Прескочи до съдържание

Куба - скъпо ли е или евтино?


ruwenzogy

Препоръчани мнения

Обърна ли внимание на цените? Безкрайно се радвам, че успяхме да посетим Куба навреме. Нищо добро не чака този остров през следващите 20 години. След тях, вече ще бъде интересно отново да се посети, за да се преценят резултатите...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ще има няколко години бум, после ще се нормализизра. Аз така изчаках за Мианмар. Страната като се отвори изведнъж, не само туристи, но и бизнес представители се изсипаха, няколкото "соц" хотела с никакви условия се предлагаха по-скъпо от Сингапур. Сега вече има ръст и на нови хотели с добра цена-качество и нещата се нормализират. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...
На 24.08.2014 г. в 17:05, slujitel каза:

Оги, какво да ти кажа, и аз мислех, че като е соц, трябва да е евтино, то това понятие е различно за всеки де. Хотела във Варадеро, най евтиния, малко стар и много скапан, това по снимки, а в действителност сигурно ще е още по е 38 €. Аз използвах някаква отстъпка и го намерих за 33, обаче е от Galahotels, който изглежда не е върха на сигурността, та може и да спим на плажа, поне ще сме на карибите. На другите места в каса партикулес, средно по 25 $, това за провинцията не е ли малко множко? Транспорта - чужденците не можем да се возим на техния местния транспорт, за нас има специални автобуси, които се плащат в CUC, разбирай долари и са не цени няколко пъти по-скъпи от техните автобуси. За транспорт имаме 106 $ за двама. Такситата в Хавана возят за 10$ на кратки разстояния, и това ми се вижда много. От центъра на Хавана до летището 30$, ами, че то в София не е толкова. Иначе храната е евтина, от прозорците и от пазара, плаща се с тяхното песо, затова, обаче, ако изравнят парите, както се очаква, не се знае и тя каква ще стане. Аз си мислех, че в 300€ ще се побера за една седмица, обаче до тук съм сметнала поне 500, та затова написах, че ми се видя по-скъпа, сега за теб може и да не е.

Наистина е скъпо в Куба, адски скъпо. Техните цени са в CUP и важат само за кубинци.

Връзка към мнение

Това не е вярно ,може да се сменят пари и да се купува с CUC и с  CUP. Друг е въпроса колко го правят и какво може да си купиш с тях.

Връзка към мнение
преди 2 часа, Alexander каза:

Това не е вярно ,може да се сменят пари и да се купува с CUC и с  CUP. Друг е въпроса колко го правят и какво може да си купиш с тях.

Не само това, ами, може да се пазарува смесено - даваш CUC и ако искаш, ти връщат CUP.Срещу нашата Мелия на Малекон, има голям хранителен магазин и беше така. Не ми е останал спомен,  да е скъпо  в Куба, но ние последно бяхме 2017. Сега може да се е променило.

 

Връзка към мнение

Единственото скъпо в Куба беше рентакара заради монопола. Иначе 3-степенно меню в каса за 10 долара, 15 долара в ресторант от трипадвайзора, бира Кен 330 мл за 1-1.5 долара, коктейли по 2-7 долара, 1.2 долара за литър бензин, входове забележителности на смешни цени, паркинг 1 долар, паркинг 24 часа 5 долара. Ние също пазарувахме в магазините за кубинци - даваш КУК и получаваш ресто в КУП. На летището на чейнджа ни казаха да си носим КУП в България за сувенир, а КУК-ът го обмениха.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.