Прескочи до съдържание

За спотери

Jindo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 50 минути , yordanov каза:

На тази позиция, на която е сниман, самолетът е на финален заход и височината му е точно такава, каквато трябва да е. Каквато щеше да бъде и ако беше 320ка примерно. Просто е масивна машина и визуално изглежда, че е по-близо до теб.

Не виждам самолет за първи път на същото това място. Не обяснявате на малко дете, все пак. Над Западен парк може да е бил по-нависоко, аз казвам, че прелетя доста ниско между Сточна гара и Подуяне. И всички хора наоколо коментираха същото, как може да лети толкова ниско.  Човек, който не е бил там спори с човек, който е бил там и го е видял? Странно. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 24 минути , Hakkâri Spor каза:

Не виждам самолет за първи път на същото това място. Не обяснявате на малко дете, все пак. Над Западен парк може да е бил по-нависоко, аз казвам, че прелетя доста ниско между Сточна гара и Подуяне. И всички хора наоколо коментираха същото, как може да лети толкова ниско.  Човек, който не е бил там спори с човек, който е бил там и го е видял? Странно. 

Виждам аз снимката, която си качил. Освен това не са ти много ясни нещата, даже никак.... 

• Харесвам 5
Публикувано:

Добре, че ме познаваш, та реши и да ми даваш оценки кое ми е ясно и кое не ми е ясно. .  И добре, че си бил на място и си видял с очите си.

• Смея се 3
Публикувано:
преди 41 минути , Hakkâri Spor каза:

Не виждам самолет за първи път на същото това място

Да де, защото на същото място си виждал предимно 320 и 737 и ги сравняваш с С-17 и ти се струва, че е бил по-ниско. 🙂

Имай предвид, че като цяло самолетите не летят "по-високо" или "по-ниско" точно на този етап от захода там (минимални разлики са възможни), където си го видял. Особено пък "доста ниско", както се изрази. Ако беше така, щеше да последва go around и "всички хора наоколо" щяха сигурно да коментират, че нещо извънредно се е случило.

• Харесвам 5
Публикувано:

Не е нужно да се обяснява снизходително като на малко дете как нещо по-голямо макар и надалече се вижда сякаш е по-наблизо.  Летя непрекъснато и виждам самолети непрекъснато, не падам от Луната. Както и да е. Очевидно някои хора са в настроение за заяждане тази вечер и си нямат друга работа.

Публикувано:

По-големият самолет, освен че изглежда по-близко, изглежда, че се движи много бавно, едва ли не е замръзнал във въздуха, което още повече засилва усещането, че е ниско. Иначе пак си е на същата височина.

Вече излетял

https://www.facebook.com/share/v/14ftTMPcLw/

• Харесвам 5
Публикувано:

@Hakkâri Spor добре де, ти не приемаш какво ти казват хора запознати и такива дори , които са от “кухнята”, но не казваш и твоето мнение, защо според теб е бил толкова ниско. Сигурно имаш някаква конспирация, че се е опитвал да избяга от радарите и пусне две бомби над Герена ли 😃

• Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Вчера с мой роднина от югоизточна България си говорихме и ми каза, че е минал много ниско военен самолет. Там редовно се наблюдават военни самолети(има летище близо до Ямбол, Авиобаза Безмер), но този летял по-ниско спрямо другите досега . Не му отдадох значение.

Не знам дали има връзка с горното, но е интересно съвпадение.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Patrick K каза:

Вчера с мой роднина от югоизточна България си говорихме и ми каза, че е минал много ниско военен самолет. Там редовно се наблюдават военни самолети(има летище близо до Ямбол, Авиобаза Безмер), но този летял по-ниско спрямо другите досега . Не му отдадох значение.

Не знам дали има връзка с горното, но е интересно съвпадение.

Не е сигурно колко често в Безмер са виждали С17. Плюс това, по време на тренировъчни полети самолетите са на друга височина. Заходът за кацане не е над селото., а странично. Понеже птичката е голяма и шумна, това е създало впечатление, че е ниско.

А може просто да е пръскал кемтрейлс на плоската земя. 😁

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

Не е сигурно колко често в Безмер са виждали С17. Плюс това, по време на тренировъчни полети самолетите са на друга височина. Заходът за кацане не е над селото., а странично. Понеже птичката е голяма и шумна, това е създало впечатление, че е ниско.

А може просто да е пръскал кемтрейлс на плоската земя. 😁

Не е било кемтрейлс. По график кемтрейлс се пръска на 5то и на 10то число от месеца… Отвличанията с чиния са на 15то до 20то.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 44 минути , Брани каза:

Не е било кемтрейлс. По график кемтрейлс се пръска на 5то и на 10то число от месеца… Отвличанията с чиния са на 15то до 20то.

Потвърждавам!!! 

• Шок 1
  • Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 7
Публикувано:

Днес пак пощраках малко от прозореца ...

Едно от нашите Спартанчета от Цюрих:

P3302019-Enhanced-NR.jpg.5c51aec1d646fd03bbbf8a72a48e2b75.jpg

P3302020-Enhanced-NR.jpg.598f571da540f08d03b57996e0db420b.jpg

737ци на Райън съм снимал много, ама тия ми дойдоха много удобни една след друга (МАКСът се отказа от първото кацане де) и се опитах да ги снимам от подобен ъгъл, за да се опитам да видя разликите - съответно 737-8AS от Неапол, и 737 MAX 8-200 от Берлин. Специално гугълнах да видя какви разлики има:

1. Различен дизайн на конуса на опашката

2. Разлика в дизайна на уинглетите (много видимо в горната част)

3. Двигателите на Макс-а са видимо по-големи, и имат едни зъбчета в корпуса отзад, които би трябвало да спомагат за намаляване на шума)

P3302026-Enhanced-NR.jpg.48be5e0c532705176bb9d44efc50a266.jpg

P3302030-Enhanced-NR.jpg.db5cb7bf60d9a4ed4a8a91d7ce20dcf9.jpg

После хванах и един ATR 72-600 на Sky Express от Атина

P3302042-Enhanced-NR.jpg.42018126afa6d98c69f932206e0d21dd.jpg

Една 767-33A(ER) на Omni Air International от Кувейт, дето я нямаше в програмата, ама случайно я видях как захожда за кацане във Флайтрадара ...

P3302036-Enhanced-NR.jpg.b93bcaf89d813ed42f932ca73d22be47.jpg

и една малка Cessna 550 Citation II на Life Line Aviation, дохвърчала от Брюксел

P3302034-Enhanced-NR.jpg.7bd65315dc6132cd103fdf7fdebcc3f7.jpg

• Харесвам 11
  • Браво 3
Публикувано:

Auric Air DHC-8 при кацане на пистата Серонера в национален парк Серенгети, Танзания. Малко (всъщност доста) е soft кадъра, но съм снимал с дълъг обектив на ниска скорост на затвора с цел да не размажа лопатите на витлото.

751_4059_DxO.jpg

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 23 часа, дядо Пепи каза:

Красиво врабченце! 🙂

От първите модификации, сега са доста по-издължени (Q-400). А мястото още по-красиво (не се вижда на снимката). 🙂 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.