Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

Публикувано:

Хареса ми да ми давате акъли и ще изнахалствам😜

3 дни във и около Барселона и идеите ми:

1. ранен полет, който каца към 8:30 и от летището се отправям към Ситжес с надежда да е зимно спокойно, а ако е дъждовно, не знам; следобед да я видя тази Ла Саграда

2. Манастирът Монсерат, ако е ясно времето и следобед из града

3. ден в Жирона или Хирона и обратно в Барселона за късен полет към 20:30

Някой нещо да се обади 😘

• Замислям се 1
Публикувано:

Не разбрах, това първа Барселона ли е, или не?  :smile:
Аз съм била няколко пъти, все за малко и да ти кажа, подкрепям шматкането из околията. 😉
В Саграда съм си обещала, че ако влизам, ще е като е готова. 😉 Отвън съм се отчела.
В самия град ми е любим кварталът Barri Gotic и даже съм нощувала дваж там. Но общо взето все е било конски тропот и през зимния сезон.
Съвсем сериозно – препоръчвам малко повече внимание към телефон и пари, за да бъде пътуването успешно („здрава и необрана“, нали 😉)
Другата есен-зима (че сега вече изпуснах момента) и аз може да направя сходна обиколка из околията с Тарагона, Реус и т.н. Самата Барселона - транзит. Кои са ти датите?

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Argentique каза:

Не разбрах, това първа Барселона ли е, или не?  :smile:
Аз съм била няколко пъти, все за малко и да ти кажа, подкрепям шматкането из околията. 😉
В Саграда съм си обещала, че ако влизам, ще е като е готова. 😉 Отвън съм се отчела.
В самия град ми е любим кварталът Barri Gotic и даже съм нощувала дваж там. Но общо взето все е било конски тропот и през зимния сезон.
Съвсем сериозно – препоръчвам малко повече внимание към телефон и пари, за да бъде пътуването успешно („здрава и необрана“, нали 😉)
Другата есен-зима (че сега вече изпуснах момента) и аз може да направя сходна обиколка из околията с Тарагона, Реус и т.н. Самата Барселона - транзит. Кои са ти датите?

23-25.01

Публикувано:

За манастира Монсерат било страхотно са чуеш хора на момчетата, ако в този ден пеят и имаш възможност по това време да си там. Аз като бях, те бяха в коледна ваканция, но друго много впечатляващо нещо там е самата планина Монсерат на която се качва с лифт, който беше включен в нашия комби билет за манастира и транспорта до него. Може да се направи разходка до едни близки скали с интересни форми на 15 Мин от горната станция на лифта. Може да се направи и по-дълъг преход до най-високия връх Сант Жерони, може би около 3 часа в двете посоки. Може и още преходи да има, но аз направих тези двата и много ми харесаха. При хубаво време и липса на мъгла е добра опция. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , Argentique каза:

В Саграда съм си обещала, че ако влизам, ще е като е готова. 😉

Кой знае колко още по-скъпа ще я направят дотогава😆

Публикувано:
преди 22 минути , mary_shery каза:

За манастира Монсерат било страхотно са чуеш хора на момчетата, ако в този ден пеят и имаш възможност по това време да си там.

Погледнах и през януари само на 25-ти ще пеят. Това е знак🙂. Мога да разменя дните за манастира и Жирона🤗

Публикувано:
преди 8 минути , bad kid каза:

На Жирона сън голям фен, а и ходих точно след като снимаха там сезон на Game of thrones, та беше мега кеф.

Аз мога да направя обратното, щото не съм гледала сериала - първо да отида и после да го гледам😄. Майтапът на страна, но щом на теб и на @jorocontrola ви е харесал града, значи и на мен🙂. С влак е 40 мин. в посока, има редовно и за около 30€ ей ти дей трип😛

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз с автобус съм ходил.

Иначе и най-евтината им регионална линия R11 май става, ама е към час и половина на посока. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Който има време, определено да се разходи. @master_of_germs и компания бяха тези дни и да кажат и те вещо мнение де 😉 

Ние бяхме с кола и към Франция, но щом е около час на посока от БарЦилона е идеално.

Публикувано:
преди 5 минути , bad kid каза:

Аз с автобус съм ходил.

Иначе май и най-евтината им регионална линия R11 май става, ама е към час и половина на посока. 

А с автобус помниш ли колко се пътува и с коя фирма/и

Публикувано:
преди 19 минути , ДиянаВ каза:

А с автобус помниш ли колко се пътува и с коя фирма/и

Отдавна беше.  Barcelona bus може да бяха, ама не съм сигурен  Сега виждам само Sagales към 2 часа. 25 евра двупосочен.

Кофтито на автобуса е, че магистралата е далече от морето и няма интересна гледка. Влаковете R се движат буквално до плажа и е доста приятно. За Renfe не знам.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
5 minutes ago, ДиянаВ said:

Ама въобще не питай🙂

Искам🙃

Caldea - спа центъра в Андора. Тръгвате сутринта, отдавате се на пълен релакс и след това можете и шопинг да направите. Към 19 часа обратно за Барселона. Има автобуси и по-рано, в случай, че релаксирате бързо. 😉

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 29 минути , Miladina каза:

Caldea - спа центъра в Андора. Тръгвате сутринта, отдавате се на пълен релакс и след това можете и шопинг да направите. Към 19 часа обратно за Барселона. Има автобуси и по-рано, в случай, че релаксирате бързо. 😉

Е спа не очаквах😄 Още съм млада и не ме болят кокалите😄, само мускулите след преживявания по стълби😛

Аз отивам сама за 3 дни, като преди това не съм била в него край на Испания😉

Но е хубаво в темата да има предложения за всякакви хора😘

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Амиии, то спа- то и за млади става. Последния път имаше и жива музика. Спряха всички джакузита, за да чуем певицата. Не знаех, че трябва да те болят кокалите, за да ходиш на спа. Нищо не са ни питали на входа. 🤣

И само да отбележа, че цените на парфюмите в Андора са доста добри. 🙂

След като си за първи път в района, по- добре Монсерат и красотите барселонски.

Евентуално, но само ако си около Триумфалната арка може  да пиеш един шоколад в музея на шоколада. Много ни харесва на нас и се отбиваме там, в случай, че сме в района.

Пожелавам ти много приятни емоции в един от любимите ми градове.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Хареса ми да ми давате акъли и ще изнахалствам😜

3 дни във и около Барселона и идеите ми:

1. ранен полет, който каца към 8:30 и от летището се отправям към Ситжес с надежда да е зимно спокойно, а ако е дъждовно, не знам; следобед да я видя тази Ла Саграда

2. Манастирът Монсерат, ако е ясно времето и следобед из града

3. ден в Жирона или Хирона и обратно в Барселона за късен полет към 20:30

Някой нещо да се обади 😘

Не! Твърдо и категорично не, ако е първо ходене! 

А и второ да е.

Ма какво ли казвам аз, дето съм живял два месеца в Каталуния като студент и не съм ходил нито в Монтсерат,  нито в Ситжес. 

Ако ти е първо ходене НЕ си съсипвай удоволствието от Барселона, като я накъсваш с крайградски излетчета. 

Рядко съм бил толкова категоричен.

И ако така и така ще ходиш към Ситжес, по-добре продължи към Тарагона, не виждам смисъл да сменяш постоянно посоките.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Абсолютно подкрепям @master_of_germs. При 3 дни в Барселона и при първо ходене, разпиляването извън Барселона е безмислено. Барселона предлага достатъчно за да се запълнят 3 пълни дни само в града.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз пък подкрепям @ДиянаВ за излизане извън Барселона, защото мисля в перспектива 😉:
- сега тя отива за първи път и ще прави това, което я влече, вероятно е огледала какво я интересува из града;
- понеже е популярна дестинация, другия път (сравнително скоро) ще отиде с домашните любимци, на тях вероятно ще ги мързи да пътуват надалеч извън града (ДиянаВ е куче марка в сравнение с тях), пък и детето ако още се вълнува от снимки в инстаграм, ще предпочита така известните градски барселонски пейзажи.  😉
- на мен понякога навалиците в един град ми идват много за три дни и искам по́ така прованс идилия, в краен случай отдалечено място в градска среда.

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

В такъв случай просто да не отива в самата Барселона.

@ДиянаВ не предлага бягство от навалицата за ден, а и трите дни да обикаля и извън града, и по малко и в него. За мене това е най-лошият възможен вариант. Нека има едно излизане извън града. Но с повече от това просто няма как да се усети пълноценно самата Барселона.

И аз никак не обичам навалици, но Барселона просто не е град да го поемаш на час по лъжичка. Аз поне съжалявам, че оставих половин ден за Барселона преди полета си за София. Беше компромис между мене и @mary_shery , която ходи там два пъти за по 4-5 дни служебно миналата година и не искаше да препотретва. Аз пък не бях стъпвал от 22 години и тогава също съм бил само за уикенд. Та изобщо не е сигурно, кой след колко време ще има възможност да повтори... Та сега, за няколко часа, само се раздразних и направо се разревах на тъпото си планиране...

А и ако говорим за навалици, то в Монтсерат навалицата е най-плътна.

Жирона е фотогеничен град, несъмнено, но всъщност за мене беше най-малко впечатляващото място в скорошното ми пътуване. 

Разбира се, аз съм изключително пристрастен към Йейда (Лерида). Наясно съм, че Жирона (Херона) е фотогенична, а Йейда граничи с грозотийка. Обаче всичките инстаграмски и геймъфтронски места в Жирона не могат да стъпят на малкия пръст на усещането в Сеу вея и да си горе на кулата. Но и Жирона, и Йейда заедно не могат да съперничат на Тарагона, там просто хилядолетна история те блъска отвсякъде. А само на няколко километра е Реус, който е люлката на каталунския модернизъм и е толкова незаслужено подминаван. 

Моето предложение е Колониа Гуей. Възможността да се насладиш на шедьовър на Гауди на една крачка от Барселона с обществен транспорт, без да се чувстваш задушен от тълпата.

• Харесвам 9
  • Замислям се 1
Публикувано:

И какво има в Барселона за 3 дни обикаляне от сутрин до вечер, 😄, без да ме пращате по музеи😛

Освен Саградата, в 1-2 квартала да поскитам малко, да видя 2 площада, да тегля два тегела по La Rambla и друго какво? Фонтанът на Montjuïc не работи, Тибидадо и парк Гюел не ме привличат толкова🙂

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Така и не станах фен на Барселона( град, не отбор) 😊, колкото и да се опитваха да ме направят такъв. Може би заради лудницата навсякъде, а може би и противното време, което улучихме първия път си каза думата. Но въпреки това и аз съм на мнение, че града е достатъчно разнолик и предлага много за да не ти стигнат 3 дни само за него. Сега бих отишла за да посетя Монсерат или Андора. @Miladina мерси за спа идеята. 🙂

Та единствената основателна причина според мен да излезеш извън Барселона в тези 3 дни би била противно време, с надеждата да намериш по-сухо и топло място. 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , ДиянаВ каза:

И какво има в Барселона за 3 дни обикаляне от сутрин до вечер, 😄, без да ме пращате по музеи😛

Освен Саградата, в 1-2 квартала да поскитам малко, да видя 2 площада, да тегля два тегела по La Rambla и друго какво? Фонтанът на Montjuïc не работи, Тибидадо и парк Гюел не ме привличат толкова🙂

Ами затова и казвам, че си огледала навсякъде и си преценила. Всеки си има предпочитания и интереси, може би го казвам от моята гледна точка, защото Барселона така и никога не ми легна на сърце. Само Готическият квартал, там последно сама ходих по тъмните улици и се смях от щастие. 😄 Преди Мароко. 😉 Гауди го харесвам, но някак не ми повлия на любовта към града.
Можеш да идеш на плажа (близо е), ние ходихме на пазара Бокерия да ядем в заведения-сергии, ама там трябва с човек. 
Може Мастърът да е пропуснал 22 години да иде в Барселона, ама @ДиянаВ я виждам скоро да мине пак през там, примерно на път за Мароко с @iMari 😜

• Харесвам 1
  • Смея се 2
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.