Jorro Публикувано: 2 януари Публикувано: 2 януари преди 2 минути , Myraya каза: Много благодаря Андриан! Ще се свържа с щофьора непремено. Цял ден гледам хотели и тъкмо избера нещо, попадам на лошо ревю. В Сигирия мислим да спим на наколни къщи, такива на дърветата, изглеждат много интересни, децата си ги избраха. Но за хотел на плажа ми е мноо трудно. Аз като цяло не мога да похваля много някой от хотелите, в които ние бяхме- всеки имаше някакви забележки, но все пак от малкото, които ставаха бяха: Queensland Hotel - в Нувара Елия- беше супер според мен, нов е и не миришеше на влага като във всички останали. Ella Soul Resort - този беше ок като стая и обзавеждане, но имаше миризма на влага. За мириса и ние бяхме в Дипика - проблема ни с него беше, че беше супер шумно от бар на открито на плажа на близо и не можеше да се спи.
Silvia Kotseva Публикувано: 2 януари Публикувано: 2 януари И аз препоръчвам Ашан. Страхотен е! Беше ни шофьор за 10 дни. Сменил е колата с Toyota, така че е възможно да се ползва от 4 човека. 2
Адриан ХН Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Да. Ашан и на мен вчера ми изпрати снимките на новия Приус. Относно Дипика в Мириса не сме усетили шум от близкото заведение на плажа, защото бяхме настанени във вътрешна стая в задната част на хотела. На етажа имаше страхотна веранда с плот с високи столове с изглед към океана. Ползвахме я всяка сутрин с кафето и вечер с по едно Лео.
Jorro Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 4 минути , Адриан ХН каза: Да. Ашан и на мен вчера ми изпрати снимките на новия Приус. Относно Дипика в Мириса не сме усетили шум от близкото заведение на плажа, защото бяхме настанени във вътрешна стая в задната част на хотела. На етажа имаше страхотна веранда с плот с високи столове с изглед към океана. Ползвахме я всяка сутрин с кафето и вечер с по едно Лео. Ние бяхме в стаята с прозорец към верандата и не беше толкова романтично както го описваш 😄 Иначе втората вечер просто отидохме във въпросното заведение, което се оказа много готино, но и много скъпо на фона на останалите и стояхме докато не спряха музиката 😄 Нас Дипика ни взе от летището и ни закара после до следващото място. Тази жена как караше.....боже, не знам как оцеляхме, но сега като се сетя си умирам от смях. 1
Адриан ХН Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 22 минути , Jorro каза: Ние бяхме в стаята с прозорец към верандата и не беше толкова романтично както го описваш 😄 Иначе втората вечер просто отидохме във въпросното заведение, което се оказа много готино, но и много скъпо на фона на останалите и стояхме докато не спряха музиката 😄 Нас Дипика ни взе от летището и ни закара после до следващото място. Тази жена как караше.....боже, не знам как оцеляхме, но сега като се сетя си умирам от смях. Хората сме различни. Всеки си намира своята романтика. За един е луксозна почивка в 5-звезден резорт, а за друг малко бунгало на плажа. Ние бяхме настанени във вътрешна стая с прозорец към стълбището, като най-евтина и наистина не сме имали проблем с шума с изключение на човека с тук-тука с хляба и закуските, от който от сутрин до здрач звучеше Фюр Елизе на Бетовен. Все едно ми правеха операция на мозъка.😀 И като напуснахме Мириса и мислехме, че сме се отървали, същото го имеше и в Коломбо. А по наше време въпросното заведение функционираше нещо като бар/пицария и наистина с много надути цени. Но шокиращи на фона на останалите бяха цените в един рибен ресторант наблизо Concept La Mer. Затова всяка вечер си взимахме различна прясно приготвена риба от ресторанта на Харша Sendliya Guest - къща за гости с ресторант отдолу в една странична уличка. 2
Jorro Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари преди 3 часа, Адриан ХН каза: Хората сме различни. Всеки си намира своята романтика. За един е луксозна почивка в 5-звезден резорт, а за друг малко бунгало на плажа. Ние бяхме настанени във вътрешна стая с прозорец към стълбището, като най-евтина и наистина не сме имали проблем с шума с изключение на човека с тук-тука с хляба и закуските, от който от сутрин до здрач звучеше Фюр Елизе на Бетовен. Все едно ми правеха операция на мозъка.😀 И като напуснахме Мириса и мислехме, че сме се отървали, същото го имеше и в Коломбо. А по наше време въпросното заведение функционираше нещо като бар/пицария и наистина с много надути цени. Но шокиращи на фона на останалите бяха цените в един рибен ресторант наблизо Concept La Mer. Затова всяка вечер си взимахме различна прясно приготвена риба от ресторанта на Харша Sendliya Guest - къща за гости с ресторант отдолу в една странична уличка. Бях забравил за тук-тука със закуските....това беше сутрешната изненада.Абе изобщо не се наспах никъде в Шри Ланка, но да това са особеностите.... 2
Моника Публикувано: 3 януари Публикувано: 3 януари Мога да препоръчам някои хотели: - Sun Green Resort - Lakewood Residence, Kandy - Morning Dew Hotel Ella - Wild Culture Yala - Kiss blossom Mirissa 1
Myraya Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари Благодаря на всички, които ми писаха и споделиха толкова полезни съвети и случки! Моника, хотелите, които предложи, са наистина чудесни, но за съжаление се оказа, че за моите дати вече са заети. Явно втората половина на февруари е доста натоварен период. Ако друг предложения, ще се радвам да ги разгледам!
Blagovesta78 Публикувано: 4 януари Публикувано: 4 януари преди 2 часа, Myraya каза: Благодаря на всички, които ми писаха и споделиха толкова полезни съвети и случки! Моника, хотелите, които предложи, са наистина чудесни, но за съжаление се оказа, че за моите дати вече са заети. Явно втората половина на февруари е доста натоварен период. Ако друг предложения, ще се радвам да ги разгледам! Аз също мога да предложа хотели в Ella-98 acres resort and spa,Candy-Crowne plaza,Sigiriya-Hotel Sigiriya, в морската част бяхме в Унаватуна, но няма да препоръчам хотела,всъщност хотела е много хубав,но обслужването беше под всякаква критика. За да ни изчистят стаята съм ги издирвала къде са се покрили,иначе хотела се казва Araliya resort and spa. 1
Nikolov Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари Здравейте! Ние ще посетим Шри Ланка за 10 дни. От 20.01 до 30.01. Избрахме Ашан. Комуникацията върви някък бавно по моите разбирания. Ние имаме малко различни виждания за маршрута. Може би е заради това. Места за спане ще търсим на място според промените, които правим по време на пътуването.
Myraya Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари преди 7 часа, Nikolov каза: Здравейте! Ние ще посетим Шри Ланка за 10 дни. От 20.01 до 30.01. Избрахме Ашан. Комуникацията върви някък бавно по моите разбирания. Ние имаме малко различни виждания за маршрута. Може би е заради това. Места за спане ще търс на място според промените, които правим по време на пътуването. Здравей, и при мен комуникацията е много бавна, все още не ми е дал цена, въпреки, че няколко пъти му писах, че чакам оферта. Може ли да споделиш каква цена ти даде? 1
Myraya Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари Аз да си се оплача, почивните дни свършиха, мислех през това време всичко да организирам, а съм на никъде. Комуникацията със шофьорите е много тегава, задават ми всякакви въпроси, мисля че целят да разберат в какъв клас хотели ще съм за а дадат цена, а аз наистина все още съм в търсене на нощувки. Та освен Исуру, друг не ми е дал цена.
Blagovesta78 Публикувано: 5 януари Публикувано: 5 януари Преди 1 час, Myraya каза: Аз да си се оплача, почивните дни свършиха, мислех през това време всичко да организирам, а съм на никъде. Комуникацията със шофьорите е много тегава, задават ми всякакви въпроси, мисля че целят да разберат в какъв клас хотели ще съм за а дадат цена, а аз наистина все още съм в търсене на нощувки. Та освен Исуру, друг не ми е дал цена. Предлагам нашия шофьор, Sanju.Страхотно момче е,много добър английски, шофира много внимателно, 2022 февруари бяхме и караше Toyota prios. Тогава за 10 дни ни взе 370 долара.Оставам скрииншот на фейсбука му,или може да да погледнете страницата му Ceylon leisure travel,мисля,че си е сменил номера затова ви давам тези координати. Успех! 2
Nikolov Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари На 5.01.2025 г. в 9:52, Myraya каза: Здравей, и при мен комуникацията е много бавна, все още не ми е дал цена, въпреки, че няколко пъти му писах, че чакам оферта. Може ли да споделиш каква цена ти даде? Здравейте! Попитах за цена само веднъж и по какъв начин се определя. Той ме пита дали може да знае плана ми. Ние сме доста гъвкави. Например, не ме притеснява до последния момент да не знам къде ще спа. Имаме отправни точки и разчитаме и на негови предложения. Не бих попитал за цена отново. Смятам, че ме е разбрал от първия път. Ако нещо не ми допада ще се оправя и сам без проблем. Просто ми се искаше на тази почивка да не мисля за абсолютно всичко. Едно интересно предложение за всички екстремисти. Прегледайте Lakegala. Водят го Hikers Dream. 1
Pepi Публикувано: 6 януари Публикувано: 6 януари Здравейте! Ние наехме Еранга и обикаляхме с него 8 дни. Лесна комуникация на WhatsApp. Добър шофьор, разказва за страната си доста и отговаря на въпроси. Предварително се опитва да разбере какъв вид туристи сме и какво ни интересува, за да предложи най-доброто. Останахме доволни от обслужването. https://www.srilankasanjeewatours.com/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3iFM5o1IjD8Pra3EY-485VHw8EAHAcBTcqJG9j27OpQZM2R6VVoj9t9UE_aem_oHsiRYB121oN4-GsbCM4gw 1
Nikolov Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари Здравейте! Някой купувал ли е скъпоценни камъни? Имате ли наблюдения за цени и магазини? Има ли излъгани и тн..
ivailo_radev Публикувано: 8 януари Публикувано: 8 януари преди 38 минути , Nikolov каза: Здравейте! Някой купувал ли е скъпоценни камъни? Имате ли наблюдения за цени и магазини? Има ли излъгани и тн.. Просто го забрави. Освен ако нямаш нужните знания, ще ти продадат нещо, което в най-добрия случай ще е на цена като в Европа. Ама това с късмет. Иначе в Ратнапура реално е истинският пазар, където евентуално може да намериш находки. Ама те са много мъже, които продават камъни по улицата, всеки вади завити в хартия камъни, ти гледаш, оценяваш и решаваш дали те устройва цената. Ако ти трябва камък за нещо, вземи си го със сертификат от Европа или може и от Шри Ланка, просто трябва да знаеш какво купуваш, да ги познаваш и да им знаеш цената.
Nikolov Публикувано: 9 януари Публикувано: 9 януари На 8.01.2025 г. в 13:53, ivailo_radev каза: Просто го забрави. Освен ако нямаш нужните знания, ще ти продадат нещо, което в най-добрия случай ще е на цена като в Европа. Ама това с късмет. Иначе в Ратнапура реално е истинският пазар, където евентуално може да намериш находки. Ама те са много мъже, които продават камъни по улицата, всеки вади завити в хартия камъни, ти гледаш, оценяваш и решаваш дали те устройва цената. Ако ти трябва камък за нещо, вземи си го със сертификат от Европа или може и от Шри Ланка, просто трябва да знаеш какво купуваш, да ги познаваш и да им знаеш цената. Благодаря за информацията. Няма да се занимавам. Имам и друг въпрос. Говорих с двама водачи и им показах моя план. И двамата ми казаха, че според тях Анурадапура не си заслужава и Полонарува е по добрия вариант. Аз съм включил и двете. Вие как мислите?
bonboneva Публикувано: 28 януари Публикувано: 28 януари На 28.02.2024 г. в 22:31, Silvia Kotseva каза: Обратна връзка от Шри Ланка: Пътувахме Истанбул-Кувейт-Негомбо (Шри Ланка) и обратно с Jazeera Airways. Притесненията ми относно авиокомпанията бяха напразни. Перфектни са! Първият ни полет до Кувейт закъсня с час, поради смяна на гейта в последните минути,а ние имахме само 55 минути, за да сменим полета и да се качим на този за Негомбо. И въпреки това вторият полет ни чакаше. Самолетите са чисти, обслужването на ниво, заети на 80-90 %. Маршрута ни в Шри Ланка беше: Negombo – Kandy – Nuwara Eliya – Ella – Tissamaharama – Yala National Park – Tangalle – Mirisa и така по цялото крайбрежие, та чак обратно до Negombo. Макар, че бяхме решили да пътуваме с местния градски транспорт, вселената ни отреди другo и по странен начин, след като кацнахме в Negombo, в 4:30 часа сутринта на една спирка ни намери нашият шофьор, който остана с нас през всичките 10 дни. Изключително деликатен и добродушен младеж на 32 години, с добър английски. Винаги в добро настроение, усмихнат и с голямо желание да си прекараме страхотно. Без него, престоят ни нямаше да е същият, а местата на които ни заведе, може да ги видите само с местен човек. Затова най-малкото, което мога да направя за него е, да оставя негов телефон, тук във форума, за да може някой друг, при желание да се свърже с него. Казва се Ashan Sandaranga. Телефон: +94 71 783 7443. Отговаря във WhatsApp и Facebook. Регистриран шофьор в местната платформа за транспорт (и не само) PickMe. Часовете ги определяте вие, посоката, не се грижите за бензина, за нощувката му и за прехраната му. Колата е с климатик и се чистеше всеки ден. Много, много добронамерен. Отсечката Nanu Oya – Ella я взехме с влак – 64 км., за около 3 часа. Билети за първа класа нямаше, но и ние не сме искали. Купихме за втора класа (1,70 лева на човек), като запазени места там няма. Не успяхме да се качим във втора класа и едвам се качихме в трета. Три часа на един крак! На никой не препоръчвам това екзотично-еротично преживяване, в което 80 % от участниците са бели хора. Понеже пътниците на гарата бяха прекалено много, а и пристигналия влак беше вече пълен, налегнаха ме мисли че няма да може да се качим или че една част от групата ни ще се качи, а другата няма. Но, служител на гарата ни увери, че всички ще се качим. Така и стана. Чухме, че на обратно калабалъка не бил толкова голям. Нищо вълнуващо не усетих с този влак. Препоръчам една местенце за нощувка в Kandy - много приятно, уютно, изгодно и с добра локация: семеен хотел 3* King of Kandy. Благодарение на нашият шофьор посетихме водопадите Dunsinane Faals, Ravana Faals, Diyalunma Faals. И разбира се чаените плантации – Ramboda, Kothmale, Kikiliyamana…. Вълшебно е там! В Tissamaharama нощувахме в препоръчаният тук хотел Lake Edge Holiday Inn, като от там ни организираха и сафари в Yala National Park за по 50 евро на човек. Да, видяхме и слонове и леопард. По пътя за Little Adam’s Peak, изпиите един фреш във Flower Garden Hub. Не ходете в Secret Beach в района на Ahangama – много път – нищо особено. В Galle намерете начин да нощувате в Gale Fort, а ако не може да си позволите да нощувате във Galle Fort Hotel, може просто да влезете и да го разгледате, има чуден вътрешен двор. Шри Ланка е чудесна, зелена, вкусна, евтина, с добри пътища, с бедни и доброжелателни месни хора. Насладете се на планинският й ландшафт, а след това си починете по крайбрежията й. Здравейте! Ние също ще летим през Кувейт за Шри ланка, но до Коломбо. Времето ни за прикачване не е много-час и 20 мин. Голям ли е терминалът? Дали ще успеем? Търсим коридор транзит? Можете ли да ме ориентирате, за да спестим време? Благодаря!
Дани Магелани Публикувано: 28 януари Публикувано: 28 януари преди 7 часа, bonboneva каза: Здравейте! Ние също ще летим през Кувейт за Шри ланка, но до Коломбо. Времето ни за прикачване не е много-час и 20 мин. Голям ли е терминалът? Дали ще успеем? Търсим коридор транзит? Можете ли да ме ориентирате, за да спестим време? Благодаря! С коя АК летитите за Коломбо? Търся евтини варианти за полети до там.
Silvia Kotseva Публикувано: 28 януари Публикувано: 28 януари преди 8 часа, bonboneva каза: Здравейте! Ние също ще летим през Кувейт за Шри ланка, но до Коломбо. Времето ни за прикачване не е много-час и 20 мин. Голям ли е терминалът? Дали ще успеем? Търсим коридор транзит? Можете ли да ме ориентирате, за да спестим време? Благодаря! Ако двата полета са ви с една и съща авиокомпания - нямайте грижа. Ще ви бъде осигурен коридор на летището в Кувейт. Ние бяхме така. Изобщо не видях голямо ли е малко ли е ... следвах служителите на летището, които се погрижиха за това, бързо да се качим на вторият ни полет. Успех! 1
Roberto Baggio Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари преди 6 часа, Дани Магелани каза: С коя АК летитите за Коломбо? Търся евтини варианти за полети до там. Погледни Ethiad от Абу Даби, до там с Wizz air. 1
Гост Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари Колко време е от Дубай до Шри Ланка? Може да отида да отметна като дестинация, но само заради това не ми се ходи. Едва издържам 6 часа до Дубай. И като вземат тия деца да пищат..От Доха до Лондон едно дете се съдра да реве. Беше нощен полет и как това дете не се умори 6 часа да реве. Не за първи път дете реве, ама реве, реве и спре. Това се съдра. И само Мам, мам. Майката го държи като чувал с картофи. Ами гушкай го, покажи му че го обичаш. Някои хора грам не се съобразяват. Като порасне да пътуват или ако детето е кротко.
ivailo_radev Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари преди 3 часа, VeniVidiVici каза: Колко време е от Дубай до Шри Ланка? Може да отида да отметна като дестинация, но само заради това не ми се ходи. Едва издържам 6 часа до Дубай. И като вземат тия деца да пищат..От Доха до Лондон едно дете се съдра да реве. Беше нощен полет и как това дете не се умори 6 часа да реве. Не за първи път дете реве, ама реве, реве и спре. Това се съдра. И само Мам, мам. Майката го държи като чувал с картофи. Ами гушкай го, покажи му че го обичаш. Някои хора грам не се съобразяват. Като порасне да пътуват или ако детето е кротко. А иначе така е, душа. Бебета реват, хора пърдят, миришат, някои не се събират в седалката си, та ти се качват на твоята, други си бутат краката под предната седалка, пък искат да си сложат чантата под тяхната. Рисковете на обществения транспорт, достъпен за всички с документ за пътуване. 3 1
Гост Публикувано: 29 януари Публикувано: 29 януари преди 13 минути , ivailo_radev каза: А иначе така е, душа. Бебета реват, хора пърдят, миришат, някои не се събират в седалката си, та ти се качват на твоята, други си бутат краката под предната седалка, пък искат да си сложат чантата под тяхната. Рисковете на обществения транспорт, достъпен за всички с документ за пътуване. Така е. Вече ми се отщя да пътувам, ама съм накупил една камара билети. Само ми се ходи на Бора Бора, за да пусна пост в Фейсбук ''Не съм на двора, а на Бора Бора''. Европа си е Европа. Гърция,Кипър все ги отлагах, но е време да ги посетя особено Миконос. Като гледам е един умрял от всякъде остров, ама цените по-високи от Лондон. Малдивите ги видях. Най-скучното място на света. На мен си ми харесват курорти тип Слънчака. 10 години не съм бил, а ходех по два пъти на лято. Една година 3 пъти. За 1000 паунда има супер хотели. Ще давам една торба пари на циганите от Малдивите. На мен ми излезнаха 2000 паунда, ама колегите здраво злоба и завист. Даже тази на чекинга се оплака,че не е била. Та пожелах й и тя да отиде. Забравих, че днес трябва да доплатя за Египет 9 нощувки. Преди 15 години бях в хотел Алф лейла ва лейла. Супер хотел.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега