Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам какъв е, освен да не вярват на предните летища... То е масова практика в Европа на големите летища.

Публикувано:

На летище Ханой онзи ден на прибиране към София. Имахме електронни бордни карти. Отиваме направо за секюрити и ни връщат без обяснение, че не можело, само с хартиени трябвало. Отиваме на гише, мерят багажа и понеже беше малко повече искаха да го чекираме. Мериха всички парчета. Не беше подготвен за чекиране и на гишето отворихме куфарите и прехвърляхме неща в раниците за да пуснем чекирани куфарчета. Служителите ни се накараха че правим това. Обясняваме защо, но за съжаление английския им се оказа трагичен. Знаят заучени фрази и нищо настрани. Имайте едно наум за багажа на Търкиш в Ханой. Досега на нито едно летище с Търкиш не ни се е случвало.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 38 минути , MayaS каза:

На летище Ханой онзи ден на прибиране към София. Имахме електронни бордни карти. Отиваме направо за секюрити и ни връщат без обяснение, че не можело, само с хартиени трябвало. Отиваме на гише, мерят багажа и понеже беше малко повече искаха да го чекираме. Мериха всички парчета. Не беше подготвен за чекиране и на гишето отворихме куфарите и прехвърляхме неща в раниците за да пуснем чекирани куфарчета. Служителите ни се накараха че правим това. Обясняваме защо, но за съжаление английския им се оказа трагичен. Знаят заучени фрази и нищо настрани. Имайте едно наум за багажа на Търкиш в Ханой. Досега на нито едно летище с Търкиш не ни се е случвало.

Същото ни се случи в Хонг Конг със Суис. Не позволи изобщо онлайн чекиране, задължително на гише. И там всеки един багаж се теглеше. Ние нямахме проблеми,  но много хора прехвърляха яко. На летището в Цюрих,  на гейта отново всеки един ръчен багаж беше претеглен.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 часа, Alexander каза:

Не знам на какъв принцип са, но в 80% от случаите минавам пак скенер в Истанбул, имало е случаи и без скенер.

Интересно, ние никога не сме минавали скенер към транзитна зона...

Публикувано:

Аз много пъти. Без никаква логика. Зависи на кой гейт самолетът ще изсипе пътниците. Понякога пътят води само към скенерите и няма отърване 😄 Случвало се е в едната посока да няма преминаване оттам, в другата да има. И няма някаква закономерност, дали идваш от извън ЕС държава, от друг континент или нещо… На връщане от ККТС и от Узбекистан ми се случи последно.  На връщане от Египет, Латвия, Естония или някой турски град - не. 

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 часа, zvezda9001 каза:

Онзи ден минавахме на скенер на транзитната.

Публикувано:
преди 14 часа, slujitel каза:

Същото ни се случи в Хонг Конг със Суис. Не позволи изобщо онлайн чекиране, задължително на гише. И там всеки един багаж се теглеше. Ние нямахме проблеми,  но много хора прехвърляха яко. На летището в Цюрих,  на гейта отново всеки един ръчен багаж беше претеглен.

Моя го теглиха в София и ме накараха да го докарам до 8кг, беше 9, не носих чекиран.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 часа, zvezda9001 каза:

Значи си летяла много малко с тях.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Следобедния или вечерния полет бихте избрали до Истанбул, ако след това другият полет е от 00.45? В единия случай има връзка от 7 часа и половина, в другия... от 2 часа.  Но ме притеснява, че ако вечерният полет от София закъснее...

image.png.b4ed2ff68ab3bb3269eb6a6044840b85.png

Всъщност вторият полет ми беше от 22.20 ч., но току що получих СМС, че се измества за 00.45 ч.  и мога да направя промяна (ако има налични места, разбира се). И се колебая... Тази дупка от 7 часа и половина не ми харесва много.

Публикувано:

Ако не е на един билет бих избрал повече от 2 часа със сигурност, ако е на един - по-малкото време.

Публикувано:

На един билет е всичко.  SOF-IST-FRU.  Изпусна ли прекачването, после ще си чакам 1 денонощие. То зависи закъде е вторият полет... ако е до Анкара, Анталия, Измир, С.Никозия, дето има полети на всеки час, тогава няма проблем, просто ме прехвърлят на следващия. Ама за Азия... повечето са по един полет на денонощие.

Публикувано:
преди 8 минути , Hakkâri Spor каза:

На един билет е всичко.  SOF-IST-FRU.  Изпусна ли прекачването, после ще си чакам 1 денонощие. 

И си взимаш обезщетение от 600е.

След три месеца съм в същата посока с прекачване от 1ч и 20 минути.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз чак толкова не се притеснявам щом няма да ме карат да купувам нов билет в последния момент... 2 часа си звучи ок за мен.

И по два дена съм чакал заради стачка, какво да се прави, и по повече заради земетресение...

Публикувано:

1 час е минималното време, което ти е необходимо на летище Истанбул. Изпробвано е. 7 часа си е гадост. Ако намерш място на слипинг зоната и поспиш може, ама тя е с малък капацитет и освен това там отгоре много духа. 

• Харесвам 3
Публикувано:

На 30.03.2025 г. в 9:40, MayaS каза:

1 час е минималното време, което ти е необходимо на летище Истанбул. Изпробвано е. 

То е ясно колко е необходимо минимално, но това е само при условие, че първият полет се извърши навреме и наистина кацне по разписание. Закъснее ли с повече от час, изпускам си връзката. А следващата ми връзка е след едно денонощие. И прова̀ля програмата, която имам за по-нататък, нощувки и планирани пътувания. Защото в случая е в посока "на отиване".  Иначе този час минимално време е доста рисков. Последният път имах час и 10 мин. време за трансфер и такова тичане аз не помня да съм имал скоро...От Северен Кипър през Истанбул до София. 2 км спринт в рамките на летището (включващ преминаване през скенерите). Сякаш напук, гейтът за София беше възможно най-далеч от този, от който идвах. И буквално изплезил език, след десетки преминати движещи се пътеки (тичайки по тях)... стигнах до гейта на София и хората вече влизаха в ръкава ,та бях един от последните. И това при условие, че първият самолет кацна абсолютно навреме!  Ако беше закъснял, изпусках си връзката (вечерният полет за София) и щях да взимам сутрешния евентуално. 

Така че много условности има в това време за трансфер. Няколко пъти полет София-Истанбул ми е закъснявал с около 2 часа, 2 и половина...

• Харесвам 2
Публикувано:

В такава ситуция аз категорично бих избрала по-ранния полет. Свободното време използвам, за да отида с метрото до някоя по-близка спирка и да пия кафе или просто да се разходя. Просто обичам по-сигурното.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

То е ясно колко е необходимо минимално, но това е само при условие, че първият полет се извърши навреме и наистина кацне по разписание. Закъснее ли с повече от час, изпускам си връзката. А следващата ми връзка е след едно денонощие. И прова̀ля програмата, която имам за по-нататък, нощувки и планирани пътувания. Защото в случая е в посока "на отиване".  Иначе този час минимално време е доста рисков. Последният път имах час и 10 мин. време за трансфер и такова тичане аз не помня да съм имал скоро...От Северен Кипър през Истанбул до София. 2 км спринт в рамките на летището (включващ преминаване през скенерите). Сякаш напук, гейтът за София беше възможно най-далеч от този, от който идвах. И буквално изплезил език, след десетки преминати движещи се пътеки (тичайки по тях)... стигнах до гейта на София и хората вече влизаха в ръкава ,та бях един от последните. И това при условие, че първият самолет кацна абсолютно навреме!  Ако беше закъснял, изпусках си връзката (вечерният полет за София) и щях да взимам сутрешния евентуално. 

Така че много условности има в това време за трансфер. Няколко пъти полет София-Истанбул ми е закъснявал с около 2 часа, 2 и половина...

Значи си си самоотговорил....Вземи си ваучер за храна при толкова дълъг престой. Цените са луди на това летище - предполагам го знаеш много добре.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Hakkâri Spor каза:

Да така е. Често доста закъсняват и не само София-Истанбул. Ама на мен вече ми е писнало от висене по летища и губене на време. Та затова.

преди 2 часа, Otnesen каза:

..Вземи си ваучер за храна при толкова дълъг престой.

А как става номера с ваучерите. Че наистина последните 2 пъти установих как ти режат главата до кръста. Преди бяха по нормални.

Публикувано:
преди 4 часа, MayaS каза:

Да така е. Често доста закъсняват и не само София-Истанбул. Ама на мен вече ми е писнало от висене по летища и губене на време. Та затова.

А как става номера с ваучерите. Че наистина последните 2 пъти установих как ти режат главата до кръста. Преди бяха по нормални.

В темата за летището в Истанбул писах скоро .

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

На D1 има care point откъдето се вземат ваучерите.Миналата седмица пристигах и трябваше да вися дълго на летището.Аз ги използвам в Gang food на втория етаж срещу Waikiki.Порциите им са големи.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, swimmer каза:

трябваше да вися дълго на летището.

Колко дълго, горе долу? В случая щом имам около 7 часа и половина, но по разписание си е толкова времето за трансфер, това достатъчен повод ли е да се иде до destek noktası (care point) и да се пита за ваучер?

Публикувано:
9 hours ago, Hakkâri Spor said:

Колко дълго, горе долу? В случая щом имам около 7 часа и половина, но по разписание си е толкова времето за трансфер, това достатъчен повод ли е да се иде до destek noktası (care point) и да се пита за ваучер?

Над 6 часа имаш право на ваучер.

• Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.