Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , iMari каза:

Членството трябва да се плаща за година, не за месец. 🙂

Няма такова нещо, аз също плащам на месец

Георги Матеев
Публикувано:
преди 49 минути , iMari каза:

Членството трябва да се плаща за година, не за месец. 🙂

Ами... не точно. Първо, че доста сериозно скриха годишната опция, второ, вече 2 пъти ми спират Прайм-а заради "прекалено честа употреба" (да се чете над 100 резервации в рамките на 3-4 месеца - да, имало и такова подусловийце в дребния шрифт) и се налагаше с досада да оспорвам транзакциите за да си върна неизползваната част от предплатения годишен абонамент. Та последния път си взех турски Прайм за ₺349 (€6.80) на месец и когато отново ми кенсълнат членството въобще няма да ми пука и ще си пусна поредно ново. Различни мейли и карти имам на корем.

eDreams са хитряги, но и ние не падаме лесно по гръб 🙂

Иначе и аз като @Oshko още не съм таксуван за втория месец, интересна ситуация.

@iMari при пускането се съгласяваш с плащане на 12 месечни такси и преди изтичането на 1 година не може да се откажеш от членството. Освен ако не ти го отменят по тяхно желание 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:

Nauru Air се сваля много приятно с Momondo-> Gotogate (миналата седмица Kiwi даваха добро намаление, но тази с Gotogate е повече)

Обаче с Fiji Airways пълен запек, солени цени, с нищо не се свалят добре, много отсечки на един билет не помага. Ако някой има идеи, подскажете нещо.

• Харесвам 3
Публикувано:

Може ли някой да ми припомни какви бяха подводните камъни с edreams prime и тестовия му период? Помня, че отказът беше труден, почти невъзможен, но не знам дали това още е така.

Публикувано:
преди 6 минути , jorrro каза:

Може ли някой да ми припомни какви бяха подводните камъни с edreams prime и тестовия му период? Помня, че отказът беше труден, почти невъзможен, но не знам дали това още е така.

Не ти трябва да се отказваш!Сваля почти всичко-дори Райън и Уиз!С няколко полета си избил членството!

• Харесвам 1
Публикувано:
10 hours ago, Oshko said:

Nauru Air се сваля много приятно с Momondo-> Gotogate (миналата седмица Kiwi даваха добро намаление, но тази с Gotogate е повече)

Обаче с Fiji Airways пълен запек, солени цени, с нищо не се свалят добре, много отсечки на един билет не помага. Ако някой има идеи, подскажете нещо.

Сериозно околосветско се очертава.Като сглобиш маршрута , надявам се да го публикуваш 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Имам въпрос относно Edreams Prime. Едногодишният ми абонамент трябва да изтече днес, но още нямам опити за теглене на таксата и подновяването му. Когато тръгна да купувам билети ми излиза опция да купя билета + прайм, което ме навежда на мисълта, че абонамента е изтекъл и няма да го подновят автоматично. 

На някой от вас дърпали ли са автоматично такса за 2+ година? Чудя се и дали таксата ще остане същата? Моя абонамент е през румънската версия за 250 RON на година, а в момента годишна опция не виждам, като същия план 420 RON разделен на месечни плащания по 35 lei.

Ако няма да го подновят автоматично, какъв е най-добрия начин да се абонирам отново? Само прайм или прайм + резервация и през коя версия?

Публикувано:
1 hour ago, Blago said:

Имам въпрос относно Edreams Prime. Едногодишният ми абонамент трябва да изтече днес, но още нямам опити за теглене на таксата и подновяването му. Когато тръгна да купувам билети ми излиза опция да купя билета + прайм, което ме навежда на мисълта, че абонамента е изтекъл и няма да го подновят автоматично. 

На някой от вас дърпали ли са автоматично такса за 2+ година? Чудя се и дали таксата ще остане същата? Моя абонамент е през румънската версия за 250 RON на година, а в момента годишна опция не виждам, като същия план 420 RON разделен на месечни плащания по 35 lei.

Ако няма да го подновят автоматично, какъв е най-добрия начин да се абонирам отново? Само прайм или прайм + резервация и през коя версия?

Самоцитирам се, защото докато ровех из различните версии, ми дръпнаха годишната такса и годишният абонамент е подновен на същата цена - 49€. Явно съм уцелил точно някакъв промеждутък между изтичането на стария и активирането на новия Прайм, в който изглеждаше, че няма активен абонамент.

От ровенето по версиите мога да потвърдя, че за нови абонаменти турската версия излиза най-изгодна. Най-евтино е да се вземе директно Prime (без резервация). Месечните опции са 4,46€ за стандартен и 6,79€ за Prime plus. Ако се абонирате, правейки резервация на Prime цена, се съгласявате на Prime plus абонамент, но на малко по-висока цена - 7,38€. В този случай обаче, има и 15 дневен тестови период.

• Харесвам 6
Публикувано:

И понеже през годината си записвах какво ми спестява Прайма, за да знам до колко има смисъл точно за мен - мога да ви дам един отчет от средностатистически магеланец:

Средно спестени пари на полет:

Wizz Air (11) - 7,97€

Ryanair (6) - 9,15€

LOT (1) - 13,8€

Transavia (1) - 13,62€

Bulgaria Air (1) - 10€

Philippine Airlines (2) - 10€

Спестено от хотели: 20,7€

Общи спестявания за една година (с цената на абонамента) - 170€

Важно е да спомена, че отстъпките съм си ги смятал спрямо следващата най-ниска цена до която имам достъп, а не официалната в сайта на авиокомпанията например. Това са конкурентните отстъпки спрямо всички други посредници, Wizz Discout Club, Diners от Payz (докато не го закриха), а при хотелите - спрямо останалите 6-7 сайта, които по навик проверявам и всички промота и лоялни програми, които те предлагат.

Ако нямам други абонаменти и сравнявам отстъпката само с цената от АК и Букинг при хотелите, предполагам, че ще излязат спестени около 300€

• Харесвам 15
  • Браво 3
Публикувано:
преди 47 минути , Божидар каза:

Бихте ли ми казали какво членство да си взема Prime или Prime plus ? Вие какво ползвате ?

Plus е ако искаш да купуваш билети за няколко човека един по един с цел максимална отстъпка.

• Харесвам 2
Публикувано:

Уважавам труда за измерване в цифри на спестяванията, защото за мен е непосилен и за да са ми верни изчисленията най-сигурно е да си стоя на едно място 😂

Честно казано не знам какъв е средностатистическия магеланец😄, но от месец насам наблюдавам 4-5 полета за 3 месеца напред и това хич не е лесно, та ако са примерно десетина и повече какво ли ще е? Напоследък купувам и след няколко дни цената пада 🙃, но говоря за разлика от 2 до 7€ на човек и като цяло ниска цена, която още при покупката съм я смятала за такава. В тази връзка ми се въртят разни въпроси, от които нищо не следва 😆

- навсякъде тръбят, че запасите на керосин стигали за 2 месеца, а аз по-ниски цени на полети за април и май не съм виждала от сегашните. Не ви ли е чудна тази ситуация? Как статистиката измерва спекулата, блъфирането, които за мен се зараждат още на словесно ниво…

- като си броите спестяванията от отстъпки, отчитате ли, че в някой момент цената на даден билет реално е била по- ниска и нищо не сте спестили, а даже напротив🙂 Желанието ни за покупка на поредния билет и нашите си житейски потребности не разбиват ли на пух и прах математиката и не обезсмислят ли трудоемката статистика😉?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Сега ще философстваме  ли ? 

Чудно ми е някой, включително и аз, като спести, как се изтъква, а като е на минус, си трае и гледа да не го отчита 😃

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Георги Матеев
Публикувано:
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

- като си броите спестяванията от отстъпки, отчитате ли, че в някой момент цената на даден билет реално е била по- ниска и нищо не сте спестили, а даже напротив🙂 Желанието ни за покупка на поредния билет и нашите си житейски потребности не разбиват ли на пух и прах математиката и не обезсмислят ли трудоемката статистика😉?

За пълна и крайна победа отчитам само, когато взема билет за макс 10 евро, каквито са 85% от Уиз и Раян полетите ми. Т.е. дебна да падне до най-ниско възможно ниво и едва тогава купувам с Прайм дискаунт, като и там се научих как да изцеждам най-голяма отстъпка. Много от Уиз билетите ми дори ги плащам по 5-6 евро.

Иначе не съм правил точна статистика, но през последния ми Прайм акаунт, който го спряха, имах малко над 100 резервации за 4 месеца. При средна отстъпка минимум 20 евро на резервация това прави спестени около 2000 евро за 1/3 от годината.

Математиката си е идеална 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

За пълна и крайна победа отчитам само,  когато взема билет за макс 10 евро, каквито са 85% от Уиз и Раян полетите ми. Т.е. дебна да падне до най-ниско възможно ниво и едва тогава купувам с Прайм дискаунт, като и там се научих как да изцеждам най-голяма отстъпка. Много от Уиз билетите ми дори ги плащам по 5-6 евро.

Иначе не съм правил точна статистика, но през последния ми Прайм акаунт, който го спряха, имах малко над 100 резервации за 4 месеца. При средна отстъпка минимум 20 евро на резервация това прави спестени около 2000 евро за 1/3 от годината.

Математиката си е идеална 🙂

Ти си извънземен, знам си ☺️

Аз все пак благодаря, че си сред нас, защото именно покрай теб намирам паралела 😃

Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Ти си извънземен, знам си ☺️

Аз все пак благодаря, че си сред нас, защото именно покрай теб намирам паралела 😃

Ми не, просто човек с цялото свободно време на света и неспирно желание да пътува 🙂

@Брани май трябва да въдворите ред на тая планета 😋😂

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

Ми не, просто човек с цялото свободно време на света и неспирно желание да пътува 🙂

@Брани май трябва да въдворите ред на тая планета 😋😂

Правили сме много симулации и стигнахме до извода, че няма как да ги има и двете … Така че изберете: ред или планета да има!

🙂 

Публикувано:
преди 18 часа, ДиянаВ каза:

Уважавам труда за измерване в цифри на спестяванията, защото за мен е непосилен и за да са ми верни изчисленията най-сигурно е да си стоя на едно място 😂

Честно казано не знам какъв е средностатистическия магеланец😄, но от месец насам наблюдавам 4-5 полета за 3 месеца напред и това хич не е лесно, та ако са примерно десетина и повече какво ли ще е? Напоследък купувам и след няколко дни цената пада 🙃, но говоря за разлика от 2 до 7€ на човек и като цяло ниска цена, която още при покупката съм я смятала за такава. В тази връзка ми се въртят разни въпроси, от които нищо не следва 😆

- навсякъде тръбят, че запасите на керосин стигали за 2 месеца, а аз по-ниски цени на полети за април и май не съм виждала от сегашните. Не ви ли е чудна тази ситуация? Как статистиката измерва спекулата, блъфирането, които за мен се зараждат още на словесно ниво…

Това като се опитах да го схвана ме заболя главата, ама на практика, като стане прекалено скъпо няма да летя, какво да направя...

Още не съм дорасъл да пробвам тия членства, аз пътувам 2 пъти годишно

Публикувано:

Да не кажете, че само философствам на вятъра, ето жертвах се 😉

Имаше запитвания за подводни камъни при отказа от членство и 15-дневния free trial на eDreams. Днес взех билети (не на уиз🙃) и реших да активирам пробното безплатно членство, че поне да има смисъл отстъпката. Преди това проверих по имейлите имала ли съм вземане-даване с тях назад в годините. Като се убедих, че съм чиста, се престраших. Всичко до тук е ок и на пръв поглед отказът от членството става онлайн и лесно. Инсталирах приложението. Само тествах отказа почти до края, но не видях спънки. Освен това платих с епъл пей и в профила ми няма запазена банкова карта. До 21 април мога да го разучавам и след десетина дни, ако не мога да се откажа реално, сте длъжни да ми помагате 😄

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако не планираш да го продължаваш, можеш да се откажеш и още сега. Абонамента ще си остане активен до края на 14те дни и после ще се анулира. 

Преди година бях писал как става отказването, не знам дали още е така. Може и вече да са го направили по-лесно.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.04.2026 г. в 12:17, Георги Матеев каза:

Иначе и аз като @Oshko още не съм таксуван за втория месец, интересна ситуация.

При мен обаче има развитие и го описвам, че може и теб да те сполети.

Както си буквах смело през edreams.nl се оказа, че съм се абонирал за free trial, как е възможно, нали съм член? Ама явно не съм, нищо, че нямам право да се откажа (в турската версия го купих директно) някак съм изпаднал и това обяснява липсата на месечни плащания. 

Е, наложи се, за да откажа холандския trial да им напомня, че си имам членство и ми подновиха плащанията по 6Е и нещо.

• Харесвам 7
Публикувано:

@stanimir вчера спомена, че има завръщане в зората на форума и се сетих за тази култова тема:

rumbo.es дава отстъпка при закупуване на еднопосочни билети за двама за УИЗ

image.png.03813ec02a38d8d803af33e79fd14e5c.png

при WIZZ

image.png.d4f95f8b30f1d18419458f2338d6c773.png

НИЦА е в промо днес:

image.png.5dcee3598f2e0f61c453acc284920a8b.png

Румбо:

image.png.7ef39d8621d9287c8abc4fac76cd897d.png

image.png.5f58681b5e3c3a1baf9235c7af600c67.png

image.png.ee1d0d1c21b6b64fb7cfd0635184f6c8.png

Симулирах резервация и не поиска определена карта. Има различни отстъпки, най-често 2 ... 4 евро, но опитвайте и споделяйте. Може от някъде да излезе зайче, но даже и така:  билети за двама двупосочно от 80 евро излизат около 65 ... 66, което е приличен процент.

П.П. Примерът от първия полет SOF - PMO при еднопосочно търсене за един през  https://www.jetcost.com.au/   към  https://www.edreams.com.au/ без прайм е 15 долара или 9 евро:

image.png.6aa51eda8641128b325ee36f98606dab.png

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   7 магеланци

• Aureliano
    • water
    • lyubo21
    • Zaro
    • Bogiana
    • ttashkov
    • Георги
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.