Прескочи до съдържание

Въпрос относно Booking.com

Lindt

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , Duke каза:

Как спите в къщите на разни малоумници? Никога не бих си причинил подобно нещо.

Има региони (примерно Тропеа в Калабрия), където има малко хотели, съответно са сравнително скъпи. Реално няма смисъл да се дават в пъти повече пари за някаква стая, в която така или иначе само ще се спи (поне аз така правя).

преди 14 часа, Георги Матеев каза:

От друга страна с предплатени резервации почти никога не съм имал проблем

На мен единственият ми проблем е бил с предплатена резервация, отново в Италия, при това такава, която беше вече извън срока за безплатна отмяна. Първоначално хостът каза, че има проблем със стаята и ме мести в друго място за настаняване, което не харесах. След това ме натисна да взема бързо решение, защото искал да даде стаята на някаква жена, т.е. проблем реално не е имало. Накрая каза, че ще ми предложи full refund. Booking бяха доста адекватни в случая и ми предложиха до 50% кредит, ако си намеря друго място за настаняване. Но в крайна сметка реших да не ходя и заради други лични причини.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 16 минути , Duke каза:

силата на Booking е в хотелското настаняване и платформата не е подходяща за друг тип настаняване...

Това също може да се приеме за крайно категорично заключение. 😉

През годините сме резервирали голям брой апартаменти през платформата и сме оставали доволни. Разни недоразумения точно с такива имоти са били по-скоро изключение. Докато сериозни проблеми като отказ за настаняване в последния момент с някаква изтъркано-малоумна причина е имало само при хотелско настаняване. 

Както и да е, всеки резервира това което му харесва и през сайт, който го удовлетворява като съпорт, цена и предлагане. 

Хоста на @crazyhorse наистина се оказа образ.😄 Кой знае какво още е готов да предложи след закуската. 🙃

• Харесвам 5
  • Смея се 3
Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Как спите в къщите на разни малоумници?

Моят случай в Сардиния е с хотел, за резервация на стойност над €2000, което явно беше без значение. Факт е, че хотелът ме прецака по най-селски начин и то в последната минута, а букинг не си мръдна и малкия пръст за да коригира нещо, въпреки че ясно им разясних ситуацията от-до. Сори, но ми дойде в повече това отсвирващо отношение в стил "оправяй се сам". Ами оправих се, като реших въобще да не ходя в Сардиния - имах специален повод и успяха да ми скапят настроението.

Заключенията ми са единствено от личен опит, базиран на над 400 резервации в тази платформа и уви все по-често забелязвам, че нещата вървят надолу. Въобще не оставам с усещането, че имам значение и права като клиент. Нали не си представяш, че ми е хоби просто да хейтвам букинг в свободното си време?

На другия полюс са trip.com, които печелят все повече бизнес от мен най-вече с отношение - съпортът им е абсолютно уникален и наистина им пука за лоялните клиенти.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

А аз забелязвам все повече проблеми с ГДПРа и изтичането на данните.

Редовно за резервации в Букинг ми пишат в Уатсъп от Индонезия да потвърждавам резервации с линкове, дето да цъкам.

Вчера пък ми дойде и на мейла за резервация в Прага:

image.png.a5d5eb17dd51b5d33c4c24c8a1d5a9b5.png

Писах на хоста в самата платформа и потвърди, че е скам. Ама все пак не може постоянно да те заливат с опити за измами след очевидно изтичане на данни от Букинг. Предполагам има и доста хора, дето не се замислят, цъкат и гърмят яко после кредитни карти...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Заключенията ми са единствено от личен опит, базиран на над 400 резервации в тази платформа и уви все по-често забелязвам, че нещата вървят надолу.

Аз съм изненадан, че въобще продължаваш да ползваш техните услуги. Още преди няколко години се беше зарекъл "никога повече", но явно сърце юнашко не трае... 😛 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 15 минути , Duke каза:

Аз съм изненадан, че въобще продължаваш да ползваш техните услуги. Още преди няколко години се беше зарекъл "никога повече", но явно сърце юнашко не трае... 😛 

Тези 400+ резервации са общо от създаването на акаунта ми преди много време, като последните години сведох ползването на платформата до минимум, понеже я избягвам абсолютно винаги при възможност. За мое съжаление понякога при някои дестинации само букинг вършат работа. Ако въобще я свършат, което както виждам е руска рулетка 🙂 Трябва да си сляп за да отречеш очевидните им проблеми напоследък.

Но по-важното е, че моя отбор е на финал 🇦🇷💪😊

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Трябва да си сляп за да отречеш очевидните им проблеми напоследък.

Сигурен съм, че рано или късно ще ме издънят и мен, но поне внимавам в избора на хотели и чета много ревюта преди да направя резервация. Аз имам над 200 реализирани настанявания с тях през последните двадесетина години и досега явно съм имал късмет. Един-два пъти съм имал нужда от съпорт по отношение на комуникация с хотели и винаги съм получавал бързо и адекватно решение... 

Публикувано:
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

Но по-важното е, че моя отбор е на финал 🇦🇷💪😊

Не бих се гордял точно с този отбор и начина по който стигна до финала... 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Трябва да си сляп за да отречеш очевидните им проблеми напоследък.

За мене най-големия проблем е продължаващият три години достъп от хакери, които продават данни от сайта им и още по-големият - че не признават и не оповестяват. Изтекли са лични данни, а те са базирани в Европа, длъжни са да отговарят на GDPR и е въпрос на време някой да разръчка работата, да ги глобят с 10 % от оборота и да се разпаднат. Не по-добър вариант е масивна хакерска атака срещу сайта, чийто заложник ще са клиентите им.

За последните три месеца имам три опита за измама през уатсап за реални резервации, в които се цитират номерата  им с пиновете, имат достъп и до телефонния ми номер, защото ми пишат, имат данни на адрес и местонахождение, след като спокойно се разхождат в пространството на Букинг. 

Интересното предстои.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз вече живея от първенство до първенство само за да гледам как Англия губи за пореден път 😁

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 4
Георги Матеев
Публикувано:
преди 7 минути , Duke каза:

Сигурен съм, че рано или късно ще ме издънят и мен, но поне внимавам в избора на хотели и чета много ревюта преди да направя резервация.

Е и аз... моят хотел в Сардиния беше с 9.1 оценка и уж добри ревюта, но и това нямаше значение, както и стотиците резервации в акаунта ми - букинг дадоха задна и на практика отказаха помощ. Както и да е, пожелавам ти никога да не изпадаш в подобна ситуация, не е гот.

преди 7 минути , Duke каза:

Не бих се гордял точно с този отбор и начина по който стигна до финала... 😉 

Това е твое лично мнение, а историята помни единствено победителите 😉 Пък и Англия си я биха по всички параграфи. Умрях от кеф да гледам лицата на сразените саксонци 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
2 hours ago, jorocontrola said:

А аз забелязвам все повече проблеми с ГДПРа и изтичането на данните.

Редовно за резервации в Букинг ми пишат в Уатсъп от Индонезия да потвърждавам резервации с линкове, дето да цъкам.

Вчера пък ми дойде и на мейла за резервация в Прага:

image.png.a5d5eb17dd51b5d33c4c24c8a1d5a9b5.png

Писах на хоста в самата платформа и потвърди, че е скам. Ама все пак не може постоянно да те заливат с опити за измами след очевидно изтичане на данни от Букинг. Предполагам има и доста хора, дето не се замислят, цъкат и гърмят яко после кредитни карти...

Да , платформата е пробита от много време и не изглежда да правят нещо сериозно по въпроса.Имам и аз няколко такива опити за измами в последните седмици - тези за които Букинг признаха с половин уста и и пратиха преди време мейли с нови пинове. Във фалшивите мейли присъстват абсолютно всички данни по резервацията явно само без данните на банковите карти (поне се надявам) Като на пазара е - в Букинг само с ръце в джобовете и очите на четири , че джебчиите не спят ! 

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 46 минути , Георги Матеев каза:

Е и аз... моят хотел в Сардиния беше с 9.1 оценка и уж добри ревюта, но и това нямаше значение, както и стотиците резервации в акаунта ми - букинг дадоха задна и на практика отказаха помощ.

Същото може да се случи с всяка друга резервационна система. Щом минаваме през посредник, приемаме за установено, че е възможно да възникнат усложнения. Сигурен съм, че ти също постъпваш по този начин, но аз винаги проверявам и за възможност за резервация директно в мястото за настаняване. Естествено, много често цената там е значително по-висока и резервирайки през Booking човек си поема съответния риск, който поне аз минимизирам колкото се може повече. Но, непрекъснато да се плюе по една и съща платформа, авиокомпания или банка, знаеш, е нещо което ме дразни неимоверно още от зората на форума и затова периодично водим една и съща дискусия...

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

Как спите в къщите на разни малоумници? Никога не бих си причинил подобно нещо. После се оплаквате в тази тема, сякаш резервационната платформа (която и да е тя) отговаря за поведението и опитите за измама от страна на подобни екземпляри. 

Четирима сме(семейство и двама приятели) и ни трябваха три стаи,а цените не са от най-ниските!Плюс това не виждам смисъл да се дават луди пари за един душ и едно спане.Апартаментът е и по-подходящ да се съберем заедно на широко,а не да се блъскаме в някоя стая.Домакинът е с оценка 9 в Букинг и няма нито един негативен коментар, затова бях доста учуден от поведението му.Може пък и да е бил под въздействието на алкохол или нещо по-силно.След престоя ще дам обратна връзка.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, jorrro каза:

Има региони (примерно Тропеа в Калабрия), където има малко хотели, съответно са сравнително скъпи. Реално няма смисъл да се дават в пъти повече пари за някаква стая, в която така или иначе само ще се спи (поне аз така правя).

Напълно съгласен.

преди 3 часа, iMari каза:

Това също може да се приеме за крайно категорично заключение. 😉

През годините сме резервирали голям брой апартаменти през платформата и сме оставали доволни. Разни недоразумения точно с такива имоти са били по-скоро изключение. Докато сериозни проблеми като отказ за настаняване в последния момент с някаква изтъркано-малоумна причина е имало само при хотелско настаняване. 

Както и да е, всеки резервира това което му харесва и през сайт, който го удовлетворява като съпорт, цена и предлагане. 

Хоста на @crazyhorse наистина се оказа образ.😄 Кой знае какво още е готов да предложи след закуската. 🙃

Ако предлага нещо след закуска,дано е от женски пол!😎

Иначе пътуваме разнородни компании и в повечето случаи  най-удачния вариант е да наемаме апартамент и винаги сме оставали доволни.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 47 минути , crazyhorse каза:

Ако предлага нещо след закуска,дано е от женски пол!😎

Хайде сега и претенции, бъди модерен... 😛 

• Смея се 4
Публикувано:
преди 9 часа, stanimir каза:

Да , платформата е пробита от много време и не изглежда да правят нещо сериозно по въпроса.Имам и аз няколко такива опити за измами в последните седмици - тези за които Букинг признаха с половин уста и и пратиха преди време мейли с нови пинове. Във фалшивите мейли присъстват абсолютно всички данни по резервацията явно само без данните на банковите карти (поне се надявам) Като на пазара е - в Букинг само с ръце в джобовете и очите на четири , че джебчиите не спят ! 

Аз също им писах за такъв случай, бомбандираха ме в Уотс ъп от бразилска фирма за резервация в Гърция, като ги блокирах и докладвах почнаха да ми пишат от друга фирма/ номер пак бразилска за същата резервация.

Блокирах и докладвах и тях и писах на Букинг за случая, както и че очевидно са изтекли данни и въобще не ме отразиха. Нямаше даже нещо от сорта "извинявайте, ще проверим".  

• Замислям се 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, наехме апартамент през Booking, но вчера след като се нанесохме, започна силно чукане и шум от ремонт. Оказа се, че на по-горен етаж в сградата се извършва ремонт. Шумът беше приблизително от 17:00 до 20:10 ч.

Проблемът е, че сме с бебе, което не може да спи при такъв шум, и затова днес решихме да прекратим престоя си и да се приберем по-рано, вместо да останем до края на резервацията.

Свързахме се с хоста и той потвърди, че действително има шум от ремонта, но твърди, че това не зависело от тях и че ремонтът се съобразявал с общоприетите часове за спокойствие. В същото време обаче се оказва, че хостът е знаел за ремонта и за потенциалния проблем. Направих и снимки на самия апартамент, в който се извършва ремонтът, докато разговарях с майстора на място.

Имате ли опит как процедира Booking в подобна ситуация? Има ли шанс да възстановят поне част от сумата? 

Публикувано:

От опит- всичко е по закон, пари не връщат.

Това че на теб не ти харесва шума няма значение.

Но ти пробвай де ...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 9 часа, Magelanko каза:

Имате ли опит как процедира Booking в подобна ситуация? Има ли шанс да възстановят поне част от сумата? 

Имах преди време разправия с една резервация и тогава случих на агент, който ми обясни, че има два вида искове - за незапочнала и за текуща резервация. Биха могли да помогнат и в двата случая според спецификите на ситуацията (може да дадат кредит за бъдеща употреба или да съдействат за релокиране в рамките на 50% от оригиналната сума, но пак зависи от ситуацията). Така че се свържи с някой от букинг по телефона, за да стане по-бързо. На мен последния път българските оператори от Букинг не ми помогнаха, но една от английския им съпорт взе случая ми присърце, тъй като много добре й обясних, че в случая ми се проваля цялото пътуване заради някакви италиански шмекерии. Така че пробвай и успех!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.