Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:

А при мен продължават тези съобщения при Wizz билетите

Unfortunately, the airline has increased the price by €34.44. Book now to secure the new price before it changes again.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Dora Popova каза:

Unfortunately, the airline has increased the price by €34.44. Book now to secure the new price before it changes again.

При мен е същата картинка. 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 57 минути , Dora Popova каза:

За Wizz и на мен ми дава същото, изглежда като генерален проблем. Очаквах и с Vueling билетите да е така, но с тях нямаше неприятна изненада.

@valpet надали е точно до късмет. Може би има значение, че това беше буквално първата ми покупка въобще с Дайнърс / Flykk (направих си картата преди няколко дни) и може би не успяха толкова бързо да ме сложат в шит-листа.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

От известно време имам проблема с неминаващото плащане в eDreams. Независимо дали ползвам Apple Pay, PayPal или нормална карта, при натискане на бутона за плащане, веднага изкача прозорец, който ми казва, че плащането било отменено. А то изобщо не стига до банката, нито до PayPal и т.н.

Разбира се, реших, че тихомълком са ми блокирали акаунта, но няколко различни агента, твърдяха, че всичко е наред при тях и акаунтът ми е активен.

Днес, обаче, установих, че всъщност мога да правя плащания, но само, ако крайната цена е по-голяма от реалната цена на билета при авиокомпанията. Гледам един билет, който а/к продава за 140 евро. еДриймс ми дава цена 100 евро и съответно не можех да платя. Като добавих разни екстри като приорити съпорт и рефънд опцията за връщане на 80% от цената на билета, крайната ми цена стана 142 евро и при това положение плащането тръгна.

Не го завърших де, тъй като няма много смисъл. Но очевидно са ми плеснали някакво ограничение.

Но иначе опцията за рефънд звучи подмамваща и малко се замислих - уж за същата цена като при а/к получавам възможност за рефънд. Някой ползвал ли я е? Казват, че връщат 80% от платеното (без екстрите) независимо от причината, ако канселираш до 24 часа преди първия полет.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 54 минути , yordanov каза:

всъщност мога да правя плащания, но само, ако крайната цена е по-голяма от реалната цена на билета при авиокомпанията. Гледам един билет, който а/к продава за 140 евро. еДриймс ми дава цена 100 евро и съответно не можех да платя. Като добавих разни екстри като приорити съпорт и рефънд опцията за връщане на 80% от цената на билета, крайната ми цена стана 142 евро и при това положение плащането тръгна.

Не го завърших де, тъй като няма много смисъл. Но очевидно са ми плеснали някакво ограничение.

Но иначе опцията за рефънд звучи подмамваща и малко се замислих - уж за същата цена като при а/к получавам възможност за рефънд. Някой ползвал ли я е? Казват, че връщат 80% от платеното (без екстрите) независимо от причината, ако канселираш до 24 часа преди първия полет.

Да, плащанията минават само, ако агенцията генерира печалба от клиента. За покупка на хотели и коли няма проблем, но повече не ти продават самолетни билети с каквато и да е отстъпка. Което реално е вид бан и обезсмисля Прайм акаунта в огромна степен. Същевременно най-невинно продължават да си теглят месечните такси.

Не се подмамвай по рефънд опцията - има поне 10 подусловия с дребен текст и невинаги работи на практика. Отделно, че процесът е ръчен, минава през агент, и всичко се случва адски бавно (ако въобще се случи).

Като цяло eDreams от години са на ръба заради силно съмнителните им практики, но с Прайм сега се самонадминаха. От шмекери за шмекери 🙂

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:

След доста разцъкване из Jetcost / Lastminute - и покупка на още 3 билета - стигнах до няколко извода.

Проблемът май е в размера на отстъпката. Когато Jetcost изкара дискаунт повече от около €12-14 (леко налучквам), Lastminute на свой ред просто не иска да продаде билета и дори без да стигне до проверка на метода за плащане изписва добре познатото събщение "Unfortunately, the airline has increased the price by €XX.XX" и вдига цената. Това се случва най-вече в ирландския и португалския Jetcost, които са с най-големите отстъпки.

Ако дискаунтът обаче е до €12-14 (примерно Jetcost.es дава горе-долу толкова), което за някои билети пак е доста прилично, след това плащането с Дайнърс си минава абсолютно нормално - без грешки, без фалшиви данни, без триене/генериране на нови карти и т.н. С един и същ Дайнърс взех вече 9 билета (6-те Вуелинга вчера бяха с максимална отстъпка, но явно някак минах метър като за първи път), така че поне към момента няма проблем с ползването на една и съща карта.

Изглежда Lastminute просто са ограничили реалната отстъпка, която са склонни да дадат, но същевременно показват и най-ниските (невъзможни за купуване) цени за да излизат резултатите им първи в търсачката.

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 35 минути , lyubo21 каза:

Дайнърс последно през Flykk ли успявахте да го извадите или през Payz? 

В момента е възможно само през flykk, payz го спряха

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой може ли в резюме да напише цялата процедура от издаването на Дайнърс до купуването на билети към момента, тъй като опитвайки да чета назад нещата са се променяли , а и има особености/уловки. Или ако има конкретен пост, който дава тази актуална информация, да го посочи. Благодаря!

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, ja3000bg каза:

Някой може ли в резюме да напише цялата процедура от издаването на Дайнърс до купуването на билети към момента, тъй като опитвайки да чета назад нещата са се променяли , а и има особености/уловки. Или ако има конкретен пост, който дава тази актуална информация, да го посочи. Благодаря!

Накратко - приготви си време и нерви в запас докато минеш верификацията на flykk - ще ти трябва извлечение от кредитна карта или банкова сметка и сметка за комунална услуга - и двете трябва да са на твое име и адресът да съвпада. Извлечения от Револют и ДСК не ги харесват генерално.

След като подадеш заявката ако са те одобрили като влезеш в приложението ще ти отвори нормален екран, ако още седи на стъпката за верификация след 24ч ще започнеш отначало.

• Харесвам 3
Публикувано:

Значи "новата" процедура е точно като старата.Не виждам нещо да се е променило.

Все пак хора тук са се борили с TBI , някакъв си  flykk не може да ги гътне ! 

• Харесвам 2
Публикувано:

Тези дни Wizz ми отмениха 2 полета купувани през eDreams. Пиша какво може да се направи в случая, за да ви спестя интеракцията с най-неадекватния съпорт на планетата.

Първо, не очаквайте, че eDreams ще ви информира за промени по резервациите ви. Аз разбрах, че полетите са отменени, защото ги бях добавил в приложението на Уизз и съобщението излизаше там. Разбира се, в приложението няма как да направите промени по резервация купувана през посредник, хубавата новина е, че eDreams купуват билетите на Уизз, създавайки нов акаунт на ваше име до който имате достъп.

За да влезете в акаунта ще ви трябва имейл и парола. Може да ги намерите или от имейл потвърждението за конкретната резервация (първата снимка) или от приложението - като отворите резервацията от “My Trips”, след това изберете “Trip details” и накрая “see more” (втория скрийншот).

image.png.788f5fb3ef987f38da28e9b1f17cfd6d.png

image.png.f23d1e04858e93d593ccb963ac2e359b.png

След каро вече имате данните на акаунта, отваряте сайта на Уизз и ги ползвате за да влезете в акаунта създаден от eDreams. От тук нататък вече може да си променяте резервацията като директно купувана от Уизз. В моя случай смених единия полет на алтернативен маршрут от друго летище, а втория го отмених. При отмяна, Уизз връща в кредити цялата сума платена за билета от посредника. При реално платени от мен 5€ за този билет, получих 15€ като кредити в акаунта.

Това е цялата процедура, всякакво писане със съпорта е абсолютно безсмислено, защото няма да направят нищо освен да ви загубят времето.

• Харесвам 13
Публикувано:

Royal Jordanian отново с промени по разписанието.И разминаване между информацията от посредника и сайта.  Като имам информация за полет в ден,в който официално не виждам полет изобщо да има.  От сега предусещам ядове пак.

• Шок 4
Публикувано:

eDreams все още сваля цените на Уиз.

36.98AUD (22.66EUR) при цена на сайта 36.89EUR (27.89EUR с дискаунт).

Не е много, ама като сме платили прайма всяко спестено евро си е чиста аванта...

Днес м/у другото Уиз имат някакво промо и доста от цените са с по няколко евро надолу 🙂

Допълнение: направих още една резервация за 40.97AUD (25.11EUR) с/у 45.99EUR (35.99EUR с дискаунт) 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

Сайтът WEGO дава някакви отстъпки на УИЗ.

Малки са, но търсачката (бивша wegolo) се е развила много и има версии в цял свят.

Убеден съм, че има ентусиасти и с повече упоритост и споделяне ще намерим ползи.

https://www.wego.com/

image.png.73fa5717875f927c9b49071486a73c0e.png

image.png.3fe5c77cc5f5d0571591ddb52aa575bb.pngimage.png.a7c1ab91c16e1ee55a69c8701b541dc7.png

image.png.575191df9f5440e92958d1111acedeff.png

image.png.27fe124b826ca1f9d2eea29d25489613.png

image.png.844ed22e5eaec7e2dd6e4eede43a7b65.png

Кодове за полети

WEGOISFAMILY – 5% отстъпка (до 25 щатски долара) за семейна резервация на полет.

EXPLOREWEGO – Отстъпка до 20 щатски долара за първи полет през платформата.

ALWAYSWEGO – 5% отстъпка (до 15 долара) за трета и последваща резервация

Кодове за хотели

WEGOFAMILY26 – 5% отстъпка за хотели при резервация с поне едно дете (валиден до началото на 2027 г.).

WEGOVIP26 – 30 долара отстъпка за луксозни хотели при обща сума над 700 долара.

WEGOTR26 – До 25 долара отстъпка за хотели в Турция (валиден до 30 септември 2026 г.).

WEGOTH26 – До 25 долара отстъпка за хотели в Тайланд (до 30 септември 2026 г.).

WEGOGB26 – До 25 долара отстъпка за хотели във Великобритания (до 30 септември 2026 г.).

WEGOJP26 – До 25 долара отстъпка за хотели в Япония (до 30 септември 2026 г.).

WEGOFR26 – До 25 долара отстъпка за хотели във Франция (до 30 септември 2026).

@iMari

• Харесвам 16
Публикувано:

Как стои реално въпросът с канселирането на запазен хотел през Dreams prime?  Като опция  за резервацията ми дава, че е с такава, но дали реално връщат сумата и при какви условия евентуално?

Публикувано:

Някой дали има идея за работещо лекарство за полет на Bulgaria air?

Доста лимитиран набор от карти имам - само кредитна Visa и MC. 

Публикувано:
На 13.06.2026 г. в 12:00, r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Тази нощ Royal Jordanian са ни променили часовете на полетите. За отиването няма проблем, но за връщането са допуснали огромна грешка. Оригиналните полети са Истанбул - Аман - Банкок, а те са ми изпратили, че билетът ми е променен на  Аман-Истанбул + Банкок - Аман, което няма никаква логика. Трябва да е: Банкок-Аман-Истанбул. Писах им във Фейсбук и ми отговориха в рамките на 2 минути с какво могат да ми съдействат и откъде съм си закупил билетите и след като им отговорих, че са от посредника MyTrip ми казаха, че трябва да се свържа с тях. Писах си с тях и ми обясниха, че ще проверят вариантите, но да имам предвид, че най-малкото ще дължа такса от 75€ за услугата. Прекратих чата, понеже трябваше да изляза.  Аз имейл от MyTrip за промяната все още нямам и в профила ми там виждам оригиналните часове на полетите ми. В случая какво бихте ме посътевтвали? Наистина ли трябва да платя таксата от 75€ та MyTrip след като грешката е на авиокомпанията и аз нищо не съм потвърждавал?

Благодаря ви предварително! 

Оправихте ли полетите?  Изключително са любезни и съдействат по имейл от Истанбулския офис.

Публикувано:
преди 39 минути , mamaivy каза:

Оправихте ли полетите?  Изключително са любезни и съдействат по имейл от Истанбулския офис.

Да, след като се свързах с друг агент от MyTrip - оправихме полетите. 

От истанбулския офис съдействат ли и за билети, купени чрез агенция, тъй като през техния Фейсбук канал директно ми отказаха съдействие като разбраха, че не съм си купил билета директно от техния сайт?

Публикувано:
преди 26 минути , r_nikolov1 каза:

Да, след като се свързах с друг агент от MyTrip - оправихме полетите. 

От истанбулския офис съдействат ли и за билети, купени чрез агенция, тъй като през техния Фейсбук канал директно ми отказаха съдействие като разбраха, че не съм си купил билета директно от техния сайт?

Да,те ми съдействаха,не знам дали не е изключение обаче,във връзка със спецификата на ситуацията при нас. Просто споделям вариант. От Gotogate никакво съдействие не получихме. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Edreams не само са затегнали кранчето, а даже излизат по-скъпи от сайта на авиокомпанията. Гледам едни полети на Луфтханза, които са по 160 евро на сайта и по 180 през Едриймс. Всякакви версии пробвам и все са по-скъпи от Луфти. 

Осъзнах също, че те май нямат достъп до Economy Basic тарифата без багаж и реално като намаляват (ако се предлага бейсик на тази дестинация), те намаляват от economy light или класик и така излиза колкото да купиш на сайта, но реално те букват в по-скъпата тарифа. А Луфти хич не си поплюват за разликата между Basic и Light/Classic за някои дестинации. Примерно Лондон струва 100 евро Basic, но ако искаш и куфар става 160 евро на посока. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Не мога да кажа за ЛХ, но аз поне взех билети на австрийците преди около месец, дето са кажи-речи същото и ги взех само с малък ръчен. Тогава май тази опция я нямаше на официалният сайт. Реално ми спести 20Е, защото на мен багаж така или иначе не ми трябва за една вечер… 😉 

Публикувано:

Идеи за сваляне на Сантяго - Великденски о-в?

Обичайните сайтове свалят 20-30Е, Kissandfly сваля 200Е, но предполагам няма да издадат билета…чудя се има ли смисъл да опитвам…

AI казва, че промото за висок сезон няма и цените са само нагоре с времето.

Публикувано:
преди 8 часа, Oshko каза:

Идеи за сваляне на Сантяго - Великденски о-в?

Обичайните сайтове свалят 20-30Е, Kissandfly сваля 200Е, но предполагам няма да издадат билета…чудя се има ли смисъл да опитвам…

AI казва, че промото за висок сезон няма и цените са само нагоре с времето.

LATAM едно време имаха специални доместик тарифи. Пробвай с чилииски vpn и тамошната версия на сайта.

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• kadmira
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.