Eva eva Публикувано: 3 октомври Сподели Публикувано: 3 октомври преди 1 час, chandni каза: На нас ни бяха изтеглили сходна сума от дебитна карта на ЦКБ, която никога не беше използвана - нито онлайн, нито офлайн. Бяха я чарджили в Майкрософт стор. Без оторизация, без 3D секюрити код, директно ги изтеглиха. Което означава, че данните изтичат от банката по някакъв начин. Оспорихте ли транзакцията? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 3 октомври Сподели Публикувано: 3 октомври преди 3 часа, Eva eva каза: Оспорихте ли транзакцията? Да. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 октомври Сподели Публикувано: 4 октомври преди 20 часа, chandni каза: На нас ни бяха изтеглили сходна сума от дебитна карта на ЦКБ, която никога не беше използвана - нито онлайн, нито офлайн. Бяха я чарджили в Майкрософт стор. Без оторизация, без 3D секюрити код, директно ги изтеглиха. Което означава, че данните изтичат от банката по някакъв начин. Е, това си е директно за комисията по защита на личните данни. Да одрусат банката с някоя солидна глоба за теч на лични данни. (Боже, как се размечтах...) ... Поне ще имат да пишат, и банката и комисията, по няколко страници. Малко да се напрегнат. 9 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 4 октомври Сподели Публикувано: 4 октомври преди 5 часа, ven62 каза: Е, това си е директно за комисията по защита на личните данни. Да одрусат банката с някоя солидна глоба за теч на лични данни. (Боже, как се размечтах...) ... Поне ще имат да пишат, и банката и комисията, по няколко страници. Малко да се напрегнат. 'щото като изтекоха личните данни през НАП пък, че на някой нещо направиха или му пропука... Или през ТАР... Което ми напомня, че през 2018-та, когато летяхме с тях до Бразилия и обратно и след дълги разправии с тях си получихме обезщетението за 10-часовото закъснение при пристигане в Рио, а година-две по-късно получихме някакво известие, че е имало пробив в системата им, но да сме спокойни, че личните ни данни са защитени... Е, днес стана ясно колко са защитени, след като получихме очевАден и изключително нескопосан фишинг имейл за обезщетението ни по директива 621 (не 261) 2 8 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 октомври Сподели Публикувано: 4 октомври преди 20 минути , chandni каза: 'щото като изтекоха личните данни през НАП пък, че на някой нещо направиха или му пропука... Или през ТАР... Което ми напомня, че през 2018-та, когато летяхме с тях до Бразилия и обратно и след дълги разправии с тях си получихме обезщетението за 10-часовото закъснение при пристигане в Рио, а година-две по-късно получихме някакво известие, че е имало пробив в системата им, но да сме спокойни, че личните ни данни са защитени... Е, днес стана ясно колко са защитени, след като полуихме очевАден и изключително нескопосан фишинг имейл за обезщетението ни по директива 621 (не 261) Сега сериозно. Опита ми с КЗЛД (и професионален, и личен) е че отговарят на всеки сигнал с пространни писма/решения. Възможно е (разбира се, и малко вероятно) да постреснат банката. Аз на твое място бих им засилил едно имейлче с едно искане в pdf формат (и двете подписани с електронен подпис). Длъжни са да си го заведат, разгледат и отговорят. 10 Връзка към коментар
Aseni Marinov Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври На 1.09.2021 г. в 22:05, bobole4e каза: Може би е добре да кажеш коя е фирмата, да се има едно наум , ако друг реши да ги ползва. Фирмата коя е Ако е Арда тур и ние имаме Връзка към коментар
Kasper Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври On 10/3/2024 at 7:04 PM, chandni said: На нас ни бяха изтеглили сходна сума от дебитна карта на ЦКБ, която никога не беше използвана - нито онлайн, нито офлайн. Бяха я чарджили в Майкрософт стор. Без оторизация, без 3D секюрити код, директно ги изтеглиха. Което означава, че данните изтичат от банката по някакъв начин. Не е задължително данните да са взети от банката. ЦКБ нямат собствен картов оператор и ползват услугите на Борика. Там се съхранява също цялата необходима информация. 4 Връзка към коментар
era123 Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври Летище Варшава Модлин твърдо е на 1ва позиция за най-смотано, недоклатено летище в света. Ако знаех, нямаше с лайняна пръчка да го докосна това проклето летище. 2 4 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври Има къде по-смотани от това: Санторини, Анаталия, Меминген и т.н. За мен варшавското си е напълно ок, но ти явно си имал някакви проблеми там. 2 1 Връзка към коментар
Ardent Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври Преди 1 час, era123 каза: Летище Варшава Модлин твърдо е на 1ва позиция за най-смотано, недоклатено летище в света. Ако знаех, нямаше с лайняна пръчка да го докосна това проклето летище. На мен ми се стори просто смотано и недоклатено, ама чак пък най такова, по мои наблюдения, е леко пресилено. Освен ако последните седмици нещо не е достигнало нови висоти. Фийл фрийй да го "похвалиш", че декември предстои да мина пътьом през него. 2 Връзка към коментар
era123 Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври 1 hour ago, Ardent said: На мен ми се стори просто смотано и недоклатено, ама чак пък най такова, по мои наблюдения, е леко пресилено. Освен ако последните седмици нещо не е достигнало нови висоти. Фийл фрийй да го "похвалиш", че декември предстои да мина пътьом през него. Това летище просто не трябва да съществува. Смотан хангар в полето. Май само раян лети там. 13 градуса навън, 33+ вътре. 4 полета към 600 човека. 4 гейта. Пейки не достигат, всеки лежи по земята. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври 30 minutes ago, era123 said: Това летище просто не трябва да съществува. Смотан хангар в полето. Май само раян лети там. 13 градуса навън, 33+ вътре. 4 полета към 600 човека. 4 гейта. Пейки не достигат, всеки лежи по земята. Доста претенденти има - Меминген , Хан , Буве 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври И за мен Бове е в челото на кандидатите за "Златна малинка". 4 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври Както казваше една депутатка: Ми ходети пеш бе! 😉 2 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 18 октомври Сподели Публикувано: 18 октомври 14 minutes ago, traveler said: Както казваше една депутатка: Ми ходети пеш бе! 😉 За Ера-та не знам , но аз и Фил ходим доста пеш. 4 Връзка към коментар
antony2001 Публикувано: 21 октомври Сподели Публикувано: 21 октомври Крадът телефони вече и от ръцете ти! Както си гледах кога идва автобусът ми на Euston и Hamstead str. в Лондон, един качен на колело мина край мен, телефонът ми продължи с него, а аз успях само едно Ей! да извикам. След него минаха още двама на колела. Тримата спряха на 50-70 метра с плячката, видяха, че е стар модел, крадецът с яд паркира тела ми на тротоара и си продължиха. От което замина не само дисплея, ами и билетите ми за концерт, влак и обратния полет. Та, две наум - внимание отново и винаги с резервации, билети и т.н. и на хартия! 2 26 5 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 21 октомври Сподели Публикувано: 21 октомври преди 1 час, antony2001 каза: Крадът телефони вече и от ръцете ти! Както си гледах кога идва автобусът ми на Euston и Hamstead str. в Лондон, един качен на колело мина край мен, телефонът ми продължи с него, а аз успях само едно Ей! да извикам. След него минаха още двама на колела. Тримата спряха на 50-70 метра с плячката, видяха, че е стар модел, крадецът с яд паркира тела ми на тротоара и си продължиха. От което замина не само дисплея, ами и билетите ми за концерт, влак и обратния полет. Та, две наум - внимание отново и винаги с резервации, билети и т.н. и на хартия! Предната седмица в Капитал имаше хубава статия по темата, явно е доста често срещано явление. Но идеята в статията беше, че не толкова телефона вече им трябва, колкото да се докопат до държаните вътре данни за карти, банкирания и т.н. Дано да имате време, предполагам билети за влакове, концерт, полет ги имате на пощата си и през друго устройство ще си ги набавите. 6 Връзка към коментар
searus Публикувано: 21 октомври Сподели Публикувано: 21 октомври преди 1 час, antony2001 каза: Крадът телефони вече и от ръцете ти! Както си гледах кога идва автобусът ми на Euston и Hamstead str. в Лондон, един качен на колело мина край мен, телефонът ми продължи с него, а аз успях само едно Ей! да извикам. След него минаха още двама на колела. Тримата спряха на 50-70 метра с плячката, видяха, че е стар модел, крадецът с яд паркира тела ми на тротоара и си продължиха. От което замина не само дисплея, ами и билетите ми за концерт, влак и обратния полет. Та, две наум - внимание отново и винаги с резервации, билети и т.н. и на хартия! Да, този вид кражби е много разпространен в Англия, особено в Лондон. Наскоро пак бяха се разписали по медиите... Аз вече съм си изградила навик да стискам телефона с лявата ръка и да ползвам само с дясна (когато съм на обществено място). Не че е голяма защита, но може би намалява риска... Също да се оглежда човек за групички (особено тийнс). Това на теб не ти помага, разбира се, гадно нещо си е, половината ни живот е вече в телефона, особено като пътува човек... 8 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември За по малко от месец загубих и двамата си родители (майка на 11.10, татко-днес). Това са хората, които ми вдъхнаха любовта към пътешествията. Светъл да е пътят им!😪 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 11 минути , Костов каза: За по малко от месец загубих и двамата си родители (майка на 11.10, татко-днес). Хората, които ми вдъхнаха любовта към пътешествията. Светъл да е пътят им!😪 Моите съболезнования… Събрали са се родителите ти някъде там горе. Като щъркелите не са можели един без друг. Есенно време и аз ходя по гробища и виждам наоколо това - един ден всички се събираме там … 3 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 18 минути , Костов каза: За по малко от месец загубих и двамата си родители (майка на 11.10, татко-днес). Това са хората, които ми вдъхнаха любовта към пътешествията. Светъл да е пътят им!😪 Съболезнования! Спомняй си с любов споделените мигове и си ги представяй щастливи на по-добро място! 3 1 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 29 минути , Костов каза: За по малко от месец загубих и двамата си родители (майка на 11.10, татко-днес). Това са хората, които ми вдъхнаха любовта към пътешествията. Светъл да е пътят им!😪 Моите искрени съболезнования!Да почиват в мир! 1 Връзка към коментар
Вероника Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември преди 29 минути , Костов каза: За по малко от месец загубих и двамата си родители (майка на 11.10, татко-днес). Това са хората, които ми вдъхнаха любовта към пътешествията. Светъл да е пътят им!😪 Искрени съболезнования! Любовта ти пътешествията ще е вечна, тя е наследена от твоите родители, пътувайки ще продължиш да ги следваш и да им показваш прекрасни кътчета! ❤️ 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември Съболезнования, Костов! Тежко е много. Но там горе са двамата пак заедно. 1 1 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 5 ноември Сподели Публикувано: 5 ноември Съболезнования! Да почиват в мир! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега