Прескочи до съдържание

Берлин

Nikotin

Препоръчани мнения

Имам няколко въпроса:

1. Колко дни са необходими за Берлин? Включва се и Потсдам в сметката.  

2. След спирането на Easy се очаква повишение на цените на другите превозвачи. 200 лева двупосочно за Бг еър добра цена ли е за края на септември? Имат ли някви промоции като на Wizz с 20%?

3. Air Berlin надеждни ли са? Чета, че може да спират Берлин. Като са обявили дати възможно ли е да спрат маршрута въпреки това?

1 - Седем дни е скъсената програма, десетина пълната.

2 - 200лв. е супер цена, особено за септември, когато всички студенти пътуват обратно за семестъра.

3 - бих си купил билети за бг еър, колкото и да не ги обичам

• Харесвам 2
Връзка към коментар

1 - Седем дни е скъсената програма, десетина пълната.

Можеш ли малко по-подробно да напишеш какво влиза в седемдневната? По принцип планирам отсяване на някои забележителности, не всички представляват интерес. Така че съм отворен за идеи, може и по-нетрадиционни места.

Връзка към коментар

Като нормален магеланец от време на време пускам търсене за вече резервирани от мен дни и места.

За Берлин попаднах на нещо много интересно: хотел, за моите дати (28 май-3 юни), който ми дава цена 45 евро за целия престой (6 нощувки). С безплатна анулация е, а стаята е тройна. Ето го: http://www.booking.com/hotel/de/hotel-bonverde.html?sid=6c3a978d75e118640e81a3956a8f0f35;dcid=1;checkin=2015-05-28;checkout=2015-06-03;ucfs=1;srfid=addbd2b01297527b8657b931866a0dfdbb784beaX1

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен ми излиза от 360+ :)  Преди време резервирахме по Македония на  5 лв за тройна стая, но букинг я отмени, защото било грешка. :lol:  Ти взе ли си парите от AB или FB? Ако да, направо си взимай нови до SFX  с EZY. Гледам са по 20-25 евро на посок а за март. :) 

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

На мен ми излиза от 360+ :)  Преди време резервирахме по Македония на  5 лв за тройна стая, но букинг я отмени, защото било грешка. :lol:  Ти взе ли си парите от AB или FB? Ако да, направо си взимай нови до SFX  с EZY. Гледам са по 20-25 евро на посок а за март. :) 

Не са ми писали още. През март не мога, трябва да е след края на май... Иначе Ийзи са ми фаворит :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам няколко въпроса:

1. Колко дни са необходими за Берлин? Включва се и Потсдам в сметката.  

2. След спирането на Easy се очаква повишение на цените на другите превозвачи. 200 лева двупосочно за Бг еър добра цена ли е за края на септември? Имат ли някви промоции като на Wizz с 20%?

3. Air Berlin надеждни ли са? Чета, че може да спират Берлин. Като са обявили дати възможно ли е да спрат маршрута въпреки това?

Според мен 200 лева си е редовната цена до Берлин.Това не означава,че ще излезе по-добра.Дъщеря ми лети два-три пъти годишно Берлин-София-Берлин и обикновено билета е 80-100евро.
Връзка към коментар

Според мен 200 лева си е редовната цена до Берлин.Това не означава,че ще излезе по-добра.Дъщеря ми лети два-три пъти годишно Берлин-София-Берлин и обикновено билета е 80-100евро.

Емо, беше нормална когато летяха три авиокомпании по линията. Когато той ще лети ще е само 1, цените неизбежно ще скочат. 

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте отново! :) 

Искам да попитам пак за Зоопарка. Вече ми отговорихте кой от двата е по-хубав (Западния) и че са с общ сайт, но на сайта много не се ориентирам кой точно е западния парк.. Може ли да ме насочите? И също така видях билети за Зоопарк + Аквариум (надявам се въпросните билети да са точно за Западния Зоопарк...) и въпросът ми е понеже се колебая и за комбиниран билет за Sea Life, Мадам Тюсо и Dungeon  (както вече ви бях споделила) има ли смисъл да се взима комбиниран билет за Зоопарка и аквариума ако се ходи в Sea Life, и като цяло кое от двете препоръчвате. Защото едно ще трябва да отпадне. Sea Life или Аквариума. :D 

Връзка към коментар

Зоопарк + аквариума е по-хубавия . За двата аквариума ще ти кажа личното ми мнение - ако си ходила някъде другаде в Sea Life , няма смисъл, но ако не си си заслужава. Ако не за друго поне заради асансьора- аквариум.

Този на зоопарка също е хубав, но е по-обикновен, но пък ми се стори по-богат. Абе, ако имаш време виж и двата.

От всичко изброено аз бих пропуснала Dungeon, а Мадам Тюсо е доста по-малък от лондонския, да имаш предвид.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Зоопарк + аквариума е по-хубавия . За двата аквариума ще ти кажа личното ми мнение - ако си ходила някъде другаде в Sea Life , няма смисъл, но ако не си си заслужава. Ако не за друго поне заради асансьора- аквариум.

Този на зоопарка също е хубав, но е по-обикновен, но пък ми се стори по-богат. Абе, ако имаш време виж и двата.

От всичко изброено аз бих пропуснала Dungeon, а Мадам Тюсо е доста по-малък от лондонския, да имаш предвид.

Благодаря ти много :) ! А значи този билет с аквариума се отнася за по-хубавия зоопарк (Западния) ? И знаеш ли дали има пингвини в зоопарка или в аквариума? :))

Връзка към коментар

Опитвам се да си направя нещо като програма за три дни в Берлин и попаднах на този блог:

http://www.peter.and.bilyana.net/2013/06/07/berlin-tourist-guide/

Много ми хареса начина, по който представят забележителностите в Берлин и поне малко ми помогна да се ориентирам. 

Може ли и един съвет от познаващите града.

Ще ми се един ден да отида до Потсдам. Как се ходи до там от Александърплац? Има ли някаква еднодневна карта за транспорта, която да мога да ползвам до Потсдам, както и за транспорта там?

Ще отседна в апартамент в близост до Александърплац и се чудя има ли смисъл да купувам някаква карта за пътуване въобще? Ако отговорът е да, каква да бъде тя? Струва ми се, че бих могла да обиколя повечето забележителности и пешеходно. Възможно ли е?

Какво представляват S bahn и U bahn? Доколкото разбирам не е метрото?.

Връзка към коментар

...

Ще ми се един ден да отида до Потсдам. Как се ходи до там от Александърплац? Има ли някаква еднодневна карта за транспорта, която да мога да ползвам до Потсдам, както и за транспорта там?

Ще отседна в апартамент в близост до Александърплац и се чудя има ли смисъл да купувам някаква карта за пътуване въобще? Ако отговорът е да, каква да бъде тя? Струва ми се, че бих могла да обиколя повечето забележителности и пешеходно. Възможно ли е?

Какво представляват S bahn и U bahn? Доколкото разбирам не е метрото?.

По спомени от миналата година...има дневен билет на цена малко над 7 евро, като за Потсдам трябва да бъде за зона ABC.

До там се пътува с влак.

Доста забележителности могат да се обиколят пеша от Александърплац.

Аз лично този път ползвах  Berlin WelcomeCard, която включва и музеите на острова, защото планирахме посещения там.

S bahn са влакове, а U bahn - метрото.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По спомени от миналата година...има дневен билет на цена малко над 7 евро, като за Потсдам трябва да бъде за зона ABC.

До там се пътува с влак.

Доста забележителности могат да се обиколят пеша от Александърплац.

Аз лично този път ползвах  Berlin WelcomeCard, която включва и музеите на острова, защото планирахме посещения там.

S bahn са влакове, а U bahn - метрото.

Благодаря. И аз гледах тази Berlin WelcomeCard, но все още не съм я проучила. Има ли такава 3 -дневна и по принцип на каква цена е? А билетите за градския транспорт вероятно важат и за влаковете S bahn. Май някъде прочетох, че до Потсдам се ходи с тях.

Мари, и последен въпрос - за влакчета, автобуси и трамваи - билетите от къде се купуват? От автомати или в превозното средство? 

Връзка към коментар

Благодаря. И аз гледах тази Berlin WelcomeCard, но все още не съм я проучила. Има ли такава 3 -дневна и по принцип на каква цена е? А билетите за градския транспорт вероятно важат и за влаковете S bahn. Май някъде прочетох, че до Потсдам се ходи с тях.

Мари, и последен въпрос - за влакчета, автобуси и трамваи - билетите от къде се купуват? От автомати или в превозното средство? 

Ето инфо за картата: http://www.berlin-welcomecard.de/en/product-information

Да, билетите/картите важат и за влаковете.

Аз съм купувала билети само от автомат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

До Постдам с S1, слизаш на гарата и там има информационен център, можеш да получиш всякаква информация, за автобуси до Сан Суси, да си вземеш карта на градчето. Ние си купихме карти от летището, от информация, но бяха еднодневни за група до 5 човека, купихме за всичките дни и после само валидирахме. Питай на информация на летището.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако обичаш да ходиш пеша, изобщо не си заслужава да се хвърляш на еднодневните карти. Ти ще си в идеален център и Бранденбургската врата, и Катедралата, и островът с музеите, и дори Райхстага са напълно достъпни пеша. Ние купихме само един ден такива карти, но тогава ходихме до стената и се возихме максимално и с автобуси, и с метрото. Ако ще ходиш в Потсдам може и да е рентабилно да си купиш карта, но ти по-добре прочети на спирките, защото там пише всичко.

Не забравяй и билетите за кратко пътуване от 1,60 евро. Доколкото си спомням ставаше дума за 3 спирки с метрото и 6 с автобуса.

Ще видиш, че Германия е много добре уредена и точна откъм транспорт и не се притеснявай изобщо. :) Първият път, когато ходих там бях поразена как имат книжки с разписания на градския транспорт и те се спазваха до минута. После им свикнах :P

Берлин е една малко по-друга Германия, но и тя си има очарованието и атмосферата, а и най-вече историческата стойност и мултикултурното присъствие.

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.