Цвете Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Завъртяла ми се е в главата идеята за един предколеден уйкенд за Коледните базари. Най -лесно е до Виена, но там сме били скоро. Гледах в Германия има на всяка крачка, а там в последните годени минаваме само по летищата транзит. Дайте идеи къде може да се отиде сравнително бързо и евтино. И само от петък до неделя - понеделник (имам ученичка и не може да отсъства). Замириса ми на меденки и греяно вино ммм...... 2 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 (редактирано) Една друга идея само да подхвърля - Белгия. Чувала съм, че в Брюксел има хубав Коледен базар, но за съжаление никога не съм ходила. Но пък снимките в Google са хубави В началото на декември има много евтини билети до там с Wizzair, но са четвъртък- събота или събота-вторник. За работното време пише: BRUSSELS CHRISTMAS MARKET: From 28 November 2014 until 4 January 2015. Редактирано 29 октомври, 2014 от Nati 1 Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 По тоз въпрос е хубаво да се провери какво предлагат чартърите, щом няма да е Виена. Кьолн, Кобленц, Котбус, Дрезден - нещата все са мащабни... 1 Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Миналата година бях на берлински базари и съм много доволен. Една идейка под виенските, но все пак страхотно. Около Франкфурт не знам как са. Евентуално може от Хан да се отиде до Страсбург, където базарите също са приказка. 2 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Била съм на коледен базар в Дюселдорф, като пътувахме с уиз до Дортмунд и от там с влак - много е близко. Беше страхотен! Ходила съм и в Будапеща и в Мадрид на коледни базари, но германските са най-добрите, които съм виждала за момента. 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Нещо, за което наскоро разбрах и въпреки, че Гърция не ми е любима дестинация, мисля да отскоча до Драма - от началото на декември до началото на януари всяка година преобразяват центъра на града и го наричат "Град на сънищата". Изключително близо и един уикенд е предостатъчен. Ако разбира се ти се ходи на близка дестинация. Като гледах снимките, прилича на малка коледна приказка. 14 Връзка към коментар
eve Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 В Амстердам също има Коледен базар, но мен лично не ме впечатли особено. И аз съм чувала, че в Германия са най-хубавите базари и затова тази година реших да отида до Дюселдорф. Ух, нямам търпение 3 Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Миналата година бях в Берлин и мога да кажа, че там има много коледни базари и всеки си имаше свое очарование.А освен коледните базари имаше и страхотно коледно настроение в целия град.А и цените по коледните базари бяха съвсем нормални. 1 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 (редактирано) Аз бих препоръчала Любек(Luebeck) на 70 км от Хамбург, но до там е сложно с полет, после прехвърляне на влак. В самият Хамбург също си заслужава, има много и сa различни. Другият ми фаворит е Франкфурт. До Франкфурт има директни полети от София, така че може би е по-уместният вариант Редактирано 29 октомври, 2014 от БраниB 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Миналата година бях в Берлин и мога да кажа, че там има много коледни базари и всеки си имаше свое очарование.А освен коледните базари имаше и страхотно коледно настроение в целия град.А и цените по коледните базари бяха съвсем нормални. Съгласен съм,наистина почувствах коледното настроение на улицата,миризмите лакомствата,gluehwein-a,но базара на Gendarmenmarkt беше с вход,но пък за сметка на това не можеше да се разминем. В Париж на Champs-Elysees и Defense има големи базари,но по скоро ми хареса коледната украса на улиците,Големите магазини и т.н. 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 29 октомври, 2014 Автор Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 (редактирано) Била съм в Париж преди Коледа и съм напълно съгласна с казаното. За това искам в Германия, точно за ради духа. Изненадах се за Франкфурт. Знам, че е доста, как да кажа, техно лъскав град. Може ли малко да разкажеш, моля! Редактирано 29 октомври, 2014 от clete Връзка към коментар
Sara Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Миналата година бяхме в Страсбург,той спечели наградата за най- добър коледен базар http://www.noel.strasbourg.eu/web/noel Беше великолепно! Движихме се с влак от Германия,където бяхме на гости на наши роднини.Снимки в една тема за Страсбург пуснах . 2 Връзка към коментар
jennie Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 (редактирано) Най-известният коледен пазар в Германия (и ако не се лъжа най-старият) е този в Нюрнберг. Не съм го посещавала лично, но знам това от приятели германци и ми е голяма мечта да отида. Между другото - оттам идва и лебкухенът (най-любимата немска коледна меденка!). Другото място, което съм чувала, че германците определят като особено традиционно е Ахен (от там е вторият най-любим немски коледен сладкиш - принтенът). Редактирано 29 октомври, 2014 от jennie 4 Връзка към коментар
alex0001 Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 Съгласен съм,наистина почувствах коледното настроение на улицата,миризмите лакомствата,gluehwein-a,но базара на Gendarmenmarkt беше с вход,но пък за сметка на това не можеше да се разминем. В Париж на Champs-Elysees и Defense има големи базари,но по скоро ми хареса коледната украса на улиците,Големите магазини и т.н. Това е единственият базар с вход в Берлин.Входът, по спомени, беше 1-2 евро и парите отиват за благотворителност. 1 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 29 октомври, 2014 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2014 В списание на Wizz имаше статия за Нюрнберг и за наденичките там - най-вкусните, с истинско месо и ги правили от доста време. Толкова добре звучеше, че си помислих, че е трябвало да хвана друг полет Съчетанието на наденички и Коледен базар с меденки ми звучи като перфектна комбинация 5 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 1 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 1 ноември, 2014 Благодаря за идеите. Май се ориентирам към кацане в Дортмунд. Има полети петък - неделя, което ме устройва перфектно. Къде според вас е добре да се базираме? Като веднага видях, че можем да видим и Кьолн... Как ви сеструват Есен, Бохум, Дюселдорф като място за отсядане? Открих информация за Коледните базари тук http://www.germany.travel/bg/specials/christmas/christmas.html Връзка към коментар
гост Публикувано: 1 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2014 Нещо, за което наскоро разбрах и въпреки, че Гърция не ми е любима дестинация, мисля да отскоча до Драма - от началото на декември до началото на януари всяка година преобразяват центъра на града и го наричат "Град на сънищата". Изключително близо и един уикенд е предостатъчен. Ако разбира се ти се ходи на близка дестинация. Като гледах снимките, прилича на малка коледна приказка. Преди 4-5 години ставаше, сега е западнала работа. Τъй като е атракция основно за гърците, откакто им паднаха рязко доходите, такива мероприятия силно пострадаха. Не препоръчвам. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 1 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2014 Лично аз гласувам за Дюселдорф, но може би съм пристрастен. Това е любимият ми голям немски град. От Дюселдорф до Кьолн сигурно има влакове на половин час. Бохум и Есен са типични немски градчета и не виждам с какво могат да впечатлят особено... 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 2 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 2 ноември, 2014 Билетите са купени. Базата ще е Дюселдорф. Моля, разкажете интересни неща, ако препоръчате и хотел на удобно място, ще е супер. 1 Връзка към коментар
kreo Публикувано: 3 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2014 Може ли да споделиш информация с коя компания ще пътувате? Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 3 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2014 https://www.booking.com/hotel/de/altdusseldorf.bg.html?aid=368032 Аз съм спала в този, беше отдавна, но нямам забележки. Съвсем в центъра е, близо до базарите. Закуската беше страхотна. 1 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 3 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2014 clete Супер си се ориентирала към Дюселдорф. За мен немските коледни базари са едни от най- хубавите. Там едва ли не е задължително семейно вечер да минеш през базара за вурстче, бира/не се отказват и през зимата/ и топло вино. Дюселдорф е един от любимите ми немски градове. Препоръчвам ти бирарията Schluessel” (Ключът), която е в стария център на Дюселдорф. Има собствена инсталация за жива бира и в общи линии не те питат искаш ли още, докато не сложеш подложката на чашата върху нея не спират да носят. За стария център казват, че е едва ли не най-дългия бар в света - само кръчми и много хора. Разбира се променадата не е за изпускане, телевизионната кула и разбира се шопинг. Транспортът от ленището до Дюселдорф е супер удобен-първо шатъл, след това влак. С настаняване не мога да помагам, защото нашата отправна точка беше другаде 2 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 3 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 3 ноември, 2014 Ще пътуваме с Wizz. Ориентирах се и в придвижването до града. Остава да намерим и хотел. Малко трудна задача, обаче, защото ни трябват 2 двойни стаи. Или има само една или е скъпо.... Продължавам. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 3 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 3 ноември, 2014 Остава да намерим и хотел. Малко трудна задача, обаче, защото ни трябват 2 двойни стаи. Или има само една или е скъпо.... Продължавам. А някое апартаментче с две спални в airbnb ? Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 4 ноември, 2014 Автор Сподели Публикувано: 4 ноември, 2014 Справихме се с настаняването, остава да попрочета малко за околията. Ама много ми е коледно вечееее. 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Моника,
21 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега