Прескочи до съдържание

Колко нови държави посетихте тази година?

Препоръчани мнения

Публикувано:

За тази година приключихме, доволно добра беше. Следващата 2026 се очертава също интересна, първо пътуване още януари.

Нови - Тайланд, Лаос, Египет, Азербайджан, Казахстан и Киргизстан.

Няколко повторения на Румъния и любимите Турция и Италия.

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:

След пропадналото ми пътешествие във Венецуела (което щеше да ми е второ посещение в страната, но по съвършено различни места), мисля, че мога да направя разбор на годината, тъй като нямам планове за пътуване до януари.

За пръв път от доста години белязах нова държава - Перу. Лима и национален резерват Тамбопата, Амазония.

Иначе си посетих за N-ти път обичайните ми африкански държави - Кения, Танзания (два пъти тази година), Уганда, Намибия и Ботсвана.

За втори път ходих в Бразилия, но този път на сафари в Пантанал.

Разчупването на почти 12-годишния ми модел да ходя само на африкански сафарита и никъде другаде, дойде от добавянето на две южноамерикански такива (споменатите горе), което беше страхотно. Даже не се прибирах до Европа, от Бразилия отидох директно в Африка (има директен полет Сао Пауло - Йоханесбург).

Пожелавам на всички весели празници, а на тези, които имат пътешествия до края на годината - на добър път!

• Харесвам 28
  • Браво 9
Публикувано:

Здравейте и от мен 

Нови държави - Египет,Франция,Монако,Малта и Кабо Верде.

Посетени отново,но с нови места - Италия и Франция (Лион)

• Харесвам 20
  • Браво 2
Публикувано:

Нови държави - Виетнам/от години се канех и сега отидохме/, Филипини и спонтанен Тунис.

За N-ти път Египет и Индонезия.

Догодина май вече само ще повтаряме, по-точно поентваме🙂

• Харесвам 20
  • Браво 2
Публикувано:

За мен тази година беше доста успешна. Почти всички страни, които посетих, бяха нови и от всички останах очарован. Оман, Полша, Естония, Латвия, Ирландия, Сан Марино, всяка една от тях е уникална и неповторима. Ще запомня тази 2025 с абсолютния рекорд за по по най- любимата ми Италия, 4 поредни пъти: септември в Болоня и областта Емилия Романя, октомври в Сардиния, ноември за трети даже път в колоритната Сицилия, и предстои съвсем скоро- capodanno, 31.12 в Милано. Мина бързо и неусетно, но то като минеш 25 години времето се изнизва безнаказано🤣

P.s. 25 години да се четат евро.

• Харесвам 24
  • Браво 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Нови са Филипини, Тайван, Хонконг, Холандия или както се казва  сега.

Стари много, даже не мога да ги изброя, имам си както почти винаги 55-60 полета за годината и дори не е свършила.

• Харесвам 23
  • Браво 2
Публикувано:

Имайки предвид, че започнахме годината с бебе на 4 месеца мисля, че се получи доста добре.

Нови - Исландия, Полша, Хърватия, Словения

Повторени - Германия, Испания

Необичаен пропуск на Гърция, като това лято се надявам да поправим грешката, както и отменено мечтано пътуване до Щатите, но и за него ще дойде ред. 🙂

• Харесвам 21
  • Браво 5
Публикувано:

И аз приключих за тази година, много доволна ☺️

Нови държави - Япония, Естония, Литва, Латвия, Полша.

Много съм впечатлена от Япония и от Полша и Естония. Най-приятната изненада за мен беше Полша, доста градове обиколихме и ми хареса навсякъде. В Естония Талин пък ми е абсолютният фаворит. Литва и Латвия също си имат своя чар, по на сърце ми е Латвия (срам не срам, но вече не ги бъркам!). 

В Япония хората бяха супер отзивчиви, природата е прекрасна, храмовете, животните, архитектурата, чистотата в общуването и в околната среда ❤️... 

Отново посетени - Германия, Словения, Словакия, Хърватия, Италия x2, Гърция x4, Румъния x2, Сърбия, Турция, ОАЕ.

На всички ни пожелавам през 2026 вълнуващи пътешествия до близки и далечни дестинации, да посетим нови за нас места и да преоткрием красотата във вече посетените! 

• Харесвам 21
  • Браво 3
Публикувано:

Едничка Норвегия /Тромсьо, Нарвик и Лофотенски острови/, нови посетени места в Италия, втора почивка на о.Гьокчеада Турция. За 2025 толкова.

• Харесвам 21
  • Браво 2
Публикувано:

И аз да се разпиша с една нова Полша (Краков и Вроцлав), е имаше и малко ново в Италия - Алгеро-о.Сардиния, Венеция, Верона, езерото Гарда и малко ново в Испания-Ронда и Севиля. 😁 ... повторих Виена, Малага и Мадрид. Толкова за таз година. 

• Харесвам 19
  • Браво 2
Публикувано:

Посетените нови държави за тази година до сега са(хронологично):

1.Януари-Англия(Лондон)-много сме разочаровани,прекалено е прехвален!

2.,3.,4.Април-Май-Естония(Талин), Финландия(Хелзинки),Литва(Каунас и Вилнюс)-много ни харесаха,както ни хареса и за втори път посетената Латвия (този път само Рига).

5.Юни-Юли-попадението за годината-Тунис(остров Джерба,както и малко от континента-Матмата).Това ни беше първата посетена африканска страна и на никой от групата(петима) не му се тръгваше!Даже мислехме да се върнем още септември,но го оставихме евентуално за догодина... Между другото това ни бяха и първите полети с  LZ( Bulgaria Air)

Края на май посетихме за n-ти път Италия-Бергамо и Венеция както и новите за мен Сачиле Бреша, Милано и езерото Гарда.

Юни месец се отчетохме с плаж в Гърция,а няколко пъти през годината отскочихме и до Македония!

Септември -отново Румъния,но този път нов град-Крайова.Също много ни хареса-хубав център и огромен парк,с безплатни Зоопарк и тоалетни!😀

Предстоят ни още 2 пътувания до края на годината-Мароко и отново Бергамо, Венеция и Милано(може и нещо ново).

• Харесвам 24
  • Браво 2
Публикувано:

Само нови държави- Малайзия, Сингапур, Северна Македония и Китай.

В Малайзия най- много ми харесаха остров Langkawi и езерата Tasik Cermin.

Китай беше един напълно различен свят, много развит в технологично отношение и с уникална природа, но е толкова огромен, че ми се иска да се върна поне още веднъж. Много неща ми харесаха, но ако трябва да избера само една снимка, то това е как мъглата бавно се издига през Heaven's Gate в Tianmen Mountain...

Picture1.jpg.adc0ff226c9269f960ab79e9a7cbbbf3.jpg

• Харесвам 31
  • Браво 10
Публикувано:

Нови държави само три - Китай, Чехия и Люксембург.

Обаче си попътувах по стари и нови места във вече посещавани държави, доста пъти и по работа.

Хронологично:

Февруари - Китай. (След него ми се наложи да се справям със сериозен проблем нямащ нищо общо с Китай, но отрязващ всякакви волности до разрешаването му.)

Май - Андалусия за пръв път.

Юли - за пореден път Виена;

Октомври - тук избухнах, всяка седмица на различно място: Малта, Аликанте  (ново за мен място в Испания), Лион (също ново).

Ноември: Прага; Люксембург, Трир (Германия).

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:

Доста силна откъм нови държави за мен тази година - Китай, ОАЕ, Малайзия, Сингапур и Тайланд. И прехвърлих 50 посетени държави. Разминах се с Молдова заради променени полети.  А 6-те посещения на други балкански държави даже не ми изникват в съзнанието, когато ме питат къде съм ходила тази година :blink:

• Харесвам 22
  • Браво 3
Публикувано:

Привет,

щастлив съм, че мога да публикувам мнение в тази тема! Новите държави са 3 и 1/2 🙂 Със съпругата ми @Funch успяхме да да стигнем до Китай. Покрай темата за "уикенд забежки" посетихме също Ирландия и Кипър. Половинката е за Сан Марино. Весели празници!

• Харесвам 19
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 26 минути , Gentleman Basta каза:

И аз да се отчета - 0 (да се чете като "нула")

0? (да се чете като “о”). Как така 0 (да се чете като “нула”) …

Публикувано:
преди 3 часа, Gentleman Basta каза:

И така се живее добре, от опит в предходни години знам😃

• Харесвам 1
Публикувано:

За съжаление , тази година не успях да посетя двете най-желани държави , едната поради независещи от мен причини - Северна Корея и Турменистан.

Но , те остават като цел номер 1 и през следващата 2026 година , като към тях се присъединява и прекосяването на транссибирската железница / подготовката вече е започнала/

Списъкът на посетените бивши републики е почти изпълнен тази година /без Туркменистан/ , като към него добавих новите посетени държави - Таджикистан , Киргизстан , Казахстан и Узбекистан. Най-много ми харесаха първите две.

Други нови държави - Мароко , Йордания , Великобритания , Ирландия , Люксембург , Белгия , Кипър.

Повторени  - Русия , Полша , Италия .

• Харесвам 18
  • Браво 7
Публикувано:

Тази година успяхме семейно да посетим Шотландия и Северна Ирландия за един сравнително дълъг период. 

Работно бях на командировка във Франция, а преди края на годината се очаква да посетим Мароко за първи път. 

• Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:

Тази година добавих към списъка Полша и Италия,  с която все не се получаваха нещата. И се утрепах от пътуване по места, по които аз съм била, но моят мъж не. Според дъщеря ни съм го влачела тук и там защото ме била обзела носталгия и да съм си припомнела някои дестинации, че минало време. Може и така да е. Обаче като си за втори път на дадено място гледаш  с други очи. 

• Харесвам 22
  • Браво 1
Публикувано:

Тази година 26 полета в т.ч. до Белгия, Германия, Франция, Турция, Виетнам, Камбоджа, Австрия и , разбира се, Нидерландия,  Твърде много за мен.

Доста от тях до Айндховен.

За съжаление само две нови държави - Виетнам и Камбоджа.

Но пък преоткрих Франция ... и съответно си смених мнението за нея, но не и за французите. 

• Харесвам 28
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 часа, ven62 каза:

Доста от тях до Айндховен

За Айндховен летях за пръв път преди десетина дни. Интересни пътници имаше на летището в Букурещ в неделя към 6:00 сутринта - 2/3 мъже с много малък багаж - по-малък от раница и със стекове цигари 🙂

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, Gentleman Basta каза:

Ти се отчите по друга линия ... много добро попадение ... да ви е здрава и много пътувааща Ели! 😉

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.