Прескочи до съдържание

Ryanair - периодични промоции (обща тема)

Препоръчани мнения

Имам отменени полети, билетите са купувани през Оподо. Искам да ми възстановят парите по банкова сметка. Още след резервацията полетите бяха добавени в акаунта ми в Раян, който е с различен мейл от този в Оподо. През сайта на АК вчера заявих рифънд и получих съобщение от Раян:

We’re happy to confirm that your request has been processed and XXXXXEUR  has been deposited in the Wallet section of the myRyanair account used to make this booking.

You can withdraw your refund from the Wallet to the original payment method used to make this booking (this will be transferred within 5 working days) in one click by choosing “Withdraw Refund”, or you can simply use the Wallet balance to book a new flight on the Ryanair website or app, by selecting “Access your Wallet” as your preferred payment method.

Естествено парите не са в уолета, защото резервацията не е правена от този акаунт. Попълних тази форма:

На 30.11.2021 г. в 10:34, IvanNavi каза:

или да минеш процедурата по верификация и тогава получаваш пълната сума в банковата си сметка.

но натискайки Validate излиза това съобщение:

image.png.ebc9ba11c69590dae06b7d87affe8485.png

Пробвах да пусна и тази форма, но излиза съобщение, че номера на резервацията е невалиден.

На 30.11.2021 г. в 12:33, IvanNavi каза:

Явно ръчното (през тази форма) е все още по стария начин и води до издаване на познатите ваучери, свързани с името на първия пътник, а автоматичното (през резервацията в My bookings) не ни върши никаква работа за резервации, направени чрез посредник.

Резервацията е за отиване и връщане. Пробвах да заявя и двупосочно и само за един полет, частичен рифънд - все едно и също съобщение излиза. В потвърждението от Раян и двата полета до Загреб са с код FR, но виждам(и помня) че се изпълняват и от Лауда. Избирах и кода за Лауда отпред - все едно и също. Моля за някакви идеи. 🙂

Връзка към коментар
преди 9 минути , iMari каза:

Имам отменени полети, билетите са купувани през Оподо. Искам да ми възстановят парите по банкова сметка. Още след резервацията полетите бяха добавени в акаунта ми в Раян, който е с различен мейл от този в Оподо. През сайта на АК вчера заявих рифънд и получих съобщение от Раян:

We’re happy to confirm that your request has been processed and XXXXXEUR  has been deposited in the Wallet section of the myRyanair account used to make this booking.

You can withdraw your refund from the Wallet to the original payment method used to make this booking (this will be transferred within 5 working days) in one click by choosing “Withdraw Refund”, or you can simply use the Wallet balance to book a new flight on the Ryanair website or app, by selecting “Access your Wallet” as your preferred payment method.

Естествено парите не са в уолета, защото резервацията не е правена от този акаунт. Попълних тази форма:

но натискайки Validate излиза това съобщение:

image.png.ebc9ba11c69590dae06b7d87affe8485.png

Пробвах да пусна и тази форма, но излиза съобщение, че номера на резервацията е невалиден.

Резервацията е за отиване и връщане. Пробвах да заявя и двупосочно и само за един полет, частичен рифънд - все едно и също съобщение излиза. В потвърждението от Раян и двата полета до Загреб са с код FR, но виждам(и помня) че се изпълняват и от Лауда. Избирах и кода за Лауда отпред - все едно и също. Моля за някакви идеи. 🙂

Имах подобна резервация, направена през Оподо, която те не разпознаваха като такава от агенция. Съответно също не можех да си заявя паричен рифънд през Customer Verification формата. Свързах се с чата и там оправиха нещата.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , yordanov каза:

Имах подобна резервация, направена през Оподо, която те не разпознаваха като такава от агенция. Съответно също не можех да си заявя паричен рифънд през Customer Verification формата. Свързах се с чата и там оправиха нещата.

А как ти възстановиха парите - като ваучер или по банкова сметка? Искаха ли допълнителни документи за верификация по време на чата?

Връзка към коментар
преди 2 минути , iMari каза:

А как ти възстановиха парите - като ваучер или по банкова сметка? Искаха ли допълнителни документи за верификация по време на чата?

По време на чата не са ми искали никаква верификация - просто им казах, че резервацията е направена през агенция и ако може да проверят защо ми излиза това съобщение и не ми дава да продължа с Customer Verification-а. Нищо не са ме питали, просто ми казаха да пробвам отново и този път стана.

Парите по банкова сметка след попълване на въпросната форма.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 22 минути , yordanov каза:

По време на чата не са ми искали никаква верификация - просто им казах, че резервацията е направена през агенция и ако може да проверят защо ми излиза това съобщение и не ми дава да продължа с Customer Verification-а. Нищо не са ме питали, просто ми казаха да пробвам отново и този път стана.

Парите по банкова сметка след попълване на въпросната форма.

Много ти благодаря! В момента има 430 чакащи на опашката за чат, но ще пробвам. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В чата ми писаха, че нищо не могат да направят и ме посъветваха да пусна оплакване през този линк:

https://help.ryanair.com/hc/en-gb/requests/new

Описах проблема, прикачих документите, да видим ще излезе ли нещо.

Връзка към коментар
преди 7 минути , iMari каза:

В чата ми писаха, че нищо не могат да направят и ме посъветваха да пусна оплакване през този линк:

https://help.ryanair.com/hc/en-gb/requests/new

Описах проблема, прикачих документите, да видим ще излезе ли нещо.

Странно, явно е малко на късмет при тях или са сменили процедурата.

Иначе сега си прегледах въпросната чат кореспонденция и виждам, че са ме карали да им кажа последните 4 цифри на картата, с която съм платил, въпреки, че е ясно, че не виждат моята карта. Въпреки това съм им дал моите 4 цифри и тези от на Оподо картата (виждат се в потвърждението, което идва от Ryanair) и после агентът само ми е казал да опитам да попълня формата отново и това е.

Ако имаш нерви, пробвай отново с някой друг агент, евентуално.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , yordanov каза:

Странно, явно е малко на късмет при тях или са сменили процедурата.

Иначе сега си прегледах въпросната чат кореспонденция и виждам, че са ме карали да им кажа последните 4 цифри на картата, с която съм платил, въпреки, че е ясно, че не виждат моята карта. Въпреки това съм им дал моите 4 цифри и тези от на Оподо картата (виждат се в потвърждението, което идва от Ryanair) и после агентът само ми е казал да опитам да попълня формата отново и това е.

Ако имаш нерви, пробвай отново с някой друг агент, евентуално.

И при мен чата протече по подобен начин, но ми казаха че не могат да решат проблема. Сега ми отговориха на рикуеста, че ще върнат парите към картата, с която е платено в рамките на 7 работни дни. Явно въобще не са вникнали в проблема. И очаквано не им се занимава. Пак им писах за изясняване на ситуацията, но не очаквам много. 🙂

А как пробвате ваучерите дали са ок? Чак накрая на резервацията, при плащане ли може да стане това? Нали не се губят, ако само провериш валидността им, без да ги ползваш?

Връзка към коментар
Преди 1 час, iMari каза:

А как пробвате ваучерите дали са ок? Чак накрая на резервацията, при плащане ли може да стане това? Нали не се губят, ако само провериш валидността им, без да ги ползваш?

Не е проблем. На екрана с плащане има опция за номер на ваучер. Мисля до 4 за една резервация. При въвеждане приспада и казва колко има за доплащане, но се плаща като отделна стъпка. Ако не се ползва целия, може и за друга резервация колкото е останало.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Най-вероятно всички са видели, но да постна все пак - Райънеър имат промоция до полунощ днес 2 за 1 -> https://www.ryanair.com/ie/en/special-offer/buyonegetonefree

Офертата важи за минимум двама пътуващи, трябва да се лети в периода 1-28 февруари.

Примерни маршрути, които аз проверих за двама ПЛЮС приорити без запазени места ->

София - Париж Бове - София 95 евро (12евро приорити на човек на полет)

София - Йордания - София 81 евро (6евро приорити на човек на полет)

София - Единбург - София 98 евро (10евро приорити на човек на полет)

Image from iOS (3).pngImage from iOS (1).pngImage from iOS (2).png

Връзка към коментар
преди 17 минути , Надя каза:

Само че днес е 27 януари, офертата вече не важи. Или греша?

Сутринта все още виждах промоционалните билети, но вече ги няма и при мен, съжалявам за подвеждането, ако може админ да изтрие поста 😞

Връзка към коментар
преди 43 минути , Kosta Grudov каза:

Най-вероятно всички са видели, но да постна все пак - Райънеър имат промоция до полунощ днес 2 за 1Image from iOS (3).pngImage from iOS (1).pngImage from iOS (2).png

Добре, че офертата беше само за ден. Бяха надули цените поне двойно.

Поне за няколко полета гарантирам. Днес цените пак са свалени ... 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , jorocontrola каза:

Добре, че офертата беше само за ден. Бяха надули цените поне двойно.

Поне за няколко полета гарантирам. Днес цените пак са свалени ... 🙂

Не знам, поне тези дестинации, които проверих ми се сториха супер - 50евра за двупосочни билети за двама, особено за Единбург не съм виждал скоро, там бяха супер надути цените. 

Връзка към коментар
преди 15 минути , Kosta Grudov каза:

Не знам, поне тези дестинации, които проверих ми се сториха супер - 50евра за двупосочни билети за двама, особено за Единбург не съм виждал скоро, там бяха супер надути цените. 

София-Единбург в момента без промоцията е 95 евро за двама за същите дати, срещу 98 с промоцията. 🙂

До Париж е по-забавно - 60 евро за двама без промо, 95 евро с промо. 

Не разбрах приорити дали е включено в цената с промото де..

Иначе и преди бяхме писали, че тази тяхната "промоция" изобщо не става.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ryanair са намалили цените от София до Загреб и Задар за почти всички дати през април и май до 15 евро на човек еднопосочно, а през opodo са по 3 паунда.

Screenshot_2022-02-05-20-09-52-026_com.opodo.reisen.jpg.397f80ed90facbb6c55bec00187e37ca.jpg

Между другото същите или подобни цени излизат и през edreams.co.uk и те имат подобно prime членство с пробен едномесечен период. Вариант са за тези, които се чудят как да си направят още един акаунт в opodo.

• Харесвам 15
  • Благодаря 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.