goldeneyeful Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 (редактирано) Моя е Мохито . Още един глас за Мохито. Най-прекрасното и ароматно мохито съм пила в Италия. Маргарита също не бух пропуснала. От летните добавям и Бакарди. Редактирано 17 май, 2013 от goldeneyeful
Elena Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Мохито и аз обичам, но за съжалие на много малко места вече го правят добре, за това го отказвам.
Георги Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Оставям Zaro да въведе ред и дисциплина в темата, защото с тия коктейли усещам как на сериозните пиячи им излиза лека искрица в ъгълчето на окото Едно ще ви кажа за коктейлите, мен ме е страх да ги пия заради главобола на другия ден. Ако не броим класиката мастика/мента. Иначе едно Мохито е ОК, ама то кой ти пие по едно в днешно време... 1
Zaro Публикувано: 17 май, 2013 Автор Публикувано: 17 май, 2013 Какво да ви храня, мога да изпитвам само съжаление. 1
Elena Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Ехехехе айде на следващата среща на форума ще ти донесем от нашите домашни ракийки да видиш, че не сме лигли 1
wilks Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Oт коктейлите признавам единствено "Cuba Libre"...по възможност с Havana Club ¡Viva la Revolución! Venceremos и като съм в Лондон PIMM'S със Sprite Иначе много обичам да пия на малки глътки микс Sailor Jerry или Captain Morgan gold spiced rum, cola, ice, lime 1
Зани Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 От коктейлите и аз харесвам Мохито, но наскоро открих мента със спрайт и много ми хареса :D ! 1
Duke Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Като заговорихте за коктейли и отново се върнах в ученическите години, когато беше много модерно да се пие джин фис, който всъщност аз и досега харесвам... 2
wilks Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 От коктейлите и аз харесвам Мохито, но наскоро открих мента със спрайт и много ми хареса :D ! или класиката по градинките и училищните дворове мента с прясно мляко 2
Polina Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Не..това джин и мастика са ми двете абсолютно отказани питиета.. лоши спомени, много лоши 2
гост Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Мохито и аз обичам, но за съжалие на много малко места вече го правят добре, за това го отказвам. Хубаво Мохито правеха през деня в Toba & co зад двореца. Вечер ако отидеш, ти сервират боза! Но денем, тъй като нямаше много хора, го приготвяха екстра! Ноооо, там се намеси един лирически герой - виден културтрегер - и "такова таковата" на един от най-готините софийски барове! А доколкото съм чувала, според карибските легенди, Мохито се поръчва в кана.
wilks Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 никой не пише нищо за Дайкири...или няма фенове аз не че не мога без него, но ако е добре приготвено, няма да го върна 1
Elena Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Е точно там съм пила вечер и...спрях да ходя... Едно любимо заведение също го развали...абе въобще....Няма да цитирам бар в София където всички коктейли са пипнати както трябва, че хич не искам да им правя реклама. Иначе в момента чета една книга и стане ли въпрос за мохито или маргарита - само в кана си я/го правят. Стига сме се разсейвали, че Жоро пак ще развърти метлата, а станах разногледа вече от разбиване на теми. 1
гост Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Е точно там съм пила вечер и...спрях да ходя... Еее, ми като не знаеш кога да ходиш! Нас ни бяха научили - събота и неделя с колелата направо там! Лошото е, че повече от две няма как, че с колелотο.....
Георги Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Е точно там съм пила вечер и...спрях да ходя... Едно любимо заведение също го развали...абе въобще....Няма да цитирам бар в София където всички коктейли са пипнати както трябва, че хич не искам да им правя реклама. Иначе в момента чета една книга и стане ли въпрос за мохито или маргарита - само в кана си я/го правят. Стига сме се разсейвали, че Жоро пак ще развърти метлата, а станах разногледа вече от разбиване на теми. Мне, в общи приказки правилата са по-лежерни. След като става въпрос за пиячка, това си е темата, не виждам причина да я деля, пък и тематиката е прекалено обща за да се отклони човек. Сега, ако се заформи дискусия от 10 мнения за шотландското срещу ирландското уиски, естествено че ще я отделя... Абе ще ми свикнете с две думи Айде наздраве! Казвам нещо по темата, за да не се налага да се самомодерирам за оф-топик 1
Тони Публикувано: 17 май, 2013 Публикувано: 17 май, 2013 Не знам, ама и аз не съм по сладките. Веднъж в Барселона така ни опиха със сладкотии в един бар, че се наложи в 2 посред нощ да отрезняваме на Барселонита. А аз как жално гледам...
Zaro Публикувано: 18 май, 2013 Автор Публикувано: 18 май, 2013 Оспамихте ми хубавата тема ... а началото беше толкова обещаващо. 1
Георги Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Ти си шефа, казвай да въдворявам ред! Да махна ли всички мнения, които не споменават концентрат над 40 градуса? 2
Zaro Публикувано: 18 май, 2013 Автор Публикувано: 18 май, 2013 Остави ги, да им гледат хората сеира, в тема за ракия ще говорят за коктейли и бадемов аперитив. 6
Пожето Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Абе само аз ли се наливам с водка? Лятото я мешам с много лимон, тоник и лед. Зимата за пръв път пих Кептън Морган спайс (зарибих се!) и оттогава взех нещо да чупя чаши по баровете... без да искам! От коктейлчетата - моето е Маргарита, най-вкусната съм пила в Атлантик сити и в един мексикански ресторант във Филаделфия. А ягодова - в Бургас От уиски не разбирам, но ми е най-вкусно Дъмпълчето и от по-евтинджосите - Бушмилс. 1
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 От уиски не разбирам, но ми е най-вкусно Дъмпълчето и от по-евтинджосите - Бушмилс. Не знам дали е от по-евтинджосите, но има слектирани Бушмилсчета, които идват и отгоре Димпъла. едното е ирландски малц, другото е скоч и няма основа за сравнение, но тва са подробности все пак имат нещо общо - скоча е от най-старата дестиларна в Шотландия, а другото се приготвя в най-старата фабрика за дестилиране в Ирландия... и в света 1
гост Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Остави ги, да им гледат хората сеира, в тема за ракия ще говорят за коктейли и бадемов аперитив. Баси нетолерантните хора, значи! Ние говорим за ликьорчета докато си пием ракията! 2
Пожето Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Не знам дали е от по-евтинджосите, но има слектирани Бушмилсчета, които идват и отгоре Димпъла. едното е ирландски малц, другото е скоч и няма основа за сравнение, но тва са подробности все пак имат нещо общо - скоча е от най-старата дестиларна в Шотландия, а другото се приготвя в най-старата фабрика за дестилиране в Ирландия... и в света Не съм попадала на такива Бушмилсчета просто, пък и едва и щях да ги оценя подобаващо. Иначе гледай, хем не разбирам, хем интуитивно съм се насочила към най-старите дестиларни в Шотландия и Ирландия! :D 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега