Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 минути , Gentleman Basta каза:

Тази година няма да има забавяне на отчета

Елена чукна 1 годинка!

Messenger_creation_DA28921C-21BD-443A-8239-C63F98B5CEFD.jpeg

Messenger_creation_08BEA1FF-8375-42C1-A414-D6E9CF478D79.jpeg

Messenger_creation_DE17D2FB-D4A8-43DD-BDE9-CB51DE84736D.jpeg

Messenger_creation_158D5325-EEE2-4F9F-BCA9-EB6515BC7317.jpeg

PXL_20260318_103908417.PORTRAIT~2.jpg

Ах, ах - кукла! Да ви е жива и здрава хубавата Елена, да има щастливо детство, да носи магеланската тръпка и целият свят да е неин!

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

ЧРД на Ели,

Да ви е жива и здрава и много да ви радва.

...И да не я ядосвате. (напр. Играчките й да бъдат сглобявани без закъснения)

---

А и друго:

Чувам, че в онези, специалните сайтове за самолетни билети, 4 билета излизат по-евтино от 3.:wink:

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 7
Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 минути , ven62 каза:

ЧРД на Ели,

Да ви е жива и здрава и много да ви радва.

...И да не я ядосвате. (напр. Играчките й да бъдат сглобявани без закъснения)

---

А и друго:

Чувам, че в онези, специалните сайтове за самолетни билети, 4 билета излизат по-евтино от 3.:wink:

Присъединявам се към пожеланията на Вен!

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Честит празник на малката красавица (и на не по-малко прекрасната мама! )!

Да е здрава Ели и да ви прави компания по време на близки и далечни пътешествия към познати и непознати земи! 🧡

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Gentleman Basta каза:

Елена чукна 1 годинка!

Да е жива и здрава Елена,малката ягодка!

Да ви радва много,да има щастливо детство и да обикаля широкия свят.Да си има братче за другарче в игрите и в пакостите!🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Gentleman Basta каза:

Елена чукна 1 годинка!

Честита да е Ели! Да е здрава, щастлива и все така омайна! Весел празник!

• Благодаря 1
Публикувано:
3 hours ago, Gentleman Basta said:

Елена чукна 1 годинка!

Как лети времето, ехей!

Синята шапка много те отваря. 

• Харесвам 2
Публикувано:

ЧРД на Ели 🥳

Да е здрава и да опознава света с “авторска” муцунка, пред която май майсторите й ми изглеждат като имитатори 😀

Честит празник, семейство, любимо за магеланци ☺️

Гледам @Lindt се е справила с балоните, снимките на и със@Gentleman Basta са супер, професионална работа🙌 Само се чудя това торта с ягоди и листа спанак ли е и кой измисли творението 😂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 31 минути , ДиянаВ каза:

ЧРД на Ели 🥳

Да е здрава и да опознава света с “авторска” муцунка, пред която май майсторите й ми изглеждат като имитатори 😀

Честит празник, семейство, любимо за магеланци ☺️

Гледам @Lindt се е справила с балоните, снимките на и със@Gentleman Basta са супер, професионална работа🙌 Само се чудя това торта с ягоди и листа спанак ли е и кой измисли творението 😂

Не разбирам въпроса за листата. Уважаващите себе си ягоди имат зеленина при дръжките. Иначе по какво щяхте да се сетите, че съм правила ягода? 

• Браво 1
Публикувано:

Тортата е много красива … проговаря с цветове😋

Аз си помислих, че се е търсело здравословно крайче от тортата със спанака и това е. Няма по-дълбок смисъл във въпроса. По-скоро за шега бе - един да хрупа листа спанак, а друг да облизва ягодите 😃

• Смея се 1
Публикувано:
преди 28 минути , ДиянаВ каза:

Тортата е много красива … проговаря с цветове😋

Аз си помислих, че се е търсело здравословно крайче от тортата със спанака и това е. Няма по-дълбок смисъл във въпроса. По-скоро за шега бе - един да хрупа листа спанак, а друг да облизва ягодите 😃

О, не, Ели се обяви за враг на тортите и отказа да докосне и опита и хапка. Да се чуди човек защо се мъчихме да го правим ядливи за бебета. 

Понеже друго не снимаме в момента, решихме да спестим 200 евро от smash cake фотосесия и да си поиграем сами да снимаме бебето си. Макар че Жижо е забравил да качи обработени кадри.

При първия неуспех обвинихме ягодите, при втората заподозряхме, че не харесва торти, но при третата вече стана кристално ясно мнението й. 

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:

Честит първи рожден ден на малкото съкровище 🙂 Нека усмивките ви никога не свършват, а малката Елена да расте щастлива, обичана и винаги така сияеща, както на снимките. Пожелавам ви още безброй приключения по света заедно - сигурен съм, че малката Елена скоро ще се превърне в истинска магеланка и няма да може да ѝ насмогнете. Страхотни сте!

• Благодаря 2
Публикувано:

Честит първи рожден ден на малката и хубава Елена! Здраво и безгрижно детство да има малката рибка, уверено да се гмурка и покорява нови дестинации. А пък мама и татко все така увлекателно да ни държат в течение с нейните постижения на магеланския фронт.

• Благодаря 2
Публикувано:

Честит 1-ви рожден ден на Ели! ❤️ Да е здрава и пътешестваща! Така като гледам, добре се справя, ще задмине доста магеланци когато са били на нейните години. Весел празник! 🎈🎂🥳🎁💐

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Честит първи рожден ден на малката принцеса 🙂

Нека домът ви винаги е изпълнен с усмивки, смях и безброй щастливи мигове. Пожелавам ви тя да расте обичана, безгрижна и все така лъчезарна. Нека ви очакват още безброй пътешествия заедно, изпълнени с радост, усмивки и споделени моменти. Бъдете все така вдъхновяващи! 🎂🎁🍀

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз не толкова себе си, колкото тиганчето да си похваля. От две години минах вкъщи на чугунен тиган и съм много доволен. Аз съм с един на TECOR (28 cm), полиран. Нищо не залепва за него (ама си го гледам де), всичко става чудно и като го гледам, ако си го ползвам така често, ще е направо вечен. Мисля само един по-малък да си взема също, че често този ми идва голям.

• Харесвам 6
Публикувано:

И аз скоро си взех чугунен, неполиран, но яйцата също не залепват. Като направиш няколко пъти месо и не се престараеш с миенето, се образува добро покритие. А струваше под 30лв от кауфланд, редовно пускат промоции на чугун там, тенджери, тигани. За стоманени тигани препоръчвам Demeyere, но 5 и 7 слойните са цифра. Ако нямате претенции и метро или икеа марката вършат чудесна работа.

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз имам чугунени, неръждаеми и от желязо, като  най-много ползвам неръждаемите и от желязо.

Железните са като чугунени реално, но са поне два, дори три пъти по-леки и са ми най-любимите.

Една типична марка такива тигани е de Buyer

Разбира се, не е добре да се готвят домати и други кисели продукти в тях. Най-вече ги ползвам за меса.

Публикувано:
преди 36 минути , ven62 каза:

Не ви ли е страх, че жена ви има достъп до толкова тежки тигани.:wink:

То и в съвсем лек тиган пак е възможно да ти сготви така, че да не се събудиш, а упражнението ще изглежда някак си по-елегантно...

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

Железните са като чугунени реално, но са поне два, дори три пъти по-леки и са ми най-любимите.

Железните тигани имат по-малко въглерод от чугуна /до два процента, а чугунът започва от там и отива до 7/.  Първите се изработват от листова стомана с различна дебелина чрез пластична деформация - формоване, после щанцоване и последващи механични  операции. Колкото по-дебел е железният тиган, толкова по скъп и качествен е. Чугунените се изработват само чрез леене във форми, после отливките се почистват и следват механични операции до достигане на желан ефект.  Налага се да бъдат по-дебели - ако са тънки ще деформират при леенето и отливките  искат мъртви глави и допълнителни операции, които отново оскъпяват процеса. Понякога се термообработват за избягване на бъдещи деформации. Те са и по-скъпи при равни условия и заради всичко изписано. 🙂 

И двата типа се обработват с цел запазване от корозия по химичен начин /преди време основно/ или с покрития /основно понастоящем/ - TECOR е такова.

И двата типа са подходящи за използване при индукционни котлони, запазват магнитните си свойства до около 770 градуса С. Неръждаемите не стават, защото при стайна температура имат свойства като желязото над 770 градуса, те. магнитната индукция не действа.

Добре е  железни/чугунени тигани да се почистват внимателно, надраска ли се покритието ръждата тръгва, но все пак е въпрос на качество и дебелина.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:

Добро техническо обяснение, но имах предвид, че са еднакви като начин на готвене и дори почистване, нищо повече

Неръждаемите си стават за индукция, поне всички, които съм виждал. Сега някакви китайски за 5 евро може да не стават.

Публикувано:
преди 51 минути , Alexander каза:

Добро техническо обяснение, но имах предвид, че са еднакви като начин на готвене и дори почистване, нищо повече

Неръждаемите си стават за индукция, поне всички, които съм виждал. Сега някакви китайски за 5 евро може да не стават.

Да, за готвене и почистване еднакво - идеята беше за малко повече информация.

Поради съдържанието на повече въглерод в чугуна е добре неговото почистване да е по-внимателно, а стоманения може да съдържа 10 по-малко, или даже 35 ...40  пъти по-малко въглерод, което я прави по-малко уязвима. Аз предпочитам стоманени съдове, пред чугунени.

Аустенитните неръждаеми стомани не могат а се ползват с индукционен котлон. Те са най-евтини и за да бъдат ползвани така,  в тях се вгражда метална вложка от магнитен материал - нисковъглеродна стомана, която се затопля при магнитната индукция.

Има специален клас неръждаеми стомани - феритна и мартензитна, които имат въглерод и са приложими, има неръждаеми стомани, в които има слоеве от неръждаем и  феромагнитен материал, които не ръждясват и имат цвят на неръждаема стомана. 

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.