дядо Пепи Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Я, да кажат, моля, знаещите, така ли е? Ако е рекъл господ някъде между 40 и 50 килца би трябвало да докараме.🙂 1
Yto Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 МЪКА, МЪКА ГОЛЯМА. Много върви с мезе фурми. 1 1 1
traveler Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 преди 26 минути , AlexandraKo каза: Бая дегустация ще е, с тия 250 кила джибрииии:))) Не съм спИциалист и рИкия не пия, ама съм чувала, че горе- долу, къде 50 литра трябва да излязат. Я, да кажат, моля, знаещите, така ли е? Един прЕАтел каза,че колкото захар сложиш толкова литра ще излязат.Така ли е? 1
Polina Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 преди 17 минути , traveler каза: Един прЕАтел каза,че колкото захар сложиш толкова литра ще излязат.Така ли е? Точно. Зависи и от захарта. Още помня как се тюхкаше татко при последната му варена ракия, едва трийсетина литра изкара. А на казана се оказало, че масово хората една и съща захар, която била на промоция тогава. Оказала се калпава и им съсипала джибрите. 1
Marusinka Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 23 hours ago, stanislavpp said: Темата ми напомня , че не съм разказал за бума на ( качествената) текила в последните години. Дълги години се учудвах , че буквално 9/10 от хамериканеца , които имат достъп и възможности за качествен алкохол предпочитат текила. Такова ли ти е впечатлението? Щото аз само уиски и бърбън мисля, че пият. Иначе, за първи път в живота си се напих с една евтина текила толкова жестоко, че и досега като помириша (даже и скъпа, хубава текила) и ми се повдига. Ракия също не обичам, мога само да я пия в на баба ореховката, но ми е останала една единствена бутилка. И да ви разкажа една весела пиянска история. Преди няколко години заведох мъжа ми, тогава бяхме само гаджета, на село за Гергьовден при братовчедите и чичо ми. Предупредих го, че сигурно ще има надпиване с ракия да гледа да не му стане лошо. Той ми се изсмя и вика, че носел много, нямало от какво да се притеснявам. Добре, ще те питам на другия ден. Отиваме, сядаме на масата и чичо ми веднага вади ракията - иска сеир да става с пиян американец. Люк разпитва за ракията, от какво се прави, как се прави, с какво се пие и т.н. Никога не беше близвал. Братовчедите ми и те всички балкански големи мъже, закърмени дет се вика с ракия, обясняват и тайничко ми намигат, че ще има спектакъл. Аз обаче се заиграх на табла, че много обичам, и го оставих моичкия без надзор. След бая време се сепвам и гледам чичо ми клюма с главата, леля ми му се кара, че е прекалил с ракията, двама от братовчедите ми са се прибрали в къщата, че им станало лошо, а американеца свежарски си се хили с друг братовчед, който не пие. 😂 “Кво стана?” “Ми, изпихме няколко бутилки ракия и всички се разотидоха.” “Как така, ти пѝ ли?” “С чичо ти по една бутилка изпихме!” “Ракия?” “Да, то друго няма.” Припаднах. От този ден нататък Люк стана пълноправен член на ракиената маса и си заслужи огромното уважение на мъжете в моето семейство. Аз пък разбрах, че ирландската кръв на вода не носи, но на ракия...повече от българската. 5 1 6
Костов Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 преди 30 минути , traveler каза: Един прЕАтел каза,че колкото захар сложиш толкова литра ще излязат.Така ли е? Не е точно така. За гроздовата ракия много зависи от захарността на гроздето - колкото тя е по-висока, толкова по-малко захар е нужна. При сливовата ракия е вярно правилото, че колкото захар сложиш, почти толкова ракия вадиш. Ето два примера от моето производство на ракия в последните две години: Тази година - 200 кг грозде памид със захарност над 20% добавени 12 кг захар резултат приблизително 40 л ракия около 44 градуса Миналата година - 250 кг синя слива, добавени 40 кг. захар резултат около 50 л. ракия около 42 градуса. 2 1
Marusinka Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 35 minutes ago, Костов said: Не е точно така. За гроздовата ракия много зависи от захарността на гроздето - колкото тя е по-висока, толкова по-малко захар е нужна. При сливовата ракия е вярно правилото, че колкото захар сложиш, почти толкова ракия вадиш. Ето два примера от моето производство на ракия в последните две години: Тази година - 200 кг грозде памид със захарност над 20% добавени 12 кг захар резултат приблизително 40 л ракия около 44 градуса Миналата година - 250 кг синя слива, добавени 40 кг. захар резултат около 50 л. ракия около 42 градуса. Явно голямо производство кипи из магеланските среди 😂 1
Костов Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 преди 18 минути , Marusinka каза: Явно голямо производство кипи из магеланските среди 😂 Определено. И готвим, и ракия варим. Очаквам и винопроизводителите да се включат 😂 1
Marusinka Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 1 minute ago, Костов said: Определено. И готвим, и ракия варим. Очаквам и винопроизводителите да се включат 😂 Виното е по-тънка работа. Само със захар и грозде не става. Не е за масово производство. 2
Костов Публикувано: 14 април, 2020 Публикувано: 14 април, 2020 преди 5 минути , Marusinka каза: Виното е по-тънка работа. Само със захар и грозде не става. Не е за масово производство. Така е, виното е за Майстори. И за хора ценящи тая божествена напитка. За мое съжаление аз не съм от тях ( не съм ценител и затова нямам интерес да правя вино). Сигурен съм, че сред магеланци се намират и такива хора. 1
дядо Пепи Публикувано: 15 април, 2020 Публикувано: 15 април, 2020 Аз основно съм любител на вино. Най-вече червено. Докато работех и ходех командировки по различни паралели и меридиани повече употребявахме концентрати. По-лесно се носят, по-малко място заемат и т.н. Но откакто спрях да летя започнаха моите опити във винопроизводството. Започнах с 80-100кг материал. Сега съм със бидон 220кг и други спомагателни съдове. С тях се опитвам да покрия годишните потребности на 2.5 семейства. Както и да постигна някакво качество на напитката по-високо от средното и приближаващо се до изградените ми критерии за добра напитка. Но вълшебството ферментация си има своите закони, изисквания и умения. И много, ама много зависи от материалът, който се залага. 8
eugene.kn Публикувано: 20 април, 2020 Публикувано: 20 април, 2020 Карибски тъмни ромове (най-добрите)! Донесох си ги от последния ми карибски круиз. 3 1
eugene.kn Публикувано: 20 април, 2020 Публикувано: 20 април, 2020 Кубински ликьор-ром 40° Guayabita del Pinar в Playa Del Este - Havana - CUBA. Съдържа 1 брой костилков плод Guayabita,уникален е.
eugene.kn Публикувано: 21 април, 2020 Публикувано: 21 април, 2020 Кубински ром номер 1 (бившия Bacardi). Всяка бутилка е с индивидуален номер в Havana, Cuba 1
eugene.kn Публикувано: 22 април, 2020 Публикувано: 22 април, 2020 Необходимото за една кайпириня (мохито) в Гваделупа. Тук му казват Ti-punch. 1
stanislavpp Публикувано: 28 април, 2020 Публикувано: 28 април, 2020 Някой с лични впечатления от водка Шопен ( картофеният и вариант ) ? Попаднах в мрежата на няколко статии, че е най-награждаваната водка в света и спечелила всеки блайнд тест с Грей Гуус. Аз , милият, дълги години съм живял в жестоко неведение и в заблуда, че Грей Гуус е най-добрата водка.
Георги Матеев Публикувано: 28 април, 2020 Публикувано: 28 април, 2020 преди 42 минути , stanislavpp каза: Някой с лични впечатления от водка Шопен ( картофеният и вариант ) ? Попаднах в мрежата на няколко статии, че е най-награждаваната водка в света и спечелила всеки блайнд тест с Грей Гуус. Аз , милият, дълги години съм живял в жестоко неведение и в заблуда, че Грей Гуус е най-добрата водка. Няколко пъти опитвах тази разновидност. Много добра водка, макар че и Грей Гуус-а хич не е за изхвърляне 🙂 Но ако трябва все пак да сравнявам, Шопен-а ми се стори с една идея по-мек вкус. Нямах идея, че е печелила толкова награди. 1
Polina Публикувано: 28 април, 2020 Публикувано: 28 април, 2020 На 15.04.2020 г. в 7:20, дядо Пепи каза: Аз основно съм любител на вино. Най-вече червено. Докато работех и ходех командировки по различни паралели и меридиани повече употребявахме концентрати. По-лесно се носят, по-малко място заемат и т.н. Но откакто спрях да летя започнаха моите опити във винопроизводството. Започнах с 80-100кг материал. Сега съм със бидон 220кг и други спомагателни съдове. С тях се опитвам да покрия годишните потребности на 2.5 семейства. Както и да постигна някакво качество на напитката по-високо от средното и приближаващо се до изградените ми критерии за добра напитка. Но вълшебството ферментация си има своите закони, изисквания и умения. И много, ама много зависи от материалът, който се залага. Поздравления! За мен си е майсторлък да направиш хубава ракия. Хем висок градус, хем мека на вкус. 1 1
eugene.kn Публикувано: 29 април, 2020 Публикувано: 29 април, 2020 Камбоджанско уиски с пълнеж от змия и черен скорпион 3
crazyhorse Публикувано: 1 май, 2020 Публикувано: 1 май, 2020 На 14.04.2020 г. в 19:40, Костов каза: Не е точно така. За гроздовата ракия много зависи от захарността на гроздето - колкото тя е по-висока, толкова по-малко захар е нужна. При сливовата ракия е вярно правилото, че колкото захар сложиш, почти толкова ракия вадиш. Ето два примера от моето производство на ракия в последните две години: Тази година - 200 кг грозде памид със захарност над 20% добавени 12 кг захар резултат приблизително 40 л ракия около 44 градуса Миналата година - 250 кг синя слива, добавени 40 кг. захар резултат около 50 л. ракия около 42 градуса. Грозде с над 20% захарност и слагаш захар... 1
stanislavpp Публикувано: 4 май, 2020 Публикувано: 4 май, 2020 Шопен е на масата , наздраве на всички ! 🙃 http://chopinvodka.com 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега