домосед Публикувано: 21 юли, 2025 Публикувано: 21 юли, 2025 Гатанки! (куизове, англ.) #вМоментаСъм 1.Да се познае островът 😉 Жокер: зелено 2. Да се познае градът 🙄 Жокер: мнозинство 6 1 1 1
Otnesen Публикувано: 21 юли, 2025 Публикувано: 21 юли, 2025 Я как се раздвижи темата тези дни - дали заради жегите или заради посетени нови места ... Да се включа и аз с няколко полски бири от последните дни... Та и един Kirin се намести между тях.... 11 2
Antigona Публикувано: 22 юли, 2025 Публикувано: 22 юли, 2025 Комплимет в мястото за настаняване Alle Luminarie от последното ни летене до Бари. Нерафинирана бира - беше много вкусна. 12
Ninkata17 Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 Тазо година на Midalidare Rock Fest имаше и рок бира, освен виво. Доста добра, произведена от Hills 🤘 7 2 2
Джимбо Публикувано: 29 юли, 2025 Публикувано: 29 юли, 2025 Лидл са се погрижили да си припомним вкуса на югоизточните азиатски бири. Ще им тествам и експортния вариант 🙂 11
домосед Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 На 21.07.2025 г. в 9:33, домосед каза: Гатанки! (куизове, англ.) #вМоментаСъм Продължавам с гатанките, белким някой се осмели да предположи Да се познае държавата (1 точка), провинцията (3 точки), градът (5 точки), където консумирам Esperanza IPA #вМоментаСъм 7
traveler Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Преди 1 час, домосед каза: Продължавам с гатанките, белким някой се осмели да предположи Да се познае държавата (1 точка), провинцията (3 точки), градът (5 точки), където консумирам Esperanza IPA #вМоментаСъм Щом е провинция, значи държавата е Канада, пък и последно беше в Южно Онтарио. Едва ли в Манитоба има толкова българи за да има лютеница, затова предполагам на изток - Квебек. Или още си в Онтарио - примерно Торонто.
lamerz1912 Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 2 часа, traveler каза: Щом е провинция, значи държавата е Канада, пък и последно беше в Южно Онтарио. Едва ли в Манитоба има толкова българи за да има лютеница, затова предполагам на изток - Квебек. Или още си в Онтарио - примерно Торонто. На самото кенче си пише Квебек, макар и наобратно 🙂
домосед Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 6 часа, traveler каза: затова предполагам на изток - Квебек преди 4 часа, lamerz1912 каза: На самото кенче си пише Квебек Правилно! Отговорът е едно българско заведение в Монреал
Тони Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 По една от Чили: Колумбия : Гватемала: Нещо съм забравила да снимам напоследък- при всичките видове бири, които пробваме само 3 снимки, срамота. А, още една гватемалска: 9 2
Argentique Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 Незнайна house beer от крчмата отсреща от "Стая с гледка" в Братислава. Хубава! Под 3€ за 0.5 л 🤔 Единствената студена в магазина в Братислава, срещу горната крчма Виена, Hubertus Brau, kelten Грац, Gosser Летище Виена в ранния следобед днес 10 3 1
домосед Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 1 час, Argentique каза: крчмата Питах AI какво е! Мислех, че е на македонски, то било на руски 😜 «Крчма» (корчма) — это питейный дом или заведение, в котором подают алкогольные напитки и часто еду, распространенное на Руси до Октябрьской революции, особенно на территории Украины и Белоруссии. В древнерусском языке существовал термин «крчеменица», означавший питейный дом, а также, в старину, «корчма» могла означать и сам пьяный напиток. 1 1
Argentique Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 7 минути , домосед каза: Питах AI какво е! Мислех, че е на македонски, то било на руски Ти пък намери кого да слушаш! 😱 Крчма си е на братиславски. Ето тази е И друга Неочаквано този език ми се оказа много разбираем. Хазяинът ми изнесе дълга лекция за бита и туризма братиславски, нямаше нещо, което да не му разбера. Не знаеше български, английски помолих да не ползва, за да се тествам. 🙂 8 3
Джимбо Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 12 часа, Argentique каза: Неочаквано този език ми се оказа много разбираем. Лично на мене ми се струва, че хърватският е най-добре разбираем за българите /естесвено говорно, не писмено 🙂 /. 1
traveler Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 13 минути , Джимбо каза: Лично на мене ми се струва, че хърватският е най-добре разбираем за българите /естесвено говорно, не писмено 🙂 /. Разбирам го и писмено, ако е на глаголица.😂 Иначе славянските езици ги разбирам горе долу. ако ми говорят по-бавно и внимателно. 1
Duke Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 18 часа, Argentique каза: Под 3€ за 0.5 л 🤔 Това в Братислава? Тези са за разстрел! Не съм стъпвал в града повече от 10 години, но егати инфлационните процеси вървят там щом бирата е станала толкова скъпа. Дано в Прага нещата са постарому, че и там не съм бил от 2018 г., а някак не мога да повярвам, че цената на бирата се е изравнила с тази на безалкохолните напитки в кръчмите... 3 1
aleksandrina Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 10 минути , Duke каза: а някак не мога да повярвам, че цената на бирата се е изравнила с тази на безалкохолните напитки в кръчмите... Че кой пие безалкохолни напитки в кръчма? 😉 Иначе под 3€ според мен си е евтино. Бира под 5€ в Европа досега не съм пила сякаш...
Argentique Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 15 минути , Duke каза: Това в Братислава? Тези са разстрел! Не съм стъпвал в града повече от 10 години, но егати инфлационните процеси вървят там щом бирата е станала толкова скъпа. Дано в Прага нещата са постарому, че и там не съм бил от 2018 г., а някак не мога да повярвам, че цената на бирата се е изравнила с тази на безалкохолните напитки в кръчмите... Да, беше 2,80, а в Стария град видях реклами с 3,50-3,90. Но като цяло цените в менютата са съвсем поносими. Аз пък се изумих сега колко скъпи били безалкохолните напитки, понеже тази страница в менюто въобще не я чета. 😄 преди 8 минути , aleksandrina каза: Бира под 5€ в Европа досега не съм пила сякаш... Зависи къде в Европа. В Испания, Португалия и островите им из Атлантика цените са много по-ниски. В Загреб също има по 3€/0,5. Че дори в Грац имаше под 5. Това стандартни бири (не крафт) в заведения със сервитьор. Виж, виното в Австрия ми се стори скъпо – от 5,50-7€ за 1/8 л. Как не ги е срам да предлагат такива мерки? 😄 2
ivailo_radev Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 И в Германия, в доста прилични за мен заведения, 0,5 е под 5 евро още. 2
Duke Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 1 час, aleksandrina каза: Че кой пие безалкохолни напитки в кръчма? 😉 Иначе под 3€ според мен си е евтино. Бира под 5€ в Европа досега не съм пила сякаш... Именно, никой в Чехия не пие безалкохолни напитки в кръчма и затова цената им е по-висока от тази на бирата. Иначе, цената на бирата в Чехия открай време е най-ниска в цяла Европа. Последно в любимата ми кръчма на пивоварната "Козел" през 2018 г. съм плащал около 3,5 лева за половинка наливна, което беше пладнешки грабеж в сравнение с онези 2,40 лева от 2012 г. в същата кръчма за същата бира, а да не говорим, че няколко години по-рано цената беше 1,80 лева... Преди 1 час, ivailo_radev каза: И в Германия, в доста прилични за мен заведения, 0,5 е под 5 евро още. Точно така, дори в силно туристически места като Долината на Рейн, бирата в заведенията все още е около 3,80 евро за халба... 4
aleksandrina Публикувано: 1 август, 2025 Публикувано: 1 август, 2025 преди 2 часа, Duke каза: Точно така, дори в силно туристически места като Долината на Рейн, бирата в заведенията все още е около 3,80 евро за халба... Мхм- аз бира под 5€ в Мюнхен, Меминген, Линдау и Гюнцбург не пих. А пих (както се вижда и в тази тема 😁).
Argentique Публикувано: 2 август, 2025 Публикувано: 2 август, 2025 Отдавна не бях ходила в "Йегерхоф" в Тракия. Още си е хубаво. Предлагат жива бира, правена на място, в момента има светла и weiss. Weiss, под 3€ за 0,5 л. 🙂 Минус на заведението: бях забравила, че в Пловдив лятото по някои места има комари (за мен е все тая, защото първо винаги ядат останалите 😀) 7 1
домосед Публикувано: 7 август, 2025 Публикувано: 7 август, 2025 Сенпиеремакелонската колекция! Дегустираме я с @bronco Портокаловият сок на @Geo не се класира за снимката. #вМоментаСме 12
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега