “по устав”.

Публикувано:

Ние направихме грешката да отидем в трансферния коридор, при положение, че имахме намерение да отидем на един от безплатните турове и бързахме да не го изпуснем. Е, после такова обикаляне му ударихме, докато намерим пътя към изходите и обясним на секюритито къде искаме да отидем, че естествено изпуснахме безплатната екскурзия.

Иначе има хотел на самото летище. Входът му е вътре.

Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Вчера кацнахме в Истанбул от Ню Йорк.При кацане има служители, които насочват трансферните пътници,  към трансферната зона и не ги пускат към изходите. Дали времето на престоя има значение, не мога да кажа.

Видях, че имаше надписи, за хотел в тази зона, но повече не се поинтересувах. В сайта на летището, сигурно ще пише.

преди 2 часа, AlexandraKo каза:

На изхода на ръкава, при слизане от самолета седеше служителка и командваше, кой на къде да върви. Трансферните - в отделен коридор. Нямаше избор.  не знам, дали , винаги е така. Ние имахме 7.30 часа престой, а едни до нас, имаха 12 часа. В лаунджа се заговорихме.

Те тези служители почти винаги са си там(макар, че е имало случаи и без да има такива непосредствено до изхода от ръкава), но не е за да те задължат да отидеш в трансферна зона, а по-скоро да ти помогнат. Аз редовно си минавам покрай тях без да им обръщам внимание.

А вече 2-3 пъти на паспорт-контрол ме питат дали съм да Истанбул - явно има доста завеян народ, та питат хората, че да не сбъркаш.

преди 5 часа, Happy_Traveler каза:

Здравейте другари!!!

Хепи, почти сигурна съм, че ще те настанят в хотел, но как ще стане с тура от хотела - нямам представа.

Има поне две диванчета подходящи за полягване на летището, но обикновено са заети. Намират се в зоната за хранене, ама на второто ниво - пред някакво кафене беше, но не запомних името. Почти срещу Waikiki е ескалатора и после наляво. Това, ако останеш на летището де.

Публикувано:
преди 1 минута , Mary каза:

явно има доста завеян народ, та питат хората, че да не сбъркаш.

Не става въпрос за завеян народ, а за това, че много често билет, например, Малта -Истанбул  с Турските Авиолинии срува 240 евро, а Малта-Истанбул-Сараево с 15 часова смяна струва  само 140 евро. Такива примери има безброй. Ясно е, че на първото летище човек ще се чекира само до Истанбул. Това е безпроблемно  поради големия  престой.  И после от Истанбул кой за Бургас, кой за  Варна или София с автобус за 20-25 евро.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , epetkov каза:

Не става въпрос за завеян народ, а за това, че много често билет, например, Малта -Истанбул  с Турските Авиолинии срува 240 евро, а Малта-Истанбул-Сараево с 15 часова смяна струва  само 140 евро. Такива примери има безброй. Ясно е, че на първото летище човек ще се чекира само до Истанбул. Това е безпроблемно  поради големия  престой.  И после от Истанбул кой за Бургас, кой за  Варна или София с автобус за 20-25 евро.

Може и така да е, но се иска друг тип проверка в този случай, а никой не прави такава. 
Аз не съм ползвала такива билети и дори не се сетих за тази възможност. :smile:

Публикувано:

Ох, дано Мари, ама и мейл им писах и там казаха, че важало само за ДВУПОСОЧНИ БИЛЕТИ, че и България въобще не е в листа на страните, на които им се полага.  🤬

Ами аз искам да си ползвам техен тур за разходка, за да си ме върнат на летището, не сама. Аз хубаво ще си взема хотел в града, но като платя пари за такси - пак същото. Туровете започват от самото летище и трябва да си там, а аз искам да взема целодневен такъв. 

Ще се пробвам всичко да взема - тур, хотел, пък дано стане. 🙂 Ще ви пиша да кажа. Ако не стане - ще си летя вече само с катарците и толкоз. Имам и 300 евро ваучер за компенсация, та може да се ъпгрейдна с бизнес клас - ако това ще ми даде и хотел, знам ли...

Публикувано:
преди 3 минути , Happy_Traveler каза:

като платя пари за такси

Можеш спокойно да ползваш шатъл от летището - денонощни са.

И в обратната посока пак с шатъл.

• Харесвам 1
Публикувано:

Гледам полети София- Мардин с тях, със стоп в Истанбул, естествено.

Но никъде не виждам, дали и полетът от Ист за Мардин, е от новото летище?

Някой, ако знае, да ми каже, моля!

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.