Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Мен пък ми се вижда австралийското знаме .

Топло, топлоооо!Държавата е позната! Давай нататък, моля!

Кой град и какво е това?

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Защо си мисля,че някой е пускал като загадка снимка от това място  преди време?(Май,Фичо беше)

Ми тъкмо ще кажеш кое е мястото. ;) ;) ;)

Връзка към коментар

Дааа, Домосед, верен отговор!

А сградата на снимките е Domain house - първата гимназия в Хобарт, Тасмания, създадена през 1850 година.Целта била на младите хора в Тасмания да се осигури образование, подобно на това в Европа.

По- късно, през 1892 година, тя става основната сграда на новосъздадения Тасманийски университет. Днес отново е притежание на Универсисета, който има нова сграда на друго място. А тази , когато бях там, беше в процес на реставрация и обновяване. Нео-класическа, ранно колониална сграда, много красива, а пред нея - прекрасната Университетска розова градина. Където съм направипа доста снимки на знамето. :)Има ги в Галерията.

Домоседко, заповядай за следващата снимка, моля!

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Защо си мисля,че някой е пускал като загадка снимка от това място  преди време?(Май,Фичо беше)

Фичо беше пускал резиденцията на Губернатора на Нови Южен Уелс в Сидни, но то е друго.  ;)

А настоящата загадка, както разкри Домосед, е от Хоубарт, Тасмания  ;)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Някъде в Западна Африка мисля, Върти ми се в главата, че е Дакар (... или Абиджан).

Ама залагам на това, че Домосед не е от гаднярите, дето да си махат посетена държава от профила, когато пускат снимка в играта, та затова - Дакар :)

Връзка към коментар

Монреал

Много студено!

(в буквалния смисъл)

Някъде в Западна Африка мисля, Върти ми се в главата, че е Дакар (... или Абиджан).

Ама залагам на това, че Домосед не е от гаднярите, дето да си махат посетена държава от профила, когато пускат снимка в играта, та затова - Дакар :)

Абсолютно вярно!

Катедралата в Дакар.

Следващият жокер, който щях да пусна беше този  :rolleyes: 

post-247-0-09440700-1487706222_thumb.jpg

master_of_germs е на ход!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нищо, де. Мъжка солидарност...

Не разбирам! 

master_of_germs първи даде правилен отговор

Твоят беше Монреал. Нищо, че впоследствие е редактиран. Което не е особено добра практика.

Второ предположение винаги е добре дошло, но по-добре да е в нов отговор, а не със замазване на първия 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Емика, явно съм пуснал моя отговор едновременно с редакцията на твоето мнение. Извинявам се за което. Някой от модераторите трябва да провери фотофиниша, кой от нас е бил първи.

post-6312-0-48954900-1487707784_thumb.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, точно тая комбинация много ме впечатли. Макар че руините на горната снимка са по-скоро за заблуда на противниците... пардон, за заблуда на магеланците.  Но пък иначе статуите изобилстват в обекта... А някои не са просто статуи, ами HEAVY METAL СТАТУИ :D  \m/

и все пак - не е Гърция :)

post-6312-0-02334300-1487710652.jpg

Редактирано от master_of_germs
Връзка към коментар

Италия, Казерта, Кралския дворец, езерото в Английската градина.

Напълно вярно

Снимката е от Английската градина на двореца в Казерта. Макар че френската градина е по-позната и по-снимана (бухалите ни няма да пропуснат да се изфукат), точно английската е тази, която може да те накара да и се наслаждаваш цял ден.

За мене поне е доста странен фактът, че в двореца и градините са снимани сцени от "Междузвездни Войни", епизод 1 (двореца на кралица Амидала на планетата Набу) и епизод 2, но въпреки това няма тълпи от туристи, вманиачени по STAR WARS, както на подобни снимачни площадки от поредицата в други държави.

post-6312-0-23044800-1487712522_thumb.jpg

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.