sp100 Публикувано: 20 ноември, 2025 Публикувано: 20 ноември, 2025 На 6.11.2025 г. в 9:46, Ники Петров каза: Здравейте, магеланци, утре летя със семейството ми за Барселона и четох за най-удобния трансфер от летището към центъра (където се намира апартамента, който сме наели). Видях, че има карта за 8 пътувания, която може да използваме заедно и включва метрото от летището. Може ли да ми дадете подробности от къде се взима тази карта? Здравейте, бихте ли споделили дали тези фемили карти ви свършиха работа и стават ли за летището. Моля за съвет какви карти да взема за 3 дни за семейство с две деца на 6 и 10 год.
ДиянаВ Публикувано: 20 ноември, 2025 Публикувано: 20 ноември, 2025 преди 37 минути , sp100 каза: Здравейте, бихте ли споделили дали тези фемили карти ви свършиха работа и стават ли за летището. Моля за съвет какви карти да взема за 3 дни за семейство с две деца на 6 и 10 год. Аз бях сама и карта определено ми вършеше работа. Само двете пътувания от и до летището почти й избиха цената. За 3 дни направих 9 пътувания с влак и метро, а можех и за 10-то да се натисна 😉 В началото на годината разучавах транспорта в Барселона и от споделените мнения смятам, че при групово пътуване това е най-удачната карта, освен ако не изчислите, че всеки ако си има карта е по-изгодно. Как стои въпросът с цените за деца не знам, но май и Ники Петров няма да е от полза 😉 Тънкият момент при картата, като се мисли за транспорт включително от/до летището е, че не обхваща метрото, но покрива влака, който върши идеална работа. Поне при мен така подейства първоначално прочетеното изречение … не се покрива метро линия Х от/до летището. Едва след като осмислих мненията тук, разбрах, че с карта може да се ползва влак и това е напълно достатъчно, за да се стигне до центъра на града, респ. и до други места. 1
valpan Публикувано: 13 декември, 2025 Публикувано: 13 декември, 2025 Преди няколко дена се върнахме от Барселона. Останах очарована от това пътуване. Предколедната Барселона е чудна. Щастлива съм, че успях да видя Магическите фонтани, пуснали са ги след двегодишно прекъсване. Има по две представления на вечер в дните от четвъртък до събота. Работят и фонтаните на площад Каталуния. Къщата Batllo също има има музикално светлинно шоу на всеки половин час вечерта. Много е красиво. Спахме в хотел Сант Пау, близо до едноименната болница. Получихме ъпргейд до стая с тераса и гледката беше чудна. Още на летището си взехме карти T-Usual с неограничени пътувания за 1 месец, която включва и транспорт до летището. Цената е 23 евро. Посетихме Саграда Фамилия още в първия ден от 9 сутринта, когато все още там е спокойно. Сърцето ми остана там! Много, много красива сграда. Много харесахме и болницата Сант Пау, там също има вечерно светлинно шоу сега, но се плаща…има само няколко неща, видими отвън. Влязохме вътре в Каса Мила, хареса ни, особено покрива 🙂 По пътя към парк Гюел се отбихме да видим и първата къща, построена от Гауди - Каса Винсент, но само отвън. Един ден отделихме за Монсерат. Страхотно е там! Догоре се качихме с фуникульор, а после още нагоре над манастира с зъбчата железница. Горе пътеките са затворени, има двама пъдари, които дебнат хората да не преминават заграждения, но доста пак си минават. Не знам защо е тази забрана. Ние се поразходихме малко ))) и тръгнахме надолу. В последния ден посетихме аквариума и се качихме на виенското колело. Времето през всичките дни беше много топло през деня, събличахме си якета понякога, но вечер става хладно. 14
Velmar Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април Имам бърз въпрос и се надявам някой да помогне с отговор. Опитвам се за закупя билети за саграда фамилия.Има налични за избрания период и часови слот.Но се чудя какъв тип документ трябва да маркирам?Дава ми опции DNI, NIE ,Pasaporte.Първоначално маркирах първата опция, мислейки че това е опция за лична карта, валидна, включително и за ЕС.НО ми дава грешка при последващи стъпки.НЯмаме паспорти и пътуваме с лични карти.Ако маркирам паспорт , а попълня данни на л.к. не зная дали няма да е проблем? Посъвевайте ме какво да намправя
jorocontrola Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април преди 5 минути , Velmar каза: Имам бърз въпрос и се надявам някой да помогне с отговор. Опитвам се за закупя билети за саграда фамилия.Има налични за избрания период и часови слот.Но се чудя какъв тип документ трябва да маркирам?Дава ми опции DNI, NIE ,Pasaporte.Първоначално маркирах първата опция, мислейки че това е опция за лична карта, валидна, включително и за ЕС.НО ми дава грешка при последващи стъпки.НЯмаме паспорти и пътуваме с лични карти.Ако маркирам паспорт , а попълня данни на л.к. не зная дали няма да е проблем? Посъвевайте ме какво да намправя Избери Pasaporte и пробвай с номерата по ЛК. Ако ти приеме цифрите, трябва да си ОК. DNI, NIE са някакви испански измислици и явно имат определен формат на стринга и за това не ти приема номера. 2 1
neuromancer Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април Паспорти има всякакви формати, с букви или без букви, та би трябвало да приема каквото и да е. DNI и NIE са конкретно испански документи.
Alexander Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април преди 1 час, neuromancer каза: Паспорти има всякакви формати, с букви или без букви, та би трябвало да приема каквото и да е. DNI и NIE са конкретно испански документи. това не са произволни цифри. Все едно наше ЕГН да започва с 752515, 25 няма как да е. В нета има генератори за тях, ако някой държи да ги използва. 1
neuromancer Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април Имам предвид, че паспорти има най-различни и не могат да проверяват за валидност, за испанските документи могат. 3
Velmar Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април Благодаря ви.Маркирах паспорт , въведох данни ( от двата типа лични карти са номерата - и от новите с буквите и от старите само с цифри).Прие ги.Надявам се всичко да е наред.Сега остава всичко да е наред с полетите, да излетим, че и да пристигнем навреме за маркирания час 🙂
ДиянаВ Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април преди 20 минути , Velmar каза: Благодаря ви.Маркирах паспорт , въведох данни ( от двата типа лични карти са номерата - и от новите с буквите и от старите само с цифри).Прие ги.Надявам се всичко да е наред.Сега остава всичко да е наред с полетите, да излетим, че и да пристигнем навреме за маркирания час 🙂 Няма да имаш проблеми с билетите за Саграда. Аз имам паспорт и не помня какво съм попълнила при покупката на билет - лична карта или паспорт. Обикновено паспорта го държа в хотела, ако недай си боже ми откраднат личната карта, да имам резервен вариант за прибиране. Специално на този скъпо платен обект не са ми проверявали самоличността. То никъде не е упомената и в билета.
ДиянаВ Публикувано: 30 април Публикувано: 30 април преди 25 минути , Velmar каза: на билетите си пише имена при мен Моя е от януари 2025 г. Може нещо да са обновили. Няма да имаш проблем, щом са ти приели номера на личната карта.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега