Прескочи до съдържание

Тема за пиячи-професионалисти


Препоръчани мнения

Моя е Мохито :)

Още един глас за Мохито. Най-прекрасното и ароматно мохито съм пила в Италия. :) Маргарита също не бух пропуснала. От летните добавям и Бакарди. ;)

Редактирано от goldeneyeful
Връзка към коментар

Оставям Zaro да въведе ред и дисциплина в темата, защото с тия коктейли усещам как на сериозните пиячи им излиза лека искрица в ъгълчето на  окото :)

 

Едно ще ви кажа за коктейлите, мен ме е страх да ги пия заради главобола на другия ден. Ако не броим класиката мастика/мента. Иначе едно Мохито е ОК, ама то кой ти пие по едно в днешно време...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Oт коктейлите признавам единствено "Cuba Libre"...по възможност с Havana Club

¡Viva la Revolución! Venceremos :)

и като съм в Лондон PIMM'S със Sprite

 

Иначе много обичам да пия на малки глътки микс Sailor Jerry или Captain Morgan gold spiced rum, cola, ice, lime  :P

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От коктейлите и аз харесвам Мохито, но наскоро открих мента със спрайт и много ми хареса  :D !

или класиката по градинките и училищните дворове мента с прясно мляко 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Мохито и аз обичам, но за съжалие на много малко места вече го правят добре, за това го отказвам.

Хубаво Мохито правеха през деня в Toba & co зад двореца. Вечер ако отидеш, ти сервират боза! Но денем, тъй като нямаше много хора, го приготвяха екстра!

 

Ноооо, там се намеси един лирически герой - виден културтрегер - и "такова таковата" на един от най-готините софийски барове!

 

А доколкото съм чувала, според карибските легенди, Мохито се поръчва в кана.

Връзка към коментар

Е точно там съм пила вечер и...спрях да ходя...

Едно любимо заведение също го развали...абе въобще....Няма да цитирам бар в София където всички коктейли са пипнати както трябва, че хич не искам да им правя реклама. Иначе в момента чета една книга и стане ли въпрос за мохито или маргарита - само в кана си я/го правят.

Стига сме се разсейвали, че Жоро пак ще развърти метлата, а станах разногледа вече от разбиване на теми. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Е точно там съм пила вечер и...спрях да ходя...

 

Еее, ми като не знаеш кога да ходиш! Нас ни бяха научили - събота и неделя с колелата направо там! Лошото е, че повече от две няма как, че с колелотο.....

Връзка към коментар

Е точно там съм пила вечер и...спрях да ходя...

Едно любимо заведение също го развали...абе въобще....Няма да цитирам бар в София където всички коктейли са пипнати както трябва, че хич не искам да им правя реклама. Иначе в момента чета една книга и стане ли въпрос за мохито или маргарита - само в кана си я/го правят.

Стига сме се разсейвали, че Жоро пак ще развърти метлата, а станах разногледа вече от разбиване на теми. :)

 

Мне, в общи приказки правилата са по-лежерни. След като става въпрос за пиячка, това си е темата, не виждам причина да я деля, пък и тематиката е прекалено обща за да се отклони човек. Сега, ако се заформи дискусия от 10 мнения за шотландското срещу ирландското уиски, естествено че ще я отделя...

 

Абе ще ми свикнете с две думи :)

 

Айде наздраве! Казвам нещо по темата, за да не се налага да се самомодерирам за оф-топик :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам, ама и аз не съм по сладките. Веднъж в Барселона така ни опиха със сладкотии в един бар, че се наложи в 2 посред нощ да отрезняваме на Барселонита. А аз как жално гледам...

post-108-0-99949500-1368790132_thumb.jpg

Връзка към коментар

Абе само аз ли се наливам с водка? Лятото я мешам с много лимон, тоник и лед.

Зимата за пръв път пих Кептън Морган спайс (зарибих се!) и оттогава взех нещо да чупя чаши по баровете... без да искам!

От коктейлчетата - моето е Маргарита, най-вкусната съм пила в Атлантик сити и в един мексикански ресторант във Филаделфия. А ягодова - в Бургас :)

От уиски не разбирам, но ми е най-вкусно Дъмпълчето и от по-евтинджосите - Бушмилс.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От уиски не разбирам, но ми е най-вкусно Дъмпълчето и от по-евтинджосите - Бушмилс.

Не знам дали е от по-евтинджосите, но има слектирани Бушмилсчета, които идват и отгоре Димпъла. :)

едното е ирландски малц, другото е скоч и няма основа за сравнение, но тва са подробности

все пак имат нещо общо - скоча е от най-старата дестиларна в Шотландия, а другото се приготвя в най-старата фабрика за дестилиране в Ирландия... и в света ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Остави ги, да им гледат хората сеира, в тема за ракия ще говорят за коктейли и бадемов аперитив.  :lol:

Баси нетолерантните хора, значи!

 

Ние говорим за ликьорчета докато си пием ракията!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Не знам дали е от по-евтинджосите, но има слектирани Бушмилсчета, които идват и отгоре Димпъла. :)

едното е ирландски малц, другото е скоч и няма основа за сравнение, но тва са подробности

все пак имат нещо общо - скоча е от най-старата дестиларна в Шотландия, а другото се приготвя в най-старата фабрика за дестилиране в Ирландия... и в света ;)

Не съм попадала на такива Бушмилсчета просто, пък и едва и щях да ги оценя подобаващо. Иначе гледай, хем не разбирам, хем интуитивно съм се насочила към най-старите дестиларни в Шотландия и Ирландия! :D

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.