Doctor Who Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 (редактирано) преди 2 часа, eloena каза: Мрачно е като в Дубайския музей. Това е изтрел на посоки. Уредите може да са всичко. Приличат на оръжия, но качеството на снимката дори не ми позволява да определя от дърво или метал са направени. Музей в Европа. Уредите са от дърво, но не ги намерих с по-добро качество в нета /засега/ и ще сложа една подсказка. Редактирано 17 ноември, 2017 от Таньо Връзка към коментар
chandni Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 (редактирано) Подобна експозиция с ретро камера гледахме във фабриката на Оскар Шиндлер в Краков, но този експонат не помня да съм го виждала там... По-скоро е нняккъде другаде.... П.С. Сега като го загледах по--обстойно, вече не съм сигурна дали е фотоапарат или кюлче злато (гледам го на малък дисплей...) Редактирано 17 ноември, 2017 от chandni Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 преди 12 минути , chandni каза: ... кюлче злато Връзка към коментар
chandni Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 преди 13 минути , Таньо каза: Bank of England, 13 kg of solid gold...? Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 (редактирано) преди 8 минути , chandni каза: Bank of England, 13 kg of solid gold...? Браво, но все още не в десетката! Редактирано 17 ноември, 2017 от Таньо Връзка към коментар
chandni Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 A дървените пръчки може би са нещо като "аршин" - мерни единици от едно време? Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 преди 1 минута , chandni каза: A дървените пръчки може би са нещо като "аршин" - мерни единици от едно време? Топло, мерят нещо. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 17 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 17 ноември, 2017 (редактирано) преди 26 минути , Таньо каза: мерят нещо. Дълг...? Редактирано 17 ноември, 2017 от chandni 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 преди 10 часа, chandni каза: Дълг...? Браво! Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 (редактирано) Снимките са от Bank of Еngland museum. Централната банка на Англия е създадена през 1694 г., когато Великобритания воюва с Франция. Шотландски търговец Уилям Патерсън дава на Вилхелм III идеята за учредяването на акционерна банка. От него правителство получава кредит на стойност 1 милион 200 хиляди паунда под 8% на годишна база. Банката, (акционер, на която става и краля) позволява на страната да засили икономиката, да се развиват промишлеността и селското стопанство,подържа най-силния в света флот. Всичко това прави Великобритания в края на XVIII – началото на XIX век водеща сила. След Втората световна война частната Банка на Англия е национализирана от лейбористите, но през апрез 1997 г. получава отново статут на независима обществена организация. Тук е подредена «валута на дървени летви» на крал Хенри I. Летвата се разцепвала на две, като едната половина показвала количеството на валутата в оборот, а другата се съхранявала при края като доказателство за автентичността на валутата. Подобен тип летви се правели при взет кредит, като резките обозначавали и отчитали направените вноски по дълга. Отбелязвали се и просрочията и новите лихви върху просроченото. Редактирано 18 ноември, 2017 от Таньо 5 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 преди 14 минути , Таньо каза: Браво! И как по-точно е измерван дългът? Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 (редактирано) преди 16 минути , Zaro каза: И как по-точно е измерван дългът? Резките обозначават броя вноски по дълга, кога се дължат и дали са били просрочвани. Редактирано 18 ноември, 2017 от Таньо 3 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 @chandni, моля да пуснеш следващата загадка. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 Ето нещо лесно разпознаваемо Какво е това и къде се намира? 3 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 Операта в Копенхаген. 1 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 (редактирано) Точно в десетката! Операта в Копенхаген е разположена на площ от 41000 кв. м. Пет от 14-те етажа на сградата са подземни, а главната сцена разполага с места за 1400 зрители. Операта е облицована с немски варовик, а във фоайето има сицилиански мрамор. Стената на аудиториума, гледаща към фоайето, е облицована с кленово дърво, а таванът в основната аудитория е украсен със 105 000 листа 24-каратово злато, което се равнява на 1,5 кг злато. Операта в Копенхаген е проектирана от датския архитект Хенинг Ларсен, а редица датски художници са допринесли за декора. @Таньо, отново е твой ред Редактирано 18 ноември, 2017 от chandni 3 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 Къде се намира тази пещера. 1 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 Coves del Drach, Майорка? 1 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 @Таньо, ще разкажеш ли нещо за пещерата? 3 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 (редактирано) преди 25 минути , t_petkov каза: Coves del Drach, Майорка? Coves del Drac (Пещерата на дракона) е туристическа атракция, в която се влиза се на всеки час в групи около петстотин човека. Красива е, но е забележителна със симфоничен концерт, който музиканти изнасят плувайки във водата в три/четири лодки. Има пейки за сядане за 500 човека. Изгасят осветлението и започва игра със светлинни ефекти, които на фона на класическата музика създават приятно и красиво усещане. Водата в пещерата идва от Балеарско море /има вход от страната на морето/ и има легенди, че в пещерата е заровено пиратско съкровище. Пещерата е частна собственост. Цените на билетите за нея могат да бъдат оптимизирани с ползване на някоя от брошурите на летището, които след представяне на касата свалят цената с 5 - 8 евро в зависимост от сезона и часа на посещаване. Интересното е, че до преди десет години подобен концерт е имало само на три места в света. @t_petkov, твой ред е. Редактирано 18 ноември, 2017 от Таньо 9 1 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 Аз ще продължа със следното 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 Гледам на малкото екранче на телефона, но комай ми се мержелее карта на Виетнам. Аз съм дотук, останалите да поемат разшифроването 6 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 18 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 18 ноември, 2017 18 minutes ago, master_of_germs said: Гледам на малкото екранче на телефона, но комай ми се мержелее карта на Виетнам. Аз съм дотук, останалите да поемат разшифроването Ех скрити подсказки имало в тая снимка браво, браво 1 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 20 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2017 Моля,за жокер,че няма нови предположения! 1 Връзка към коментар
t_petkov Публикувано: 20 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2017 Държавата вече я споменаха, другото освен да кажа, че е музей. Айде да видим така дали ще направим нещата по-лесни Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега