Роца Публикувано: 12 септември, 2023 Публикувано: 12 септември, 2023 Като спортен "фен", който от такива събития гледа единствено церемонията по откриването, при това смятайки, че най-доброто място за това е дивана пред телевизора, ще пропусна максимално съпътстващите го наслади 😂 Поне за една чаша вино с теб в Париж, ще се прежаля 😂 А хубавите корейски мъже ще ги проверя на място, живот и здраве, ама нека първо да ми дигнат забраната за летене 😉 Но да не разводняваме темата. 1 1
tara Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 Ще водя децата в Дисниленд, резервирала съм за там. Отделно ще имаме ден и малко в Париж преди да тръгнем за Дисни. Чудя се дали да избера настаняване в Porte de Vincennes в близост до спирката на метрото или до площад Италия, там също е близо до Gobelins. Целта е минимално ползване на метро, заради носенето на детската количка, както и близост до магазини, пекарни, пак заради децата. @Роца, ще помоля за помощ и мнение. И не само нея, разбира се.
Георги Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 преди 28 минути , tara каза: Ще водя децата в Дисниленд, резервирала съм за там. Отделно ще имаме ден и малко в Париж преди да тръгнем за Дисни. Чудя се дали да избера настаняване в Porte de Vincennes в близост до спирката на метрото или до площад Италия, там също е близо до Gobelins. Целта е минимално ползване на метро, заради носенето на детската количка, както и близост до магазини, пекарни, пак заради децата. @Роца, ще помоля за помощ и мнение. И не само нея, разбира се. Същото го играхме преди месец. За ден и малко и имайки предвид драстичната разлика в цените, бих удължил престоя във Val'd Europe, ако сте запазили там, а не някой от хотелите на Дисни. Вместо да стягате всичко за един ден, просто се базирайте там и пътувайте с влакчето, не е чак такъв проблем. Поне в нашия случай получихме хотел със спа център на двойно по-ниска цена, от колкото разпадащо се ербнб без климатик. Ако имаш някакви чуденки относно Дисниленд, питай, още ми е прясно. 1
Роца Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 @tara, ако искате да се разхождате по големите забележителности в Париж преди Дисни, може би по-доброто решение ще е около Porte de Vincennes, понеже по-голямата част от тях са разположени по линия 1 на метрото. Друг вариант е да погледнеш и около Nation, ако ви влиза в бюджета. Porte d'Italie също е добро място, но ако искате да идете, примерно до Лувъра, или Шанз-Елизе, ще трябва да сменяте метрото. Та, доста зависи какво точно искате да видите от Париж. В Дисни хотел ли ще сте? 1
tara Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 Благодаря и на двамата. Ще запазя около Porte de Vincennes, тъй като голямата дъщеря иска да отидем до Айфеловата кула и Лувъра, а аз планувам разходка с корабче, която предходните пъти ми се размина. @Роца, да, една нощувка имаме в Дисни хотел и една във Val'd Europe последния ден, тъй като мисля да отидем и до аквариума, който е там. @Георги, запазвам си правото за въпроси, тъй като имам сравнително малко време за организация. 3
Jenbel Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 (редактирано) преди 8 часа, tara каза: Благодаря и на двамата. Ще запазя около Porte de Vincennes, тъй като голямата дъщеря иска да отидем до Айфеловата кула и Лувъра, а аз планувам разходка с корабче, която предходните пъти ми се размина. @Роца, да, една нощувка имаме в Дисни хотел и една във Val'd Europe последния ден, тъй като мисля да отидем и до аквариума, който е там. @Георги, запазвам си правото за въпроси, тъй като имам сравнително малко време за организация. Може би вече си запазила, но аз да кажа за 13-ти арр. и района на Place d'Italie, според мен е по-добрата локация за целите, които имаш. При последното ни посещение миналия месец бяхме там в квартал Butte-aux-Cailles. Районът е типично жилищен, старомоден, спокоен и тих, широки булеварди, градинки, малки градски площадчета, малки квартални ресторанти и бистра, квартални пекарни на всяка улица, много зелена градска среда. През района минават метролинии 5,6,7 и няколко автобуса - 57, 62, 67, които се оказаха по-празни, по-чисти и по-комфортни от метрото, а маршрутите им са централни. Транспортната свързаност на 13-ти с по-централните места и туристически атракции е 50 на 50 чрез метро и автобуси, т.е. може да не използваш метрото, само автобусите. Препоръчвам да си свалиш приложението Ile-de-France https://www.iledefrance-mobilites.fr/en/application, ще ти трябва да купуваш билети за градския транспорт и едновременно с това е много добро в навигацията за придвижване от точка А до точка Б. За избор на маршрут може да задаваш предпочитан вид транспорт (примерно ти не искаш с метро) и приложението ще ти предлага други видове транспорт. Ние пътувахме от Place d'Italie до Лувъра с метро 7 и не е необходимо да се сменят линии. С метро 7 се стига точно до музея удобно, слиза се на спирка Palais Royal- Musée du Louvre. Тук обръщам внимание, защото може да нямаш време да прочетеш, че за влизане в Лувъра е по-бързо и по-удобно да използваш подземния вход Carrousel, който е всъщност подземния шопинг мол Carousel de Louvre. Като купиш билети за Лувъра ще видиш, че на тях пише , че входовете са два, Карусел и Пирамидата. Опашката за влизане от Карусел е по-къса от другата горе при пирамидата. Мисля, че и по-малко хора знаят и се възползват от подземния вход. Ако пече много слънце или е дъждовно, долу си защитен. Плюс това е много удобно като слезеш от метрото да следваш табелите за "Louvre - Entrance Carousel" и ще те изведат до опашката за музея. Добре е да се наредите поне 30 минути преди резервирания час, защото слотовете са през половин час и на опашката има хора за поне 2 часови слота. Ние направихме така и влязохме точно след половин час чакане ( в 10 сутринта). Организирани групи с гидове биват пропускани с предимство общо взето непрекъснато, като по този начин забавят опашката на индивидуалните посетители. Двете опашки, от Карусел и от пирамидата се събират в една точно на входа на музея. До Маре и Латинския квартал ползвахме автобуси като това пътуване е в рамките на 30 минути, тъй като споменатите квартали са близо до 13-ти като разстояние. До Айфеловата кула сме ходили при предишно посещение, когато бяхме отседнали в Beaugrenelle (15-ти район) на пешеходно разстояние от кулата. Между другото много харесвам 15-ти и ако го сравнявам с 13-ти, предпочитам 15-ти. Пиши, ако имаш нужда от помощ за нещо. Купи билети за Лувъра колкото можеш по-скоро, да не стане да няма билети за твоята дата. В Лувъра, а и в цял Париж има непрекъснато нашествие на азиатци, като рояци скакалци са. Редактирано 5 август, 2025 от Jenbel 2
tara Публикувано: 5 август, 2025 Публикувано: 5 август, 2025 @Jenbel, благодаря за детайлите. Резервирах вече с безплатна отмяна до датата на пристигане хотел в Porte de Vincennes на линия на М1. Ще измисля къде ще ходим и ако локацията е неподходяща, поне имам опция за смяна. 2
Penelope 85 Публикувано: 4 февруари Публикувано: 4 февруари На 6.01.2015 г. в 17:29, Roje каза: През ноември бяхме в Париж за няколко дни и мисля, че мога да ти предложа нещо подходящо за Вас. За три нощувки това самостоятелно студио/апартамент/ от airbnb, което ще ти пусна на линк ни излезе 228 евро. Тоест по 76 евро на нощ. Мисля, че се включва в бюджета Ви. А на по-хубаво място едва ли ще можеш да намериш апартамент или хотел на тази цена в Париж. Намира се на ул. Вашингтон 3. На 10метра от Шанз Елизе/ точно до Лидо/ и метро станция Джордж 5, на линия 1 на Парижкото метро. За разлика от другите метро станции, при които да стигнеш до перона минаваш едва ли не цял километър, тази е изключително кратка. От Шанз Елизе до перона на влака е не повече от 20метра. Близко ти е абсолютно всичко като забележителности и можете спокойно да се разхождате до среднощ из най-хубавите места в Париж, които са на пешеходно минимално пешеходно разстояние от Вас. https://www.airbnb.com/rooms/2884231 Здравейте,може ли да ми изпратите линк на хотела в който сте били в Париж,защото не го отваря
neuromancer Публикувано: 4 февруари Публикувано: 4 февруари преди 3 минути , Penelope 85 каза: Здравейте,може ли да ми изпратите линк на хотела в който сте били в Париж,защото не го отваря това е било преди 11 години, възможно е апартаментът вече да не се предлага, затова не се отваря страницата 1
Roje Публикувано: 5 февруари Публикувано: 5 февруари преди 23 часа, Penelope 85 каза: Здравейте,може ли да ми изпратите линк на хотела в който сте били в Париж,защото не го отваря да, ще Ви изпратя линк. Актуална е все още обявата, същия е линка, не зная защо не може да се отвори, аз го отварям. Ето го https://bg.airbnb.com/rooms/2884231 ПС. През моя профил се отваря, но тъй като апартаментът в момента не се предлага може би затова без да е имало резервация за него не може да се види. Ето и скрийншот от обявата
darinamarinova Публикувано: 8 май Публикувано: 8 май Здравейте, за по-запознатите районът около този хотел B&B HOTEL Paris Porte des Lilas https://maps.app.goo.gl/y4SYMrMRVSHZmRdN9 с адрес 23 Av. René Fonck, 75019 Paris, France приемлив е? Да, виждам, че е доста далеч от центъра, но това не е особен проблем - избрах го, защото е на приемлива цена и е с walk-in shower, което е доста важно в случая 🙂 Благодаря предварително
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега