machete bear Публикувано: 13 юни, 2013 Сподели Публикувано: 13 юни, 2013 http://now.msn.com/smarter-people-drink-more-study-says#scpshrjwfbs освен да си кажем наздраве и да се потупаме по умните главици, друго не знам мила пиянска индулгенция :Д 1 Връзка към коментар
Banditka Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Хубав лаф сте заформили тука Преди години бях само на концентрат – различните периоди са били и с различни напитките. Сега вече го карам кротко на вино и бира. За ракията – най-хубавата и блага ракия, която съм пила беше 40 годишна домашна ракия, в стъклена лимонаТена бутилка от 1 л., запечатана с восък и ръчно изработен етикет 1964 г. Въпросната бутилка беше намерена съвсем случайно в деня, в който сестра ми ставаше на 40 год. Има още една бутилка, която почти е на същата възраст (запечатана при моето раждане), но предполагам и тя ще изникне като и дойде времето 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 И дядо ми ги прави така, в лимонаТени бутилки вече излезли отдавна от циркулация в магазинната мрежа, и със восък И понеже сме петък...ей това беше в Габрово миналата зима. Добри спомени. 1 Връзка към коментар
Banditka Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Ох, Жоро с тази маса ми идват едни мисли, че е петък, следва уикенд и много добре би ми се отразило изстудена напитка под беседката в родното Габрово Връзка към коментар
Георги Публикувано: 21 юни, 2013 Сподели Публикувано: 21 юни, 2013 Ох, Жоро с тази маса ми идват едни мисли, че е петък, следва уикенд и много добре би ми се отразило изстудена напитка под беседката в родното Габрово Едно ТАНУРЧЕ (габровска дума, с която много се гордея, че знам!) и една чашка и готово 2 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 Най-силният ром който съм пил. За мен това е Sunset от остров Сент Винсент и Гренадини. Алкохолен градус 84,5° ! 3 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 Ха-ха, каква древна тема изплува от зората на форума. 3 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 Темата ми напомня , че не съм разказал за бума на ( качествената) текила в последните години. Дълги години се учудвах , че буквално 9/10 от хамериканеца , които имат достъп и възможности за качествен алкохол предпочитат текила. Какво толкова и харесват на напитката от агаве? В БГ съм опитвал десетки текили професионално ( като съсобственик и управител на барове) и нищо не ми е допаднало. От чисто любопитство , реших да пробвам качествена текила преди две години . Влязох в магазина , гледам , гледам Текили от 20 до 90$ бутилката. Излизам си аз и си мисля , че трябва да се допитам до корифеите на текилата на местна почва , а именно до няколко бармани и собственици на заведения. Любимите ми бармани отговориха еднозначно , nothing beats Casamigos Anejo. Разрових се аз в нета , и що да видя : Джордж Клуни и Ренди Гербер ( щастливият съпруг на Синди Кроуфърд ) , докато си пийвали текилка по съседски в Калифорния , решили да създадат най-добрата текила в света , дали и името Casamigos. За тяхно щастие им се е получило и продадоха бранда си преди две година на гиганта Диагео за един милиард долара. Та пробвах аз и се влюбих от първа глътка, абсолютен фаворит сред любимите вечерни напитки , заедно с първата ми любов - Джак Сингъл Барел. Неприятното е , че качествената текила идва с висока цена . Малко над Грей Гуус и премиум уискита като Джак Даниелс Сингъл Барел и различните “Глен” скочове , в Щатите качествените Anejo текили започват от минимум 50$ , предполагам в Европа ще стартират от минимум 60€. Съветвам всеки да опита от премиум текилите , ще ги познаете по надписа Anejo (отлежали) и често тъмно кафявият цвят на алкохола... Пускам снимка на двата ми фаворита сред текилите (Casamigos Anejo и Herradura Ultra Anejo), извинявам се че в Касамигоса е останала само една глътка :))) https://www.townandcountrymag.com/leisure/drinks/g1458/sipping-tequilas/ 9 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 преди 18 минути , stanislavpp каза: Аз не пия, но мъжът ми много харесваше Patron Anejo в щатите... Гледам, че в България цената ѝ гони 100 лв.... 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 А бе, как съм я изтървал тая тема бе?!? Не мога да повярвам. " Тема за пиячи - професионалисти" !!! Супеееееееееееер! Ами аз съм си фен на твърдия алкохол. Ракия, водка, уиски. От тия трите най си обичам домашната ракийка, мое производство. Лошото на тоя шибан вирус е, че си изпих старите запаси сливова ракия. Мъкааааа, мъка. Някои хора са я опитвали тая ракийка. Тая година реших да сменя сливите и да си направя гроздова ракийка. Ами получи се, ама ако продължава тая карантина, отИде и тя 🤣 За водката, като един руски възпитаник, може да се каже, че съм закърмен с това питие. Наскоро обаче опитах ето тази украинска водка Мноооого ми хареса! Уиски - шотландско, но рядко. При много специални случаи си позволявам Любимия ми коктейл е джин-тоник И да кажа едно наздраве с любимото ми юзче 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 Костов , чисто приятелски те съветвам да замениш черното Джони ( доста надценено е като качество , благодарение на добър маркетинг). Наскоро празнувах РД на малкият , купих въпросното Джони и Дюърс 12 год , е Дюърса е минимум една класа отгоре ( на същата цена са). Ако можеш да намериш 15 год Дюърс , още по-добре 👍 , ще забравиш бързо за черното Джони. 4 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 @stanislavpp, не съм опитвал Dewar's Ще се вслушам в съвета ти и ще го пробвам. 🙂 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 15 годишният Дюърс е най-качественото ново уиски, което съм опитвал през последната година , но и 12 год е добро попадение също... 1 1 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 преди 3 часа, eugene.kn каза: Най-силният ром който съм пил. За мен това е Sunset от остров Сент Винсент и Гренадини. Алкохолен градус 84,5° ! Гената изрови из старите скрижали на форума хубава темичка. В противовес на набиращата скорост "какво готвите" разни козунаци и ... брашно колкото поеме. Евала Откакто съм в карантия откривам забравени бутилчици. Най се изкефихме на една 7 звездна Метакса. Наздраве 9 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 13 април, 2020 Сподели Публикувано: 13 април, 2020 Преди 1 час, stanislavpp каза: Темата ми напомня , че не съм разказал за бума на ( качествената) текила в последните години. Дълги години се учудвах , че буквално 9/10 от хамериканеца , които имат достъп и възможности за качествен алкохол предпочитат текила. Какво толкова и харесват на напитката от агаве? В БГ съм опитвал десетки текили професионално ( като съсобственик и управител на барове) и нищо не ми е допаднало. От чисто любопитство , реших да пробвам качествена текила преди две години . Влязох в магазина , гледам , гледам Текили от 20 до 90$ бутилката. Излизам си аз и си мисля , че трябва да се допитам до корифеите на текилата на местна почва , а именно до няколко бармани и собственици на заведения. Любимите ми бармани отговориха еднозначно , nothing beats Casamigos Anejo. Разрових се аз в нета , и що да видя : Джордж Клуни и Ренди Гербер ( щастливият съпруг на Синди Кроуфърд ) , докато си пийвали текилка по съседски в Калифорния , решили да създадат най-добрата текила в света , дали и името Casamigos. За тяхно щастие им се е получило и продадоха бранда си преди две година на гиганта Диагео за един милиард долара. Та пробвах аз и се влюбих от първа глътка, абсолютен фаворит сред любимите вечерни напитки , заедно с първата ми любов - Джак Сингъл Барел. Неприятното е , че качествената текила идва с висока цена . Малко над Грей Гуус и премиум уискита като Джак Даниелс Сингъл Барел и различните “Глен” скочове , в Щатите качествените Anejo текили започват от минимум 50$ , предполагам в Европа ще стартират от минимум 60€. Съветвам всеки да опита от премиум текилите , ще ги познаете по надписа Anejo (отлежали) и често тъмно кафявият цвят на алкохола... Пускам снимка на двата ми фаворита сред текилите (Casamigos Anejo и Herradura Ultra Anejo), извинявам се че в Касамигоса е останала само една глътка :))) https://www.townandcountrymag.com/leisure/drinks/g1458/sipping-tequilas/ За осемнадесетият ми РД,бях склонила баща ми да ми даде разни "звезди" от колекцията си.Наред с Курвоазие,Мартел,както V.S.O P.,така и X.O.,бях докопала и една бутилка Olmeca Anejo без да ми говори абсолютно нищо,просто така за разнообразие.Колкото и малко да беше тогава акъла в главите ни, всички,които я пробвахме, бяхме единодушни,че такова добро питие, повече му отива да се пие на малки глътки,отколкото на екс 🙂 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 13 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 13 април, 2020 Хубава тема. Изненадах се, че съм забравил, че съм я пуснал. Очевидно този, който я е изровил е изпаднал в тежко състояние, че да рови толкова назад 😄 По повод текилата, един познат, който беше наскоро в командировка в Мексико, някъде в мексиканското Долно нанагорнище, сподели, че това дето е по заведенията у нас и в чужбина, и начинът, по който мексиканците пият текила няма нищо, ама нищо общо. По тоя начин такова такованката на много студентски купони, ама нейсе. Последният течен шедьовър, с който се запознах на маса беше, за съжаление вече се спомина, 19-годишна кайсиева ракия. Това не може да се опише с думи, човечеството не е измислило такива алкохолни комплименти, каквито заслужава. Ако беше коняк, щеше да струва хиляди. 5 5 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 преди 12 часа, Zaro каза: Хубава тема. Изненадах се, че съм забравил, че съм я пуснал. Очевидно този, който я е изровил е изпаднал в тежко състояние, че да рови толкова назад 😄 Ще ти кажа как я изрових. Не съм нито в тежко състояние, нито професионален пияч. Скоро една дама във Фейсбук търсеше абсолютно безуспешно 60° алкохол покрай коронавируса. Тогава си спомних че в Гваделупа и Мартиника имат ромове от 62°. Повече е забранено със закон,защото можел да причини изгаряне на хранопровода. Дадох и нужната информация, както и откъде може да се снабди. В същото време се размислих по въпроса и си спомних за рома SUNSET с цели 84,5°на остров Сент Винсент. Лично аз оттам си купих една бутилка която по- късно разредих с вода в съотношение 1:1, докарвайки я до нормалните 42° .Това е историята 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 Има текили анехо и по 50лв, просто añejo е стар и не би трябвало да е отправна точка в избора, вече в комбинация с марка да. Иначе бих пробвал тази ерадура. Всеки вид твърд алкохол когато е качествен, отлежал и в повечето случаи скъп е хубав за мен, зависи кога, къде и с кой се пие. Много години не пиех джин, но след като пробвах няколко по-скъпи и си промених мнението. Най-много ми допадат ромове и уискита, които съм пускал в темата за уискита и водата, но всяка година откривам нещо ново и много добро, просто има много видове. 2 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 Toзи аранжиран ром от остров Реюнион е идеален за момента като лечение на коронавируса тъй като съдържа като добавки лимон и джинджифил. И вкусът е превъзходен! 2 1 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 преди 17 часа, stanislavpp каза: Темата ми напомня , че не съм разказал за бума на ( качествената) текила в последните години. Дълги години се учудвах , че буквално 9/10 от хамериканеца , които имат достъп и възможности за качествен алкохол предпочитат текила. Какво толкова и харесват на напитката от агаве? В БГ съм опитвал десетки текили професионално ( като съсобственик и управител на барове) и нищо не ми е допаднало. Текилата е едно от много малкото питиета (ако не броя разните подсладени измишльотини ), които не обичам... Дали пък да не дам още един шанс? Обаче нещо цената не ми харесва. 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 преди 1 минута , Фичо каза: Текилата е едно от много малкото питиета (ако не броя разните подсладени измишльотини ), които не обичам... Дали пък да не дам още един шанс? Обаче нещо цената не ми харесва. В такива случаи отиваш в хубав бар, като ги отворят де и пробваш. След това решаваш дали да купуваш бутилка или не. Аз поне така правя за нови и не евтини питиета. 2 Връзка към коментар
stormbringer Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 Ох, чудесна тема, лошото е, че за мен в алкохола има социален елемент. Едни не пият без салата, аз не пия без компания. Като половинката беше бременна почти не съм близвал или най-много по едно малко или една бира вечер (в домашни условия). Така де - сега си жулим двамата всяка вечер, ама цялостната картинка не е същата. Преди месец в Тайланд се видяхме с мой стар приятел (местен) от Еразмус семестъра в Швеция, който беше преди повече от 12 години. Той не спря да обяснява, как въпреки че всички сме били през цялото северно време пияни, другите са имали по бутилка бира в ръката и една свободна, а аз винаги съм бил с 2 заети ръце - едната с чашата, другата с бутилката уиски 😄😄 🙄 Което в настоящия момент би било много добра стратегия против пипане на лицето .... Видях, че има хора преоткрили различни алкохоли, които не са харесвали дълги години - ами, както тук има много хубави ракии, има страхотни домашни, има и Пещерска, така е и с уискито, и с джина, и с рома, а също и с бирата, но в крайна сметка е и въпрос на вкус. Ако един човек не харесва аромат на опушено, няма как да го спечелиш и с най-специалната версия на Laphroaig, ако не обича да е меко или да избива на сладко - повечето масови бърбъни са аут. Аз лично харесвам Caol Ila много, просто е страхотно, ама като ми свърши уискито вкъщи, по-скоро зареждам с Paddy или Monkey Shoulder, по чисто финансови причини. Оффф - пишейки това ожаднях, а трябва да ходя на работа след малко 😄😄 3 1 1 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 Да ви имам проблемите! Отивате в магазина и си купувате, каквото ви се иска. А моята скромна личност има 250кг. джибри в мазата. Кога и къде ще го превърна във вълшебството гроздова ракия никой не знае! 🤔😷 1 3 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 14 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 14 април, 2020 Преди 1 час, дядо Пепи каза: Да ви имам проблемите! Отивате в магазина и си купувате, каквото ви се иска. А моята скромна личност има 250кг. джибри в мазата. Кога и къде ще го превърна във вълшебството гроздова ракия никой не знае! 🤔😷 Дегустатори имаш ли си? Да ударим една глътка, хора сме, трябва да си помагаме. Когато му дойде времето. 2 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 14 април, 2020 Сподели Публикувано: 14 април, 2020 преди 25 минути , Zaro каза: Дегустатори имаш ли си? Да ударим една глътка, хора сме, трябва да си помагаме. Когато му дойде времето. Бая дегустация ще е, с тия 250 кила джибрииии:))) Не съм спИциалист и рИкия не пия, ама съм чувала, че горе- долу, къде 50 литра трябва да излязат. Я, да кажат, моля, знаещите, така ли е? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега