Прескочи до съдържание

Венецуела

Elena Dicheva

Препоръчани мнения

Аз съм от хората, които са били във Венецуела и то 4 пъти за по 2 седмици и 5, ако броим стоп с круиз. Последния път обаче беше през 2013 година. Сега сигурно е кошмар с такъв управник начело, но и преди това се говореше колко е опасно... Е, нито веднъж нямаше проблеми, а съм летяла с малки самолети и до Ориноко, Канайма,Рорайма, островите Рохас и т.н. В Куба много от вас са били и не вярвам много да се чувствали застрашени, а тук прочетох някои странни аналогии между двете страни. Така че не приемайте всичко за 100% откровение. Особено журналистите доста преувеличават. А и блогърите дори по-често.

Редактирано от Роми
  • Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 27 минути , Роми каза:

Аз съм от хората, които са били във Венецуела и то 4 пъти за по 2 седмици и 5, ако броим стоп с круиз. Последния път обаче беше през 2013 година. Сега сигурно е кошмар с такъв управник начело, но и преди това се говореше колко е опасно... Е, нито веднъж нямаше проблеми, а съм летяла с малки самолети и до Ориноко, Канайма,Рорайма, островите Рохас и т.н. В Куба много от вас са били и не вярвам много да се чувствали застрашени, а тук прочетох някои странни аналогии между двете страни. Така че не приемайте всичко за 100% откровение. Особено журналистите доста преувеличават. А и блогърите дори по-често.

Значи ще си един от главните консултанти, ако някой от нас се запъти към Венецуела. А за посетители в Куба е по-безопасно от Канада.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Бронко потвърди това, което вече бях чувала, че военните спират често, тарашат багажа и си искат рушвет. Там туристите са принудени да си носят парите кеш и те това добре го знаят и се възползват. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Tedy каза:

Бронко потвърди това, което вече бях чувала, че военните спират често, тарашат багажа и си искат рушвет. Там туристите са принудени да си носят парите кеш и те това добре го знаят и се възползват. 

Този метод обикновено се прилага, ако ползваш местни автобуси или шофираш сам, а не си с местен шофьор. Но честно казано в много други страни е същото. А и да ползваш местните не е скъпо. Е, не е бюджетно, но пък и в Европа дори не са щастливи на твърде бюджетни туристи. А полетите с малки самолетчета бяха много евтини и ти спестяват доста неудобства.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ето един интересен сайт за Венесуела.
https://www.thebrokebackpacker.com/backpacking-in-venezuela/

Не знам какво казва Бронко, но от венесуелците, с които говоря в Мадрид разбрах, че в момента е доста опасно да се пътува във Венесуела. Не е само проблем престъпността, а и самите официални служители, било то митничари, полицаи или военни, които търсят начини да изкарат пари от всички, особено от туристите. А, испанка, която е ходила там лятото ми каза, че са я посрещнали доста вражебно на летището в Каракас, претарашили й целия багаж и няколко пъти я питали дали е шпионка, дали работи за испанските тайни служби и защо иска да иде във Венесуела. Това е информацията, която получавам от свидетели, а вече който не вярва и иска екстремни преживявания, на добър път. Аз продължавам да предпочитам по-спокойните дестинации.

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Само да поясня една съществена разлика, преди да сте оспамили темата с още примери... Има голяма разлика между тараш с цел повишаване на сигурността и тараш с цел забърсване на 30$, 100$ и повече, кой, колкото му устиска психиката да даде. Във Венецуела за няколко дена те спират поне 5, 6 пъти и ако всеки път цакаш какво става? Бронко за малко да остане без достатъчно пари за тура Анхел. Като си мрънкате, поне гледайте да е по темата. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , Meidj каза:

Калкулира ти се в цената на билета, ако не си наясно.

Без мерки за сигурност при минаване на граница няма как. Ти нещо друго ли предлагаш?  Във Венецуела го правят без да минаваш граница, докато пътуваш в страната. Вкарват те в стаичка и събличат на голо. Багажът се изсипва до последния чарк на  маса и оглежда... за скрити пари. Мъже, да отбележа. Като жена това сериозно ме замисля, защото го правят официални лица и не знаеш къде ще сложат граница на произвола. Наясно са, че няма на кой да се оплачеш.

Та, както казах, като мрънкате и сравнявате - бъде коректни. Колко пъти в Европа са ви спирали на улицата и тарашили до дупка целия багаж?

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 3 минути , Tedy каза:

Без мерки за сигурност при минаване на граница няма как. Ти нещо друго ли предлагаш?  Във Венецуела го правят без да минаваш граница, докато пътуваш в страната. Вкарват те в стаичка и събличат на голо. Багажът се изсипва до последния чарк на  маса и оглежда... за скрити пари. Мъже, да отбележа. Като жена това сериозно ме замисля, защото го правят официални лица и не знаеш къде ще сложат граница на произвола. Наясно са, че няма на кой да се оплачеш.

Аз само да добавя, че врънкането на пари е в ситуация, при която около теб са все въоръжени военни, говорят ти на език, който не разбираш и нямаш идея в какво те обвиняват, а Венецуела е във военен режим т.е. хората които ти искат парите имат извънредни правомощия и могат да правят с теб всичко, което решат, ако не останат доволни. Ти си принуден да носиш парите си кеш, защото нямаш друг избор т.е. при такъв обиск със сигурност ще намерят пари......да добавя и факта, че имаш основателни опасения за живота си в този момент.

Гледам хората, които обясняват как Венецуела е равна на Израел или Беларус, как някой бил тарашен на границата в Испания, се чудя дали въобще имат идея за какво става въпрос. Как пък не се изказа по този начин някой, който наистина е бил в някое опасно място.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар

След успешния тур на Бронко до Венецуела е време да се преброим желаещите за там. Желателно е да достигнем цифрата 8, за да можем да ползваме местна агенция. Акцентите са : Водопада Анхел, Делтата на Ориноко, нац.парк Канайма и трека Рорайма /6дни/. Хубаво е и да уточним времето, за да има някакви пресечни точки за всички обекти..

И така - аз съм ЗА

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , mililia каза:

Аз само да добавя, че врънкането на пари е в ситуация, при която около теб са все въоръжени военни, говорят ти на език, който не разбираш и нямаш идея в какво те обвиняват, а Венецуела е във военен режим т.е. хората които ти искат парите имат извънредни правомощия и могат да правят с теб всичко, което решат, ако не останат доволни. Ти си принуден да носиш парите си кеш, защото нямаш друг избор т.е. при такъв обиск със сигурност ще намерят пари......да добавя и факта, че имаш основателни опасения за живота си в този момент.

Гледам хората, които обясняват как Венецуела е равна на Израел или Беларус, как някой бил тарашен на границата в Испания, се чудя дали въобще имат идея за какво става въпрос. Как пък не се изказа по този начин някой, който наистина е бил в някое опасно място.

Вие двете на Бронко говорителки ли сте му ?  Разбрахме какви са пресните му впечатления,  разбрахме и тези на Роми. Оттам нататък всеки си преценява.  

Оги най-сетне върна темата в посоката в която и аз мисля,  че трябва да върви. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оги, не съм се отказала от Венецуела, но не мисля че ще събереш 8 човека. То най-сериозния, на който разчитах вече отиде и се върна. Помниш темата за Йемен и колко желаещи имаше, на финала бяхме 3ма, а там беше много по-спокойно за пътуване. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това, което аз имам в предвид и съм намерил / на добра цена/ е туристическата агенция те взима от летището в Каракас, правим тура за 14 дни и ни връща на летището. Никакви самоинициативи.  Говоря за 8 човека, за да не зависим от други туристи. Целия тур да е само за нас и агенцията да се съобрази с нашите полети...

Редактирано от ruwenzogy
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Другото е, че за следващата година съм накупила билети и вече няма кога. Иначе знаеш, че съм сериозна и като кажа го правя. 

@stanimir, целта на темата е да информира. Не съм мърдала от тази посока и на сантиметър. 

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 20 минути , ruwenzogy каза:

Това, което аз имам в предвид и съм намерил / на добра цена/ е туристическата агенция те взима от летището в Каракас, правим тура за 14 дни и ни връща на летището. Никакви самоинициативи.  Говоря за 8 човека, за да не зависим от други туристи. Целия тур да е само за нас и агенцията да се съобрази с нашите полети...

И ще ни опази ли агенцията в тази ситуация, или ще ни включат рушветите в цената?

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , slujitel каза:

И ще ни опази ли агенцията в тази ситуация, или ще ни включат рушветите в цената?

Според мен едва ли, но с агенция и испаноговорящ водач ще е по-лесна комуникацията. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Е, то се събрахме сериозните за Венецуела. 

преди 4 минути , malkia каза:

Аз съм с две ръце за.Щом ще е за две седмици мога да се включа по всяко време.А и занатам трудно се намира с кой

Знаеш, че от 2г. търся хора затам. 

Връзка към коментар
В момента, Tedy каза:

Знаеш, че от 2г. търся хора затам. 

Знам,и с Оги говорихме по време на нашето пътуване в Намибия.И Уилкс беше изявил желание...,а Бронко го направи.Евала за което.Аз ако знаех че ще ходи сигурно щях да се присъединя,ако ме искаха де(още повече,че чувам някакви лодки от Трнидат и Тобаго,а аз за такива неща съм мнооого навит-приключение да има).Иначе ако се съберем група,викам да не чакаме промо а да купуваме билети- плюс 150-200Е за такова място не са нищо.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , malkia каза:

Иначе ако се съберем група,викам да не чакаме промо а да купуваме билети- плюс 150-200Е за такова място не са нищо.

Липсата на промо е последното, което би ме спряло. Но аз ще мога най-рано февруари 2020. Този месец Уилкс беше определил като компромисен и подходящ за посещение на Анхел и Рорайма. 

Връзка към коментар

И тогава да е аз съм за.И аз имам пътуване букнато за този февруари(и то с цялото семейство).Ако и Оги се навие да го действаме за февруари 2020г.(и да се молим да сме живи и здрави)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз се интересувам от посещение на Венецуела!  Мога да отделя 2 седмици, с уговорката че трябва няколко месеца предварително да се уточни дата или поне горе-долу месец/период. И да стане публично в тема, защото аз например не ходя по сбирки и научавам за някакви такива форумни пътувания постфактум...

Признавам обаче, че тази ситуация със събличането не ми се нрави. Ако има възможност да се намалят максимално трансферите по суша би било оптимален вариант. Посещение на големи градове във Венецуела не ми е от интерес.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.