Прескочи до съдържание

Венеция - детайли

noshtna_ptica

Препоръчани мнения

Публикувано:

На летището има градски автобус, който отива да гарата в Тревизо. След това се качвате за Местре. Отделно има две фирми, които правят трансфери до Местре и Венеция. Едната спира на паркинга Трончето, а другата на пиацата с автобусите. И двете ще ви закарат за 10-12 евро...

Освен за автобуси/влак/коли по наем, сайта на летище Тревизо предлага информация за още един начин за предвижване до Венеция - GoOpti

post-1864-0-26436700-1473241339_thumb.png

Там има връзка към страницата на GoOpti Italy S.R.L., където е описано всичко.

Как да "изпилим" цената (How to lower the price of the transfer)?

Booking in advance;

Being flexible about time of departure;

Booking for two or more people.

Използвайте код за отстъпка (намират се в нет-а).

Например:

from Airport (TSF), Treviso to Piazzale Roma, Venice, 17Oct2016

1 person - 8 EUR/person, pick-up between 12:45 - 14:15, latest drop-off by 15:00

2 people - 8 EUR/person, pick-up between 12:45 - 14:15, latest drop-off by 15:00

3 people - 5 EUR/person, pick-up between 12:45 - 15:45, latest drop-off by 16:30   

Exact pick-up time by SMS and email 1 day before the transfer.

Публикувано:

Някой ползвал ли го е това GoOpti?

С код за отстъпка пада на 31 EUR: Treviso Airport - Mestre - Treviso Airport.

Аз си купих трансфер за 28 октомври 2016. Ще очаквам отзиви от теб.

За твоите дати цената на goopti (36 EURO за два двупосочни преди отстъпката) е еднаква с barziservice и е съизмерима с ATVO (40 EURO).

• 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Някой може ли да ми помогне с намирането на хотел във Венеция за двама за 14 и 15 април. Ако може да препоръчате такива, в които сте отсядали.

Публикувано:

Здравейте,

Някой може ли да ми помогне с намирането на хотел във Венеция за двама за 14 и 15 април. Ако може да препоръчате такива, в които сте отсядали.

Във Венеция по принцип е скъпо.

През уикендите още повече.

Аз не мога да препоръчам лично посетени от мен хотели, че цените не са бюджетни, но ето какво намирам в Букинг:

Guesthouse Alloggi Agli Artisti

Cadoro

Можете да погледнете и за апартаменти в  Airbnb, където цените сигурно ще бъдат по-ниски.

Публикувано:

Ако цената >100 EUR/вечер е приемлива като бюджет, аз бих предпочел спане извън самата Венеция, например в Hilton Garden Inn Venice Mestre San Giuliano. С цена една идея по-ниска от Guesthouse Alloggi Agli Artisti за същите дати при предварителна покупка.

Публикувано:

уау, за Великден /14-16 април/ цените са почти тройни на обичайните :huh:

преди няколко години правихме едно пътуване София-Любляна-Милано-Езерото Гарда-Венеция-Верона, без никакви предварителни резервации за хотел, търсихме си на място каквото ни хареса и навсякъде улучихме много прилични места на чудесни цени, във Венеция беше хотел Stella Alpina Edelweiss, двойната стая беше около 70-80 евро - средата на юни месец; сега го потърсих, за да видя как стоят нещата, но ми излиза, че е затворен завинаги, но срещу него от другата страна на уличката имаше същият или съвсем подобен хотел, сега по снимките си от тогава виждам, че е Hotel Dolomiti - в малка пряка на Канале Гранде, супер удобно местоположение и доста типична обстановка, с прилична закуска в китно дворче.... та Dolomiti за Великден дава цена почти 300 лв на вечер, а същата стая средата на март е 110 лв.... направо "ден година храни" е покрай празници в популярните градове

Публикувано: (редактирано)

За 15-16 април цените са високи, защото тази година католиците празнуват Великден на същите дати като православните.
Подсказвам един много добър хотел, който току-що видях, че все още има свободна стая с обща баня, но това изобщо да не ви пречи, хотела си заслужава във всяко отношение. Намира се на остров Лидо, на много удобно място. До там се отива с градски транспорт (вапорето). Е, може и с водно такси :) Хотела го има в Booking.com, с много висока оценка 9,3 и с мноого добра закуска. Казва се B&B Casa delle Rose
Била съм там. Апропо, цената му е много добра на фона на останалите.

Редактирано от iaia_mama
Публикувано:

Цените са доста високи да..

Аз лично съм бил в Hotel Venezia в Местре и останах доволен.

Намира се на удобно и централно място.

Публикувано:

Аз съм била в хотел  Ambasciatori, в Местре и съм  доволна. Локацията му беше много добра. Точно срещу хотела има автобусна спирка и за около 10-тина минутки сте на Piazzale Roma във Венеция.

• 10 месеца по-късно ...
Публикувано:

Едно (не)разумно питане от моя страна.

Ние ще летим началото на март с вечерния полет на Wizz до Болоня, като целта е Венеция за 3 дни! Струва ли си според вас,  упражнението още същата вечер с Аеробуса до Bologna Centrale и после някой е от тези 2 влака, като втория е последния за деня!

https://screenshots.firefox.com/CcRti5KrTqCrp6ZB/www.lefrecce.it

Хотела ни във Венеция е на 5мин. от Санта Лючия!

Или да си направим нощувка в Болоня, така и детето (9г.) ще отдъхне малко повече и на следващия ден спокойно да си се придвижим!

Програма още не съм правил, но за 2,5 дни който ще имаме, тя е горе-долу ясна. Ще се включа малко по-късно с нея. Ще прегледам темите, който сте писали и ще помисля. Първи път ще ми е в Италия и мечтаната дестинация на малката ;)

Публикувано:
преди 2 минути , Дидко каза:

Струва ли си според вас,  упражнението още същата вечер с Аеробуса до Bologna Centrale и после някой е от тези 2 влака, като втория е последния за деня!

Предвид, че сте трима, то може да не чакате автобуса, а да се качите на такси - цената ще е същата.

Ако целта е само Венеция, то по-добре направо натам да отидете, но ще платите по-висока цена за нощувката там, отколкото в Болоня.

От друга страна, така на следващия ден можете да започнете разглеждането на Венеция още от сутринта, а ако спите в Болоня това ще стане поне на обяд.

Винаги има риск полета ви да закъснее, но при нормални полети, аз бих тръгнала директно към Венеция.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Дидко каза:

Едно (не)разумно питане от моя страна.

Ние ще летим началото на март с вечерния полет на Wizz до Болоня, като целта е Венеция за 3 дни! Струва ли си според вас,  упражнението още същата вечер с Аеробуса до Bologna Centrale и после някой е от тези 2 влака, като втория е последния за деня!

https://screenshots.firefox.com/CcRti5KrTqCrp6ZB/www.lefrecce.it

Хотела ни във Венеция е на 5мин. от Санта Лючия!

Или да си направим нощувка в Болоня, така и детето (9г.) ще отдъхне малко повече и на следващия ден спокойно да си се придвижим!

Програма още не съм правил, но за 2,5 дни който ще имаме, тя е горе-долу ясна. Ще се включа малко по-късно с нея. Ще прегледам темите, който сте писали и ще помисля. Първи път ще ми е в Италия и мечтаната дестинация на малката ;)

Втория вариант е много по-разумен за мен

Правили сме нещо подобно (без деца) през декември и докато стигнем до Венеция бяхме капнали и премръзнали. Отделно притеснението за евентуалните закъснения на полета и изпускане на влака.

Стигнете си спокойно в Болоня, намерете си удобен хотел около гарата, излезте на вечеря, наспете се и сутринта тръгнете към Венеция.

Объркахме ли те съвсем с @Mary :biggrin:

Не сте ме объркали, просто се колебая, а нямам много време, особено за букване на хотели. Запазил съм всичко - от хотел до гарата в Болоня (препоръчвания по-назад в темата), до такъв в Местре и такъв във Венеция :biggrin: . Ще отменям, в зависимост какво ще реша :)

Нещата горе долу се припокриват като бюджет, като това дали ще е една нощувка в Болоня и 2 във Венеция или 3 във Венеция!

Идеята ми е точно като на @Mary, че следващия ден ще мога да започна разглеждането на Венеция още от сутринта!

Винаги има риск полета ни да закъснее, да това трябва също да се вземе в предвид!

Не знам!?!

Редактирано от Дидко
Публикувано:

Още един глас за това да продължите към Венеция:).

Не отчитам обаче детето, така че се съобразете и с неговите възможности.

Аз бих избрала в деня на полета да е по изтощително, но на другия ден да се наспя и да съм на точното място. Да започнеш деня във Венеция, наспал се и отпуснат с чаша горещо капучино е по-добре отколкото да започнеш деня със събиране на багаж и гонене на влак.

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...

ОК, в предвид горното, ако решим да рискуваме, има ли с какво да се придвижим от гарата във Венеция до хотела ако е във вътрешността на Венеция - особено в толкова късен час?

Втори вариант, буквам хотел в близост до гарата и се придвижвам пеша!

Редактирано от Дидко
Публикувано:
преди 5 минути , Дидко каза:

ОК, в предвид горното, ако решим да рискуваме, има ли с какво да се придвижим от гарата във Венеция до хотела ако е във вътрешността на Венеция - особено в толкова късен час?

Втори вариант, буквам хотел в близост до гарата и се придвижвам пеша!

Навсякъде във Венеция можеш да стигнеш и пеша. :) 

Все пак сте с дете и не избирай хотел на другия край на града. Има достатъчно избор и на 5-10 минути от гарата.

Ако все пак избереш отдалечен хотел, то има и транспорт - редовен до около 23,30 и нощен след това.

Разписанието.

Карта на линиите.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, знае ли някой каква е цената до Мурано и Бурано. На картата виждам, че тръгват специални корабчета 4.1 и 4.2, дали е така.

Публикувано:
преди 20 минути , вани каза:

Здравейте, знае ли някой каква е цената до Мурано и Бурано. На картата виждам, че тръгват специални корабчета 4.1 и 4.2, дали е така.

Ако искате да посетите и двата острова, то най-добре си купете дневна карта на стойност 20 евро. С нея ще можете да се движите с всякакъв транспорт във Венеция, както и до Местре с автобус.

Без карта цената е 7,50 евро за билет, който важи 75 минути.

До Мурано и Бурано ще ви трябват поне 3 билета.

• 1 месец по-късно ...
На 2/15/2016 в 9:07, baiKolio каза:

Така, добрахме се до комп, че през оня ми тел - мъка...

Това е кръчмето -

post-2633-0-44720200-1455526102_thumb.jpg

По-общ план за да се добие представа къде се намира -

post-2633-0-93256900-1455526136_thumb.jpg

И сега апокрифната карта специално за магеланци :) -

post-2633-0-07411800-1455526161_thumb.jpg

Не е шега, търсих го съвсем целенасочено, два пъти просто подминавах без да забележа входа .... Няколко пъти се забивах в задънени улички или такива излизащи на канала.

Прохода в началото е малко клаустрофобичен, широк е не повече от метър, метър и нещо, но давайте смело ;) Без кураж, няма слава ( манджа :) )

Всеки ден има Happy hour от 17 или може би 17.30 до 19 / 19.30 - плащаш питие ( коктейл / чаша вино 5Е ... е някои повторихме, че и потретихме, ама това е тема за друг разговор) - хапването е фрии. Всякакви видове брускети, пасти / макарони ( Н - модела ), и разни готвени - ризото и т.н.

Уцелихме десятката със страхотно ризото със сепия ;) НЕВЕРОЯТНО !

Имаше много местни младежи, всъщност предимно такива, предполагам заради закътаното местоположение нямаше почти никакви туристи. Естествено като наближеше крайния срок младежите си натоварваха като за последно от почерпката и накацваха по площадчето отпред и на малкото кейче.... Е, и ние с тях де, да не сме глупави :) , клатейки си краката над Канале Гранде, отпивайки вино и гледайки осветеният отсрещен бряг....

Тази седмица бях във Венеция и лабиринтът от улички ни отведе на площадчето с Бургер Кинг и откъдето тръгва въпросният маршрут към кръчмето с happy hour-а. Беше обед, но все пак реших да отида и да попитам дали все още я има тази супер оферта. Естествено, казаха ми, че отдавна я няма. Така че да не вземе някой изгладнял магеланец да се надява там да напълни трюма с паста. :)

Редактирано от vorbis
Публикувано:

Това ако не се лъжа е таверна Ал Ремер, която е прекрасно място за хапване и то на доста добри цени :)

Големият плюс е че, винаги може да се пийне едно аперолче в двора, докато слънцето залязва над Calan Grande :)

IMG_20170704_202255-01.jpeg.3b9e96b3c0207cbaacaa736558b5355d.jpeg

А после човек да се наслади на хубаво вино с вкусна храна вътре, където атмосферата е много приятна и от време на време се виждат премианващите гондоли през прозореца :)

IMG_20170705_195751-03.jpeg.881dc03821ad78095e1b2e6186868d0d.jpegIMG_20170705_200156.thumb.jpg.2f804dcd447c73c4eb005b325ef8a501.jpgIMG_20170705_204023-01.jpeg.d7cf151d5cc7035c7fd1647668463802.jpeg

• Харесвам 5
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Присламчвам се към темата да питам за препоръки за хубаво ресторантче, по-голямо, защото сме 22-ма човека. Може да е в района на Сан Марко, но не е задължително, че е много туристическо и скъпо там. За октомври месец става дума, така че не е приоритетно да е на открито.

Публикувано:

Яничка,

Яла съм в този ресторант и ми хареса. Препоръча ми го хост /французин/, при когото обикновено отсядам във Венеция. Има и други места, но с оглед големия брой хора само за това се сещам.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187870-d2357976-Reviews-Trattoria_Alla_Ferrata-Venice_Veneto.html

Ресторантите, разположени в централните зони аз не ги препоръчвам, въпреки че съм се хранила доста добре в един ресторант на канала с гледка и съвсем близо до Риалто. Самите италианци ги избягват, поради факта, че в тях към сметката се добавят такси, за които си нямаш идея. Не знам, дали помниш случая с някакви азиатски студенти, кой то дискутирахме тук и сметката им от 1000 евро, но тази година за него ми споменаха италианци, живеещи във Венеция. Самите те избягват такива заведения не само поради наплива от туристи, но и поради невъзможността да си представиш колко би излязла накрая сметката. 

За по-малък брой хора, аз останах много доволна от Osteria alba Nova dalla Maria.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187870-d1741081-Reviews-Osteria_Alba_Nova_dalla_Maria-Venice_Veneto.html

В него ядох паста със скариди и ягоди. Беше уникално, въпреки че, ако бях разузнала състава му предварително, едва ли бих експериментирала. В него освен туристи имаше и местни, които вечеряха в събота вечер или просто си четяха вестник след като са опитали специалитета на деня. Обаче като му погледна отзивите в трипа има и доста недоволни, така че не знам, дали наистина да го препоръчам. Вярно е, че е малко по-скъпо и порциите по-малки, но пък беше вкусно. Имаше то и обикалящото куче, ама в никакъв случай не мога да кажа, че досаждаше.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.