Прескочи до съдържание

Къде да отседна в Париж ? :)

heelless

Препоръчани мнения

Здравейте, синът ми става на 18г на 06 ноември, а дъщеря ми е на 13Г

Планирахме семейно пътуване до Париж . 4 човека 5 нощувки 03-08.11.2023

Билетите са купени. летим с Rayan air до Бове и от там ......Накъде?

Всички атракции няма да успеем да посетим. но поне ще се напънем да се докопаме до повечето

Баткото е фен на футбола и купихме билети за мач на PCJ за -5 ноември вечерта

Трябва непременно да посетим и Дисниленд заради щерката.

Как ще се пътува , къде ще се Спи, Къде ще се храним, ?????? Направо се притесних, че няма да се оправим.

Питам Дали да спим през цялото време на едно място или да резервирам 3 нощувки в центъра на Париж (3.4.5 НОЕМВРИ)  и 2 нощувки (6ти и7ми) в Дисни? Някой правил ли е подобно нещо?

Има ли директен бърз и евтин превоз от Бове до Париж, след това от Париж до Дисни и накрая от  Дисни до Бове?

Кое е по удачно за престой - хотел или частен апартамент. виждам, че хотелите в центъра са ужасно скъпи и минималистични. апартаментите пък са съмнителни като качество на услугата.

В началото Мислех през целия престой да сме До Дисниленд. Там има супер хотели на доста по-достъпна цена и много екстри, но как ще се пътува всеки ден до Париж и обратно?

Връзка към коментар

От летището в Бове до Париж има шатъл автобус

от Париж до Дисни с влак (RER) със същите билети като градския транспорт, само че по-скъпо, защото е далече. От Дисни до Бове евентуално с фирма за частен трансфер, иначе с прекачване в Париж.

Може да спите с Дисни през цялото време, но пътя отнема доста време, и е по-скъп билета, иначе пък трябва да се премествате. За всичко има начин, решавате и го правите.

Връзка към коментар

В Париж няма драма. Всичко е добре организирано и не трудно за ориентиране. Шатъла от Буве до Париж е сигурен - спира на Порт Майо и продължавате с метрото накъдето е необходимо. Билетите е най-евтино да се купят от сайта на летището двупосочни - нямат ден и час, важат една година. Ако полета на връщане е много рано и няма опция как да стигнете с метро до Порт Майо има българи, които извършва услугата трансфер от адрес (фейсбук групи Париж - от Ивайло са доволни много хора, аз не съм го ползвала). Настаняването е според бюджета и желанията. Според мен е добре в дните за Дисни (разбирам , че са повече от един) да се спи някъде там. Ако полета е ранен може би е добре настаняване в Париж някъде на пешеходно разстояние около Порт Майо, ако не е няма значение. Транспорта в Париж е с карти и билети. Карта навиго от Понеделник до Неделя - 30 евро мисля че е вече, но всичко е много добре описано в страницата им RATP. Имат и приложение за телефон, което е много удобно, за да не се купува пластика. С него може да се заредят и билети - карне за 10 пътувания излиза по евтино от отделни такива. Дисни си МИСЛЯ/ не съм сигурна/, че е в 5 зона т.е. картите навиго го включват - с тях пътувате неоганичено в седмицата, за която важат. Проверете с сайта и си направете сметка, кое колко излиза. Храната - може от супера, навън или в ресторант. Най- евтино от супера. В зависимост от времето може да си вземете неща от супермаркета и да си направите пикник в някой парк. Забележителностите са ясни - според желанията. Съвета ми е не се разпилявайте в деня да обикаляте от единия крайна града до другия. Разстоянията са големи и се губи време. Гугъл мапс е добър ориентир. Приложението на транспорта дава точна информация за маршрута и с каква да бъде извършен, както и да ремонти или затворени линии. Малко разпиляно стана - сори.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 7.09.2023 г. в 23:35, tiffany каза:

Как ще се пътува , къде ще се Спи, Къде ще се храним, ?????? Направо се притесних, че няма да се оправим.

Стоп!  Вдишай дълбоко! ...... Издишай! .....

Няма страшно, ще се справите! 🙂

Париж не е краят на света, даже е и сравнително цивилизовано място 😉 

За начало ти препоръчвам да хвърлиш око на тази тема, в която има (надявам се) доста практична информация за Париж:

Идеята за спане през цялото време до Дисни за мен не е най-удачната, понеже едно на ръка, ще губите много време в път, а второ - прибиране вечер с влака поне 30-40 минути и после отделно до хотела, след като сте обикаляли цял ден, може да е уморително. 

Но пък, ако вземете една нощувка в хотелите на самия Дисни, мисля, че имаше някакви предимства за влизане в паркове (по-ранно влизане или нещо такова ми се върти в главата).

Между другото, имай предвид, че през ноември дните са доста къси - започва да се стъмва към 17ч30. 

И, последно, по това време ще хванете края на есенната ученическа ваканция (свършва на 6ти ноември), та може би остави Дисни за по-накрая.

Като понапреднеш с организацията, може да пуснеш отделна тема с въпроси/програма и т.н., където ще можем да дадем по-адекватни съвети.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте! 🙂 Много отдавна не съм писала във форума, но то човек като се омотае в ежедневието и... знаете. Та, директно по темата (не знам дали да не пусна нова, първо ще пробвам тук): моят голям синковец за пръв път ще ходи някъде БЕЗ мен, а именно - в Париж. С гаджето. 🫣 Помогнах му да купи билети, че ми даде зор, и вече имаме билетите, нооо... нищо повече. От снощи ровя из нета и чета за Париж (не съм ходила), както и се рових из booking и airbnb, за да се ориентирам по отзивите за места и квартали, ама ми е по-тъмна Индия от истинската Индия. 🤦‍♀️ Моля, ударете ми едно рамо със съвет за добър квартал за двама млади човека, които никога не са пътували сами в друга държава. А ако имате каквито и да било други съвети/препоръки, ще съм ви безкрайно задължена да ги споделите с мен. Благодаря предварително. 🤗

Връзка към коментар

По кръговете лесно може да се ориентирате кои са най-централните локации.За млади хора аз бих препоръчал Латинския квартал , но много зависи от бюджета който са отделили за пътуването.

С метрото и градските влакове RER всичко е лесно достижимо.

Ако не могат да си позволят топ локация нека гледат нещо около метро спирките основно на червената линия.

Accor Hotels предлагат огромен избор от нисък до висок ценови клас в цял Париж.

Може да прегледате магеланския пътеводител за Париж - една от най-подробно описаните дестинации във форума 

https://metromap.fr/en

map@small.png

• Харесвам 5
Връзка към коментар

@stanimir, много благодаря, сега поне имам някаква насока (за линията на метрото). В интерес на истината, прочетох пътеводителя, и даже цъках на линковете за апартаменти, но понеже е минало доста време, откакто са публикувани, доста от местата вече не са в сайта на airbnb. Да, бюджетът, естествено забравих да го спомена. 🤦‍♀️ Ами, мъничката подробност е, че синът ми иска да плати всичко, понеже това е подарък-изненада за годишнината им (правят 1 година през Октомври). Та, колкото е възможно по-скромен бюджет, защото той не ги е надиплил. 😀 Вярно, че ще му помогна малко, ако се наложи, но като цяло иска да си плати всичко сам. О, и друго забравих - не иска хотел, иска апартамент. Обобщено - много бюджетен апартамент в безопасна зона е това, което търся. Е, и да не е на 100км от Париж, разбира се. Ясно ми е, че няма да е на пъпа на града, за това се обръщам към вас, да знам къде бих могла да го открия. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

2019 сме нощували в Levallois-Perret в едно страхотно студио на 5 мин. от метро станция Louise Michel. Тия дни и аз гледах нощувки в Париж, но този апартамент не се предлага. Със сигурност след Ковид има доста промени при краткосрочните наеми. Все пак може да видиш в този квартал за съответните дати какво се предлага. Районът е много цивилизован. На север към Стад дьо Франс и летище Шарл де Гол са работническите квартали и там не е много приятно за настаняване. Това го преценявам само по впечатления от влака на път за летището, иначе не съм пребивавала там. За лятото на 2024 съм запазила обособена част от къща в Мелун на 50 км. от Париж 😄. Роца ми вика да се оглеждам и за друго място - по-наблизо, но тя не знае какво е да търсиш нощувки за времето на Олимпиадата. Да, има и в Париж, но 900 евро на ден меко казано ме ужасяват :tongue:. Това в Мелун излиза по 120 евро за трима и по розовата линия на бързия влак уж се стига за 25 мин. до Париж. Още нещо забелязах като потенциален проблем с апартаментите в Париж - навъдили са се много изцяло нови предложения на значително ниска цена, без нито един отзив. Според мен са някакви измами, та и с това трябва да се внимава.

За младежите по есенно време наистина е по-добре да се позиционират във или близо до Париж. Пътьом към Версай, ми се сториха приятни жилищните райони в тази част. Въобще гледайте на юг и запад според мен.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Djulka каза:

много бюджетен апартамент в безопасна зона е това, което търся.

Какво имате предвид под много бюджетен? 50-100-500Е на вечер.

Но според мен такова животно в Париж няма...

И нека уточним какво точно се има предвид под Париж:

image.png.770c1f49605cf9ad169e5897decfb763.png

Всичко друго са предградия ...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
19 minutes ago, jorocontrola said:

Какво имате предвид под много бюджетен? 50-100-500Е на вечер.

Но според мен такова животно в Париж няма...

И нека уточним какво точно се има предвид под Париж:

image.png.770c1f49605cf9ad169e5897decfb763.png

Всичко друго са предградия ...

Съгласен ,единствено бих разтегнал очертанията в западна посока до Дефенс.

Наистина е добре да знаете в какъв бюджет искате да се вместите , иначе разбирам че не желаете сина да се охарчва много по снахата.

Погледнах бегло цените в границите от картинката и да кажем бюджетен сносен вариант започва от 100-120€ / нощувка ( октомври,защото не посочвате конкретен период)

За мен най-доброто съотношение цена/качество предлагат брандовете на ACCOR - французите са сред световните гиганти в бранша и имат впечатляващо портфолио от апартхотели до премиум хотели.Разгледайте поне за да добиете представа за цените в различните райони (частните апартаменти трудно могат да ги бият)

https://secure.accorhotels.com/en/paris,-france/index.en.shtml

https://www.staycity.com/ също намирам за много качествени и с прилични цени.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 минути , stanimir каза:

Съгласен ,единствено бих разтегнал очертанията в посока до Дефенс.

И аз съм съгласен с теб.

Едно време киснех в ibis Paris la Défense Courbevoie.

Имат и бюджетен вариант в съседство. Преди години цените бяха ниски почивните дни, че е "хотел за хора по работа".

Мертото и ЛаДефанс са на 15-20мин пеш. "Кварталите" от вътрешната страна на реката са много приятни дори за разходка - Neuilly-sur-Seine примерно. Да се види Париж на французите 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Djulka каза:

В интерес на истината, прочетох пътеводителя, и даже цъках на линковете за апартаменти, но понеже е минало доста време, откакто са публикувани, доста от местата вече не са в сайта на airbnb.

Според мен от препоръки за апартамент няма голяма полза. В един хотел има 20-100 стаи, а апартаментът е само един и вероятността да е зает, ако е хубав, е доста голяма.

Мене ако питате, като търсите разгледайте квартала с Гугъл стрийт вю, ако е лош ще си личи 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не разбирам какво разбирате под добър / лош. Колко са големи тези младежи? Ако се притесняват от мултикултурата е по-добре в юг - запад, към 11-12-ти също не е проблем, но няма много транспорт нататък. Северните части и около гарите може да е малко стряскащо за непътували хора. Най-бюджетно от моите ходения е стая в апартамент на airbnb, с присъствие на собствениците. Дайте някакви дати за да можем да помогнем повече. За тванспорта също е важно по кое време през седмицата е пребиваването. Както писах по-горе, ако летят от Бове и полета е рано е по- добре някъде в западната част, близо зо Порт майо, за да не се притесняват за метро рано сутринта.  Спали сме и в Мюдон, но погледнах сега не се дава точно този апартамент. Колкото по-извън Париж толкова повече време за транспрот.

Връзка към коментар

Няма да цитирам имена, защото много хора сте се включили, за което много благодаря. Да, под много бюджетен имам предвид точно това - около стотина евро на вечер. Някой беше споменал за дати - от 20 до 23 Октомври ще са там, тоест 3 нощувки са. Това за новите, уж евтини апартаменти, но без нито един отзив, и на мен ми направи впечатление, и също мисля, че са измами. 

Допълвам: летят до/от Орли, като полетът на връщане е в 6.00ч сутринта, което също малко ме притеснява- как ще стигнат, ако трябва да тръгнат около 4.00ч?! 🤦‍♀️

Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Съгласен ,единствено бих разтегнал очертанията в западна посока до Дефенс.

Наистина е добре да знаете в какъв бюджет искате да се вместите , иначе разбирам че не желаете сина да се охарчва много по снахата.

Погледнах бегло цените в границите от картинката и да кажем бюджетен сносен вариант започва от 100-120€ / нощувка ( октомври,защото не посочвате конкретен период)

За мен най-доброто съотношение цена/качество предлагат брандовете на ACCOR - французите са сред световните гиганти в бранша и имат впечатляващо портфолио от апартхотели до премиум хотели.Разгледайте поне за да добиете представа за цените в различните райони (частните апартаменти трудно могат да ги бият)

https://secure.accorhotels.com/en/paris,-france/index.en.shtml

https://www.staycity.com/ също намирам за много качествени и с прилични цени.

Първият линк не работи. Сега ще разгледам втория.

П.С. За въпросните дати ми излизат само 3 и най-ниската цена е €611.

Връзка към коментар

Independent studio near Paris. - Houses for Rent in Ivry-sur-Seine, Île-de-France, France - Airbnb на първо четене ми излезе това. Като район е добро. Близо до 7ма линия на метрото. Дъщеря ми живее на две преки. Има и нощен автобус до Орли N22 за час ми дава придвижване. нещо такова може би. Или последната нощувка някъде в близост до летището. Коя авиокомпания лети до Орли?

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , EliDion каза:

Independent studio near Paris. - Houses for Rent in Ivry-sur-Seine, Île-de-France, France - Airbnb на първо четене ми излезе това. Като район е добро. Близо до 7ма линия на метрото. Дъщеря ми живее на две преки. Има и нощен автобус до Орли N22 за час ми дава придвижване. нещо такова може би. Или последната нощувка някъде в близост до летището. Коя авиокомпания лети до Орли?

Vueling лети до Орли. Много благодаря за включването, сега ще погледна линка.

П.С. @EliDion, аууу, страхотно е! И не мога да повярвам на каква цена е! Като се прибере синът ми, веднага ще говорим и най-вероятно ще го резервираме! Наистина много Ви благодаря! 🤗

Връзка към коментар
17 minutes ago, Djulka said:

Първият линк не работи. Сега ще разгледам втория.

П.С. За въпросните дати ми излизат само 3 и най-ниската цена е €611.

Е то си пише "click here" и се отваря.

Нищо , ето тук трябва да работи

https://all.accor.com/czech-republic-slovakia-hungary-romania/index.en.shtml

П.П. Често младите се оправят много по-лесно , сигурни ли сте че не искате да оставите нещата на тях ?

Връзка към коментар

Първо вижте транспорта. Сега нагласих за октомври не ми дава този автобус. Наистина не знам дали е рано или нощните ги променят през есента. Имаше и някакъв шатъл но..... не съм запозната с него. Ще питам дъщеря ми и ще пиша.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , stanimir каза:

Screenshot_20230911_123944_Chrome.jpg

преди 2 минути , stanimir каза:

П.П. Често младите се оправят много по-лесно , сигурни ли сте че не искате да оставите нещата на тях ?

Кликах, но не ми отваря. Няма проблем, намерих го през Гугъл. И да, сигурна съм. Синът ми е много млад, момичето също, пак казвам- никой от двамата не е ходил сам в друга държава, така че предпочитам да помогна.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Djulka каза:

Vueling лети до Орли. Много благодаря за включването, сега ще погледна линка.

П.С. @EliDion, аууу, страхотно е! И не мога да повярвам на каква цена е! Като се прибере синът ми, веднага ще говорим и най-вероятно ще го резервираме! Наистина много Ви благодаря! 🤗

Огледайте си добре и района и апартамента - не съм била в него, просто ми се отвори. Видях, че има безплатно канселиране и отзиви, но не съм чела задълбочено какво пише. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
5 minutes ago, Djulka said:

@stanimir, отворих го през Гугъл, за нашите дати има невероятни местенца на много сносни цени! От сърце Ви благодаря! 🤗

Регистрирайте се в сайта и ще ползвате цените за членове, често пускат и промоции, но в момента изглежда няма 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още един глас за южните и западните квартали или предградия. На север може да е стресиращо са несвикналото око 😉 

Щом ще летят от Орли, друг вариант е да погледнат за място за настаняване по линията на РЕР В на юг - Antony, Massy. Ако хванат от по-директните влакове, за 15-25 минути ще са в центъра на града. И като търсите настаняване, особено извън очертанията на Париж, гледайте за близост до гара (да е на пешеходно растояние) и проверете цените спрямо цените на транспорта.

На 11.09.2023 г. в 10:51, ДиянаВ каза:

Роца ми вика да се оглеждам и за друго място - по-наблизо, но тя не знае какво е да търсиш нощувки за времето на Олимпиадата.

Тя Роца вика изобщо да не идвате по време на Олимпиадата, ако ще е само за разходка 😂😉 и обмисля максимално скатаване далеч от Париж по това време 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , Роца каза:

Още един глас за южните и западните квартали или предградия. На север може да е стресиращо са несвикналото око 😉 

Щом ще летят от Орли, друг вариант е да погледнат за място за настаняване по линията на РЕР В на юг - Antony, Massy. Ако хванат от по-директните влакове, за 15-25 минути ще са в центъра на града. И като търсите настаняване, особено извън очертанията на Париж, гледайте за близост до гара (да е на пешеходно растояние) и проверете цените спрямо цените на транспорта.

Тя Роца вика изобщо да не идвате по време на Олимпиадата, ако ще е само за разходка 😂😉 и обмисля максимално скатаване далеч от Париж по това време 😄

Е колко такива събития ще имаш под носа си? Предното е било преди 100 години, пак си помисли😂

Ще те примамя аз в Париж, обещавам ти ще се чувстваш като в Киото сред тълпата😛😂

Даже може да срещнем мъже от Южна Корея😉

Редактирано от ДиянаВ
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.