neuromancer Публикувано: 13 март, 2017 Сподели Публикувано: 13 март, 2017 Несебър? 5 Връзка към коментар
nenovimages Публикувано: 13 март, 2017 Сподели Публикувано: 13 март, 2017 (редактирано) Точно така, добрия стар Несебър.. neuromancer, ти си на ход Редактирано 13 март, 2017 от nenovimages 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 март, 2017 Сподели Публикувано: 14 март, 2017 (редактирано) Нови РомантИко, какво ще познаваме, моля?) Забрави ли, че си ти? Редактирано 14 март, 2017 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 март, 2017 Сподели Публикувано: 14 март, 2017 Да, извинявам се, но наистина забравих. Вчера писах в движение и мислех като се прибера да пусна снимка и съвсем ми излетя от главата 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 Леле, явно е много лесно Това е централния площад Plaza del Armas в Куско, с типичните балкони Oshko, ти си 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 (редактирано) На мен ми беше много скоро и за това го познах веднага Ето и моята загадка: Редактирано 15 март, 2017 от Oshko Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 Айде още една подсказка, че никой не се престрашава: Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 Мароко ??? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 Виждаме католическа църква, джамия и ориенталска часовникова кула с ислямски мотиви на западен бряг на море. Няма начин да не се пада някъде в еврейската държава Израел Предположих, че е Хайфа, но после ползвах пищови и го локализирах малко по на север. P.S. За църквате не съм 100% сигурен, че е католическа 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 Испания? Не Мароко ??? Не Виждаме католическа църква, джамия и ориенталска часовникова кула с ислямски мотиви на западен бряг на море. Няма начин да не се пада някъде в еврейската държава Израел Предположих, че е Хайфа, но после ползвах пищови и го локализирах малко по на север. P.S. За църквате не съм 100% сигурен, че е католическа Да, малко по на север - Acre, или както някъде го пишат Akko. Ти си на ход. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 15 март, 2017 Сподели Публикувано: 15 март, 2017 Нещо прясно, което още не съм показвал в албумите си. Би трябвало и в дъжда да е разпознаваемо. Чичо Гугъл се справя, макар и да се надявам да не се консултирате веднага с него. Искам отговор с точност до държава, планина и архитект. Населено място не е нужно да се посочва. Връзка към коментар
rayden Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Айде още една подсказка, че никой не се престрашава: 111.jpg Малта Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Нещо прясно, което още не съм показвал в албумите си. Би трябвало и в дъжда да е разпознаваемо. Чичо Гугъл се справя, макар и да се надявам да не се консултирате веднага с него. Искам отговор с точност до държава, планина и архитект. Населено място не е нужно да се посочва. P1110523.JPG Домосед загадката е в тон с времето в България , ама явно е доста не разпознаваема. Метни жокер. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Малта Не, моето е Akko(Acre) в Израел Връзка към коментар
traveler Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Льо Корбюзие,катедрала ,Франция или Швейцария? 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Нещо прясно, което още не съм показвал в албумите си. Би трябвало и в дъжда да е разпознаваемо. Чичо Гугъл се справя, макар и да се надявам да не се консултирате веднага с него. Искам отговор с точност до държава, планина и архитект. Населено място не е нужно да се посочва. P1110523.JPG Тази сграда я има в учебника ми по испански Notre Dame de Haut. Намира се в Ronchamp, Франция, дело на архитекта Ле Корбузие. 4 Връзка към коментар
Щастливеца Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Ще серадвам да чуя повече за тази сграда. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Тази сграда я има в учебника ми по испански и във всички учебници по архитектура 3 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Значи сградата не е пълна мъгла. Доста хора я знаят. 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Льо Корбюзие,катедрала ,Франция или Швейцария? Тази сграда я има в учебника ми по испански Notre Dame de Haut. Намира се в Ronchamp, Франция, дело на архитекта Ле Корбузие. и във всички учебници по архитектура Правилни отговори! Франция, планината Вогези, поклонническата църква (не е катедрала) Notre Dame de Haut над село Роншан (значи "горната" Св. Богородица, защото долу в селото има още една, по-традиционна) Църквата е едно от най-значимите произведения на швейцарско-френския архитект Льо Корбюзие от зрелия му период (1950-те). Когато вече е дал насоки накъде да се движи архитектурата за масите в световен мащаб и е можел да си позволи каквито си хареса капризи. Включително църква сред природата при все, че не е бил религиозен. Миналата година ЮНЕСКО вписа 17 от най-значимите реализирани проекти Корбюзие в световното наследство. А пък аз се юрнах да ги търся без оглед на времето. С един приятел, който по съвпадение е католик, имахме известни разногласия дали харесваме любимия му материал (видим бетон), обърнатия свод, липсата на симетрия и наличието на прави ъгли само там, където традииционно най-малко ги очакваш (амвон). Аз съм фен, но с едно наум, че не би било добре за християнския културен пейзаж, ако всички католически църкви изглеждаха по тоя начин. А за архитектурата му за масите в световен мащаб си запазвам правото на отделно мнение. Декорацията на интериора, включително вратата и стъклописите, са също авторски на Корбюзие Повече снимки тук: https://goo.gl/photos/JXjbDjDKJhy25GEB6 Енциклопедична справка с препратки: https://fr.wikipedia.org/wiki/Chapelle_Notre-Dame-du-Haut traveler бе с първи с най-важния елемент от отговора - името на архитекта. Да пуска снимка! 11 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Ето го и самият Льо Корбюзие 7 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Нека luysi да пусне снимка отговора е по-пълен,пък и аз нямам снимки в момента. 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 16 март, 2017 Сподели Публикувано: 16 март, 2017 Нека luysi да пусне снимка отговора е по-пълен,пък и аз нямам снимки в момента. Благодаря, но ти наистина беше пръв, а и аз ползвах жокер. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега