Прескочи до съдържание

Коледни базари

Цвете

Препоръчани мнения

преди 18 минути , Eva eva каза:

Оглеждам се в едни билети до Шарлероа с цел коледен базар в Лил. Има доста ниски цени за началото на декември. Сигурно ще е хубаво 🙂 Давам идея само 🙂 

Хубаво е🙂

А вечер вятърът утихва

IMG_0849_Original.jpeg.9c29fb4c7cc0e2919000e36828be9942.jpeg

и се повишават градусите😆
IMG_0776_Original.jpeg.244fca76cf5555e9d7cfb131ccc10fe2.jpeg

• Харесвам 4
  • Браво 2
Връзка към коментар

Тъкмо за Лил и Париж се оглеждах. Няма нищо случайно 😇

Миналата година бяхме в Страсбург, ми не беше толкова приказно колкото очакваш от столицата на базарите. Немските са в пъти по-по-най.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, Eva eva каза:

Оглеждам се в едни билети до Шарлероа с цел коледен базар в Лил. Има доста ниски цени за началото на декември. Сигурно ще е хубаво 🙂 Давам идея само 🙂 

И до Бове има доста ниски цени през декември. Някои от пазарите отварят към 20-ти ноември, и украсата тогава започва. 

@Роца, ти мислиш ли, че коледната атмосфера ще компенсира вятъра и студа в Париж през декември? 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, Радика каза:

Тъкмо за Лил и Париж се оглеждах. Няма нищо случайно 😇

Миналата година бяхме в Страсбург, ми не беше толкова приказно колкото очакваш от столицата на базарите. Немските са в пъти по-по-най.

Дано е хубаво времето, че какъв студ брах на един коледен базар в Лил! 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 часа, Lindt каза:

И до Бове има доста ниски цени през декември. Някои от пазарите отварят към 20-ти ноември, и украсата тогава започва. 

@Роца, ти мислиш ли, че коледната атмосфера ще компенсира вятъра и студа в Париж през декември? 

Ако вятърът и студът ви дойдат твърде много, ще наблегнете на пиенето на горещо вино и горещ шоколад 😉, а и все ще намерите някой музей ако съвсем замръзнете (поне те не липсват в Париж 😂).

Пък може да имате късмет и да хванете меко време, да не е задължително дъждовно и влажно.
Аз си харесвам Париж по Коледа, макар и да не е толкова "коледен" като Елзас, например. Но харесвам украсените улици и магазини, светлините, елхата в Галери Лафайет. Не видях дали вече са дали датите за светлините на Шанз-Елизе, но обикновено е около или малко след 20ти ноември.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Аzia каза:

В Катания на 1декември дали има коледни базари? Или снежинките са по плажовете...

Има коледни базари. Доколкото знам уличните са от 30.11 

На  Piazza Università, Via Etnea, Palazzo Biscari и по пресечките на Via Etnea.

• Благодаря 2
Връзка към коментар

Тази година основната тема на коледния базар в Крайова ще е "Красавицата и звяра" (миналата година беше "Снежната кралица"). А на едната от локациите украсата ще е с мотиви от Междузвездни войни.

От 15 ноември до 5 януари ще се проведе.

Screenshot_20240929-220738.png.950512f1e2a141c8cd163408c99e1fbb.png

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Гледам, че има хубави полети до Дортмунд и се чудя за коледен базар там? Струва ли си? Чета различни отзиви, та ако може някой местен - основно го правя за децата, аз не съм особен фен

Връзка към коментар
преди 1 час, new one каза:

Гледам, че има хубави полети до Дортмунд и се чудя за коледен базар там? Струва ли си? Чета различни отзиви, та ако може някой местен - основно го правя за децата, аз не съм особен фен

Не съм бил в Дортмунд, но винаги може да отидете в Кьолн. А там базарите са много и хубави. В Аахен също. Ние така сме го правили, за ден и половина. Като също не съм особен фен на коледни базари, но дотук тези най-много са ми харесали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, new one каза:

Честно казано зависи какви очаквания имаш и на какви пазари си бил. Пазара в Дортмунд се слави с най-високата си елха, като изключим това хубав е, но понеже града като цяло не ми харесва бих ти препоръчал да го посетите за няколко часа и ако програмата ви го позволява да обиколите някой от другите градове наоколо. За мен най-красивите и големи пазари са в Кьолн, където те буквално преливат един в друг и реално целия ти център е един мега пазар.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 18 минути , Jorro каза:

Честно казано зависи какви очаквания имаш и на какви пазари си бил. Пазара в Дортмунд се слави с най-високата си елха, като изключим това хубав е, но понеже града като цяло не ми харесва бих ти препоръчал да го посетите за няколко часа и ако програмата ви го позволява да обиколите някой от другите градове наоколо. За мен най-красивите и големи пазари са в Кьолн, където те буквално преливат един в друг и реално целия ти център е един мега пазар.

Добре, а Кьолн или Дюселдорф? С две деца на 8 години съм. Те не се вълнуват от храна, а от светлинки и подаръци 😉

Връзка към коментар
Преди 1 час, new one каза:

Добре, а Кьолн или Дюселдорф? С две деца на 8 години съм. Те не се вълнуват от храна, а от светлинки и подаръци 😉

В Дюселдорф има добри бирарии, които освен че правят своята бира, предлагат и ястия от еленско. Там съм яла и най-хубавия гулаш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, new one каза:

На мен лично Кьолн ми е фаворит, но има страшно много хора и не знам с деца колко ще ви е комфортно. С деца ще се изкефите най-много в Колмар, защото е с приказна украса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Кьолн и аз го харесвам, също и Аахен, но както казаха и по-горе колегите, има много хора през уикенда и с децата може да е по-сложно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-красивите базари, които съм виждала досега, са били в Кьолн. Разположени на няколко места из града със страхотна коледна атмосфера. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 14 часа, new one каза:

В Кьолн бяхме  преди доста години с децата и базарите им са разкошни, имаше и голяма ледена пързалка. Посетихме  музеят на шоколада, малък е, но още помня вкуса на капучиното там, при минусови температури отбивката е много приятна, а и беше точно на реката със страхотна гледка.  Някъде наоколо хванахме влакчето за обиколки в града, на децата много им хареса. Ние отскочихме единият ден с влак до  Fantasy Land, невероятно изживяване, много Коледно настроение и красота. Отидохме и до Ахен, прекрасно градче с Коледен дух, целта ни беше  фабриката на Линд, от където се прибрахме с над 5кг шоколад...и много щастливи.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

🎄Christmas Markets 2024:🎄

Vienna - Nov 16 to Dec 24

Strasbourg - Nov 27 to Dec 30

Colmar - Nov 26 to Dec 29

Bruges - Nov 24 to Jan 1

Luxembourg City - Nov 23 to Dec 24

Prague - Nov 30 to Jan 6

Warsaw - Nov 25 to Jan 6

Krakow - Nov 29 to Dec 26

Wroclaw - Nov 26 to Jan 5

Bratislava - Nov 23 to Dec 23

Zagreb - Nov 30 to Jan 7

Berlin (Gendarmenmarkt) - Nov 25 to Dec 31

Cologne - Nov 18 to Dec 23

Munich - Nov 27 to Dec 24

Dresden (Striezelmarkt) - Nov 27 to Dec 24

Nuremberg - Nov 29 to Dec 24

Innsbruck - Nov 15 to Jan 6

Copenhagen (Tivoli Gardens) - Nov 17 to Jan 1

Stockholm (Skansen) - Nov 30 to Dec 23

Gothenburg (Liseberg) - Nov 17 to Dec 23

Helsinki - Dec 1 to Dec 22

Tallinn - Nov 21 to Dec 26

Riga - Dec 1 to Jan 6

Brussels  (Winter Wonders) - Nov 29 to Jan 5

Budapest  - Nov 17 to Jan 1

London (Hyde Park) - Nov 21 to Jan 5

Edinburgh - Nov 17 to Jan 5

Zurich - Nov 23 to Dec 24

Rome - Dec 1 to Jan 6

Bari - Dec 6 to Jan 6

Alberobello - Dec 7 to Jan 6

Monopoli - Dec 7 to Jan 6

Ostuni - Dec 8 to Jan 6

Bucharest (Constitution Square) - Nov 29 – Dec 26

Craiova - Nov 15 to Jan 5

Cluj - Napoca - Nov 18 to Dec 31

Sibiu - Nov 15 to Dec 26

Редактирано от chandni
Обновяване
  • Харесвам 21
  • Благодаря 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз букнах 22/23.11 полет до Дортмунд - сутрин рано и вечер късно за 70 лева на човек. Ще сме с нощувка в Кьолн - всякакво инфо за придвижване от летището в Дортмунд до Кьолн и препоръки за забележителности там са добре дошли. Даже се чудя дали да не отскочим съвсем на тагадък и през Дортмунд или Дюселдорф за няколко часа в събота следобяд? Мерси ин адванс

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Берлин: 

Christmas Fair on Landsberger Allee

November 01 to December 28, 2024

Winter World on Potsdamer Platz

November 01, 2024 to January 01, 2025

Medieval Christmas Market at the RAW Compound

November 14 to December 22, 2024

Christmas Market on Breitscheidplatz

November 24, 2024 - January 05, 2025

Christmas Market at Berlin City Hall

November 25 to 30 December 2024

Christmas Market in Spandau

November 25 to December 22, 2024

Christmas Market on Gendarmenmarkt (Bebelplatz)

November 25 - December 31, 2024

Lucia Christmas Market at Kulturbrauerei

November 25 to December 22, 2024

Christmas Market on Alexanderplatz

November 25 to December 26, 2024

Тези и още няколко пазара, които се провеждат само уикендите (има и карта) https://www.berlin.de/en/christmas-markets/top-10/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз съм била 2 пъти по време на коледния базар в Осло, но не и в Тромсьо. За Осло - най-ценената от мен покупка в Норвегия. Многоооо топла шапка! При служебно пътуване улучихме кучи студ в Осло в средата на ноември. Аз не обичам никакви шапки, но моментално се сдобих с шапка в  традиционни цветове и  мотиви, или поне такива дето уж са традиционно северни. Топла, двойно подплатена шапка! Иначе - сладки, греяни напитки и шарени шалове и ръкавици. А да -в доста ресторанти има коледно тъмно пиво! И еленско с боровинки. 

Хотелите са доста приемливи като цени в този сезон. Но отново-говоря за Осло и то не за уикенди, а за работни дни. Предполагам, че цената за хотелите в  Тромсо със северните сияния ще е доста по-солена.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Миналата година бяхме в Осло на 25 и 26.12. Бяхме на круиз и една от спирките беше Осло. Много ми хареса Коледния базар, вероятно и наличието на сняг и студ допринасяше за истинска коледна атмосфера. 

IMG_20231225_134148.jpg.8e31d68071d6736f783f98cb6ad6a703.jpg

IMG_20231225_134522.jpg.7de34a806d3e3a6071f2e69081302240.jpg

IMG_20231225_134432.jpg.4996ac423cf6f4f2c053e905428f2d3e.jpg

IMG_20231225_171446.jpg.59f945314788ff383834f43f930b1eb2.jpg

IMG_20231225_175830.jpg.3d4360565a77a872e74b5f659e996b3e.jpg

IMG_20231225_163101.jpg.a75e855ee4913014a41cb11bfb5c9211.jpg

IMG_20231225_173158.jpg.c10d7a76cdee5404391e271e056eb706.jpg

IMG_20231225_170026.jpg.d3229c7b367e58263d43a24dfabd51b5.jpg

• Харесвам 24
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.