Фил Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 6 минути , Емика каза: Първото джудже е с традиционни баварски мъжки дрехи. Но и в Тирол ги носят. 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 Правилно, Емика, в Германия е Жокер: Джуджетата и разни други персонажи обикновено са герои от вълшебни приказки. И често в тях се разказва за принцеси или принцове, които живеят в замъци... А основно занимание и забавление на принцовете (сякаш) най-често е ходенето на лов из горите на планината... където също си имат замък(ци)... Връзка към коментар
Емика Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 19 минути , iaia_mama каза: Правилно, Емика, в Германия е Жокер: Джуджетата и разни други персонажи обикновено са герои от вълшебни приказки. И често в тях се разказва за принцеси или принцове, които живеят в замъци... А основно занимание и забавление на принцовете (сякаш) най-често е ходенето на лов из горите на планината... където също си имат замък(ци)... Май стана по-лесно. Германия, Бавария, в гората около Замъкът "Нойшванщайн". Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 Mного топло, но не е точно там Скоро ходила ли си там? Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 преди 1 час, iaia_mama каза: Не си ходил в Алгой, а първата ти мисъл е за там. Защо, master? Ами точно заради приказките. Има си клишета... поне в Германия... "Музикантите" са от Бремен, таласъмите са от Шварцвалд. Джуджетата са от Алгой... Добре де, има всякакви джуджета, нали - нибелунгите и те се броят за джуджета, за тях е ясно, къде да ги търсим. Но точно тоя тип джуджета... ами... тяхната родина е Алгой. Това всяко немско дете си го знае. 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 25 септември, 2017 Сподели Публикувано: 25 септември, 2017 (редактирано) Емика, понеже отгатна района ще приема отговора ти за верен, за да не се забатачва играта Джуджетата и другите кукли са (бяха през февруари тази година) в снега в гората при хотел Лудвиг покрай който минава пътя/алеята, по която се отива до Билетния център за замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау - от спирката на автобуса веднага завой надясно и напред към Билетния център. Точно насреща има една красива баварска къща в зелено, с магазин за сувенири на партера. Емика, ти си наред Редактирано 25 септември, 2017 от iaia_mama 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 преди 7 часа, iaia_mama каза: Джуджетата и другите кукли са (бяха през февруари тази година) в снега в гората при хотел Лудвиг А бе чудех се откъде да ми познати, но снегът ме заблуди. Сетих се след дъжд качулка. 2 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 26 септември, 2017 Сподели Публикувано: 26 септември, 2017 За малко да си пропусна реда Благодаря, @iaia_mama Къде е тази сцена /държава/, за какво е построена? 2 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 27 септември, 2017 Сподели Публикувано: 27 септември, 2017 Малко жокерче - използва се многогодишно и целогодишно 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 29 септември, 2017 Сподели Публикувано: 29 септември, 2017 На 9/27/2017 в 8:37, Емика каза: Малко жокерче - използва се многогодишно и целогодишно Сцена за представления? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 30 септември, 2017 Сподели Публикувано: 30 септември, 2017 (редактирано) В първия момент се сетих за амфитеатъра пред Градините на Хенералифе Аламбра.Обаче ми се вижда твърде занемарено за да е там Киноцентър Бояна? Редактирано 30 септември, 2017 от Мари Николова 2 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 30 септември, 2017 Сподели Публикувано: 30 септември, 2017 Не. Държава в Африка е. И на сцената се пресъздава историята й с артисти, кораб, коне, камили и уникално лазерно шоу. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 30 септември, 2017 Сподели Публикувано: 30 септември, 2017 (редактирано) Ясно, че Тунис, но къде по-точно ... Мединат Алзахра? Редактирано 30 септември, 2017 от Фичо 3 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 1 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2017 На 30.09.2017 г. в 16:11, Фичо каза: Ясно, че Тунис, но къде по-точно ... Мединат Алзахра? Да! Повече от точен отговор! На ход си, @Фичо 1 Връзка към коментар
Емика Публикувано: 1 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2017 Medinat Dl Zahra Park е разположен в близост до курорта Сус в Тунис /непрестанно ми правеха забележка, че столицата им е Тунис, а държавата Тунизия/ Изцяло туристически ориентиран, като програмата започва с влизане в медината, след това парка с представяне на берберско селище, музика, шоу с коне, тунизийска свадба, вечеря за туристите, като ресторанта е със сцена с танцьори и накрая наистина уникално лазерно шоу, видеопроекция, триизмерна лазерна графика на вода и на огромен екран. Историята на Тунизия се пресъздава на, мисля, че бяха пет езика - английски, немски, френски, руски, полски. Посрещане в комплекса Вътре подправки, сувенири, рисуване с къна. Гледка към парка Разни традиционни занаяти Не може без свирня И камила, която поема от устата на туриста морков Приготвяне на берберски хляб Шоу, на което показват уменията си на коне. Пресъздаване на традиционна сватба, с танци на сцената. Вечеря в ресторант с традиционни ястия и танци на сцена по време на вечерята. И след това, когато навън вече е тъмно, всички отиват на външната сцена за шоуто, на което се пресъздава историята на Тунис, около 2 часа. 6 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 8 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2017 Фичо,нещо се изгуби и не пуска загадка!Защо так? Връзка към коментар
домосед Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 (редактирано) Хайде, докато Фичо се намери, една майтапчийска загадка. Кой град? Жокер: Не е столица Редактирано 9 октомври, 2017 от домосед качване на снимката 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 Жокер 2 1 Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 Прилича ми много на един от главните площади в Антверпен. 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 (редактирано) преди 12 минути , mary_shery каза: Прилича ми много на един от главните площади в Антверпен. Правилен отговор! А за присъствието точно на това знаме нямам обяснение, освен че са го пропуснали сред множеството други знамена по фасадата на кемтството на същия площад. Или че го е отвял вятърът Редактирано 9 октомври, 2017 от домосед Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 Аз имам обяснение...литнало е от вечно духащия белгийски вятър и някой го е намерил и го е закачил на прозореца си. Не съм била още в Белгия, но много искам да отида в хубаво време. Ето и следващата загадка: 3 Връзка към коментар
SLX Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 В Бавария ли е? 1 Връзка към коментар
Kris Публикувано: 9 октомври, 2017 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2017 Преди 1 час, mary_shery каза: Аз имам обяснение...литнало е от вечно духащия белгийски вятър и някой го е намерил и го е закачил на прозореца си. Не съм била още в Белгия, но много искам да отида в хубаво време. Ето и следващата загадка: Това е близо до Регенсбург на Дунав. Изключителна сграда прославяща битките срещу Наполеон. Залата на Освобождението или Befreiungshalle. Харесвам много Регенсбург и не го пропускам. 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега