Прескочи до съдържание

Колко нови държави посетихте тази година?

Препоръчани мнения

Публикувано:
5 minutes ago, ДиянаВ said:

на летището в Букурещ в неделя към 6:00 сутринта - 2/3 мъже с много малък багаж - по-малък от раница и със стекове цигари 🙂

И в Хърватска на бензиностанция до границата със Сърбия  купуваха масово по няколко стека цигари, заминаваха в посока Хърватска, но после къде не е ясно.

Публикувано:
преди 7 минути , ESK каза:

Ти се отчите по друга линия ... много добро попадение ... да ви е здрава и много пътувааща Ели! 😉

Значи да започна да отчитаме Елена, защото при нас няма какво ...

3 нови държави - България, Гърция и Испания (тук даже записа първи полет, вече има 5)

• Харесвам 11
  • Браво 17
Публикувано:

2025 ще я запомня с първия круиз и много нови държави и посетени столици, както започнах да броя и ново посетени острови. 

Тайван - Тайпе и Кюошинг 

Филипини Манила, остров Боракай и остров Палаван

Малайзия- остров Борнео

Бруней- 

Виетнам- Хо Ши Мин и На транг

Сингапур и остров Сентоса.

Швеция - Стокхолм

Нови гръцки острови покрай Скиатос

Крит

Кипър - Агия Напа

Както и да планирам културни специално събития за почивните дни- Виена и летния безплатен концерт на Виенската филхармония в Шьонбрун в средата на юни.

в средата на юли опера на стадиона в Стара Загора

Доницети фестивал в Бергамо - в края на ноември.

Заради малкото дни отпуск, благодаря за идеите за почивните дни-пане едни път в месеца след работа в петък до неделя. 

• Харесвам 24
  • Браво 3
Публикувано:

Нови - Мианмар, Лаос, Косово, Северна Mакедония, Китай, Бруней, Фарьорски острови, Люксембург,  Германия, Северен Кипър.

Повторения -  Малайзия с остров Борнео, Гърция с една незабравима седмица на катамаран, този уикенд предстои  Италия – за първи път от началото на Ковид, женски уикенд в гръцки Кипър  и не знам колко пъти в Истанбул, по всякакви поводи, даже още едно пътуване до там ме чака до края на годината. Вече имам и американска виза в паспорта,та хоризонта става по - широк. Надявам се и на last minute билети за топлите страни по Коледа и Нова година... Ако не –

Thank you, 2025 и Ready to take off, 2026

Весели празници, здраве и  много бординг пасове за всички!

• Харесвам 25
  • Браво 13
Публикувано:

Тази година се оказа щедра откъм пътувания. 🙂 Новите държави са ОАЕ, Шри Ланка, Малайзия, Сингапур, Камбоджа, Азърбайджан, Лихтенщайн, Естония, Финландия, Оман, Малдиви.  Повторени Унгария и Гърция. 

Дано другата е също здрава и успешна, като хубави и споделени емоции! 

За всички ни!!! ❤️

• Харесвам 24
  • Шок 1
  • Браво 13
Публикувано:

Not great not terrible 

Кипър

Алжир 

Тунис

Иран 

81 бройки по списъка на изцяло независимите. За догодина имам огромни планове да доближа 90-те, но да видим 😁 

• Харесвам 24
  • Браво 5
Публикувано:

Тази година беше добра от към пътувания!

Доскоро изобщо не се бях замислял,че последните години пътуваме само пролетната и лятната ваканция.
 Пролетта започнахме с Хонгконг , Макао, Виетнам.

Лятото поред на дестинациите Полша, Австрия, Словакия, Чехия, Унгария.Колкото и да е странно всички са ни нови(защото няма море 😀).   Последва Италия и накрая септември Египет.

• Харесвам 18
  • Браво 1
Публикувано:

Още една прекрасна година си отива 🙂  Имам цели 4 нови държави и вече съм с над 50 държави общо 🙂 

Януари - Панама и Коста Рика - вълнуващо, ново, различно, незабравимо - и двете нови;

Март - о. Джърси - непознат и интересен - нова държава;

Пролет, лято - преходи в Рила, Родопите, Централен Балкан, Витоша, даже и на два пъти до Гърция;

Юни - Италия - Гарда, Лимоне, Малцезине, Сирмионе, Дезенцано....прекрасна Италия;

Юли - нова държава - Полша - Краков и Аушвиц;

Октомври - Кипър - Агия Напа, Вароша, Фамагуста и много, много тюркоаз за зимата 🙂 

Декемри - коледни базари в Щутгард и околията 🙂 

И няма как без снимков матрял 🙂 

20250202_172244.jpg

20250209_101700.jpg

20250321_175541.jpg

20250503_131438.jpg

20250830_110952.jpg

20250614_104936.jpg

20250615_135423.jpg

20250718_102837.jpg

20251018_135542.jpg

20251019_141555.jpg

595125708_10214760467640742_7968905820898763382_n.jpg

• Харесвам 34
  • Браво 6
Публикувано:

Тая година при мен беше слабо и не успях да направя поставената цел от 100 държави, ама дано догодина да успея 🙂

Иначе за сега записвам:

Филипини, Тайван, Хонг Конг, Макао, Азербейджан, Саудитска Арабия и Дубай около 10 пъти 🤣

• Харесвам 19
  • Браво 5
Публикувано:

Приключих с пътуванията за тази година и мога да се впиша и аз в темата. Доволна съм, че 2025-та беше така добра да ни даде възможности да прекарваме времето си за почивка пътувайки. Тази година мъжът ми държеше да си разхожда колата насам-натам и съответно повечето ни пътувания бяха с нея. Нови държави: Литва, Латвия, Естония, Азербайджан и Армения. Отново посетихме Унгария, Словакия, Полша, няколко пъти Румъния, Сърбия и Гърция. За финал - коледни базари в Полша.  Домашният ни любимец записа 15-тата си държава тази година. 😀 2026-та, дано ме четеш - бъди щедра откъм печати в паспорта ми. :girl_pinkglassesf:

Желая на всички през идната година много здраве и неспирно вдъхновение за нови дестинации! 

• Харесвам 28
  • Благодаря 2
  • Браво 3
Публикувано:
преди 10 минути , chandni каза:

бъди щедра откъм печати в паспорта ми

С новите технологии вече и това желание трябва да се преформулира. И аз си обичам печатите в паспорта, обаче на последното ми азиатско пътуване от 4 държави май само в една ни сложиха печати. На другите минаваш проверки на машини, които ти четат паспорта, правят ти снимка и те пращат да си ходиш по живо по здраво без човешка намеса и без печат.
Така че с пожелание за повече пътувания до нови места и държави, със или без печат ;) 

П.С. Браво за домашния любимец!

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 часа, Lirea каза:

4 държави май само в една ни сложиха печати.

В Австралия(Сидни) минаваш сам на гише при влизането, но са помислили и за любителите на печати - след зоната има място, където при твое желание ти поставят печат в паспорта. Не е тип сувенирен. Та дано и на още места, където няма печати, да помислят за мераклиите. :smile:

• Харесвам 11
Публикувано:

За мен тази година беше слаба откъм нови държави (само 2) - Русия (Санкт Петербург и района) и Камбоджа (Сием Риеп).

Повторени - Италия - Бари (за не знам кой път), и Неапол (на концерт в Театър Сан Карло), Тайланд - Бангкок за 3 път - да не се заричам, но вероятно ще е за последен; Хърватска, Босна и Херцеговина, и Черна гора; Португалия - почти цялата средна и северна част.

Да се надявам, че догодина ще с повече нови места и програма, чиято подготовка тече със страшна сила 🙂

Весели празници на всички.  

• Харесвам 21
  • Браво 2
Публикувано:

Напоследък се старая всяка година да има поне една нова. 

Тази година са 6 - Дания, Исландия, Литва, Латвия, Естония и Казахстан. Всяка беше чудесна, с много разнообразни места, пък и хубаво време.

Повторени - Италия, Испания, Германия и Гърция.

Чудна топла есен (любим сезон за пътуване) до Алмати

IMG_20251026_103204.jpg

• Харесвам 26
  • Браво 4
Публикувано:

След като в последните 3-4 години само спамя в тази тема, с годишна равносметка, в която няма нови държави (поне за мен, за децата се намират нови, ама като се замисля и те имат по около 10 пъти в Италия вече, пък до лятото нямаха общо 10 години), тази година най-сетне имах 2 нови, барабар с континент. Мароко през януари беше супер попадение, като летяхме през Бегамо и Малпенса, което даде възможност най-сетне да стигнем до Лаго Маджоре, с което да "затворя" езерата. Пък там, макар и студено, беше слънчев януарски ден, без нито един облак в небето, което направи гледката перфектна. 

Другата на нова държава - кратка разходка до Каунас и Вилнюс, най-сетне "затворих" и прибалтийските, след като бях ходил до Естония и Литва още през 2008, беше крайно време да стигна и до Латвия. 

Междувремнно през юни направихме една Тоскана, за пореден път, но по нови места - SR222, Прато, Пистоя, Волтера, Чертуло и къде ли още не. И през есенната "ванакция" се разходихме до Гърция за ден, което за много хора е ежедневие, ама аз почти не съм стъпвал там. 

С други думи - слабо от магеланска гледна точка - малко полети, малко нови държави, ама пък нов континент и няколко отдавна чакани неща.

• Харесвам 23
  • Браво 4
Публикувано:

З нови - Узбекистан, Таджикистан и Норвегия. Повторени - Индонезия, като повторихме Раджа Ампат, където четирима магеланци претърпяхме инцидент и въпреки че за мен е най-хубавото място за подводен живот на което съм била, приключих с него. В Индонезия новите места бяха Бали и Комодо, като второто ми беше от списъка must see. В Норвегия отидохме заради сиянието и беше сбъдната мечта да танцува 4 поредни нощи. С Узбекистан положихме начало на изцяло женско пътуване като вече се оглеждаме за следващо. До Таджикистан направихме еднодневно пътуване до седемте езера във Фанските планини. 
Повторени многократно Великобритания, Турция, Германия, Италия, Египет. Отдавна не бяхме пропускали Гърция, но догодина, живот и здраве, ще видим и тяхното море. Пожелавам си да сме здрави и да имаме време да стигнем до останалите места от списъка ми / ни. На всички магеланци да са здрави и да посетят желаните места по Света.

• Харесвам 25
  • Браво 9
Публикувано:

Годината беше запланувана за други приоритети и очаквано е най-слабата ми магеланска до сега.

Нови държави за мен бяха Бахамите, Бахрейн, Черна Гора и Албания.

Повторих и видях нови места във Франция, Гърция, Швейцария, САЩ и Испания.

2025 дойде ми напомни, че здравето и семейството са най-важни и не бива да ги приемаме за даденост.

• Харесвам 29
  • Браво 10
Публикувано:

Две нови - Колумбия и Лаос.

Майорка , САЩ , Френска Полинезия, отдавна желано завръщане в Кавказ ( Грузия и Армения) , отново в необятния и невероятен Китай , Сардиния и Северен Тайланд.

Мисля ,че вече трудно мога да изброя и десет истински желани държави , но пък имам вероятно десет в който би се връщал отново и отново. За щастие повечето  са в Европа - Франция , Италия , Швейцария, Испания , Норвегия.

• Харесвам 21
  • Браво 6
Публикувано:
преди 1 час, Яничка каза:

2025 дойде ми напомни, че здравето и семейството са най-важни и не бива да ги приемаме за даденост.

Това е най-важното!

• Харесвам 5
Публикувано:

При нас също годината беше изпълнена с други приоритети, някои дълго чакани. 

Тази година най- дългите ни пътувания бяха до .... Банско 🙂

Сега правейки масаж против колики се замислям, че всяко нещо идва с времето си.

• Харесвам 14
  • Браво 11
Публикувано:

Тази година беше скромна. Нови държави- две, Албания и Босна и Херцеговина. И двете се оказаха много приятни изненади! 

Повторени - също две, Австрия и Полша. 

Но, това лято успях да обиколя доста места в България от Видин и Белоградчик до Русе и Балчик и от Сандански, Мелник и Седемте Рилски езера до Созопол и Поморие. Не пропуснах и фестивала на розата в Казанлък, както и много други красиви родни места! Сдобих се и с бронзова значка от 100 нац. Туристически обекта. Вече съм посетил 44 от тях. Скоро трябва да спретна един пътепис за България! Най-после опознах България!

Догодина смятам да съм по-сериозен магеланец. Имам желание да посетя поне петнайсетина страни в Азия, Северна Африка, Централна Америка и Карибите и разбира се отново да се върна в някои любими мои европейски страни като Полша и трите прибалтийски републики. Да видим дали ще ми се отвори парашута!

• Харесвам 24
  • Браво 7
Публикувано:

При мен новите бяха Чили, Колумбия, Гватемала , Белиз, Мексико и Перу.

Но повторих Япония, която ми е супер любима.

За догодина още всичко ми е мътно, да сме живи и здрави.

• Харесвам 16
  • Браво 6
Публикувано:

Само няколко нови държави, но почти всеки месец  пътуване и посещаване на нови градове.  През януари и февруари обикалях из Тайланд, Камбоджа и Сингапур  - и трите нови, през март се радвах на слънце в  уж мрачния Албион,  през април прекарах 4 страхотни дни във Венеция, през май обикалях Тоскана, през юни и юли  за пореден път изкарах почти 20 дни на любимите си гръцки острови Халки, Родос и Крит,  през август празнувахме именния ден на дъщеря ми в любимия Париж, през септември отскочих за няколко дни до Кавала,  октомври - отново Родос за дълъг уикенд, ноември - пълна суша -   отпуската, колкото  и да е голяма, никога не е достатъчно:),  през декември, живот и здраве,  ми предстои  Куба (нова държава)  с това пътуванията ми за тази година приключват. 

• Харесвам 15
  • Браво 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.