Polina Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Препоръчвам да опиташ. Много студено с много лед и спарайт или 7up. В Италия го ползват май за след ядене като дижестив (или както там се казва и пише ). Хмм. не съм сигурна, че газираното няма да развали вкуса на виното. Препоръчваш да опитам...ами приготвяш и ние опитваме и оценяваме Връзка към коментар
Nikotin Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Поли, няма вино. Лимончелото не е вино. Ето я и рецептата: Купувате 2,5 кг. лимони. Измивате ги много старателно на чешмата защото ги мажат със всякакви гадости. Взимате им само обелките и ги накисвате във 2л литра спирт. Трябва да престоят на тъмно 20 дена. Оригиналната рецепта казва, че ни трябва стъклен буркан за целта. Аз обаче ги слагам в тенджера в хладилника и не намирам разлика. След това трябва да си направите сиропа. Той се приготвя от 2 литра вода и 2 кг. захар. Аз обаче слагам 1,5 кг. захар защото с два ми идва прекалено сладко. Прецеждате спиртната дивотия и след това смесвате със сиропа. Следва НАЗДРАВЕ 2 Връзка към коментар
гост Публикувано: 19 май, 2013 Сподели Публикувано: 19 май, 2013 Ето я и рецептата: . Аз обаче слагам 1,5 кг. захар защото с два ми идва прекалено сладко. Прецеждате спиртната дивотия и след това смесвате със сиропа. Следва НАЗДРАВЕ Благодаря за рецептата! И аз ще сложа по-малко захар! А спиртът чист ли ? 95 градуса? Връзка към коментар
Nikotin Публикувано: 19 май, 2013 Сподели Публикувано: 19 май, 2013 Като попиташ в аптеката ще ти дадат какъвто ти трябва. Не мога да се сетя за градуси и чистота. Важното е да е етилов алкохол. Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 19 май, 2013 Сподели Публикувано: 19 май, 2013 (редактирано) Ето я моята тема Гледам капитанът вече е показал колекцията. Думата може би не е точна: тя колекцията редовно се допълва с нови експонати, когато старите свършат Пиенето на шотландско уиски е тънка работа, не е като да набухаш лед в Jim Beam. Георги и Елена отдавна са поканени на дегустация от източника , за другите: ЛС със CV и мотивационно писмо Иначе едно време и аз пиех чиста водка: то беше въпорс на чест да пиеш без разредител. Даже не казвахме наздраве на тези, които я смесваха със сок или кола. Сега остарях, бира, вино (червено, естествено, или розе) или уиски. Редактирано 19 май, 2013 от Мрън 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 19 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 19 май, 2013 Необходимо обяснение. А че не е проста е ясно, затова съм писал, че темата е за професионалисти. 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 19 май, 2013 Сподели Публикувано: 19 май, 2013 Не съвсем има си професионалисти (според твоята дефиниция в отговор на Елена): т.е. пият, но си знаят мярката. Не всички такива професионалисти са и познавачи 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 19 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 19 май, 2013 Не съвсем има си професионалисти (според твоята дефиниция в отговор на Елена): т.е. пият, но си знаят мярката. Не всички такива професионалисти са и познавачи Така е, ама вече започваме да излизаме от практическите аспекти и да навлизаме в теоретичните. А за познавачите ... то дегустаторите са най-големите познавачи сигурно, но винаги ми е изглеждало крайно снобарско и изкуствено да се жабуркаш с някакъв скъп алкохол и да го изплюеш после. Не че не се прави така при дегустацията, ама все пак ... Дай да не делим хората на алкохолни помияри и алкохолно висше общество. Темата е с друга насоченост. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Аз снощи бях с Маруся.. А вие? Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Чак да съм голям пияч - не! Да не кажа, че от упойките, които дишаме с болните, вечно сме на 6 в отделението, а и като работим и с райски газ - нещата стават весели. Но си имам едно любимо заведение в Лисабон, в което правят най-най-най-ароматната и вкусна кайпириня, като едната съставка е отлежала бразилска къшасъ от фабриката Велю Бърайру /Velho Barreiro/ и се нар. на португалски Cachaça com Idade - т.е. къшасъ с възраст , в някои части я предлагат и като златна къшасъ, т.е. дълбокоотлежал вкусен бял ром. Заведението е със златен сертификат от фабриката и дори могат да демонстрират буретата, които идват от Бразилия. Даже и снимки й правя всеки път... 4 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 Аз снощи бях с Маруся.. А вие? Да ви покажа и Маруся де.. 2 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 Ма добре, че я показа :D Чудя се аз какво е това "Маруся"... 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 Ма добре, че я показа :D Чудя се аз какво е това "Маруся"... Абе от 3 дена се опитвам да се прибера в нормално време, че да ви я покажа.. и ей на днеска сколасах.. От Маруся глава не боли.. изпихме я, капка не остана и на сутринта бяхме росни-росни 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 Чак да съм голям пияч - не! Да не кажа, че от упойките, които дишаме с болните, вечно сме на 6 в отделението, а и като работим и с райски газ - нещата стават весели. Вие в болницата имате и барокамера, така че нещата са съвсем на друго ниво. 1 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 (редактирано) Да ви покажа и Маруся де.. Marusya.jpg 30052013431.JPG Сетих се, че за водка пишеш. Пробвай Перцовката ... ПС: нещо ме цепи леко глава ... Редактирано 1 юни, 2013 от goldeneyeful Връзка към коментар
Polina Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 (редактирано) Сетих се, че за водка пишеш. Пробвай Перцовката ... ПС: нещо ме цепи леко глава ... Пробвала съм, пробвала съм... На пиене и люто държа много! Редактирано 1 юни, 2013 от Polina 2 Връзка към коментар
goldeneyeful Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 Пробвала съм, пробвала съм... Добра е нали, че и мезенце си има. Връзка към коментар
Polina Публикувано: 1 юни, 2013 Сподели Публикувано: 1 юни, 2013 Добра е нали, че и мезенце си има. Зависи кога стигнеш до него... ако трябва да чакаш докато изпиеш течността в бутилката.. бая ше се озориш до мезето :) 1 Връзка към коментар
georgiev Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Май пак късно се включвам. Последното ми откритие: Оказа се по-добър от досегашния ми фаворит Havana Club Anejo Reserva 7 Anhos Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Еййй, като каза ромове. Аз от карибите с ей това се върнах, биеше леко към уиски, но уникално на вкус: Иначе от масовите Captain Morgan Spice е идеален! 1 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Иначе от масовите Captain Morgan Spice е идеален! Жоро, щом ти харесва Captain Morgan Spiced, при възможност задължително пробвай Sailor Jerry Spiced Rum Приготви го с всички съставки по оригиналната рецепта. Пил съм го в Лондон, и мога сериозно да кажа, че това е най-доброто от спайсд ромовете. Разгледай и сайта http://sailorjerry.com/the-rum/ Бранда Sailor Jerry e цяла индустрия. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Рома ми е лятна слабост, мерси, ще се възползвам Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 (редактирано) Ако е за вкъщи си карам на домашна ракия. Имам си двама чичовци от които купувам от години , защото съм оценил качеството :D На заведение предпочитам водки от типа на Собиески или Финландия . Имам завидна колекция от няколко десетки бутилки маркови питиета вкъщи от типа на Bushmills Single Malt , Jack Daniels и подобни , но рядко набутвам някоя бутилка . Всичките са подаръци (за свършена работа) и отвреме -навреме нося някоя бутилка като ходя на гости ... запомнете , че когато ви донесат нещо подобно възпитанието предполага да я предложите на масата , а не да си я скриете за лична консумация и да сервирате дядовата ракия :D Редактирано 2 юни, 2013 от stenk 4 Връзка към коментар
akair Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Георги, да не те разочаровам, но Кокспурът е по-добрата марка от двата барбадоски рома. Казвам го като човек, който системно ги е "наблюдавал"... 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 юни, 2013 Сподели Публикувано: 2 юни, 2013 Георги, да не те разочаровам, но Кокспурът е по-добрата марка от двата барбадоски рома. Казвам го като човек, който системно ги е "наблюдавал"... Силно е възможно, нямам чак такива познания, а в региона марките с лопата да ги ринеш, Mount Gay-а си ми хареса Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега