Alenn Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Лисабон, Португалия? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Дааааа, браво! Точен отговор! Ти си, Ален, след малко ще пусна инфо за двете сгради. Двете сгради се намират в Лисабон, в района на Парка на нациите, от двете страни на МОЛ Вашку да Гама. Имат формата на кораби, които отплумват в морето. Носят имената на два от корабите на мореплавателя - Габриел и Рафаел.Снимката съм направила от кабинката на лифта. На снимката между тях се вижда също нещо много интересно - Гара Ориенте. която е по проект на гениалния испански архитект Сантяго Калатрава. Невероятно красива метална конструкция, която на мен ми прилича на разклонени палми с преплетени листа. Ето още няколко красоти от района, вече " наземни". Редактирано 2 декември, 2014 от AlexandraKo Връзка към коментар
Фил Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 ...след малко ще пусна инфо за двете сгради. и за Гар до Ориенте на Калатрава! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) и за Гар до Ориенте на Калатрава! Еееее, прочете ми мислата докато намеря снимките и си ме изпреварил! Голям съм фен на Калатрава, всичките му неща са изумителни! Редактирано 2 декември, 2014 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
Alenn Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Една малко по-нетрадиционна загадка - някой знае ли в кой тематичен парк за макети на известни сгради се намира следният модел на Рилския Манастир: 1 Връзка към коментар
maialearrosto Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 А-а-а, я да освиня и таз хубава тема с едно кадро. Някой да знае какво е изтипосаното? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 А-а-а, я да освиня и таз хубава тема с едно кадро. Някой да знае какво е изтипосаното? Пауза малко, докато се разреши загадката на Alenn, и докато не ти отстъпят реда Връзка към коментар
Гост Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Рейни може да продължи, аз за нея размахвам помпони Ми Рейни блее Аз съм се отчаяла че нещо ще позная... Благодаряяяяяяя обаче! И на Александра Една малко по-нетрадиционна загадка - някой знае ли в кой тематичен парк за макети на известни сгради се намира следният модел на Рилския Манастир: Малката Европа, Брюксел? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Да не би да е мини Европа в Брюксел. П.П. Рейни го е посочила преди мен. Редактирано 2 декември, 2014 от mililia Връзка към коментар
Гост Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 P.S. Справка пред-предпоследната снимка... Мммм? http://magelanci.com/patepisi/article/163-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/ Връзка към коментар
Фил Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 А-а-а, я да освиня и таз хубава тема с едно кадро. Някой да знае какво е изтипосаното? Терминал 2 на Летище София, вероятно снимано от новата кула. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Голям съм фен на Калатрава, всичките му неща са изумителни! И аз, и аз! Където ходя все се оглеждам за негови неща, а той има проекти в цял свят. В Малмьо една вечер в 10 часа, в дъжд и мъгла ходих специално да видя отблизо и да "пипна" Turning Torso. Редактирано 2 декември, 2014 от Фичо 2 Връзка към коментар
Alenn Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) P.S. Справка пред-предпоследната снимка... Мммм? http://magelanci.com/patepisi/article/163-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/ Признавам, че останах изненадан и не знаех, че има макет на Рилският манастир и на друго място в Европа. Не, снимката не е от Малката Европа в Брюксел. Намира се в друга европейска страна. Edit: Още няколко снимки, за да има по-ясна представа за парка: Редактирано 2 декември, 2014 от Alenn 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Признавам, че останах изненадан и не знаех, че има макет на Рилският манастир и на друго място в Европа. Не, снимката не е от Малката Европа в Брюксел. Намира се в друга европейска страна. Хага, Madurodam? Снимките са ми в къщи обаче... P.S. Има планини, не е Хага... Редактирано 2 декември, 2014 от Гост Връзка към коментар
Alenn Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Хага, Madurodam? Снимките са ми в къщи обаче... Не е и Хага. Жокер: Страна в централна Европа. Тематичният парк се намира в близост до Алпийско езеро. Връзка към коментар
mililia Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) паркът да не би да е Мини свят в Лихтенщейн? Редактирано 2 декември, 2014 от mililia Връзка към коментар
Фил Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Не е и Хага. Жокер: Страна в централна Европа. Тематичният парк се намира в близост до Алпийско езеро. Да не е в Клагенфурт, в Австрия? Връзка към коментар
Alenn Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Да не е в Клагенфурт, в Австрия? Точно. Паркът се казва Минимундус и се намира в Клагенфурт на езерото Вьортерзее. http://www.minimundus.at/en/ Редактирано 2 декември, 2014 от Alenn 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Нека Rainy да пусне загадка, ако иска Връзка към коментар
Гост Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Нека Rainy да пусне загадка, ако иска Благодаря Къде е това и какво е това? Не питам за точковидното същество Връзка към коментар
mililia Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Нещо от Индия ще да е? Връзка към коментар
Гост Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Да Къде, какво, защо? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 (редактирано) Vijaya Vilas Palace или летния замък на Jadeja Rajas Справка твоят пътепис „Слонът - моя приятел“, но не съвсем..." Редактирано 2 декември, 2014 от mililia Връзка към коментар
Гост Публикувано: 2 декември, 2014 Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 Хахахахахаа... Да Това е летния замък на Jadeja Rajas, разположен до океана, често използван и като арена за продукции на Боливуд. Gujarat... Мястото, където е роден Ганди. Една от най-изолираната област, граничи с Пакистан, и вероятно от най-бедните. Мястото беше пълно с местни, дошли на специална екскурзия. Бели нямаше... Като се появихме с колегата ми (индиец, от местния офис на компанията), настъпи лек и не толкова лек смут. Побутваха се като ученички... Накрая ме нападнаха. Все пак ме изчакаха да се помотая. И после - на абордаж... Не помня колко пъти ме помолиха да се снимат с мен. Не ми беше удобно да отказвам, независимо не че си падам по тази дейност, ама хич. Но нищо не ми струва да ги зарадвам. Както споменах, по тези области чужденци много, ама много рядко идват, а бяла жена - хептен. Тук посетих и най-интересната тоалетна - нямах избор, защото и белите жени могат да се напишкат, но няма да показвам снимки... http://magelanci.com/patepisi/article/165-%E2%80%9E%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%E2%80%9C-%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BC/ Ти си Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 декември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2014 В тая игра, тия които сме писали пътеписи нямаме шанс загадката да изтрае повече от 5 минути 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега