Галин Маргаритов Публикувано: 26 април, 2020 Сподели Публикувано: 26 април, 2020 Преди 1 час, Роца каза: Супер си е мястото! Хем и близо до транспорт, пък и от спокойната страна на Бастилията (от другата страна е пълно с ресторанти и барове). Аз още не съм се отказал да видя Париж ,може да не е на 14 юли ,но ще е това лято .☺️Дай боже ! 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 26 април, 2020 Сподели Публикувано: 26 април, 2020 На 12.11.2019 г. в 14:27, jorocontrola каза: Метрото си е метро като във всеки град. RER - влак за предградията. В центъра е под земята, но спира по на рядко и си има негови релси. Спирките се застъпват с тези на метрото, където са общи. Зависи от мястото на хотела дали може да се отиде директно от Port Maillot и с RER. С метро няма как да не може, ако хотелът е на линия 1. Линиите на RER вървят на по-голяма дълбочина в центъра. Има и други разлики - вагоните са по-гoлеми и двуетажни, може би линиите са по-широки. Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 Сега ми хрумна идея ,но не знам дали е осъществима ,знам че все още парковете не са отворени в Париж ,но рано или късно и това ще стане .Възможно ли е "спане " на открито някъде до църквата Сакре кьор ,безопасно ли е ,вечер пускат ли хора ?Мисълта ми е да се посрещне изгрева с хубава гледка на Париж под открито небе. Връзка към коментар
Роца Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 преди 42 минути , Galii каза: Сега ми хрумна идея ,но не знам дали е осъществима ,знам че все още парковете не са отворени в Париж ,но рано или късно и това ще стане .Възможно ли е "спане " на открито някъде до църквата Сакре кьор ,безопасно ли е ,вечер пускат ли хора ?Мисълта ми е да се посрещне изгрева с хубава гледка на Париж под открито небе. Не. Парковете се заключват вечер в 19ч през зимата и 20ч през лятото (ако не ме лъже паметта). Всъщност, възможно е да прекарате нощта на открито, ама спане не бих препоръчала 😉 (правила съм го в лудата си младост преди 20 години, когато след дискотека обикаляхме с две приятелки из парижките улици, докато стане време за първия влак, или с гадже почти до зори на Марсово поле, ама не ми се е случвало да спя на открито в Париж). Ако го решите, ще е на ваша отговорност 😉 . Между другото, парковете ги отвориха вчера. 1 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 преди 9 минути , Роца каза: Не. Парковете се заключват вечер в 19ч през зимата и 20ч през лятото (ако не ме лъже паметта). Всъщност, възможно е да прекарате нощта на открито, ама спане не бих препоръчала 😉 (правила съм го в лудата си младост преди 20 години, когато след дискотека обикаляхме с две приятелки из парижките улици, докато стане време за първия влак, или с гадже почти до зори на Марсово поле, ама не ми се е случвало да спя на открито в Париж). Ако го решите, ще е на ваша отговорност 😉 . Между другото, парковете ги отвориха вчера. Аз за това " спане " съм го написал в кавички 😉 Конкретно за това място питам ,парк ли се води ,вечер затварят ли го и може ли след 23:00 часа да си полегнеш на тревичката ,разбира се обилно намазан със спрей против комари ?☺️ Връзка към коментар
Роца Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 Точно това е парк и вечер се заключва. Сега му погледнах работното време: 8-21ч30. 1 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 преди 2 часа, Роца каза: Точно това е парк и вечер се заключва. Сега му погледнах работното време: 8-21ч30. А знаеш ли от Cafe de trokadero вижда ли се Айфеловата кула ? Защото има дървета , лятото са разлистени и май нищо не се вижда ?Търся си заведение от където да виждам Айфеловата кула ,знам ,че го обсъждахме и преди ,ти много ми помогна ,за сега съм се спрял на Les ombres или Cafe de trokadero. Връзка към коментар
Роца Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 Нямам представа за Café de Trocadéro, но така както го гледам, дори и да се вижда, ще е само върхът й. Не само, че кафенето е на приземен етаж, но и твърде вероятно между него и кулата се изпречва Palais de Chaillot, който би ви закривал гледката. Също така, Трокадеро се намира по-високо от кулата. Може да погледнеш от другата страна на кулата, към Марсово поле, по rue de l'Université, rue de Montessuy, на там име вероятност цените да са доста високи. Доколкото си спомням, на улицата точно срещу сградата Lavriotte на avenue Rapp имаше също заведение и от тамошната улица се открива чудна гледка към кулата... но май няма маси навън откъм тази страна. Ето тук имам снимка на улицата (rue du Général Camou), ресторантът е отдясно: Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 Преди 1 час, Роца каза: Нямам представа за Café de Trocadéro, но така както го гледам, дори и да се вижда, ще е само върхът й. Не само, че кафенето е на приземен етаж, но и твърде вероятно между него и кулата се изпречва Palais de Chaillot, който би ви закривал гледката. Също така, Трокадеро се намира по-високо от кулата. Може да погледнеш от другата страна на кулата, към Марсово поле, по rue de l'Université, rue de Montessuy, на там име вероятност цените да са доста високи. Доколкото си спомням, на улицата точно срещу сградата Lavriotte на avenue Rapp имаше също заведение и от тамошната улица се открива чудна гледка към кулата... но май няма маси навън откъм тази страна. Ето тук имам снимка на улицата (rue du Général Camou), ресторантът е отдясно: Огромно благодаря за информацията !☺️ Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 31 май, 2020 Сподели Публикувано: 31 май, 2020 От Инвалидите се вижда макар и не цялата, но вечер е супер оживено и от кея под тях също. Вижда се как свети и как мига на точен час. Обожавам вечер да пия биричка с чипс на кея, да гледам корабчетата и да се сливам с младежта 😂😂😎. (Пробвам се де). И моята кокона снощи е кръстосвала нощните улици с приятели, че укъсняли и нямало как да се приберат, та яли дюнери някъде из 12-ти и се мотали до сутринта. Запозна ли се с някакви други девойки и младежи. Абе лудна работа. Явно кного ги е стегнала шапката с тази изолация. Но все пак са французи. До един часа не е проблем, поне това е макса, в който съм се прибирала, метрото спира след това. Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 1 юни, 2020 Сподели Публикувано: 1 юни, 2020 преди 12 часа, EliDion каза: От Инвалидите се вижда макар и не цялата, но вечер е супер оживено и от кея под тях също. Вижда се как свети и как мига на точен час. Обожавам вечер да пия биричка с чипс на кея, да гледам корабчетата и да се сливам с младежта 😂😂😎. (Пробвам се де). И моята кокона снощи е кръстосвала нощните улици с приятели, че укъсняли и нямало как да се приберат, та яли дюнери някъде из 12-ти и се мотали до сутринта. Запозна ли се с някакви други девойки и младежи. Абе лудна работа. Явно кного ги е стегнала шапката с тази изолация. Но все пак са французи. До един часа не е проблем, поне това е макса, в който съм се прибирала, метрото спира след това. Едва ли втори път ще ми се отдаде случай да посетя Париж ,за това държа преживяването да бъде незабравимо .Много държа на датата 14 юли и хубава гледка към кулата и фойверките .......макар и да ми струва малко повече ,средства няма да пестя.Коккото до " спането " под звездите ,полетът ни е късно вечерта ,апартаментът ,който сме наели отказва да ни настани късно вечерта ,така че ни остават опции или спане в някой хотел в Бове,което ми се струва една вечер изгубена, или в Париж .И така ми дойде идеята първата вечер да я прекараме на вън под звездите ,романтика .☺️ Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 2 юни, 2020 Сподели Публикувано: 2 юни, 2020 Споделете това място добро ли е за настаняване в Париж ,престой с цел туризъм ,разходки ,музеи и атракции ,ако отворят ? 8 Rue Gracieuse, 75005 Paris, Франция Връзка към коментар
Роца Публикувано: 2 юни, 2020 Сподели Публикувано: 2 юни, 2020 Да, мястото е добро, близо до Пантеона и латинския квартал (по съседните улици има доста ресторанти и барове). Откъм транспорт е малко "постно", понеже минава само линия 7, но не е болка за умиране - тя ви води до Лувъра и Операта, например. 1 Връзка към коментар
Галин Маргаритов Публикувано: 2 юни, 2020 Сподели Публикувано: 2 юни, 2020 преди 2 часа, Роца каза: Да, мястото е добро, близо до Пантеона и латинския квартал (по съседните улици има доста ресторанти и барове). Откъм транспорт е малко "постно", понеже минава само линия 7, но не е болка за умиране - тя ви води до Лувъра и Операта, например. Хайде бе Роца ,къде ходиш ,само на теб разчитаме всички за информация.Ти, откакто ви отвориха парковете и кафетата ,не си се прибрала в къщи и ни забрави ! 😂 1 Връзка към коментар
Dreamm Публикувано: 5 юли, 2020 Сподели Публикувано: 5 юли, 2020 Какво мислите за този хотел Hôtel Caumartin Opéra - Astotel? Местоположението ми се струва добро /за мен е важно да е близо до спирката на автобусите от летището и до метростанция/. Не ми е определящо избора това, но ме впечатлява и написаното в букинг, че мога да пийна кафе и да хапна лека закуска /извън времето за закуската/ и във всеки един от веригата хотели в Париж по време на престоя, а също и безплатния мини бар. Връзка към коментар
Роца Публикувано: 5 юли, 2020 Сподели Публикувано: 5 юли, 2020 преди 22 минути , Dreamm каза: Какво мислите за този хотел Hôtel Caumartin Opéra - Astotel? Местоположението ми се струва добро /за мен е важно да е близо до спирката на автобусите от летището и до метростанция/. Не ми е определящо избора това, но ме впечатлява и написаното в букинг, че мога да пийна кафе и да хапна лека закуска /извън времето за закуската/ и във всеки един от веригата хотели в Париж по време на престоя, а също и безплатния мини бар. Местоположението му е супер! Не познавам веригата, но доколкото разбирам написаното в букинг, минибарът в стаята е с безалкохолни напитки, а от следобед до късно вечерта, има бар с безалкохолни напитки и дреболии за ядене във фоайето. Но както е написано, поне във френската версия, тази услуга се предлага във всички хотели на веригата, но не пише изрично, че можеш да я ползваш в друг хотел... 1 Връзка към коментар
Sara Публикувано: 5 юли, 2020 Сподели Публикувано: 5 юли, 2020 преди 18 минути , Dreamm каза: Какво мислите за този хотел Hôtel Caumartin Opéra - Astotel? Местоположението ми се струва добро /за мен е важно да е близо до спирката на автобусите от летището и до метростанция/. Не ми е определящо избора това, но ме впечатлява и написаното в букинг, че мога да пийна кафе и да хапна лека закуска /извън времето за закуската/ и във всеки един от веригата хотели в Париж по време на престоя, а също и безплатния мини бар. Аз съм била в друг хотел от тази верига, Lorette Astrotel, и съм много доволна.Написаното отговаря на истината.Всеки ден има прясно изпечен сладкиш,кафе, ядки ,сокове, можеш без ограничения да хапваш.Поне по следобедно време,когато се прибирахме за кратка почивка.Отделно закуската е чудесна,има за всеки вкус. Атмосферата в хотела е тип домашна,уютна,поне в този който бяхме. Прекрасно обслужване! В препоръчаните ресторанти от рецепцията преоткрих друго лице на френската кухня и бяха съвсем наблизо до хотела. От капандурата на покривният прозорец виждахме Айфеловата кула, какво повече да искаш! 2 1 Връзка към коментар
Dreamm Публикувано: 5 юли, 2020 Сподели Публикувано: 5 юли, 2020 Благодаря ви много, @Роцаи @Sara! Резервирах, пък дано всичко да е наред и да отидем. Ползвах схемата на @Ivko, за което благодаря и на него. Всичко останало е бонус 🤗 1 1 Връзка към коментар
DGTG Публикувано: 27 юли, 2021 Сподели Публикувано: 27 юли, 2021 Моля кажете какво мислите за този хотел в Париж - как е като район и отдалеченост от основните забележителности. Гледам за пътуване до Париж през септември - за 5-6 човека. https://www.booking.com/hotel/fr/ha-tel-ibis-paris-gare-de-lyon-ledru-rollin.bg.html?aid=368032;atlas_src=hp_iw_title;checkin=2021-09-17;checkout=2021-09-20;dist=0;group_adults=6;group_children=0;label=hotres;logged_out=1;no_rooms=3;room1=A%2CA;room2=A%2CA%2CA;sb_price_type=total;sid=2dac09748efd8e4290343c4edd1a065a;srepoch=1627396035;srpvid=180863e5e1ae0100;type=total Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 27 юли, 2021 Сподели Публикувано: 27 юли, 2021 Ще ви трябва транспорт, няма нищо интересно наоколо. На 5-10 минути има метро. 1 Връзка към коментар
DGTG Публикувано: 27 юли, 2021 Сподели Публикувано: 27 юли, 2021 преди 3 часа, bad kid каза: Ще ви трябва транспорт, няма нищо интересно наоколо. На 5-10 минути има метро. Да, с транспорт си мислех. Просто дали кварталът е ОК. Ако някой може да препоръча приличен хотел на добри цени в по-добър район .... Връзка към коментар
traveler Публикувано: 27 юли, 2021 Сподели Публикувано: 27 юли, 2021 преди 41 минути , DGTG каза: Да, с транспорт си мислех. Просто дали кварталът е ОК. Ако някой може да препоръча приличен хотел на добри цени в по-добър район .... Все пак имай предвид, че е до гара.Минавал съм през деня и има от обичайните заподозрени,но е спокойно.Не знам как е вечер.Малко на север има Ibis Bastille,там е спокойно,обикновено спя в този район.Прибирал съм се нощем от Триумфалната арка и Монпарнас пеш за около час.Най-близката спирка на метрото е Ledru-Rollin на 8 линия. 1 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 27 юли, 2021 Сподели Публикувано: 27 юли, 2021 преди 5 часа, bad kid каза: Ще ви трябва транспорт, няма нищо интересно наоколо. На 5-10 минути има метро. Малко е крайно. На 30мин пеш от Нотер Дам. На 5мин от канала Сен Мартин, който сам по себе си е от хубавите не-топ туристически места. 15мин от Place des Vosges. На името на гарата е, но не е точно до нея. Вижте и за алтернативи, но за мен е ок. 1 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Здравейте, не знам дали тук е темата. В reiseschein продават ваучер за хотел(и) в Париж като цената изглежда доста приемлива, но никъде не намирам за кой(и) хотел(и) става въпрос? https://www.reiseschein.de/staedtereisen-eu/paris/4-tage-kurzurlaub-in-einem-von-4-hotels-in-paris-der-stadt-der-liebe-erleben_7838_6226/ Дали някой е резервирал? Мерси предварително Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 24 юни, 2023 Сподели Публикувано: 24 юни, 2023 Според картинките към аналогичната оферта в швейцарския Reiseshein единия от хотелите е този.Вероятно останалите три са в същата категория : http://campanile-le-blanc-mesnil.parishotelsweb.com/en/#main 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега