Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

Публикувано:

А на мен за първи път ми се случи да чакам одобрение от хазяин, за да довърша резервация. Беше за апартамент в Германия, трябваше накратко да напиша какви сме и защо пътуваме. След 15 минути хазяйката ни одобри и едва тогава имах възможност да довърша резервацията.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Замислям се 3
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, в четвъртък ни предстои нощувка в Барселона. От апартамента ми изпратиха чрез Буукинг линк за плащане и да напиша данните на личните карти. Сумата за плащане обаче се различава от тази в Буукинг. След като се свързах с тях, ми обясниха, че това е заради увеличената сити такса от първи април. Това обаче не важи ли само за нови резервации, има ли някой запознат? Благодаря предварително! 

Публикувано:
преди 6 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте, в четвъртък ни предстои нощувка в Барселона. От апартамента ми изпратиха чрез Буукинг линк за плащане и да напиша данните на личните карти. Сумата за плащане обаче се различава от тази в Буукинг. След като се свързах с тях, ми обясниха, че това е заради увеличената сити такса от първи април. Това обаче не важи ли само за нови резервации, има ли някой запознат? Благодаря предварително! 

Възможен фишинг, не давай никаква информация засега. Плащанията минават през Букинг, не е работа на апартамента да иска карти и промени в цената. Свържи се с Букинг, но не през резервацията, а през официалния им канал, като цитираш данните на резервацията. Може и по телефон.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , Doctor Who каза:

Възможен фишинг, не давай никаква информация засега. Плащанията минават през Букинг, не е работа на апартамента да иска карти и промени в цената. Свържи се с Букинг, но не през резервацията, а през официалния им канал, като цитираш данните на резервацията. Може и по телефон.

Не е фишинг, защото и в ревютата хората пишат за плащането в линка и се възмущават отделно на депозита, който трябва да платим. Опитах се да се свържа с Буукинг на безплатния им номер с българската линия, но понеже в момента съм в Италия, не успях. Ще им пусна имейл.

Публикувано:
преди 45 минути , r_nikolov1 каза:

Не е фишинг, защото и в ревютата хората пишат за плащането в линка и се възмущават отделно на депозита, който трябва да платим. Опитах се да се свържа с Буукинг на безплатния им номер с българската линия, но понеже в момента съм в Италия, не успях. Ще им пусна имейл.

... не е работа на собствениците на апартамента да искат данни на карта заради промени в цената. Ако градскатата такса се е увеличила, трябва да сте уведомени с мейл от Букинг максимално близо до въвеждането и. Не е невъзможно ако е ранна резервация да опитват да нулират и продадат скъпо, но ти даваш малко информация и предположенията са в повече...

Кои са хората, които пишат за плащане по линка и за какъв депозит иде реч - много хостове го искат и  е част от правилата при резервиране. 

Преди доста  време Букинг споделяха данните на картата за плащане с мястото за настаняване, но мисля че от две+ години не е така, т.е. те обработват плащанията.

Публикувано:
преди 2 часа, Doctor Who каза:

... не е работа на собствениците на апартамента да искат данни на карта заради промени в цената. Ако градскатата такса се е увеличила, трябва да сте уведомени с мейл от Букинг максимално близо до въвеждането и. Не е невъзможно ако е ранна резервация да опитват да нулират и продадат скъпо, но ти даваш малко информация и предположенията са в повече...

Кои са хората, които пишат за плащане по линка и за какъв депозит иде реч - много хостове го искат и  е част от правилата при резервиране. 

Преди доста  време Букинг споделяха данните на картата за плащане с мястото за настаняване, но мисля че от две+ години не е така, т.е. те обработват плащанията.

Трябва да имаш това съобщение. 

IMG_1065.png

Публикувано:
преди 17 часа, Doctor Who каза:

Трябва да имаш това съобщение. 

IMG_1065.png

Въпросът ми беше свързан с увеличаването на сити таксата в Барселона и затова го бях задал в темата за Испания. Та исках да попитам дали след като съм резервирал апартамента февруари месец, но трябва да го платя април, дължа новите суми за сити такса, които са приети на 01.04.2026?

Публикувано:
преди 7 минути , r_nikolov1 каза:

Въпросът ми беше свързан с увеличаването на сити таксата в Барселона и затова го бях задал в темата за Испания. Та исках да попитам дали след като съм резервирал апартамента февруари месец, но трябва да го платя април, дължа новите суми за сити такса, които са приети на 01.04.2026?

би трябвало, тъй като цената ти е без сити такс и тя се плаща отделно. Но зависи какво пише в резервацията ти, разбира се, може и букинг да се направят на добри и да поемат увеличението за тяхна сметка 🙂

П.С. Ходи ли в Занзибар, нищо не писа повече по темата

Публикувано:

Предполагам, че е нормално, ако ти пише цена Х + сити такс и не си платил предварително...

Публикувано:
преди 20 минути , new one каза:

би трябвало, тъй като цената ти е без сити такс и тя се плаща отделно. Но зависи какво пише в резервацията ти, разбира се, може и букинг да се направят на добри и да поемат увеличението за тяхна сметка 🙂

П.С. Ходи ли в Занзибар, нищо не писа повече по темата

В резервацията ми пише: “Включва данъци и такси”:

IMG_9366.jpeg.129cad4cc87c6952322c5e08f2e98bfa.jpeg

Да, върнах се от Занзибар. Но ми беше много натоварено и в работа и нямах почти никакво време, дори и за подготовката на текущото пътуване. Онзи ден във влака от Рим до Чивитавекия (когато нямах сигнал 😅), си записах в бележки текста за Танзания и скоро ще го публикувам със снимки. 

• Харесвам 3
Публикувано:
11 minutes ago, r_nikolov1 said:

Да, върнах се от Занзибар. Но ми беше много натоварено и в работа и нямах почти никакво време, дори и за подготовката на текущото пътуване. Онзи ден във влака от Рим до Чивитавекия (когато нямах сигнал 😅), си записах в бележки текста за Танзания и скоро ще го публикувам със снимки. 

Дай целия скрийншот.Този не може да е пълният , някъде отгоре или под  тази обща цена трябва да има разбивка на цената на стаята + таксата.

Ще платиш новата такса.

Публикувано:
преди 10 минути , r_nikolov1 каза:

Що не го платиш сега и ще си спокоен

Публикувано:
1 minute ago, new one said:

Защото обикновено таксата се плаща на място.Сега ако избере плащане ще му дръпнат пари само за стаята.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Защото обикновено таксата се плаща на място.Сега ако избере плащане ще му дръпнат пари само за стаята.

Ми не пречи да пробва - нямам идея какво пише в резервацията му, може и да мине номерът

Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Дай целия скрийншот.Този не може да е пълният , някъде отгоре или под  тази обща цена трябва да има разбивка на цената на стаята + таксата.

Ще платиш новата такса.

IMG_9369.jpeg.552c395b7a1c027fa37e91602dfbb674.jpeg

преди 12 минути , stanimir каза:

Не си спомням да съм доплащал нещо на място след като съм платил предварително онлайн. Дори и за апартамента ни в Рим ни взеха парите чрез Буукинг наведнъж.

преди 14 минути , new one каза:

Вчера платих, но както написах - ми искаха повече пари заради увеличената сити такса. И затова питам дали нещо не ме подведоха.

Публикувано:

При мен почти винаги излизат така или с леки вариации 

IMG_20260408_125637.png

Разгледах стари резервации , имам и обща цена за апартаменти.Имам и случай точно като твоя през системата на Букинг и платих по-високата такса.Не те мамят.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 38 минути , stanimir каза:

При мен почти винаги излизат така или с леки вариации 

IMG_20260408_125637.png

Разгледах стари резервации , имам и обща цена за апартаменти.Имам и случай точно като твоя през системата на Букинг и платих по-високата такса.Не те мамят.

Благодаря на всички за отговорите! ☺️

• Харесвам 3
Публикувано:

Питанка: 

Получих следния мейл от Букинг: 

-----------------------------------------------------

Здравейте,
В Booking.com сме отдадени на сигурността и защитата на данните на нашите гости. В този смисъл ви пишем, за да ви информираме, че неупълномощени трети страни може да са получили достъп до определена информация, свързана с вашата резервация.
Наскоро забелязахме подозрителна активност, засягаща редица резервации, и незабавно предприехме действия за овладяване на проблема. Въз основа на констатациите от нашето разследване до момента, информацията, до която е осъществен достъп, може да включва данни за резервацията и имена, имейли, адреси, телефонни номера, свързани с резервацията, и всичко друго, което може да сте споделили с мястото за настаняване.
За да запазим вашата резервация защитена, актуализирахме нейния ПИН код.
Номер на резервацията – *************
Нов ПИН код – ****
Ако сте получили подозрителни имейли или телефонни обаждания, те биха могли да са от злонамерени лица, които се представят за мястото за настаняване или за Booking.com. Имайте предвид, че:

Никога няма да ви помолим да споделяте данни на кредитни карти по имейл, по телефона, чрез текстово съобщение или WhatsApp

Никога няма да ви помолим да направите банков превод, който се различава от данните в правилата за плащане във вашето потвърждение на резервацията

Ако получите имейл, който изглежда е изпратен от мястото за настаняване или от Booking.com, бъдете бдителни, преди да кликнете върху каквито и да е линкове
Препоръчваме ви да имате инсталирани протоколи за сигурност (като антивирусна програма) на вашите устройства, за да се предпазите от фишинг атаки.
Сигурността на вашата лична информация е наш основен приоритет. Ще продължим да подобряваме и разширяваме надеждните мерки за сигурност, които сме въвели, за да защитим вашите резервации при нас.
Тук сме, за да ви помогнем, така че ако имате някакви въпроси или притеснения или забележите някакви неочаквани промени във вашата резервация, не се колебайте да се свържете с нашия екип за Обслужване на клиенти, наличен 24/7. Можете да намерите информацията за контакт във вашето потвърждение на резервацията.
Благодарим ви, че избрахте Booking.com.
Поздрави,
Booking.com

-------------------------------------------------------------------------

В приложението нямам нищо. Обаче като поисках да получа повторно по мейл потвърждението на резервацията, тя дойде с новия код. Т.е. изглежда всичко си е ОК. 

Публикувано:

Аз също имам променен ПИН на една резервация. Тя е последна - от преди 3 седмици. Старите стоят. Засега. 

Публикувано:
24 minutes ago, Doctor Who said:

Аз също имам променен ПИН на една резервация. Тя е последна - от преди 3 седмици. Старите стоят. Засега. 

Те резервациите си стоят , променен е ПИН-а.

При мен са четири променени за последните 2 дни със същия текст ,  като в мейла като по-горе.

Публикувано:

При нас имейлите са 6 с номер на резервация и новия ПИН, отделно получихме съобщение в приложението за конкретен хотел.

Публикувано:

Може да е съвпадение , но преди час някой опита да  си понапазарува сериозно от Amazon с картата която ползвам в Букинг.За късмет реагирах бързо и я замразих.Три опита в 2-3 минути , като транзакциите са за 0 $.Обикновено така процедират и после следва бързо източване.

За последно ми се е случвало преди 5-6 години след едно пътуване до Прибалтика и Русия.

• Шок 3
  • Благодаря 1
  • Замислям се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.