Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

Публикувано:

При пристигане трябва да се представи кредитната карта, използвана при резервацията. Името върху кредитната карта трябва да съвпада с името на госта в резервацията.

При настаняването гостите трябва да предоставят валиден документ за самоличност със снимка и кредитна карта. 

Публикувано:

е значи не искат снимка на картата

може пък да са резервирали там с крадена карта и да е имал проблеми, затова така

Публикувано:

Ами нищо чак толкова странно няма.Резервирайте с нейна карта - дебитна , кредитна ,Revolut , каква да е ...

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз съм правила резервация при подобни условия преди години, мисля също за дъщерята. Бях й дала моята КК за всеки случай,  но никой не я поиска. 

Все пак, това беше хотел в Брюксел,  в добър район 🙂

Публикувано:

При такива условия съм резервирала и в Лондон, и в Париж - хотели. В Лондон преди няколко години на място искаха кредитната ми карта и сравниха името и личната карта. В Париж тази есен ми поискаха личната карта, а кредитната просто я чекираха на устройство и ми издадоха касов бон за 0 евро.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
22 minutes ago, Lindt said:

Ние сме били по Коледа във Филипините. Една от любимите ни Коледи е. Всъщност май сме били основно по Коледа в Азия.

Вътрешните полети бяха скъпи, автобуси и ферита препълнени и се чакаше с часове. Накрая инфарктно се придвижвахме от Бохол до Себу за презокеанския си полет, защото за ферита в следващите 3 дни нямаше свободни места...

Но беше отдавна, цените за настаняване бяха завишени спрямо друг период с 20-30 процента, а в Тайланд като много популярна дестинация направо ги утрояваха по Коледа. Сега вече не знам как е, но пооглеждай за настанявания преди да скочиш с билети. Атракции и ресторанти няма да имат промени, главно хотели и транспорт поскъпват. 

Остави Коледа , кажи как се оправихте с Букинг ? Бъг ли се оказа.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 8 минути , stanimir каза:

Остави Коледа , кажи как се оправихте с Букинг ? Бъг ли се оказа.

Не е бъг, но още разследват и нищо не сме си оправили.

Много любимо ми е, че освен пробива и това, че кредитите ни бяха похарчени за полет в Малайзия, някак резервацията за Сицилия се премести на моя букинг акаунт, а не на неговия. Където хич не ми трябват 15 евро кредити, защото не резервирам от него :girl_hide:

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 11 минути , Lindt каза:

че кредитите ни бяха похарчени за полет в Малайзия...

Съдбата си знае работата. Нали си търсеше топла дестинация за зимата? 😉

Шегата на страна, дано се оправят нещата. 

Не знам какво се е случило с букинг, но мъжът ми получи на уатсап съобщение (регистрацията му е с този мобилен номер), че трябва спешно да преведе сумата за една наша резервация в букинг, като в съобщението бяха цитирани точните данни на самата резервация като номер, пин и т.н. Беше подписано от мениджъра на хотела, който май се оказа истински, но всичко е измама. Линкът за превеждането на парите водеше към банка в Грузия. Писахме на букинг веднага, още чакаме някакво обяснение как личните данни на съпруга ми и на самата резрвация са били лийкнати. 

• Шок 6
  • Замислям се 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам резервация през Букинг за хотел в Париж и получих няколко съобщения през Букинг, че резервацията ми е анулирана и трябва да се свържа с тях, ако си я искам. Оплаках се на Букинг и сега получих отговор от хотела, че вчера сайта на Букинг е бил хакнат, имат и други такива оплаквания, а резервацията ми е ОК.

На мен ми е за първи път, на някого случвало ли се е през Букинг да получава такива съобщения?

Публикувано:

Лично на мен не, но съм чувал за няколко такива случаи. Щом са потвърдили от хотела, значи всичко е наред. 

Хакват профила на мястото за настаняване, не самия сайт на Букинг.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 часа, deian каза:

Хакват профила на мястото за настаняване, не самия сайт на Букинг.

Никой няма да се занимава да хакне профил на хотел, за да пише от него, че някаква резервация е анулирана. толкова много случай има, че достъпа  на хакерите е по-лесен през платформата, отколкото да хакват хиляди мейли на хотели.

Букинг са хакнани преди повече от две години, упорито не признават и само пишат да се внимава на подозрителна информация, която не би трябвало да е подозрителна, щом е в тяхната платформа.

Добре е да се пише на Букинг при такъв проблем или да се звъни в хотела, или и двете. Ако е минало пращане и то е през Букинг, отговорността е напълно тяхна.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, noshtna_ptica каза:

На мен ми е за първи път, на някого случвало ли се е през Букинг да получава такива съобщения?

Да. Досега 5 пъти. Имам различни хипотези защо ми се е случило това и не е непременно хакнат профила на хотела или на Букинг. Обикновено запазвам  (и често плащам) стая много отрано , почти година, на хубаво място , с ниска цена. А когато няма единична- резервирам двойна. Когато останат ден- два до пътуването, цената и' е почти два пъти по- скъпа. И ми отменят хотела, или ме препращат някъде на майната си, или ми преместват резервацията за седмица напред. Най- фрапиращият случай беше, когато се появиха кандидатите за моята стая- влюбена двойка, в момента, в който търсех да покажа на рецепциониста принтираното потвърждение  от Букинг на платената стая точно за тази дата.

• Харесвам 1
  • Шок 6
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

В момента резервирам в Букинг и ми дава безплатно такси от летището.

Казуса ми е, че няма да пристигнем със самолет, а в автобус.

Дали има някакъв трик да ползваме таксито в деня на напускане, когато отиваме на летището  и си тръгваме?

Публикувано:

На мен няколко пъти ми е излизала оферта за хотели с безплатен трансфер от летището, но когато сме писали на хотела, от там ни връщаха отговор, че трансферът струва еди колко си. :scratch_one-s_head:Някой възползвал ли се е всъщност от такива безплатни таксита/трансфери при резервиране в букинг?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , chandni каза:

На мен няколко пъти ми е излизала оферта за хотели с безплатен трансфер от летището, но когато сме писали на хотела, от там ни връщаха отговор, че трансферът струва еди колко си. :scratch_one-s_head:Някой възползвал ли се е всъщност от такива безплатни таксита/трансфери при резервиране в букинг?

Ние сме ползвали.

Заявката става през самия букинг.

Дава ти отделна страница където да си попълниш данните - полет с който пристигаш и някакви изисквания ако имаш - например детска седалка.

Два пъти сме ползвали без проблем. 

Сега имаме потвърден трансфер в Порто. Дори ни изпратих номер за връзка с шофьора.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 минути , chandni каза:

И аз съм ползвала.. последния път преди седмица в Прага. Но трансфера не е от хотела, а директно ти дава опцията в букинг.

• Харесвам 3
Публикувано:

Също съм ползвала безплатно такси. Резервацията беше от Букинг и излиза като отделна резервация с номер. Поръчала съм и детска седалка, шофьора се свърза с мен по уотсап. Чакаше на пристигащи с табела. После си го наехме за обратно към летището и си платихме. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Да се похваля … може би 🙃

Доста време неглижирах възможността да вдигна ниво в Booking genius от второ на трето. Експидия също ме замотаха година + 😂, големи досадници и нахалници са (специално им писах, за да им го кажа 🤪)

С катедралата в Порто, която е на официалната цена - 4€ и 3 отделни резервации за трима човека поускорих процесите по-бързо и лесно. В тази насока може да се преглеждат и Attractions, които са си реални бройки в Genius.

Сега вече може да ми давате съвети за шмекерии за кодове, че и аз за раздавам 🙂  

• Харесвам 2
Публикувано:

Маркетингов трик без реални ползи.Очаквам да въведат четвърто ниво за да придадат илюзия за превъзходство над тези с трето 😉

• Харесвам 8
  • Смея се 5
Публикувано:

Практически няма предимства 3 пред 2. Уж малко повече отстъпка, ама не е фиксирано, а е 10-20% вместо 10-15 за 2 ниво. На практика винаги е 10, като Genius 1. А първо ниво се постига безплатно, просто като се регистрираш. Въобще, абсолютно излишна е цялата тая работа. 

По-добре виж как да натрупаш няколко $ в Експедия.

• Харесвам 3
Публикувано:

@ДиянаВ, аз съм трето ниво от много време, но тези дни правих една резервация и установих следното - 28 евро по - ниска цена без профил. Миналата година откривах доста по- добри цени в Агода и Експидиа. за едно и също настаняване, така че според мен не им се доверявай на 100%.

Забелязах и нещо положително от това ниво - комуникацията с отдела за работа с клиенти се промени към добро. Имахме два казуса /в Исландия с едно настаняване и в Мароко с поръчка на такси/ и в двата случая се намесиха и след това върнаха някакви суми.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 12 часа, stanimir каза:

Маркетингов трик без реални ползи.Очаквам да въведат четвърто ниво за да придадат илюзия за превъзходство над тези с трето 😉

3+ брои ли се за 4-то? 😉 Бяха ми го дали временно и определено имаше разлика в цените...

преди 6 часа, Miladina каза:

аз съм трето ниво от много време, но тези дни правих една резервация и установих следното - 28 евро по - ниска цена без профил.

Често разликата е за цена с "безплатна" отмяна, ако не съм логната винаги ми показва по-евтината цена (без отмяна)...

• Харесвам 1
Публикувано:

През февруари направих резервация на етаж от къща в Ливърпул - с право на отмяна и частично ползване на бонуси, но не знам защо тогава реших да предплатя резервацията в паунди. Ползвах и код от @Миланка🤗, за който по странна случайност тук втори ден нямаше желаещ 😃

Сега през март реших да видя как е цената и чрез местене за други свободни дати и после пак промяна за моите първоначални дати докарах по-ниска цена с 19£ /2 нощувки/. Ама забравих, че съм предплатила и писах на съпорта. Отговориха ми, че ще ми върнат разликата и така и стана - след 2-3 дни получих сумата. Не знам дали това, че междувременно станах 3 ниво, е оказало влияние за по-ниска цена или моментно си е била такава.  А че независимо от нивото, цената трябва да се проверява по няколко пъти, е ясно. 20-30€ разлика, включително дори на ден, за нищо я нямат 🤪

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 часа, tara каза:

Също съм ползвала безплатно такси. Резервацията беше от Букинг и излиза като отделна резервация с номер. Поръчала съм и детска седалка, шофьора се свърза с мен по уотсап. Чакаше на пристигащи с табела. После си го наехме за обратно към летището и си платихме. 

@Роми, @Taliana, @tara, благодаря за разясненията. Ние така и не сме стигали до запазване на хотел с такава оферта и не сме разбрали реално как се случват нещата. Следващ път няма да подхождам скептично към тези предложения от букинг.

@ДиянаВ, мъжът ми е на трето ниво, аз почти не си използвам акаунта и съм на първо. В редки случаи аз съм имала по-добра цена за даден хотел, отколкото той с третото си ниво 😃 Отделно като е на трето ниво не го стимулират с кодове, а на мен изпращат.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 57 минути , chandni каза:

@Роми, @Taliana, @tara, благодаря за разясненията. Ние така и не сме стигали до запазване на хотел с такава оферта и не сме разбрали реално как се случват нещата. Следващ път няма да подхождам скептично към тези предложения от букинг.

@ДиянаВ, мъжът ми е на трето ниво, аз почти не си използвам акаунта и съм на първо. В редки случаи аз съм имала по-добра цена за даден хотел, отколкото той с третото си ниво 😃 Отделно като е на трето ниво не го стимулират с кодове, а на мен изпращат.

Най-често безплатно такси излиза при закупуване месец и по-малко преди пътуването и ако цената е над  определена стойност. Понякога страница, която води до офертата , може да даде и за други дати и трябва да се опитва. Често не дава с тази опция да комбинира отстъпка с код, реферал на Уиз и т.н., но не е правило. 
Върни се към мои стари мнения по темата. Там имаше предложение как да излезе опцията, както и линкове, които водеха до нея. 
Още нещо - преди време вписването  през различи от българско up даваше повече предложения. Ако прочетеш пак там ще видиш, че има скрийнотове с и без отстъпка от @iMari   
Не съм се занимавал скоро, но ако има нещо питай. С удоволствие ще изтупам прахта  , за да видя актуалната ситуация. 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.