Прескочи до съдържание

Игра: Познай откъде е тази снимка

Препоръчани мнения

Дааааа, браво! Точен отговор! Ти си, Ален, след малко ще пусна инфо за двете сгради.

Двете сгради се намират в Лисабон, в района на Парка на нациите, от двете страни на МОЛ Вашку да Гама.

Имат формата на кораби, които отплумват в морето. Носят имената на два от корабите на мореплавателя - Габриел и Рафаел.Снимката съм направила от кабинката на лифта.

На снимката между тях се вижда също нещо много интересно - Гара Ориенте. която е по проект на гениалния испански архитект Сантяго Калатрава. Невероятно красива метална конструкция, която на мен ми прилича на разклонени палми с преплетени листа.

Ето още няколко красоти от района, вече " наземни".

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

и за Гар до Ориенте на Калатрава! :)

Еееее, прочете ми мислата :rolleyes: докато намеря снимките и си ме изпреварил! Голям съм фен на Калатрава, всичките му неща са изумителни!

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А-а-а, я да освиня и таз хубава тема с едно кадро. Някой да знае какво е изтипосаното? :)

Пауза малко, докато се разреши загадката на Alenn, и докато не ти отстъпят реда :)

Връзка към коментар

Рейни може да продължи, аз за нея размахвам помпони :lol:

Ми Рейни блее  :blush:  Аз съм се отчаяла че нещо ще позная... Благодаряяяяяяя обаче! И на Александра :)

Една малко по-нетрадиционна загадка - някой знае ли в кой тематичен парк за макети на известни сгради се намира следният модел на Рилския Манастир:

Малката Европа, Брюксел?

Връзка към коментар

Голям съм фен на Калатрава, всичките му неща са изумителни!

И аз, и аз!

Където ходя все се оглеждам за негови неща, а той има проекти в цял свят.

В Малмьо една вечер в 10 часа,  в дъжд и мъгла  ходих специално да видя отблизо и да "пипна" Turning Torso.  :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Признавам, че останах изненадан и не знаех, че има макет на Рилският манастир и на друго място в Европа. Не, снимката не е от Малката Европа в Брюксел. Намира се в друга европейска страна.

Edit: Още няколко снимки, за да има по-ясна представа за парка:

post-1358-0-85264200-1417525860_thumb.jpg

post-1358-0-52588100-1417525861_thumb.jpg

post-1358-0-18163600-1417525862_thumb.jpg

post-1358-0-86978600-1417525862_thumb.jpg

post-1358-0-48141700-1417525863_thumb.jpg

Редактирано от Alenn
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Признавам, че останах изненадан и не знаех, че има макет на Рилският манастир и на друго място в Европа. Не, снимката не е от Малката Европа в Брюксел. Намира се в друга европейска страна.

Хага, Madurodam? Снимките са ми в къщи обаче... 

P.S. Има планини, не е Хага...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Да не е в Клагенфурт, в Австрия?

Точно. Паркът се казва Минимундус и се намира в Клагенфурт на езерото Вьортерзее.

http://www.minimundus.at/en/

Редактирано от Alenn
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Хахахахахаа... Да :) 

Това е летния замък на Jadeja Rajas, разположен до океана, често използван и като арена за продукции на Боливуд. 

Gujarat... Мястото, където е роден Ганди. Една от най-изолираната област, граничи с Пакистан, и вероятно от най-бедните. Мястото беше пълно с местни, дошли на специална екскурзия. Бели нямаше... Като се появихме с колегата ми (индиец, от местния офис на компанията), настъпи лек и не толкова лек смут. Побутваха се като ученички...  Накрая ме нападнаха. Все пак ме изчакаха да се помотая. И после - на абордаж... Не помня колко пъти ме помолиха да се снимат с мен. Не ми беше удобно да отказвам, независимо не че си падам по тази дейност, ама хич. Но нищо не ми струва да ги зарадвам. Както споменах, по тези области чужденци много, ама много рядко идват, а бяла жена - хептен. 

Тук посетих и най-интересната тоалетна - нямах избор, защото и белите жени могат да се напишкат, но няма да показвам снимки...  :blush: 

http://magelanci.com/patepisi/article/165-%E2%80%9E%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%E2%80%9C-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BC/

Ти си :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.