bad kid Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Пиши на хотела, със сигурност ще ти кажат. 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май На картата, която ти пратих ги има.Увеличи и ще ги видиш по маршрута. Връзка към коментар
Bore Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Да @traveler видях го. Мисълта ми беше дали има някъде схема със спирките. Аз да си избера къде да слезна. Както е на метрото в София примерно. Не да си задавам аз от къде за къде. Връзка към коментар
traveler Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май (редактирано) Разбрах те, но Ретимно е малък град и май няма такава екстра. Все пак е Гърция . Виж сайта на общината, евентуално там може да има. Или Moovit Редактирано 28 май от traveler Връзка към коментар
Bore Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май Ок, мерси много. Ще потърся и ако намеря ще пусна линка. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 28 май Сподели Публикувано: 28 май преди 6 часа, Bore каза: Ок, мерси много. Ще потърся и ако намеря ще пусна линка. На Ретимно спира на автогарата. От там с градски автобус. Трябва да се пита кой отива до адреса. 2 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 29 май Сподели Публикувано: 29 май преди 15 часа, Bore каза: Ок, мерси много. Ще потърся и ако намеря ще пусна линка. Виж на картата къде се намира хотелът ти и дали можеш да стигнеш пеша до там или да ползваш автобус. Както са ти писали, Ретимно е малък град и слизаш на автогарата и оттам пеша или с градски автобус. 2 Връзка към коментар
招き猫 Публикувано: 24 юли Сподели Публикувано: 24 юли За 2-3 дена в Ираклио предложете хубав плаж не повече от 30-40 мин с публичен транспорт? Агиа Пелагия или Амнисос или? Връзка към коментар
Emilia Iordanova Публикувано: 21 август Сподели Публикувано: 21 август Здравейте! Пред Кносос дали има екскурзоводи или трябва предварително да си резервирам? Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 31 август Сподели Публикувано: 31 август На 30.09.2023 г. в 22:00, ДиянаВ каза: Ще ходя на Крит, очаквайте въпроси😄. Кога точно не се знае, но … ”то няма други варианти”! Очертава се първото ходене да е през лятото на 2025 - началото на септември. Взех билети Букурещ - Ираклио, общо 58€ в двете посоки за мен е ок цена. За едноседмично настаняване първоначално се загледах на юг, но много път е дотам, а и вповече май идва спокойствието по селата в района. Като че ли предпочитам по-живо място с музика вечер и шум😂, а също и с някой друг исторически обект за дневна разходка🙂 Някой бил ли е в Schisma Eloundas към Agios Nikolaos? Какво може да споделите като впечатления и не само? Откъде тръгват корабчета за Spinalonga? Обли камъчета по плажа и във водата не ни бъркат. Даже след Калатос на Родос взе, че много ни харесаха🙂 Общо взето комбинацията от село, плаж, храна и козички мисля да оставя за друг път, като поостарея😂 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 31 август Сподели Публикувано: 31 август И аз нещо му се чудя на Ираклио, ама не ми харесват цените на нощувките за след 2 седмици. Иначе това ми е любим период за море из Гърция. Чудя се дали да не се пробвам октомври. 1 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември На 31.08.2024 г. в 11:46, ДиянаВ каза: Очертава се първото ходене да е през лятото на 2025 - началото на септември. Взех билети Букурещ - Ираклио, общо 58€ в двете посоки за мен е ок цена. За едноседмично настаняване първоначално се загледах на юг, но много път е дотам, а и вповече май идва спокойствието по селата в района. Като че ли предпочитам по-живо място с музика вечер и шум😂, а също и с някой друг исторически обект за дневна разходка🙂 Някой бил ли е в Schisma Eloundas към Agios Nikolaos? Какво може да споделите като впечатления и не само? Откъде тръгват корабчета за Spinalonga? Обли камъчета по плажа и във водата не ни бъркат. Даже след Калатос на Родос взе, че много ни харесаха🙂 Общо взето комбинацията от село, плаж, храна и козички мисля да оставя за друг път, като поостарея😂 Корабчетата за Спиналонга тръгват от Агиос Николаос. На мен лично това градче не ми допадна особено, но не съм критерий. Моят фаворит на Крит е Ретимно, има си всичко. 4 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември И аз очаквах друго в А Н, езерцето беше едно такова мътно, а на снимките много живописно изглежда. Но за ден-два става. 1 Връзка към коментар
searus Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември Ако сте в района на Agios Nikolaos, хубав плаж за плажуване е Voulisma, красива местност, тюркоазен залив, плитка вода, пясък. Малко става пренаселено в сезон, но има защо 😉 Не бих казала обаче, че има друго какво да се прави там, освен ядене и пиене, т.е. за през деня е супер, иначе ще ви е скучничко... 1 Връзка към коментар
pangelova Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември На 31.08.2024 г. в 11:46, ДиянаВ каза: Очертава се първото ходене да е през лятото на 2025 - началото на септември. Взех билети Букурещ - Ираклио, общо 58€ в двете посоки за мен е ок цена. За едноседмично настаняване първоначално се загледах на юг, но много път е дотам, а и вповече май идва спокойствието по селата в района. Като че ли предпочитам по-живо място с музика вечер и шум😂, а също и с някой друг исторически обект за дневна разходка🙂 Някой бил ли е в Schisma Eloundas към Agios Nikolaos? Какво може да споделите като впечатления и не само? Откъде тръгват корабчета за Spinalonga? Обли камъчета по плажа и във водата не ни бъркат. Даже след Калатос на Родос взе, че много ни харесаха🙂 Общо взето комбинацията от село, плаж, храна и козички мисля да оставя за друг път, като поостарея😂 Пред Schisma Eloundas имаше един много як плаж, минаваше се през нещо като провлак на отсрещното полуостровче, внимавайки да не те заливат вълните. Но "якото" свърши като се изсипа голямо екскурзионно корабче с народ, а персонала почна да им пече пържоли на палубата. Преди 8-9 години обикаляхме целия Крит и смело мога да кажа, че нощувките, отредени тогава за района на изток от Ираклион бяха най-лошият възможен избор. Ханя и западната част - ТОП. Ретимно, околността и южната част под него - ТОП. Но когато пристигнахме в източната част след Ираклион останахме сащисани. Херсонисос, Сталида и Малия бяха като нашия триъгълник на ада - Равда, Несебър и Слънчака. Милиони сергийки, лампички, тонколони-монколони дънеха отвсякъде, лудница от руснаци и англичани, отишли да пият и повръщат. В Агиос Николаос беше подобно. преди 3 часа, Asya Assenova каза: Корабчетата за Спиналонга тръгват от Агиос Николаос. На мен лично това градче не ми допадна особено, но не съм критерий. Моят фаворит на Крит е Ретимно, има си всичко. Подкрепям, Ретимно е сигурно на същото разстоятие, ако не и по-близо, а градчето е чудно. Хем плажовете по-добри, хем приятно по шарените тавернички вечер. А и е по-удобно откъм транспорт. 3 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември преди 51 минути , pangelova каза: Херсонисос, Сталида и Малия бяха като нашия триъгълник на ада - Равда, Несебър и Слънчака. На това ли викаме Източен Крит? Аз все си мисля за Alatsolimni beach или Kouremenos beach 😉 Има си и планина - Spathi peak. Ясно е, че основните забележителности са на запад, ама да се твърди, че няма какво да се види на изток е малко пресилено (според мен). Връзка към коментар
pangelova Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември преди 11 минути , jorocontrola каза: На това ли викаме Източен Крит? Аз все си мисля за Alatsolimni beach или Kouremenos beach 😉 Има си и планина - Spathi peak. Ясно е, че основните забележителности са на запад, ама да се твърди, че няма какво да се види на изток е малко пресилено (според мен). Не казах "Източен Крит", а "на изток от Ираклион". Разбира се, че има какво да се види, както в област Ираклион, така и в област Ласити. Крит е голям остров и има достатъчно за всеки вкус. Разстоянията обаче малко спъват, когато имаш само седмица на разположение. Впрочем този сайт https://www.cretanbeaches.com/en/ е доста информативен и може да е полезен ориентир при планиране на район и нощувки спрямо какво би харесало на някой. 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември А в Ретимно как е плажът и морето? Духа ли вятър? Гледах в мапс, че има вълни и по разните въздушно-водни уреди, като сърфове, балони и подобни, съдя за вятър. Проблем е за дъщерята, защото е с лещи и наистина става много неприятно, чак отказващо да плажуваш. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември преди 4 минути , ДиянаВ каза: А в Ретимно как е плажът и морето? Духа ли вятър? Гледах в мапс, че има вълни и по разните въздушно-водни уреди, като сърфове, балони и подобни, съдя за вятър. Проблем е за дъщерята, защото е с лещи и наистина става много неприятно, чак отказващо да плажуваш. Няма как да се предвидят мелтемите колко ще са силни. Бях писала за този сайт: https://www.windy.com/?42.151,24.752,5 По него се ориентирахме къде колко силно духа, но бяхме с кола под наем. На стр.11 съм писала за Ретимно, може да ти е полезно. 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември Бяхме този юни три дни в Ретимно и ходихме само на плажа на Ретимно. Времето беше прекрасно, нямаше вятър и вълни. Били сме около 22 септември преди някоя и друга година - единия ден беше много бурно морето, на другия беше вече горе-долу добре. Няма как да се предвиди, но като цяло мисля че по-вероятно да нямате проблеми. Плажната ивица е широка и голяма, но ако не обичате организирани плажове може и да не ви хареса много. На нас ни харесва, градчето също. 2 Връзка към коментар
searus Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември Значи, аз Крит като цяло ще го запомня най-вече с вятър 🤣 така че, вее си навсякъде лятно време, и вълни си има, за мен е пълно тото дали ще уцелите безветрие лятото (началото на септември също го броя към този сезон)... Ние бяхме там с частична цел кайт сърф и частта, падаща си по него, остана доволна (следобедите вятърът варираше между 15 и 30 възела) 😁 Все по северното крайбрежие се ходеше за тази дейност. Сайтовете за вятър често не показваха адекватно, пише, че няма вятър, минаваме само за бърза проверка, а там ще ни издуха... Търсете по-скоро дълбоки закътани заливи, ако вятърът ви е проблем (или плажове с камъчета). На Ретимно плажът на мен не ми допадна, водата беше мръсна по моите критерии и народът ми дойде в повече. Точно защото е голям и широк, народът съответства на площта му... 2 Връзка към коментар
pangelova Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември Наистина мелтемите не могат да се прогнозират, нито пък с каква сила ще са. Но те са голям проблем по-скоро юли и особено август, след това позатихват. И все пак, както навсякъде, има си плажове, които са си принципно ветровити и подходящи за уиндсърф, както и такива, които са си закътани и ветровете не ги засягат толкова. За това наистина можеш да се ориентираш горе-долу по сайта https://www.cretanbeaches.com/en/beaches-of-crete/central-crete-beaches-rethymnon= Там са си описани кой какъв е, има ли съоръжения, таверна, палми, каква е водата дори. В сайта са си поописали и останалите активности, кратко инфо за градчетата и тн и може спокойно да се ориентира човек накъде го влече. 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември На мен плажът на Ретимно също не ми допада заради неописуемия калабалък и размътената вода (август бях, пък и там коронясах и съвсем му имам зъб), но старата част на градчето ми харесва. Миналата година бяхме септември основно в Сфакия (Южен Крит) и малко на север около Ханя и Малеме - точно в дните с мелтемите се местихме на юг и каквото духаше на север, това беше двойно по-силно на юг след минаване на северняка през планината. Във Франгокастело едвам се удържаше посоката на движение при ходене пеш, а за плаж и стоене на терасата навън и дума не можеше да става. Бяхме на плаж, де, за да се уверим, че не искаме само да седим като хипопотами във водата с подаващи се очички над нея. Пясък летеше навсякъде. 1 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември В момента сме на Матала, има съвсем лек ветрец, морето е спокойно. 2 Връзка към коментар
Nayden Bondzhev Публикувано: 3 септември Сподели Публикувано: 3 септември Имам комшии гърци с бизнес в България и възможности, няма място в Гърция, за което да съм ги попитал и да не са ми дали обстойно мнение. В Крит тази година припадаха по района на Йерапетра. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега