ZORI Публикувано: 29 юли, 2023 Публикувано: 29 юли, 2023 На 28.07.2023 г. в 8:03, Биксбит каза: Понеже вече имам саудитска виза, Бахрейн съм го планирал с Уиз до Рияд, влак до Дамам и Юбер до Манама. Предполагам пътуването ще е по-разнообразно, по-бързо и по-изгодно от колкото София (влак) - Истанбул - Бейрут, което резервирах с Пегасус Ще ми интересно да чуия за това пътуване. Имам ходене на там, но се пада по Коледа и билетите за връщане са високи, единствено от Рияд има фобри цени, само визата за СА ме възпира малко. Нкой да ми каже за транзитна виза как да се сдобия 5
dimitrov6 Публикувано: 29 юли, 2023 Публикувано: 29 юли, 2023 Гледах една комбинация до Киргизстан ,като сега има промоция и цената крайната ще бъде около 150 евро.Тя излиза на страницата за плащане.От Киргизстан може да се отскочи и до съседните Казахстан и Узбекистан без виза.Не съм бил в тези три страни и сигурно за друга година ще пробвам. 6
Boo Публикувано: 29 юли, 2023 Публикувано: 29 юли, 2023 преди 2 часа, dimitrov6 каза: Гледах една комбинация до Киргизстан ,като сега има промоция и цената крайната ще бъде около 150 евро.Тя излиза на страницата за плащане.От Киргизстан може да се отскочи и до съседните Казахстан и Узбекистан без виза.Не съм бил в тези три страни и сигурно за друга година ще пробвам. Много добра идея. Ще следя и аз.. 1
stanimir Публикувано: 2 август, 2023 Публикувано: 2 август, 2023 Пак завъртяха промото. 2-9 август. 6 1
dimitrov6 Публикувано: 2 август, 2023 Публикувано: 2 август, 2023 Промоцията с билети по 9 евро без такси е по-добра от тази за 50%. Ще чакам следващата. 1
Hakkâri Spor Публикувано: 8 август, 2023 Публикувано: 8 август, 2023 На 29.07.2023 г. в 16:14, dimitrov6 каза: От Киргизстан може да се отскочи и до съседните Казахстан и Узбекистан без виза.Не съм бил в тези три страни и сигурно за друга година ще пробвам. Аз съм бил, но не си го представяй като "отскачане", защото разстоянията там не са като в Бенелюкс или ... Косово, РСМ, Албания, Черна гора... Всъщност Казахстан е огромна страна и там от град на град се пътува с вътрешен полет, площта е 2 725 000 km², тоест 25 пъти площта на България (111 000 km²). Бишкек е близо до казахстанската граница, а Ош е близо до узбекистанската, но пътуванията не са нито нито тип "шенгенски", нито с бързо преминаване на границата, нито с редовен транспорт. Ако летиш до Бишкек пробвай с маршрутка/автобус до Алма Ата (Алматы), около 5 часа е заедно с чакането на границата. Иначе с влак общо е към 12 часа, заради голямото обикаляне и многото спирки + мотаенето по границата. Но ако и връщането е от Бишкек, си е тегаво, пак трябва да минаваш границата. От Алма Ата исках да ида до Байконур, на картата изглеждат много близо, но разстоянието е над 1100 км, или 12-14 часа с автобус, или с вътрешен полет. Мерси 😄 Иначе Ош и Ташкент също са от двете страни на границата, но как става придвижването, нямам представа. 5
EmoKrastev Публикувано: 8 август, 2023 Публикувано: 8 август, 2023 взех си билети от промото на Пегасус, добавих и флекс - ако искам да променя една от датите имате ли идея как се прави и трябва ли да се доплаща? 2
dimitrov6 Публикувано: 9 август, 2023 Публикувано: 9 август, 2023 преди 8 часа, Hakkâri Spor каза: Аз съм бил, но не си го представяй като "отскачане", защото разстоянията там не са като в Бенелюкс или ... Косово, РСМ, Албания, Черна гора... Всъщност Казахстан е огромна страна и там от град на град се пътува с вътрешен полет, площта е 2 725 000 km², тоест 25 пъти площта на България (111 000 km²). Бишкек е близо до казахстанската граница, а Ош е близо до узбекистанската, но пътуванията не са нито нито тип "шенгенски", нито с бързо преминаване на границата, нито с редовен транспорт. Ако летиш до Бишкек пробвай с маршрутка/автобус до Алма Ата (Алматы), около 5 часа е заедно с чакането на границата. Иначе с влак общо е към 12 часа, заради голямото обикаляне и многото спирки + мотаенето по границата. Но ако и връщането е от Бишкек, си е тегаво, пак трябва да минаваш границата. От Алма Ата исках да ида до Байконур, на картата изглеждат много близо, но разстоянието е над 1100 км, или 12-14 часа с автобус, или с вътрешен полет. Мерси 😄 Иначе Ош и Ташкент също са от двете страни на границата, но как става придвижването, нямам представа. Може до Бишкек -Киргизстан полет от Истанбул,автобус 5 часа до Алма Ата (Алматы)-Казахстан, и оттам пак може полет с Пегасус до Истанбул.До Узбекистан от Бишкек е далеч и ще ми е уморително и скъпо да комбинирам Киргизстан,Казахстан и Узбекистан. 1
Hakkâri Spor Публикувано: 9 август, 2023 Публикувано: 9 август, 2023 Да, има вътрешни полети Бишкек-Ош ... и вече Ош е до границата с Узбекистан. Допреди няколко години в сайта на Пегасус имаше полети Истанбул-Ташкент със спирка в Бишкек, като се води, че са оперирани от Pegasus Asia (бяха купили киргизската Air Manas). Всички вътрешни и международни полети на Air Manas ги имаше като опция и в сайта на Пегасус, с полет от Истанбул и междинна спирка в Бишкек, сега не знам дали е така, не ми се рови. Но примерно имаше Истанбул-Ош (Operated by Pegasus Asia или Operated by Air Manas) с междинна спирка Бишкек, но всичко на една резервация, а полетите направени в такива часове, че да няма дълго прекачване и да са що годе удобни. https://en.wikipedia.org/wiki/Air_Manas 3 1
Argentique Публикувано: 10 август, 2023 Публикувано: 10 август, 2023 И като всеки път мобилното приложение умря, а сайтът едвам смогва на трафика... Успях да отворя само това 8 1
valpet Публикувано: 10 август, 2023 Публикувано: 10 август, 2023 Този път реших и взех Сабиха до Бейрут за дати 23/27 март догодина.С флекса излезе 138 евро return за двама. Ако има желаещи може да направим групичка😀 8
Guinness Публикувано: 10 август, 2023 Публикувано: 10 август, 2023 Преди 1 час, valpet каза: Този път реших и взех Сабиха до Бейрут за дати 23/27 март догодина.С флекса излезе 138 евро return за двама. Ако има желаещи може да направим групичка😀 Някой знае ли онзи известен водопад в Ливан по кое време се посещава? @master_of_germs, мисля, че беше споменал за него.
dimitrov6 Публикувано: 10 август, 2023 Публикувано: 10 август, 2023 Не съм бил в Египет(бях на метър от границата в Ейлат -Израел) и си купих за 64 евро-125 лв до Хургада и обратно.Като погледнеш еднопосочно,отиването беше 25,а връщане 49.Но като избереш двупосочно и цената стана 64.До Шарм ел Шейх е без виза но най-евтино видях за 113 евро отделно отиване и връщане. 4
Argentique Публикувано: 10 август, 2023 Публикувано: 10 август, 2023 Преди 1 час, Guinness каза: Някой знае ли онзи известен водопад в Ливан по кое време се посещава? @master_of_germs, мисля, че беше споменал за него. Споменал е март и април. Има и качени снимки от април тази година: Рамазанът догодина е 11 март - 9 април, като баш празникът Ейд е 10-12 април. За Ливан май не е много определящо, но за други места е. 6
dimitrov6 Публикувано: 10 август, 2023 Публикувано: 10 август, 2023 Взех си и до нова за мен страна Оман за 82 евро -160 лв общо. През март е пълно с добри цени за там. 6 2
dimitrov6 Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 Цените до Иран са много ниски, сигурно заради визата от 75 евро. Но за първи посещение ще ги дам. За 40 евро ги купих сега. 5 1
boogy83 Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 преди 1 час, dimitrov6 каза: Цените до Иран са много ниски, сигурно заради визата от 75 евро. Но за първи посещение ще ги дам. За 40 евро ги купих сега. Гледам си напазари доста стабилно билети с Pegasus от Истанбул, може ли да споделиш от къде пътуваш до Истанбул (от София?) и за каква цена? Че и аз си харесвам разни билетчета, ама като сложиш и пътни до Истанбул и време...не винаги е ок. 4
dimitrov6 Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 преди 6 минути , boogy83 каза: Гледам си напазари доста стабилно билети с Pegasus от Истанбул, може ли да споделиш от къде пътуваш до Истанбул (от София?) и за каква цена? Че и аз си харесвам разни билетчета, ама като сложиш и пътни до Истанбул и време...не винаги е ок. От Хасково пътувам за 55 лв двупосочен автобус. 5
dimitrov6 Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 Взех и до Ербил- Кюрдистан и обратно за 59 евро. Все още не съм сигурен, че визата е безплатна,но ако трябва ще платя 75 евро. 4
Kristiyan Desev Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 преди 11 минути , dimitrov6 каза: Взех и до Ербил- Кюрдистан и обратно за 59 евро. Все още не съм сигурен, че визата е безплатна,но ако трябва ще платя 75 евро. Визата мисля, че я направиха платена, и май около 75€ излизаше наистина 1
dimitrov6 Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 преди 14 минути , Kristian Desev каза: Визата мисля, че я направиха платена, и май около 75€ излизаше наистина Да,сега четох това. 2
Argentique Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 @dimitrov6, ти им изкупи билетите, браво. 🙂 1 1
stanimir Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 Защо не помислиш за дългосрочна квартира до Сабиха ,така няма да биеш толкова път и да харчиш за автобус ? 8
dimitrov6 Публикувано: 11 август, 2023 Публикувано: 11 август, 2023 Преди 1 час, Argentique каза: @dimitrov6, ти им изкупи билетите, браво. 🙂 Остава да купя от друга промоция, вече след март пътуване до Катар,Казахстан и Киргистан.Последните два може наведнъж.За Пакистан визата не е много скъпа,но билетите са. преди 35 минути , stanimir каза: Защо не помислиш за дългосрочна квартира до Сабиха ,така няма да биеш толкова път и да харчиш за автобус ? Правил съм го,но на самото летище.6 нощи и 12 полета.До различен турски град отиване и връщане на ден. 🙂 4 10
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега