Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

Търся изпробван апартаментен комплекс в Барселона в центъра или някъде на добра локация. Никой от нас не е бил в Барселона досега Т.к. засега сме 3 семейства /едното с пораснало дете/ и се очертава още 1 семейство да се присъедини, не можем да наемем апартаменти на различни места. Да е поддържан и чист, за предпочитане с нови мебели. Някои са с по-големи изисквания. Цени от 80 евро  на нощ за двама са добри. Засега намирам нормално на около 100-130 евро. Видях и хотела на Duke, но предпочитаме да потърсим апартаменти. Ако някой е отсядал в такъв комплекс/хотел и е доволен, моля да ми го препоръча. Може и на лични.

http://www.booking.com/hotel/es/aspasios-arago-executive.html?aid=368032&tab=1&origin=hp&error_url=%2Fhotel%2Fes%2Faspasios-arago-executive.bg.html%3Faid%3D323176%3Blabel%3Dbarcelona-house-barcelona1-_2XrAK2DEpifelp6eyLNOAS47012629341%253Apl%253Ata%253Ap1%253Ap2%253Aac%253Aap1t2%253Aneg%3Bsid%3Daef99322fe1bb71426a0025614b68166%3Bdcid%3D1%3B&do_availability_check=on&aid=323176&dcid=1&label=barcelona-house-barcelona1-_2XrAK2DEpifelp6eyLNOAS47012629341%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t2%3Aneg&sid=aef99322fe1bb71426a0025614b68166&checkin_monthday=21&checkin_year_month=2014-8&checkout_monthday=22&checkout_year_month=2014-8#availability_target  не е изпробван лично от мен, но го бях резервирала за едни приятели и останаха изключително доволни, но беше малко скъпичък, виж как е за твоите дати. Освен това казаха и че мястото било много удобно - почти навсякъде ходели пеша.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Регистрирах се във форума, защото исках да проуча информация за предстоящото си пътуване за Барселона. Върнах се преди 2 дни и ще се опитам и аз да бъда полезен, така, както и на мен ми беше полезен форума. 

Първо искам да коментирам, изразени становища, че не си струва да се търси хотел или квартира извън централните райони. Аз избрах друг вариант и останах много доволен от него. Наех апартамент в района на Hospital Clinic - район Eixamplе, но по-далечната част. Представлява жилищен район,недалече от туристическите забележителности, но същевременно далече от тълпите туристи. Това дава много предимства и не си струва човек лекомислено да пренебрегва такива варианти. Барселона има много добре уреден транспорт - комбинация от автобуси, национални и регионални влакове, метро. С Барселона карт, в рамките на която ти предоставят Hola - транспортна карта или само Hola card всеки има конфорт в рамките на около 6 евро на ден (частта за транспорт). Наемът ми на апартамент (за 4-5 души) беше по около 75 евро на ден, като го запазих в силния (натоварен) сезон. В заведенията има основно местни и много малко туристи. Това ви дава възможност да ходите, наистина в стойностни заведения, оценявани от живущите в района. За закуска, страшно много кафенета със страхотно кафе и кроасани, в които местните си започват деня. Обедните менюта са много по-богати от предлаганите в туристическите райони - масово 2 наистина пълноценни блюда с огромни количества храна, десерт и вино от 0,250 до 0,5 л. (на човек) на цени от 9 до 11 евро. Гурме ресторантите не са толкова комерсиални и ви дават изтънчени менюта с обедни менюта до 13 евро. Обслужването не се добавя към сметката, а се включва в обявената цена за менютата. За 7 дни натрупах приличен опит от хранене в квартални и заведения в по-туристическите райони, за мен няма по-добър вариант от кварталните заведения. След издънки в други райони, си изградихме навика да се прибираме в квартала си само за обяд (с картата това не бе проблем), защото нещата са проверени. Въобще, цената на дневната карта може да се избие от разликата в сметките, но определящото е усещането, че сте част от "истинския, реалния живот", а не от "фризираната и комерсиализирана" за туристите реалност. 

Има и доста други теми, които могат да се коментират, но ще ги отсроча за следващи постове.Не споделям някои изразени мнения, например има ли смисъл от Барселона карт (твърдо съм убеден, че си струва), но искам да се аргументирам малко по-обстойно.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте :) Утре пътуваме за Барселона.Ще бъдем 4 цели дни там .Ще пътуваме с Wizz Air. Ще ви бъда много благодарна за помощта,тъй като за първи път ще ходим в този невероятен и приказен град :) Наехме си апартамент близо до метро станция Dreamless , в близост до статуята на Колумб.Бих искала да ви попитам как от тази метростанция да достигнем до стадиона Ноу Камп,Саграда Фамилия,Каса Мила,музеят на Пикасо,аквариумът на Барселона,парк Гюел,Магическите фонтани,музей на странните изобретения.А бихте ли ни препоръчали някакво друго невероятно местенце ,което не е за изпускане? Благодаря ви многооооооооооооо :) Като се прибера ще разказваммммммммммммммм.

Връзка към коментар

На пешеходно разстояние са ви Каса Мила, музея на Пикасо, аквариума и още много други места. Като тръгнете по Рамбла от статуята на Колумб са все места приятни за посещение. Задължително се отбивайте на пазара на Рамбла и опитайте плодовете и не само тях. Невероятни са. Купете си карта на града със забележителностите и на метрото и с него ще достигнете навсякъде. Друга възможност е да ползвате откритите автобуси, които въртят из забележителностите и така ще разгледате всички места. Можете да слизате и да се качвате на забележителностите, които ви харесват.

Моят съвет е ако искате да посещавате аквариума, саграда Фамилия и КасаМила да си закупите предварително билети, за да не губите много време в чакане. Щом утре заминавате със сигурност ще можете да гледате шоуто на Магическите фонтани, което мисля че започваше от 21 часа. Много приятен е и площад Испания, на който трябва да слезете за Магическите фонтани. Купете си билети Т10, за да спестите от разходите за транспорт.

До парк Гюел може да отидете и с метро, но пък след това е малко трудно изкачването, но пък не е непосилно или да комбинирате метро с автобус 116 и да спрете точно на входа на парка. Има и един друг автобус, който тръгва от площад Каталуния до парка, но в момента не се сещам кой номер беше. Прочети назад в темата може и да намериш номера му написан тук.

На мен много ми хареса парка Ситаделата, но пък скоро някъде прочетох, че там са започнали някакви ремонти, та не смея да ви го препоръчам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте :) Утре пътуваме за Барселона.Ще бъдем 4 цели дни там .Ще пътуваме с Wizz Air. Ще ви бъда много благодарна за помощта,тъй като за първи път ще ходим в този невероятен и приказен град :) Наехме си апартамент близо до метро станция Dreamless , в близост до статуята на Колумб.Бих искала да ви попитам как от тази метростанция да достигнем до стадиона Ноу Камп,Саграда Фамилия,Каса Мила,музеят на Пикасо,аквариумът на Барселона,парк Гюел,Магическите фонтани,музей на странните изобретения.А бихте ли ни препоръчали някакво друго невероятно местенце ,което не е за изпускане? Благодаря ви многооооооооооооо :) Като се прибера ще разказваммммммммммммммм.

Може да погледнеш също тук и тук , приятно изкарване! :)

(и при следващата разходка питай по-отрано, за да имаш време да събереш инфо   и съответно да си планираш и организираш програмата ;) )

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За Барселона има много и интересни приложения в google play, които на мен ми бяха изключително полезни.

Приложения тип city guide

1. Barcelona City Guide

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tripadvisor.android.apps.cityguide.barcelona&hl=bg

Приложението е на трип ъдвайзър и е много полезно с класацията на обектите, с неманипулираните отзиви на клиентите. След като се зареди, може да се ползва и офлайн.

2. Barcelona Travel Guide Triposo

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.triposo.droidguide.barcelona&hl=bg

Доста добър гид, с указания за транспорта, който ще ви заведе на съответния обект.

Приложения за транспорт

1. TMBAPP (Metro Bus Barcelona)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile&hl=bg

На мен ми беше изключително полезен, още повече, че и офлайн може да намирате маршрутите на всички автобусни линии и на метрото. Удачно е преди тръгване и там където имате интернет, да си зададете как да ви заведе до даден обект. Дава много по-правилни решения от указанията на Google map

2. Next bus Barcelona

https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.ereza.properbusbcn&hl=bg

Също добър указател, може на дадената спирка, да се проследи кога се очаква автобус. Иска интернет, но маршрутите ги дава и офлайн.

3. Barcelona Metro Map Free

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilicit.barcelona.metro.hd&hl=bg

Добре познатата карта на метрото, която и на хартиен носител лесно се намира.

На мен, всички тези приложения ми бяха много полезни.

Препоръчвам да си осигурите също така навигационна програма (разбира се не само за Барселона). Аз лично съм много доволен от Sygyc, картата за Испания и в частност Барселона е много добра. Ползата е голяма, особено когато знаете на коя спирка да слезете и трябва да намерите обекта - обикновено на 200 до 1000 м. от спирката. Тогава навигацията с пешеходни маршрути ми беше много полезна, защото вместо да въвеждам адрес, намирах директно въведени списък на интересните точки (музеи, заведения, магазини и т.н.). Не съм разчитал да питам местните, тъй като останах с впечатление, че извън персонала в туристическите обекти, малко хора бяха склонни да говорят английски.

Редактирано от Иван Петров
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Мaлко снимки от Correfoc, или Firerun в Бaрселонa - кулминaциятa нa основния фестивaл нa грaдa La Merce:

Предстaвлявa фойерверки, зaбодени в носовете и муцуните нa дрaкони нa колелa, които се бутaт и хорaтa бягaт покрaй тях. Много е зрелищно и ефектно. Всякa групa е съпроводенa от хорa с бaрaбaни, които зaдaвaт ритъмa, и усилвaт ефектa от aтрaкциятa.

post-72-0-35735500-1411381919_thumb.jpgpost-72-0-84848700-1411381949_thumb.jpgpost-72-0-66112800-1411382250_thumb.jpgpost-72-0-32655800-1411382303_thumb.jpgpost-72-0-33019000-1411382464_thumb.jpgpost-72-0-00607700-1411382618_thumb.jpgpost-72-0-93699100-1411382661_thumb.jpgpost-72-0-23909500-1411382702_thumb.jpgpost-72-0-22508500-1411382736_thumb.jpgpost-72-0-32752100-1411382788_thumb.jpgpost-72-0-32922000-1411382877_thumb.jpgpost-72-0-76522800-1411382933_thumb.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Castellera или Human towers, или човешки кули, другa от големите aтрaкции зa периодa нa фестивaлa La Merce

Клaсическa 9-етaжнa кулa (кaто тези по кaртичките, сaйтовете, и сувенирните фигурки), последните двa"етaжa" сa мaлки дечицa нa по 4-5 годинки, те не се изпрaвят в цял ръст, a сaмо се прескaчaт клекнaли, кaто нaй-горното вдигa ръкa, зa дa мaркирa успехa нa трупaтa. (Тези сa предстaвителите нa местнaтa школa от Бaрселонa)

post-72-0-02205000-1411470124_thumb.jpg

Друг вид, пaк от 9 етaжa, школaтa от Виляфрaнкa (тези сa големи мaйстори, и много известни в Южнa Фрaнция и Севернa Испaния).

post-72-0-76999500-1411470773_thumb.jpg

post-72-0-26346500-1411470605_thumb.jpg

Тройнa кулa. Тук ще имa възможност дa проследим отблизо процесa нa кaтерене, понеже се окaзaх съвсем близо до мястото. Виждa се добре кaк нaй-нaлките се изкaчвaт нaгоре по гърбовете нa хорaтa.

post-72-0-39751000-1411471054_thumb.jpgpost-72-0-85815200-1411471173_thumb.jpgpost-72-0-96417800-1411471244_thumb.jpgpost-72-0-95794900-1411471286_thumb.jpgpost-72-0-57206300-1411471353_thumb.jpg

Друг вид пaк 9 етaжa от по 3мa човекa нa ниво (отново местните предстaвители от Бaрселонa)

post-72-0-02921300-1411471633_thumb.jpgpost-72-0-25087600-1411471726_thumb.jpg

Друг интересен вид - първонaчaлно сa по 3 човекa нa ниво, но след товa остaвa сaмо еднaтa колонa (без никaквa опорa нa тaкaвa височинa). Виждa се кaк по някое време стрaничните се отделят и остaвa сaмо еднaтa.

post-72-0-94758200-1411472007_thumb.jpgpost-72-0-06426500-1411472055_thumb.jpgpost-72-0-49130100-1411472188_thumb.jpgpost-72-0-61440300-1411472221_thumb.jpg

Последният ден пaк ще имa Diada castellera, тогaвa ще сa сaмо местни и по-мaлки школи.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Аз сега съм в Барселона и е голяма жега. Днес имаше супер много хора на плажа, но почти всички само се препичаха на слънцето или спортуваха. Във водата имаше много малко хора, затова предполагам, че е студено - аз не я пробвах, че бях с гуменки :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Влизам с въпросче, което вече 6-7 години ме човърка.

Тези дървета в центъра на Барселона бутилкови ли са? И ако да, как да си обясним присъствието им там?

post-282-0-02261300-1415642602_thumb.jpg

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Някой да препоръча място за вечеря с фламенко? Не държа точно на фламенкото, но искам да е някое ресторантче с шоу програма - испанска музика и танци, като в някои от нашите кръчми. 

Пътувам с Уиз, а не бизнес класа. ;)

Връзка към коментар

Някой да препоръча място за вечеря с фламенко? Не държа точно на фламенкото, но искам да е някое ресторантче с шоу програма - испанска музика и танци, като в някои от нашите кръчми. 

Пътувам с Уиз, а не бизнес класа. ;)

А аз мисля,че по-скоро не трябва да държиш на вечерята?!? ;) Ако си бил на фламенко-шоу,о.к.,но ако не си бил.....това е супер преживяване!!! Освен традиционното облекло за фламенко,танцьорките излизат и ето така.

post-259-0-57976400-1420917711_thumb.jpg

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Бих ти препоръчал това http://www.tablaocordobes.es/es даже можеш да направиш резервация онлайн, но цените не са по-ниски от 70 евро на човек с вечеря и шоу. Това е един от най-добрите ресторанти за Фламенко. 

Иначе има и други, но цената с вечеря не пада под 50 евро на човек. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм гледала фламенко преди време тук: http://palaudalmases.com/home/en/espectaculos-2/

По-ниски цени на билетите тук: http://www.atrapalo.com/entradas/flamenco-en-el-palau-dalmases_e45718/

По спомен включваше напитка+спектакъл сега не съм проверила дали е така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А аз мисля,че по-скоро не трябва да държиш на вечерята?!? ;)

Разбирам те, но сме голяма компания с различни желания и мнозинството иска да тропа с прибори, не само да пляска с ръце. :)  Тя така се роди и идеята в новогодишната нощ, докато се наслаждавах на шоу програмата в ресторанта.

Бих ти препоръчал това http://www.tablaocordobes.es/es даже можеш да направиш резервация онлайн, но цените не са по-ниски от 70 евро на човек с вечеря и шоу. Това е един от най-добрите ресторанти за Фламенко. 

Иначе има и други, но цената с вечеря не пада под 50 евро на човек. 

Това  като най-рекламирано за сега съм го оставил на заден план и предпочитам третия спектакъл на това например:

http://www.palaciodelflamenco.com/web/en/horario

Но имам време и очаквам коментари от лични впечатления и препоръки за такива места

Аз съм гледала фламенко преди време тук: http://palaudalmases.com/home/en/espectaculos-2/

По-ниски цени на билетите тук: http://www.atrapalo.com/entradas/flamenco-en-el-palau-dalmases_e45718/

По спомен включваше напитка+спектакъл сега не съм проверила дали е така.

Идеално, но както вече писах само с чаши тайфата няма да е съгласна, трябва да търся и чинии ;)

И още едно въпросче имам относно пътуването с Т-10. Ако взема от летището такава карта за централния район т.е. зона 1,  ще мога ли да я ползвам за пътуване до/от хотела, който е в близост до парка Гюел. Не успявам да се ориентирам коя зона, кои райони включва и дали заради хотела ще ми трябва по-скъпа карта за 2 или 3 зони.

Връзка към коментар

...

И още едно въпросче имам относно пътуването с Т-10. Ако взема от летището такава карта за централния район т.е. зона 1,  ще мога ли да я ползвам за пътуване до/от хотела, който е в близост до парка Гюел. Не успявам да се ориентирам коя зона, кои райони включва и дали заради хотела ще ми трябва по-скъпа карта за 2 или 3 зони.

Да. Почти цялата Барселона е 1 зона.

Ето две карти на зоните:

mapa-zonas-transporte-barcelona.jpg

Cercanías-Barcelona-Map.gif

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всеки ден пътувам и ти казвам, че можеш. Цяла Барселона е зона 1. От началото на 2015 цената на карта Т-10 е по-евтина и струва 9,95 евро. 

Редактирано от ilkosem
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

прочетох, информирах се, записах туй-онуй. ясно ми е какво ще видим и къде ще ходим, така че благодаря за споделеното!
бихте ли казали само, ако знаете, каква е цената на Т10 за деца. нашите са на 9 и 7 години и допускам, че не пътуват безплатно, но все пак имат право на намаление;

Връзка към коментар

прочетох, информирах се, записах туй-онуй. ясно ми е какво ще видим и къде ще ходим, така че благодаря за споделеното!

бихте ли казали само, ако знаете, каква е цената на Т10 за деца. нашите са на 9 и 7 години и допускам, че не пътуват безплатно, но все пак имат право на намаление;

Според този сайт децата над 3 години пътуват с нормални билети.

Връзка към коментар

благодаря!

edit:

още един въпрос пак за пътуване и пак за деца;

ако си купим карта за деня от опциите за туристи (по-надолу в сайта, даден от Mary), и ако гледам и сайта, споменат в началото на темата (http://www.barcelonaturisme.com/imgfiles/ecv/card/descomptecard14.pdf), който насочва към намаленията, които картата за транспорт дава, децата ми ще влязат ли безплатно в тези места, които виждате в синьо на 2рата колона (от сайта на Mery + ако отговарят на изискванията за възраст/ръст, разбира се).
+ 1 туристическа карта вкарва ли 2 деца безплатно в разрешените места? 

Редактирано от maik
Връзка към коментар

благодаря!

edit:

още един въпрос пак за пътуване и пак за деца;

ако си купим карта за деня от опциите за туристи (по-надолу в сайта, даден от Mary), и ако гледам и сайта, споменат в началото на темата (http://www.barcelonaturisme.com/imgfiles/ecv/card/descomptecard14.pdf), който насочва към намаленията, които картата за транспорт дава, децата ми ще влязат ли безплатно в тези места, които виждате в синьо на 2рата колона (от сайта на Mery + ако отговарят на изискванията за възраст/ръст, разбира се).

+ 1 туристическа карта вкарва ли 2 деца безплатно в разрешените места? 

Дали не смесваш карта за транспорта и Барселона карт?

Редактирано от Mary
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.