Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, milen_40 каза:

На 6.11 станах татко на страхотна госпожица 😉

Времето ми последните 15 -16 дни минава в смяна на памперси и приготвяне на мляко 😉

Честито! 

Да ви е жива и здрава! Много щастие и радост да ви носи! 

И аз в момента съм на банкет за новородено дете на мой братовчед. Наздраве! 

20251123_205102.jpg.4ce7622d9cc42122013820f25aebcb41.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Да ви е жива и здрава! Много щастие и радост да ви носи! 

Хубава дата!  Моят внук стана на 4 също на 6.11.

Честито!

Много да ви радва и да се гордеете с нея.

Следващия път се похвали по-рано.:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 12 часа, milen_40 каза:

Времето ми последните 15 -16 дни минава в смяна на памперси и приготвяне на мляко 😉

Изключително много се радвам за теб, @milen_40, прекрасна новина! 🤗 да е жива и здрава малката госпожица и да и се радвате неуморно! Да поздравиш съпругата! 🎀🎈🎉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, milen_40 каза:

Честитооо! Да расте здрава и с усмивка за ваша голяма радост!

• Благодаря 1
Публикувано:

Преди два дни в Джибути ме сполетя едно от най-приятните случайни пътешественически запознанства - имах удоволствието да вечерям с João Paulo Peixoto, един от най-пътуващите хора. 2 часа минаха неусетно, но си разменихме контакти и си обещахме пак да се срещнем.

IMG_20251127_204704.jpg

• Харесвам 30
  • Браво 13
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
On 10/7/2025 at 10:11 AM, settler said:

Жителството в Колумбия се получава относително лесно в сравнение с други държави, особено ако така или иначе смяташ да направиш инвестиция. Радвам се да споделя повече, ако решиш да задълбаеш в темата.

Много интересно. Мерси.

И на мен ЛатАм ми е в мъгливите планове за бъдеще. Ако не ти е проблем, сподели тук или на ЛС.

И един практичен въпрос - как теглиш пари от АТМ с чужда карта в Колумбия? Чета, че местните АТМ имат солени такси. 

Публикувано:
Преди 1 час, some1 каза:

Много интересно. Мерси.

И на мен ЛатАм ми е в мъгливите планове за бъдеще. Ако не ти е проблем, сподели тук или на ЛС.

И един практичен въпрос - как теглиш пари от АТМ с чужда карта в Колумбия? Чета, че местните АТМ имат солени такси. 

Чрез Revolut таксата е наистина символична. От опит, банкоматите на Banco AV Villas позволяват най-голяма сума наведнъж, което спестява от такси.

Някои банки като Bancolombia и Davivienda също работят, но често имат по-нисък лимит за еднократно теглене и начисляват допълнителни местни такси.

Съветвам винаги да се избира „Withdraw without conversion“ (ако банкоматът те пита), за да избегнеш неадекватен курс.

Радвам се, че ти е било интересно. По въпросите, свързани с жителство, сметки и документи – за да не навлизам в подробности тук във форума, темата е доста индивидуална и често зависи от конкретната ситуация.

Но ако имаш сериозен интерес – мога да ти препоръчам адвокат в Колумбия, с когото съм работил и останах много доволен. Занимава се с миграционни въпроси и може да ти даде най-точната информация. Пиши ми на лично, ако решиш.

• Харесвам 1
Публикувано:
44 minutes ago, settler said:

Чрез Revolut таксата е наистина символична. От опит, банкоматите на Banco AV Villas позволяват най-голяма сума наведнъж, което спестява от такси.

Понеже нещата са динамични как точно е към момента ?

Пролетта максималната сума за транзакция беше 2 млн песо ( при някой банки само 600 000) , а таксите на ATM бяха 24000 - 28000. При два милиона си заслужаваше , но при ниските лимити теглене от АТМ беше набутване. Интересно ,че банкомати на една и съща банка (Davavienda) бяха с различен лимит в Богота  и извън Богота.

Публикувано:
преди 31 минути , stanimir каза:

Понеже нещата са динамични как точно е към момента ?

Пролетта максималната сума за транзакция беше 2 млн песо ( при някой банки само 600 000) , а таксите на ATM бяха 24000 - 28000. При два милиона си заслужаваше , но при ниските лимити теглене от АТМ беше набутване. Интересно ,че банкомати на една и съща банка (Davavienda) бяха с различен лимит в Богота  и извън Богота.

Последно видях, че съм теглил с Revolut през месец юни, таксата е била 25800 (11 лв) за 2 млн песос, т.е излиза приблизително 1.2% от сумата при тази транзакция.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 50 минути , Kristiyan Desev каза:

Искам да се похваля, че тази година успях успешно да сертифицирам нивата на чуждите езици, които говоря 🙂
Английски - С1 

Френски - В2 

Немски - В2 

Много съм благодарен за тези възможности и се надявам тези знания да ми донесат много опит занапред и да ми помогнат да вляза в хубав университет. 
Ако на някого му трябват преводачески или друг вид езикови услуги, съм на линия 😃😅

Браво, иде ред и на испанския 🙂 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 17 часа, Kristiyan Desev каза:

и се надявам тези знания да ми донесат много опит занапред, и да ми помогнат да вляза в хубав университет. 

Пожелавам ти го, понеже знам колко е важно. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 22.12.2025 г. в 13:48, Kristiyan Desev каза:

Искам да се похваля, че тази година успях успешно да сертифицирам нивата на чуждите езици, които говоря 🙂
Английски - С1 

Френски - В2 

Немски - В2 

Много съм благодарен за тези възможности и се надявам тези знания да ми донесат много опит занапред, и да ми помогнат да вляза в хубав университет. 
Ако на някого му трябват преводачески или друг вид езикови услуги, съм на линия 😃😅

Браво!

Какъвто и език да знае човек, той винаги ще му бъде от полза! Поздравления! 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Искам да се похваля и аз с това, че тази година съм изминал пеша 4383.65 км (може още малко да станат, че мисля да ида до магазина и аз да се запася ...), което прави точно 12 км средно на ден за 2025 г., мой личен рекорд. 

Публикувано:
преди 1 час, Polina каза:

Така като се хвалите, гости приемате ли, ако някой закъса? 🙂 Питам за всеки случай, да знам...

Аз лично не! Не обичам да помагам на хората, защото не го заслужават!

🙂 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Искам да се похваля, че ни намалиха таксата за детската градина, след като синът ни стана на 3.

Сега отивам да се оплача в "Искам да се оплача", че аз го разбирам това по-малко от месец преди да стане на 4 😄

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Искам да се похваля, че ни намалиха таксата за детската градина, след като синът ни стана на 3.

Сега отивам да се оплача в "Искам да се оплача", че аз го разбирам това по-малко от месец преди да стане на 4 😄

Е, че тя скоро и съвсем ще отпадне! Още няколко месеца и после 2 години ще спестявате за по един самолетен билет всеки месец :biggrin:

Публикувано:
преди 16 часа, ivailo_radev каза:

А смятай синът ми колко е щастлив, защото малката внучка стана на 4 г. и в Нидерландия на тази възраст ги местят от детска градина в "училище", а училището е безплатно.

:rofl:

• Харесвам 11

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.