ДиянаВ Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари Запазих си тази сутрин хотел, близо до Саграда се пада - SM Hotel Sant Antoni. Две нощувки за 1 човек 72$ + 80$ бонуси😉. Ако не бяха последните, нямаше да съм така доволна😄. Това, което ме изуми, е сити таксата - 5.50€ на човек и на ден, до 7 дни. Пише, че ще се плати на място. В Андалусия нямаха такава през зимния период. В Барселона наистина ли е целогодишна? 1 1
searus Публикувано: 11 януари Публикувано: 11 януари преди 48 минути , ДиянаВ каза: Запазих си тази сутрин хотел, близо до Саграда се пада - SM Hotel Sant Antoni. Две нощувки за 1 човек 72$ + 80$ бонуси😉. Ако не бяха последните, нямаше да съм така доволна😄. Това, което ме изуми, е сити таксата - 5.50€ на човек и на ден, до 7 дни. Пише, че ще се плати на място. В Андалусия нямаха такава през зимния период. В Барселона наистина ли е целогодишна? Ние дори повече платихме на човек, така е в Барселона, много реват срещу туристите там... 2
ДиянаВ Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари На 3.01.2025 г. в 16:13, Argentique каза: В Саграда съм си обещала, че ако влизам, ще е като е готова. 😉 Работят по твоя въпрос 😄 Ама кога ще стане готова и дали в този ни живот, е друг въпрос😉 Аз съм силно впечатлена от вътрешността на ла Саграда. Наистина това е “храм на светлината”. Посещението си заслужава, както и популярността не е нарочена🤩 Улавянето на светлината е магично. През 10 минути да погледнеш към едно и също място, по различен начин го виждаш. Като влязох, този витраж се отразяваше така, а докато сляза от фасада Passion се появили вълшебни цветя🙂 15 3
neuromancer Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари Дуомото на Милано е строено 500 години... дали ще доживеем да е готова не знам... но посещението си струва 3
ДиянаВ Публикувано: Понеделник в 14:10 Публикувано: Понеделник в 14:10 Посетителите на Барселона в близките месеци да имат предвид, че повечето емблематични места са строителна площадка. Не знам дали така се подготвят за летния сезон или просто сега им е дошло финансирането, или и двете. Ограждения има на площадите Каталуния и Испания, 1/3 от най-популярната улица Ла Рамбла - цялата лява страна в посока от центъра към морето е тотално разкопана. Ремонти текат и на десетки други места, улици, метро станции. Друго, шадраваните не работят, нищо че температурите не са зимни за нашите усещания и много местни хора си правят сутрешната тренировка на открито😉 На фона на ремонтите из целия град, крановете на Саграда по-малко дразнят 😜 Може би защото вече бях с нагласата, че са неделима част от фасадата, крановете даже ми бяха симпатични🙂. Нека имаме търпимост, строи се архитектурен шедьовър👏 В пазара Mercat de la Boqueria се завъртях за няколко минути, колкото да видя, че един сандвич с хамон струва 9.50€🙈. За сравнение в готическия квартал се предлагаше с кафе за 5.50-6.50€ Готическият квартал ми дойде малко мрачен, ама нали затова е готически😛. Катедралата отвън и площадът около нея ми допаднаха. Случайно попаднах на едно безплатно място - Casa de l'Ardiaca, с хубав вътрешен двор и тераса с гледка към шпила на катедралата. Съседният квартал Равал го прекосих, изминавайки пеша разстоянието от парк Цитадела до гара Барселона Сантс по не най-прекия маршрут. Емблематичните сгради на Гауди са си там и все така се радват на интереса на азиатските туристи и не само🙂 Няма портокалови дръвчета, както в Андалусия, но за моя радост срещнах мандарини😄 Парк Цитадела е много приятен. На метро станциите, където има и гари за влаковете, включително този към летището, си трябва повече време за вървене и ориентация. Така за 2-3 минути изтървах влака към летището и почаках половин час следващия. После се наложи да търча към гейта. Със секюрити проверката успях да стигна за 20 мин., но се поизпотих🙈 Същото се отнася и за гара Барселона Сантс. За Ренфетата има секюрити проверка със сериозна опашка, която бързо върви, но си изисква време. 14 4
searus Публикувано: Понеделник в 14:30 Публикувано: Понеделник в 14:30 преди 10 минути , ДиянаВ каза: Няма портокалови дръвчета, както в Андалусия, но за моя радост срещнах мандарини😄 Ааа, не си стигнала до Грасия явно, там са! Ето снимка от нашето балконче (на 2 минути от метростанция Диагонал, но из целия квартал имаше): А сутрин минаваше точиларката на колело: 5
ДиянаВ Публикувано: Понеделник в 14:54 Публикувано: Понеделник в 14:54 преди 23 минути , searus каза: А сутрин минаваше точиларката на колело: Какво точи?😄
searus Публикувано: Понеделник в 15:29 Публикувано: Понеделник в 15:29 преди 35 минути , ДиянаВ каза: Какво точи?😄 Е как какво, как се реже хамонче с тъп нож? 🤣 А портокалите май много не се забелязват на тази снимка, но са там, леко се бях стресирала да не ме уцели някой по главата, понеже все имаше нападали по земята🤣 Имаше много и в онази красивата болница... 1 1
Ivko Публикувано: Вторник в 13:55 Публикувано: Вторник в 13:55 За жалост проблема с водата става все по-голям там и има вероятност и тази година да не бъдат пуснати знакови места с вода, като двата фонтана на плаза Испания, които не работиха и миналото лято.
ДиянаВ Публикувано: Вторник в 14:25 Публикувано: Вторник в 14:25 преди 2 минути , Ivko каза: За жалост проблема с водата става все по-голям там и има вероятност и тази година да не бъдат пуснати знакови места с вода, като двата фонтана на плаза Испания, които не работиха и миналото лято. О, не знаех за проблема. Жалко, испански голям площад без шадраван не е същото. Да спомена някой ред и по отношение на сигурността. Не съм си пазила вещите кой знае колко маниакално, просто оставях портмонето си по-надолу в раницата. Не съм си връзвала телефона с въже, верига и подобни, а като чувам от моя приятелка-магеланка, чиято дъщеря живее в Париж, и там има такава “мода” да се дърпат телефони от ръцете на хората. Ужас! Толкова сме зависими от смартфоните си, че бедна ми е фантазията каква беля би станала без телефон и то не заради функцията му да позвъниш🙈 Доста по-голяма от това да ти откраднат 100€ примерно. Иначе разни типове има, като във всеки голям град - такива дето искат цигари, като те видят, че пушиш, лагер на бездомници в парка Цитадела, просяци в метрото … това, което се вижда ежедневно и тук.
Ivko Публикувано: Вторник в 14:34 Публикувано: Вторник в 14:34 преди 3 минути , ДиянаВ каза: О, не знаех за проблема. Жалко, испански голям площад без шадраван не е същото. Да даже имаше надпис сложен на шадравана за това. Иначе за сигурноста пред мен са обирали хора два пъти венъж на стълбите на изхода от метрото направо си отвориха раницата на човека пред тях, но ги видях и викнах та не успяха, а другия опит бе успешен защото те дебнат, когато има навалица много и блъсканица и влизат в метрото и малко преди да затворят вратите дръпнаха от на човека портфейла от задния джоб и слезнаха. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега