Популярно мнение r_nikolov1 Публикувано: 30 август, 2025 Популярно мнение Публикувано: 30 август, 2025 Днес за първи път летях с кабрио жирокоптер. 🚁 📍От летище Сапарева баня до Рилските езера и обратно. Имах възможността и да го управлявам за няколко минути. Гледките бяха зашеметяващи. 🏞️ Препоръчвам на всеки да опита това изживяване! 😍 25 2 27
Lyubina Публикувано: 10 септември, 2025 Публикувано: 10 септември, 2025 Днес, освен с кулинарните си експерименти, дойде време да се похваля, че най-накрая, след месец и половина подкарах колата си (малко по принуда). Беше крайно време. Не че лапичката ми е възстановена 🤔, (още имам оток, който логично нараства с напредване на деня), но поне нямам неприятни усещания докато си карам колата. Много съм доволна , защото месец и половина все някой трябва да ме вози и се чуствам отвратително, че съм зависима и тормозя близките си. 14 15
Популярно мнение Hristo2201 Публикувано: 25 септември, 2025 Популярно мнение Публикувано: 25 септември, 2025 Спечелихме! Първо място на конкурса в Пореч, Хърватия! Незабравимо преживяване! 16 38
aleksandrina Публикувано: 26 септември, 2025 Публикувано: 26 септември, 2025 преди 13 часа, Hristo2201 каза: Спечелихме! Първо място на конкурса в Пореч, Хърватия! Незабравимо преживяване! Браво! 👋👋👋 Честито ви първо място! Само да кажа, че вместо "Пятница 13" прочетох пиЯница... После Ямбол мернах... 😁 5
Antigona Публикувано: 26 септември, 2025 Публикувано: 26 септември, 2025 За оплакване или за похвала, нека да е положително: Тръгнахме от с.Елешница по горските пътища към с.Орцево / 2 пъти сме го минавали/, но камионите с изсечените дървета всеки път променят ландшафта. И някъде не се ориентирахме правилно, навлязохме в непознати местности, но след дългото каране на първа не вървеше да се връщаме, пък и любопитство - къде ще стигнем? И воала - красиви непознати гледки - попитахме къде сме, оказахме се в Медени поляни. Красиво, все едно сме на друг меридиан, много ни хареса, пак ще се върнем, но от друг заход. 22
muchachote Публикувано: 27 септември, 2025 Публикувано: 27 септември, 2025 След 10 години вярна служба, след хиляди извървени километри, след посетени стотици градове и десетки страни, в дъждове, снегове и жарко слънце, сакчето ми не издържа, усмихна се отвсякъде, и най- сетне го пенсионирах. Беше неразделно приятелче😥 11 1
Популярно мнение settler Публикувано: 6 октомври, 2025 Популярно мнение Публикувано: 6 октомври, 2025 Искам да се похваля... станах Суперхост в Airbnb! 🎉 Честно казано, никога не съм си представял, че ще се занимавам с настаняване на гости – още по-малко в Колумбия. Но ето че… само за няколко месеца след старта вече получих отличието Superhost от Airbnb! 🙌 ➡️ https://www.airbnb.com/users/show/690182656 (ако на някого му е интересно, може да хвърли едно око) Изключително съм благодарен на всички гости, които ми се довериха, както и на екипа, който ми помага зад кулисите – без тях това нямаше как да стане. За мен това не е просто значка или отметка в профила, а малко напомняне, че понякога, дори когато започваме нещо напълно ново, с което никога не сме се занимавали преди и нещо далеч от "нашия свят", с достатъчно отдаденост, внимание и желание да направим, можем да постигнем добър резултат. Ако някой от вас обмисля нещо подобно – не е нужно да си експерт. Нужно е просто да започнеш. 27 35
crazyhorse Публикувано: 6 октомври, 2025 Публикувано: 6 октомври, 2025 преди 39 минути , settler каза: Искам да се похваля... станах Суперхост в Airbnb! 🎉 Честно казано, никога не съм си представял, че ще се занимавам с настаняване на гости – още по-малко в Колумбия. Но ето че… само за няколко месеца след старта вече получих отличието Superhost от Airbnb! 🙌 ➡️ https://www.airbnb.com/users/show/690182656 (ако на някого му е интересно, може да хвърли едно око) Изключително съм благодарен на всички гости, които ми се довериха, както и на екипа, който ми помага зад кулисите – без тях това нямаше как да стане. За мен това не е просто значка или отметка в профила, а малко напомняне, че понякога, дори когато започваме нещо напълно ново, с което никога не сме се занимавали преди и нещо далеч от "нашия свят", с достатъчно отдаденост, внимание и желание да направим, можем да постигнем добър резултат. Ако някой от вас обмисля нещо подобно – не е нужно да си експерт. Нужно е просто да започнеш. Поздравления за усилията и находчивостта!Успех и занапред! 6
settler Публикувано: 6 октомври, 2025 Публикувано: 6 октомври, 2025 преди 4 минути , crazyhorse каза: Поздравления за усилията и находчивостта!Успех и занапред! Благодаря ти, много ме зарадва! Пожелавам ти и на теб успех във всичко, с което се захванеш! 🙌 4
crazyhorse Публикувано: 6 октомври, 2025 Публикувано: 6 октомври, 2025 преди 1 минута , settler каза: Благодаря ти, много ме зарадва! Пожелавам ти и на теб успех във всичко, с което се захванеш! 🙌 Благодаря и аз! 2
jungfraujoch Публикувано: 7 октомври, 2025 Публикувано: 7 октомври, 2025 преди 9 часа, settler каза: Искам да се похваля... станах Суперхост в Airbnb! 🎉 Честно казано, никога не съм си представял, че ще се занимавам с настаняване на гости – още по-малко в Колумбия. Но ето че… само за няколко месеца след старта вече получих отличието Superhost от Airbnb! 🙌 ➡️ https://www.airbnb.com/users/show/690182656 (ако на някого му е интересно, може да хвърли едно око) Изключително съм благодарен на всички гости, които ми се довериха, както и на екипа, който ми помага зад кулисите – без тях това нямаше как да стане. За мен това не е просто значка или отметка в профила, а малко напомняне, че понякога, дори когато започваме нещо напълно ново, с което никога не сме се занимавали преди и нещо далеч от "нашия свят", с достатъчно отдаденост, внимание и желание да направим, можем да постигнем добър резултат. Ако някой от вас обмисля нещо подобно – не е нужно да си експерт. Нужно е просто да започнеш. Поздравления за находчивостта ти,положения труд и усилия! Продължавай смело напред и въвеждай всичко интересно,което ти хрумне. Здраве и още много успехи ти пожелавам! 2 1
Kosta Grudov Публикувано: 7 октомври, 2025 Публикувано: 7 октомври, 2025 преди 9 часа, settler каза: Ако някой от вас обмисля нещо подобно – не е нужно да си експерт. Нужно е просто да започнеш. Браво и успех занапред, ако някой ден се озовем в Колумбия задължително ще резервираме през теб! Един технически въпрос - спомена, че прекарваш доста време в Латинска Америка - нужно ли е гражданство или някакъв тип уседналост за подобен тип бизнес? От известно време ми се върти този въпрос, не конкретно за ЮА, а по принцип, но ще се радвам да споделиш, ако е удобно. 🙂 4
settler Публикувано: 7 октомври, 2025 Публикувано: 7 октомври, 2025 преди 3 часа, Kosta Grudov каза: Браво и успех занапред, ако някой ден се озовем в Колумбия задължително ще резервираме през теб! Един технически въпрос - спомена, че прекарваш доста време в Латинска Америка - нужно ли е гражданство или някакъв тип уседналост за подобен тип бизнес? От известно време ми се върти този въпрос, не конкретно за ЮА, а по принцип, но ще се радвам да споделиш, ако е удобно. 🙂 Благодаря ти много! Заповядайте — ако се озовете в Колумбия, с удоволствие ще съдействам с насоки, препоръки и, разбира се, настаняване. 🙂 Относно въпроса ти – да, прекарвам доста време в Латинска Америка и това всъщност е третото ми жителство в региона (включително и Колумбия). 🔹 Гражданството е доста по-дълъг процес – дава местен паспорт, право на глас и т.н. 🔹 Жителството (residency) обаче е напълно достатъчно, за да можеш да пребиваваш дългосрочно и да развиваш дейност. Конкретно за Колумбия може да се стартира подобен бизнес (Airbnb) и без жителство. Тъй като само с паспорт може: – Да получиш местен данъчен номер (NIT) – Да извадиш туристически лиценз (RNT) И отделно Airbnb позволява изплащания към международни сметки, така че не е задължително да имаш местна банкова сметка (а да си отвориш сметка в местна банка без жителство или по-точно само с паспорт в момента е почти невъзможно или поне такъв е моят опит). Без жителство се изисква излизане от страната на всеки 90 дни, което технически прави нещата по-трудни, особено ако сам управляваш всичко. Но ако обаче имаш екип, който помага на място – това не е непреодолима пречка. Аз самият не съм в Колумбия от известно време, но благодарение на екипа на място това по никакъв начин не е повлияло на бизнеса или на качеството на услугата. Жителството в Колумбия се получава относително лесно в сравнение с други държави, особено ако така или иначе смяташ да направиш инвестиция. Радвам се да споделя повече, ако решиш да задълбаеш в темата. преди 3 часа, jungfraujoch каза: Поздравления за находчивостта ти,положения труд и усилия! Продължавай смело напред и въвеждай всичко интересно,което ти хрумне. Здраве и още много успехи ти пожелавам! Много благодаря! Радвам се на написаното — това наистина ме мотивира да продължавам смело напред. 😊 13 1
Captain45 Публикувано: 24 октомври, 2025 Публикувано: 24 октомври, 2025 Тази година крушите дадоха много плод за разлика от другите дръвчета които ги помете априлският сняг и студ. А и да много сладки и вкусни. 29 6
MayaS Публикувано: 24 октомври, 2025 Публикувано: 24 октомври, 2025 преди 4 часа, Captain45 каза: да много сладки и вкусни Искам калеми.
Antigona Публикувано: 24 октомври, 2025 Публикувано: 24 октомври, 2025 22 minutes ago, MayaS said: Искам калеми. +1😚
Captain45 Публикувано: 24 октомври, 2025 Публикувано: 24 октомври, 2025 Калемите не се ли вадят на пролерт? А до месец се местим от тази къща и ще трябва да поискате от новите собственици. Иначе дръвчетата са джуджета, но плодовете са си големи и вкусни и раждат много, а листата са по-малко. Ако не се лъжа фиданките ги купихме от един разсадник към Петрич май беше, но ако някой се интересува мога да издиря кой точно. Едит: Намерих го: https://razsadnik-elit.com/bg/kontakti-razsadnik-elit.html А сорта е Пас Красан: https://razsadnik-elit.com/sortove-krushi/krusha-sort-pas-krasan.html 3 1
Иван Попов Публикувано: 18 ноември, 2025 Публикувано: 18 ноември, 2025 Днес заедно с ученика Светлозар Цонев представяме Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ – Сандански на втората национална научно-практическа конференция „Зелено образование за устойчиво бъдеще“, която се провежда в Стара Загора, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Проектът ни беше за Еко дрон. Форумът е посветен на климатичните промени, зелената енергия, екологичната култура и развитието на ключови компетентности у ученици и учители. Присъстват учители, директори, ученици, експерти и представители на институции от цялата страна, включително и г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. Горди сме да споделим, че нашето участие беше отличено със специалната награда на Председателя на СБУ – признание, което приемаме с огромна благодарност и респект. За мен е чест да съм част от този форум и да работя рамо до рамо с млади, мотивирани ученици като Светлозар, които показват, че бъдещето може да бъде по-зелено, по-устойчиво и по-смислено. 17 23
Иван Попов Публикувано: 20 ноември, 2025 Публикувано: 20 ноември, 2025 На 18.11.2025 г. в 21:08, Иван Попов каза: Днес заедно с ученика Светлозар Цонев представяме Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ – Сандански на втората национална научно-практическа конференция „Зелено образование за устойчиво бъдеще“, която се провежда в Стара Загора, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Проектът ни беше за Еко дрон. Форумът е посветен на климатичните промени, зелената енергия, екологичната култура и развитието на ключови компетентности у ученици и учители. Присъстват учители, директори, ученици, експерти и представители на институции от цялата страна, включително и г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. Горди сме да споделим, че нашето участие беше отличено със специалната награда на Председателя на СБУ – признание, което приемаме с огромна благодарност и респект. За мен е чест да съм част от този форум и да работя рамо до рамо с млади, мотивирани ученици като Светлозар, които показват, че бъдещето може да бъде по-зелено, по-устойчиво и по-смислено. Днес заедно със Светлозар имахме възможността да дадем интервю за конференцията, като нашият проект и участието на ЗПГ „Климент Тимирязев“ – Сандански бяха представени и по телевизията. Радвам се, че посланията ни за екология, зелени иновации и практическо STEM обучение достигат до все повече хора. За мен е истинска чест не само да бъда част от този форум, но и да видя как усилията ни получават национално внимание. Това е признание за труда на учениците, на нашето училище и за всички, които вярват, че образованието трябва да вдъхновява и променя. 15 16
Marusinka Публикувано: 20 ноември, 2025 Публикувано: 20 ноември, 2025 преди 13 минути , Иван Попов каза: Днес заедно със Светлозар имахме възможността да дадем интервю за конференцията, като нашият проект и участието на ЗПГ „Климент Тимирязев“ – Сандански бяха представени и по телевизията. Радвам се, че посланията ни за екология, зелени иновации и практическо STEM обучение достигат до все повече хора. За мен е истинска чест не само да бъда част от този форум, но и да видя как усилията ни получават национално внимание. Това е признание за труда на учениците, на нашето училище и за всички, които вярват, че образованието трябва да вдъхновява и променя. Толкова е готино да знаем, че млади хора се вълнуват от бъдещето на Земята и активно работят за справяне с екологичните проблеми! Голямо браво, @Иван Попов, че насърчаваш идните поколения в тази посока. 7 1
Иван Попов Публикувано: 20 ноември, 2025 Публикувано: 20 ноември, 2025 преди 3 минути , Marusinka каза: Толкова е готино да знаем, че млади хора се вълнуват от бъдещето на Земята и активно работят за справяне с екологичните проблеми! Голямо браво, @Иван Попов, че насърчаваш идните поколения в тази посока. Благодаря ти много! 🤗 Младите наистина имат огромен потенциал и когато вярваме в тях и им показваме пътя, резултатите са впечатляващи. ☺️ 7
milen_40 Публикувано: 23 ноември, 2025 Публикувано: 23 ноември, 2025 На 6.11 станах татко на страхотна госпожица 😉 Времето ми последните 15 -16 дни минава в смяна на памперси и приготвяне на мляко 😉 9 38
Дани Магелани Публикувано: 23 ноември, 2025 Публикувано: 23 ноември, 2025 преди 1 минута , milen_40 каза: На 6.11 станах татко на страхотна госпожица 😉 Времето ми последните 15 -16 дни минава в смяна на памперси и приготвяне на мляко 😉 Да ви е жива и здрава! Много щастие и радост да ви носи! Хубава дата! Моят внук стана на 4 също на 6.11. 5 1
Miladina Публикувано: 23 ноември, 2025 Публикувано: 23 ноември, 2025 15 minutes ago, milen_40 said: На 6.11 станах татко на страхотна госпожица 😉 Времето ми последните 15 -16 дни минава в смяна на памперси и приготвяне на мляко 😉 Прекрасни новини. С най- искрени пожелания за здраве и щастие на малката госпожица. Радвайте се на всеки един момент с нея, тъй като много бързо растат тези деца. Наздраве! 3 1
Marusinka Публикувано: 23 ноември, 2025 Публикувано: 23 ноември, 2025 преди 18 минути , milen_40 каза: На 6.11 станах татко на страхотна госпожица 😉 Времето ми последните 15 -16 дни минава в смяна на памперси и приготвяне на мляко 😉 Честито!! Да расте в здраве, щастие и с много късмет!! 🎁👨🍼👼♏️🎉 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега