Прескочи до съдържание

дневник Празнична разходка до Доминикана и Коста Рика


macf1an

Препоръчани мнения

По "стар" обичай, в последния момент взех та сколасах (донякъде) да спретна едно маршрутче, започващо след 20тина дена. Доста е модерна Централна Америка, напоследък, та си казах "що пък не и аз".

 

Ето и картинката, ако някому е интересно:

map.gif

 

Безусловно е най-сложният за планиране маршрут досега, откъм летене.

 

Накратко, кацам на 24ти Декември следобед в Пунта Кана, на 29ти се мятам за 5 дена до Коста Рика, а на 3ти Януари - обратно към студа. В бизнес класа (връщането). Нямаше друго :)

 

Хотели още не съм запазвал, надявам се на съвет от карибския ни колос Iva_a за Пунта Кана.

Ива, ако не ти е станало зелето за сaрмичките на Бъдни Вечер, казвай да ти донеса един буркан :lol:

 

За Коста Рика дилемата е голяма. До Сан Хосе имам билети. Оттам нататък се чудя дали да не отида до Либерия и района, при грингосите, или да се забия по западното крайбрежие ..

Чакам предложения за плажна дестинация :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 28
Връзка към мнение

Пожелавам догодина да сме още повече тези, които постигат мечтите си лесно като разходка :)

  • Харесвам 15
Връзка към мнение

Като гледам как е тръгнало, и с каква скорост набират популярност сред магеланското общество, скоро Централна и Южна Америка може да се окажат "новата"  Азия по посещения извън Европа :)

Радвам се, че ги пребори онези гадове, и планът ти успя ! ;)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Много ми харесват ласт мин. попаденията ти. Това всъшност прилича на заслужено допълнение към полуоколосветското ти пътуване.

IST - PUJ с Turkish ли ще летиш?

Връзка към мнение

Много ми харесват ласт мин. попаденията ти. Това всъшност прилича на заслужено допълнение към полуоколосветското ти пътуване.

IST - PUJ с Turkish ли ще летиш?

Нямам такъв полет, забърши визьора малко  :crazypilot:  На отиване е с Кондор от Виена, на връщане e Панама - Лисабон с ТАП.

 

А зелето, не стана, наистина :)

 

Ами на тая жега, нормално .. затова - с бананови кори : :P

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

След седмици търсене, това бе единственият презокеански полет, през уикенда след НГ, който можеше да се купи с мили на Майлс & Море.

 

Иначе, откъм справяне с билетите, схемата е следната:

 

Отиването трябваше да е през Лисабон, но за щастие открих (супер случайно) полет София - Пунта Кана, през Виена. Само в сайта на Майлс & Море може да се намери. Значително (!) по-евтин от алтернативата с Луфтханза и ТАП. Късмет, а и още една дестинация, за без пари :)

След Доминикана трябваше да отпраша с едно прекачване в Панама към Сан Хосе, обаче толкова много отсечки в една посока караха системата на Майлс & Море да ми смята билета като за 3 континента, та останах с билет само до Панама.

 

Благодарение на промоцията на Авианка, напазарувах мили в последния момент, и купих Панама - Сан Хосе за 200тина долара общо. При купуване само с пари, цената е по 2-3, за същите полети.

 

Връщането първоначално беше до София, обаче продадоха Лисабон-Истанбул на 5ти и трябваше да прекроявам всичко. След преравяне на всички комбинации (с пари и мили) Лисабон - Някъде, Някъде - София (нищо евтино), се спрях на Лисабон -  Мадрид - Истанбул - София. Тук, обаче, се включи ограничението на Майлс & Море за 2 трансфера в посока, когато билетът е между два континента (за разлика от на отиване, така изобщо не даваха да се резервира). Мадрид - София го купих с мили на Турците, като дори не ми стигаха и прехвърлях 5000 мили от един дружески акаунт, по евроцент на миля.

 

В момента съм екипиран до и от Сан Хосе, като чакам предложения накъде да продължа: север към Гуанакасте (Тамариндо, Либерия) или на (юго?) запад. Билетите ще купувам с милите на Авианка - по 100 долара излизат.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

След Пунта Кана пак на плажове ?!?!

Ние сме решили след Аренал да минем по източното крайбрежие - Torutugero- Cahuita - Puerto Viejo de Talamanca и от там да влезем в Панама. 

Редактирано от stefanrusev
Връзка към мнение

Видях те теб, уви - при мен по Н.Г на изток е само дъжд :( Иначе билети до Лимон на Санса има за жълти стотинки..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Относно хотелите - тук всички хотели са на плажа и са на база ол инклузив. Това не е лошо, защото ако се храниш навън е много по-скъпо, а и целия курорт е разхвърлян на големи разстояния и без автомобил е трудно да се оправи човек. Ол инклузивът е много добър. Има един единствен приличен хотел на прилично място, който е само със закуска и ползва плажа на съседния хотел/ малко далечко идва, но мисля, че има влакче или голф колички/, и той е:

http://www.expedia.com/Punta-Cana-Hotels-NH-Punta-Cana.h4992296.Hotel-Information?chkin=12%2F07%2F2014&chkout=12%2F10%2F2014

Пращам ти го от съвсем произволен сайт, ти ще си го потърсиш, а и аз мога да ида да питам на място, то е срещу  комплекса, в който  живеем.

Ето ти вариант за ол инклузив на нелоша цена за пика на сезона IFA Villas Bavaro Resort and Spa - All Inclusive / с промо кода на Orbotz ми излезе 200 долара/. Не е нещо супер лукс, но са доста прилични къщички, с плаж и хубава храна.

Ако пък искаш да се почувстваш специален, с басейните пред терасата ти и на една крачка на плажа, в лукс, ухажване и гурме кухня - The Level at Melia Tropical -All Inclusive /има само една стая, ако може да се вярва/ - 291 долара. Не се заглеждай в хостели по 40 долара, това са мръсни места със съмнителни хора там. Има апартаменти, но те са надценени по това време и не препоръчвам.

На пръв поглед това открих днес, ще продължа да ровя, а ти ако имаш питания, тук съм.

За интереннета - такова животно нЕма. В хотел интернет бърз - не! Вариант да вземе флаш от местната компания - 1, 3, 5 гига. Най-скъпото беше 40 долара. Ако не прекаляваш ще те изкарат за 4 дена. В хотела интернета е по 10-15 долара на ден и то калпав.

 Близък хотел до летището е само Catalonia Bavaro, и то относително близо - 15 мин. Тези, които ти писах са малко по-далече - 20-25 мин., няма градски транспорт, да знаеш. Аз ще те  взема от летището, няма никакъв проблем за мен.

Редактирано от Iva_a
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Ехаа, правилно съм се ориентирал към професионалната ти помощ :)

Не колос, цяла колонада си в тази материя, явно :)

Почвам да проучвам, хиляди благодарности!

 

Мелиа-та го виждам на 250 в сайта им, ама ми е множко.

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

Whala Bavaro дават доста прилични цени - 167 долара със закуска. И то без да съм си играл да ги смъквам. Отзиви?

Доколко да се вярва на категоризацията по звезди?

Връзка към мнение

Ud

 

Whala Bavaro дават доста прилични цени - 167 долара със закуска. И то без да съм си играл да ги смъквам. Отзиви?

Доколко да се вярва на категоризацията по звезди?

Категорично НЕ! Това е една съборетина, на 100 м от плажа, но този целият квартал Лос Коралес е с много лоша вода - мирише на мръсен канал, каквато е и всъщност, и не можеш да се изкъпеш. Ние преди време отидохме там да живеем, на 50 метра от хотела, та докторите, до които стигнахме семейно ни казаха да бягаме бързо.


NH hotel e супер, виж го. Само закуска, даже сега ходих да го видя. Казаха ми, че на рецепция няма места, но пред Експидия излезе сутринта.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ясно, благодаря :)

NH ми го дава зает в expedia.com сега, в коя версия го гледа ?

Там само Alsol ми влиза в диапазона, и то без изхранване.

 

Иначе, IFA-изглежда много добре, и мога да го смъкна под 200 долара с ол инклузив, което значи, че е възможно да падне на 150 със закуска. Стаята е огромна, доста може да падне ако имат по-малка.

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

Добре, засега фаворит остава ИФА-та, ще почна да ровя за тарикатлъци и купони за намаляване :)

Ако се сетиш или намериш нещо конкурентно, сподели.

Отново, много благодарности за усилията :)

 

Иначе, Коледата да я отпиша ли като ден за занимания? Замира ли животът, или има тук таме нещо да работи?

Редактирано от macf1an
Връзка към мнение

Сега ще поразгледам пак... Не, тук няма почивен ден, всичко си работи. Много е курортно мястото и е най-голямата лудница по това време. А местните по-тържествено празнуват Бъдни вечер - църква, тържествена вечеря, на самия ден Коледа  не правят нещо особено.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ама то голяма лудница по това време... Няма места в повечето хотели. Да не говорим, че са сложили минимум по една стотачка отгоре на вечер за този период. Според мен Ифата хващай, че да не замине и тя. Сега имам едни младежи българи, живущи в Германия в този хотел и са много доволни. Е, не е от най-добрите, но е приемлив. Утре ще ходя до там на място да видя как е.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не ми трябва много добър. Отивам на приключения, не на почивка :)

Стига да не ми продадат бъбреците докато спя и да не ми прокапе покрива върху мп3-плеъра - става :lol:

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.