Polina Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Абе само аз ли се наливам с водка? Лятото я мешам с много лимон, тоник и лед. Тооооочно това мога да пия целогодишно и затова не го споменах бутилка тоник (250мл) ми идва точно с 3-4 големи водчици.. А бе събота е, все пак от рано се замислих за тия водки. 2
Nikotin Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 (редактирано) Аз пък лятото си правя домашно лимончело с много лед и спрайт е идеално за жегите. И за да не ме обвинят в непиене на истинско пиене ще кажа, че лятото съм на узо, а зимата на бърбън и чат пат ром. Бирата си е друга бира и е целогодишна. П.С. И забравих да кажа алкохола го пия чист. Мразя бъркочите. Естествено винаги с чаша ледено студена вода за гасене Редактирано 18 май, 2013 от Nikotin 1
Polina Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Аз пък лятото си правя домашно лимончело с много лед и спрайт е идеално за жегите. И за да не ме обвинят в непиене на истинско пиене ще кажа, че лятото съм на узо, а зимата на бърбън и чат пат ром. Бирата си е друга бира и е целогодишна. П.С. И забравих да кажа алкохола го пия чист. Мразя бъркочите. Естествено винаги с чаша ледено студена вода за гасене То в най-големите жеги и аз го карам на вино с лед (ако това имаш предвид под "Лимончело"), но без спрайт Дори бирата я намалявам като минат термометрите 30те градуса.
Elena Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Въпрос към автора на темата: какво точно означава пиячи-професионалисти? Аз го разбирам като всекидневно пиене на ракийка, две вечерно време. Или става въпрос да се обърнат 5 големи водки петък вечер и да си свежар? Защото ако го направи мъж всички ще му кажат евала, ама ако е жена ще я сложат в графата алкохоличка. Ей този момент страшно ме дразни и се радвам, че нямаше коментари за пиенето на тези от нас, които бяха на срещата, щото си бехме екстра след няколко питиета ( вярно бира, но на някои и това им е много). 2
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Не съм попадала на такива Бушмилсчета просто, пък и едва и щях да ги оценя подобаващо. Иначе гледай, хем не разбирам, хем интуитивно съм се насочила към най-старите дестиларни в Шотландия и Ирландия! :D Да "попаднеш" на тях случайно, докато обикаляш и седнеш в бар или кафене, е малко трудно. Писах го, защото го приех направо като лична обида това "по-евтинджосите" в съчетание с Бушмилс :D :D :D
Пожето Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Писах го, защото го приех направо като лична обида това "по-евтинджосите" в съчетание с Бушмилс :D :D :D А не бива, аз съм от неразбирачите все пак, както се видя, изказах се крайно неподготвена :D А и с Бушмилса безкрайно се уважа'аме! 1
Zaro Публикувано: 18 май, 2013 Автор Публикувано: 18 май, 2013 Въпрос към автора на темата: какво точно означава пиячи-професионалисти? Аз го разбирам като всекидневно пиене на ракийка, две вечерно време. Или става въпрос да се обърнат 5 големи водки петък вечер и да си свежар? Защото ако го направи мъж всички ще му кажат евала, ама ако е жена ще я сложат в графата алкохоличка. Ей този момент страшно ме дразни и се радвам, че нямаше коментари за пиенето на тези от нас, които бяха на срещата, щото си бехме екстра след няколко питиета ( вярно бира, но на някои и това им е много). И двете, но преди всичко пияч-профи е да можеш да носиш, но и да си знаеш мярката. Този опит се трупа с практиката, защото както казва древната мъдрост, алкохолът в малки дози е полезен във всякакви количества. Що се отнася до пияната жена, и там народната мъдрост се е произнесла категорично. 3
Фил Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 П.С. И забравих да кажа алкохола го пия чист. Мразя бъркочите. И аз така, в общи линии, с изключение на водката - водка чиста не мога да пия , добрата комбинация за мен в този случай е зелен Собиески със зелена ябълка и лед. 2
Polina Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 добрата комбинация за мен в този случай е зелен Собиески със зелена ябълка и лед. Уважавам. Това е от класиките! 1
Elena Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 За пияни жени въобще не говоря, а за такива които могат да носят на алкохол, но ако пият повече от мъж ги слагат в друга категория. 1
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 (редактирано) А не бива, аз съм от неразбирачите все пак, както се видя, изказах се крайно неподготвена :D А и с Бушмилса безкрайно се уважа'аме! Колкото и да си неподготвена, не мога да отрека, че некак по вътрешна интуиция, или 8-мо чувство, много майсторски си се ориентирала баш към правилните питиета ...или поне едното от тях Да вземем да си направим един кръжок по тесни интереси "Приятели на Бушмилса" :D с регулярни сесии и практически занимания Редактирано 18 май, 2013 от wilks
гост Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Да вземем да си направим един кръжок по тесни интереси "Приятели на Бушмилса" :D Айдеееее, уйде коню у рИката! Не можете да се преборите с '' Приятели на домашната шльокавица"!
Polina Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Да вземем да си направим един кръжок по тесни интереси "Приятели на Бушмилса" :D с регулярни сесии и практически занимания харесвам практическите занимания... теорията и практиката рядко вървят ръка за ръка и затова е добре да наблягаме на практиката 1
гост Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 харесвам практическите занимания... теорията и практиката рядко вървят ръка за ръка и затова е добре да наблягаме на практиката Емпиричният подход в науката винаги е най-правилен! 3
Zaro Публикувано: 18 май, 2013 Автор Публикувано: 18 май, 2013 (редактирано) Айдеееее, уйде коню у рИката! Не можете да се преборите с '' Приятели на домашната шльокавица"! Е, то и с домашната шльокавица не можем да се преборим. Ако не развеем овреме бялото знаме, все ни е разбила. Сещам се за един случай с мой роднина, изтъкнат професионалист в областта. Та пращат му, значи, 3 литра вино по друг професионалист. Отива нашият човек да си ги вземе, така да се каже. Звъни на вратата, добър ден-добър ден, аз съм за трите литра вино. Питат го - а съд носите ли си? Последвал показателният отговор - е за три литра вино и съд ли да си нося. Ще поседнем за малко с вас и ще го изпием. Редактирано 18 май, 2013 от Zaro 5
Adinko Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Аз обичам да си пийвам всичко, без мастика и узо. анасонът просто не ми понася. Все пак най-често пия водка (Absolute Vanilla ми е фаворита), харесвам и ром и уиски (Bushmills и Johnny). От по-непрофесионалните питиета обичам Malibu,Bailey's, Martini и Bacardi Breezer. Коктейли-Cuba Libre и Daiquiri. Вино- най-много харесвам розе, по възможност Cycle. P.S. За "Приятели на Бушмилса" и аз се записвам! Всъщност за всичко се записвам, стига да има практически занимания! :D 2
Zaro Публикувано: 18 май, 2013 Автор Публикувано: 18 май, 2013 От по-непрофесионалните питиета обичам Malibu,Bailey's, Martini и Bacardi Breezer. Коктейли-Cuba Libre и Daiquiri. А боза? Като гледам и тя се вписва в споменатата алкохолна категория... 4
Adinko Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 А боза? Като гледам и тя се вписва в споменатата алкохолна категория... Хахахах мииии не нея я пропускам. 1
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Само като прочетох Bushmills и "Cuba libre", ти отпускам бройка извън официалната класация, един вид с преференции си приета в кръжока сега ще ти дам първото домашно, над което да се трудиш (чети само с болд) Аз обичам да си пийвам всичко, без мастика и узо. анасонът просто не ми понася. Все пак най-често пия водка (Absolute Vanilla ми е фаворита), харесвам и ром и уиски (Bushmills и Johnny). От по-непрофесионалните питиета обичам Malibu,Bailey's, Martini и Bacardi Breezer. Коктейли-Cuba Libre и Daiquiri. Вино- най-много харесвам розе, по възможност Cycle. P.S. За "Приятели на Бушмилса" и аз се записвам! Всъщност за всичко се записвам, стига да има практически занимания! :D Май дойде моментът Жоро да отцепи и тази тема...ако реши. Или ако иска да изчака, ако се съберат повече желаещи към кръжока 1
goldeneyeful Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 А боза? Като гледам и тя се вписва в споменатата алкохолна категория... :D :D :D
Nikotin Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 То в най-големите жеги и аз го карам на вино с лед (ако това имаш предвид под "Лимончело"), но без спрайт Дори бирата я намалявам като минат термометрите 30те градуса. Ауууууууууу не знаеш какво е лимончело. Голям пропуск. Направо грандиозен бих казал Препоръчвам да опиташ. Много студено с много лед и спарайт или 7up. В Италия го ползват май за след ядене като дижестив (или както там се казва и пише ). На един приятел тъща му от години живее на Сицилия и взе рецептата от някаква местна баба. От тогава си го забърквам вкъщи. 1
Duke Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 (редактирано) Абе, вишновката на бабата на моя приятел, беше по-добра от лимончелото, ама карай. Дай да не предизвикваме нови уртикарии на Заро... Сега виждам, че препращаш към Сицилия, но оригиналното лимончело се прави в Соренто и околността. Наистина целият амалфийски залив е засаден с лимонови горички и е много красиво, особено отвисоко... Редактирано 18 май, 2013 от Duke 1
Nikotin Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Нямам идея от де иде оригиналната рецепта. Просто споделих произхода на тая която аз имам. Уточнението ти е е полезно
гост Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Нямам идея от де иде оригиналната рецепта. Просто споделих произхода на тая която аз имам. Уточнението ти е е полезно Дай рецептата, моля те! Сега си купих точно сицилианско лимончело от Италия и вкъщи за малко да се сбием за него! 1
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Публикувано: 18 май, 2013 Дай рецептата, моля те! Сега си купих точно сицилианско лимончело от Италия и вкъщи за малко да се сбием за него! Е, вие щом за безалкохолно стигате почти до бой, не искам да си представям какво правите като опре до алкохол. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега