Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

1 minute ago, Ivko said:

Това е най-удачния за мен вариянт. Тази карта е за 10 пътувания т.с. маркирания в транспорта, като една карта могат да я позлват няколко души като за всеки човек се маркира отделно т.с. за да минете трима ще се маркира три пъти един след друг. Важи за целия транспорт за Зона , както и за влака до/от летище, но не важи за L9 /линията на метрото/

Ясно, благодаря много !

Така както ги виждам мисля, че 4 карти по 10 евро ще ни стигнат + 15 евро в две посоки за L9, идва около 55 евро общо, което е доста по-малко от 90-те евро за хола Барселона 🙂

При евентуално прикачване на линии на метрото, трябва ли да се чекират пак и таксуват ли се допълнителни пътувания ? 

Връзка към коментар
преди 7 минути , Kosta Grudov каза:

Ясно, благодаря много !

Така както ги виждам мисля, че 4 карти по 10 евро ще ни стигнат + 15 евро в две посоки за L9, идва около 55 евро общо, което е доста по-малко от 90-те евро за хола Барселона 🙂

При евентуално прикачване на линии на метрото, трябва ли да се чекират пак и таксуват ли се допълнителни пътувания ? 

Ами аз ползвам само метро, като съм там автобус съм ползвал само като се наложи нощните линии. Не помня колко беше срока за пътуване с едно маркиране 90мин ако не се лъжа и ако пътуваш в тези 90мин и не излизаш от метрото си ползваш само това едно маркиране. Мисля,че даже като слизах от влака от летището и после се прикачих на метро си я маркирах за да влезна,но не ми отчете нищо.На задницата на билета всеки прт ти го маркира с час и така гледаш колко ползвания ти остават. А защо ще пътувате с метро до летището? Влака, който ходи до летището спира на три гари в града, където има връзка с метро и ти важи T10. На първо време си вземете по една карта за всеки и после ако се наложи още една и ще я ползвате тримата, но да мисля,че 4 карти са достатъчни за тези дни.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря на всички! 

Да, ще пробваме варианта с влак + прикачване с метро към хотела, сега ще поразгледам линиите как са и как можем да стигнем до Саградата от летището с този вариант 🙂

Връзка към коментар
преди 7 минути , Kosta Grudov каза:

Много благодаря на всички! 

Да, ще пробваме варианта с влак + прикачване с метро към хотела, сега ще поразгледам линиите как са и как можем да стигнем до Саградата от летището с този вариант 🙂

https://www.mapametrobarcelona.com/mapas-metro/simple-mapa-metro-barcelona-2018-09.png

Влака е отбелязан с R първата му спирка е летището така,че няма как да се объркате само ще следвате табелите още като излезете от летището принципно линията на метрото и влака са една до друга спирка така,че ще се ориентирате.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
19 minutes ago, Ivko said:

https://www.mapametrobarcelona.com/mapas-metro/simple-mapa-metro-barcelona-2018-09.png

Влака е отбелязан с R първата му спирка е летището така,че няма как да се объркате само ще следвате табелите още като излезете от летището принципно линията на метрото и влака са една до друга спирка така,че ще се ориентирате.

Супер, мерси!

А някой да сподели впечатление за разходките с корабчета ? Времето средата на октомври подходящо ли ще е за това ? 🙂

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте отново! 

Скоро ще пътуваме и хотела ни се намира на 1 пресечка от Саграда Фамилия. Адреса е Marina, 306, Ешампле, 08025 Барселона, Испания.
Ще хванем с билети Т10, R линията на влака от летището - можете ли да препоръчате къде да слезем с влака и на коя линия от метрото да се прикачим, за да стигнем максимално близо до Саградата, хотела после е на пешеходно разстояние. 

Благодаря!

Връзка към коментар

Според мен слезте на Pesseig De Gracia /така се казва и гарата и спирката на метрото/ и от там хващане L2 на метрото в посока Badalona и слизате точно на Sgrada Familia спирката. Много добре е обяснено метрото с карти и табели и няма как да сбъркаш.

Връзка към коментар
преди 18 минути , Kosta Grudov каза:

Идеално, много благодаря 🙂

Само забравих да спомена, че като слезете от влака на Pesseig De Gracia трябва да излезете и да отидете към метрото, че те не са на едно място нищо, че са с едно име, но са на 3-5мин разтояние. Ще се ориентирате по табелите и си маркирате пак на влизане в метрото T10 естествено за да Ви пусне, но не помня дали ти го отчита пак или си ползваш маркирането от летището ако не са минали 75мин.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
1 hour ago, Ivko said:

Само забравих да спомена, че като слезете от влака на Pesseig De Gracia трябва да излезете и да отидете към метрото, че те не са на едно място нищо, че са с едно име, но са на 3-5мин разтояние. Ще се ориентирате по табелите и си маркирате пак на влизане в метрото T10 естествено за да Ви пусне, но не помня дали ти го отчита пак или си ползваш маркирането от летището ако не са минали 75мин.

Благодаря! 

Връзка към коментар

Здравейте, може ли идея за 7 дневна екскурзия в Барселона този месец ще ходим. Просто се чудя колко неща мога да посетя и от къде най-изгодно да си купя от тук онлайн билети за разни места, както и какво ще предложите за карта за метрото и някаква информация от тези пасове които ги има до колкото видях са два вида които е по изгоден гледам, че няма за 7 дни.

Благодаря предварително

Връзка към коментар

Има и карти за неограничено пътуване с целия транспорт в града до 120часа /5 дни/, които включват и пътуване с метрото до/от летището. Закупени онлайн дават 10% отсъпка. Ако ще се ползва метро до/от летището тази карта е по-добрия вариянт.

пример: За 72часа карта /3дни/ струва 19.80 евро закупена онлайн и важи за целия транспорт +метро линията от/до летището, което се таксува с отделен билет от този за в града и струва 4.50 евро на посока. Значи ако се ползва метро до/от летище двупосочно ще дойде 9евро и за три дена една карта Т10 /10 пътувания/ на човек горед-долу ще стигне, която е 10.20евро. Тотал излиза еднакво, но с тази карта за 72часа нямаш ограничение за пътуванията.

п.с. Аз като ходя за три дни в Барселона си вземам само T10 карта, ползвам си влак от летището с която карта важи и ми стига.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 часа, Ivko каза:

Има и карти за неограничено пътуване с целия транспорт в града до 120часа /5 дни/, които включват и пътуване с метрото до/от летището. Закупени онлайн дават 10% отсъпка. Ако ще се ползва метро до/от летището тази карта е по-добрия вариянт.

пример: За 72часа карта /3дни/ струва 19.80 евро закупена онлайн и важи за целия транспорт +метро линията от/до летището, което се таксува с отделен билет от този за в града и струва 4.50 евро на посока. Значи ако се ползва метро до/от летище двупосочно ще дойде 9евро и за три дена една карта Т10 /10 пътувания/ на човек горед-долу ще стигне, която е 10.20евро. Тотал излиза еднакво, но с тази карта за 72часа нямаш ограничение за пътуванията.

п.с. Аз като ходя за три дни в Барселона си вземам само T10 карта, ползвам си влак от летището с която карта важи и ми стига.

А да попитам като дават прогнозата от 9 градуса до 18 градуса дневна температура (почти през цялото време на престоя ни там) какви дрехи ще ми препоръчате да си взема за там?

Връзка към коментар

Аз съм бил януари и ходихме по къс ръкав към обяд имаше и ентусиазци на плажа даже. Там зима няма нито студ и 15 градуса не се усещат като при нас, но яке трябва да си имате и нещо с дълаг ръкав.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте ! 

Първо да благодаря много на всички, които се отзоваха на въпросите ми - помогнахте много! 
Градът наистина е уникален 🙂 Ние бяхме за почти 6 дни, 3-ма човека и употребихме точно 4 карти Т10. Разбира се доста обикаляхме и пеша, но мисля, че за 40 евро за толкова дни просто нямаше как да е по-добре. 
А метрото наистина е супер добре направено - имат много линии, които постоянно се пресичат някъде, вътре в самите станции и тунели има толкова много стрелки, че трябва бая да се потрудиш, за да се объркаш. Единственият минус, който видях е, че някои станции са наистина огромни и понякога ти трябват 5-6 минути, за да смениш линия, но това не е чак такъв проблем. Влакчетата са нови и чисти има машини за билети буквално навсякъде. 

Единственото, което ме разочарова е, че когато решихме да ходим за Тибидабо, по пътя качвайки се времето се развали и имаше доста мъгла, която ни развали гледката. 🙂
Иначе посетихме саградата, парка Гюел, аквариума, ноу камп естествено, ла рамбла, разходка по барселонета и общо взето по-големите площади, където има нещо за разглеждане - определено съм впечатлен от града, изглежда много красив, а и климата и локацията до морето определено допринасят. 🙂

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

Здравейте ! 

Първо да благодаря много на всички, които се отзоваха на въпросите ми - помогнахте много! 
Градът наистина е уникален 🙂 Ние бяхме за почти 6 дни, 3-ма човека и употребихме точно 4 карти Т10. Разбира се доста обикаляхме и пеша, но мисля, че за 40 евро за толкова дни просто нямаше как да е по-добре. 
А метрото наистина е супер добре направено - имат много линии, които постоянно се пресичат някъде, вътре в самите станции и тунели има толкова много стрелки, че трябва бая да се потрудиш, за да се объркаш. Единственият минус, който видях е, че някои станции са наистина огромни и понякога ти трябват 5-6 минути, за да смениш линия, но това не е чак такъв проблем. Влакчетата са нови и чисти има машини за билети буквално навсякъде. 

Единственото, което ме разочарова е, че когато решихме да ходим за Тибидабо, по пътя качвайки се времето се развали и имаше доста мъгла, която ни развали гледката. 🙂
Иначе посетихме саградата, парка Гюел, аквариума, ноу камп естествено, ла рамбла, разходка по барселонета и общо взето по-големите площади, където има нещо за разглеждане - определено съм впечатлен от града, изглежда много красив, а и климата и локацията до морето определено допринасят. 🙂

Да попитам понеже пристигам в Барселона в събота.

От летището до метрото как се стига?

От къде се купуват картите за метро и има ли за 5-6 дни (какви пари са?)

Как е температурата в момента, чудя се освен тениските дали якето което да си взема да е по-дебело (тип зимно) или по -тъкно (тип лятно?)

Дъждобран или чадър е по-добре?

Поздрави!

Връзка към коментар

Единственият път, в който не ползвахме метро е от и за летището. Там след излизане от терминала точно на 2 минути се вижда закрит надлез, чрез който се стига до спирката на влака. На самата спирка има няколко машини за билети, от където купувахме нашите - билет(карта) Т10 - 10.20евро струва. От там с влака, тъй като линията на метрото която стига до летището не се включва в тази Т10 карта. Не съм много убеден но съм почти сигурен, че до метрото на летището се стига по същия този надлез, просто някъде се свива някъде, има много табели навсякъде и според мен няма да се объркате да го намерите. Иначе картите не са за определен ден, а за 10 пътувания. Минаваш, чекираш картата и отзад се щампова, така че виждаш точно колкоп ътувания си направил. Когато направиш последното също получаваш надпис, че вече не можеш да я ползваш. 

За температурата - при нас варираше от 20-тина до 23-24 градуса в най-горещият ден, като през 2 от дните беше дъждовно, но дори и вечер, когато уж температурите бяха малко под 20 не се усещаше никакъв студ. Аз лично съжалявах, че не съм си взел повече летни дрехи. По-скоро за тези температури не виждам нужда от по-дебело яке. Една две по-топли блузи с дълъг ръкав за под якето евентуално трябва да свършат работа.
За дъждобран или чадър не мога да ти помогна, по-скоро е до предпочитание. 🙂

Връзка към коментар

Здравейте отново,

Кой сайт да следя за прогнозата за време понеже не знам със сигурност какво ще е времето и не знам кой сайт е точен.

Като гледам май ще трябва да си взимам гумени ботуши и зима шапка и шал?

Връзка към коментар
21 hours ago, alek200 said:

Здравейте отново,

Кой сайт да следя за прогнозата за време понеже не знам със сигурност какво ще е времето и не знам кой сайт е точен.

Като гледам май ще трябва да си взимам гумени ботуши и зима шапка и шал? 

https://www.accuweather.com/en/es/barcelona/307297/october-weather/307297

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 51 минути , alek200 каза:

Как да стигна до Камп Ноу аз ще се намира до метростанция L3 Fontana с какъв транспорт ще е най-удобно и от колко часа го отварят за посещение?
Поздрави!

С метро е най-удобно да стигнете. Хващате зелената линия и слизате на Palau Reial метростанция тя е точно срещу входа на стадиона.

Mon - Sat 10:00 AM - 6:30 PM

Sun           10:00 AM - 2:30 PM

Мисля,че това е разботното време.

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

За Кампа препоръчвам да си запазите билетите предварително - скипвате опашката на касите и часа не е необходимо да се спазва стриктно, ние бяхме за 13:30, но отидохме към 11:30 и ни пуснаха. 🙂 За закъснение не знам какво е положението иначе, но за ранно отиване пускат. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.