Прескочи до съдържание

Пътешественически времегубки

Георги
Съобщението е добавено от Георги

Препоръчани мнения

Азиатския кръг е леко бъгав 🙂 На трети рунд нищо не ми изкара, каза ми че ще вземем 0 точки и това е.  А на последния пети ми седи просто един черен екран...

Връзка към коментар
преди 2 минути , cck каза:

На мен на първи рунд още е черния екран

image.png

При мен първи рунд беше ок, недей цъкай нищо, явно е временен проблем. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Проблемът явно е отминал успях да мина кръг 1 и 2.

Първия го разкъртих с кроше! Имам лична снимка от площада 🙂
Вторият също - бях в хотел наблизо през декеври!
Обаче третия явно ще е скръц за всички - "Failed to load the panorama at this round.  Since this location could not load the round will be skipped. Everyone playing this round will receive 0 points." Предполагам е свързано с рестрикциите на Мапс в Китай 🙂
"Продължаваме нататък..."

Връзка към коментар
преди 54 минути , Георги каза:

А на последния пети ми седи просто един черен екран...

И четвъртия кръг минах успешно, но на 5ти като при теб черен екран. Ще поизчакам, дано се оправи...

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Тази сутрин и петия етап ми се показа, що годе успяхме да го завършим рунда без да е опорочен 🙂

И да, третият рунд явно е бил Пекин. 

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

Първи рунд на южноамериканските столици снощи беше черен, днес е ок. Обаче съм закецала на трети - загадката е пълна гавра 🙄

Но поне това ме забавлява

fdxgfgdgfdgf.JPG

Edit: Връщам си думите назад - петата е пълната гавра, третата е само за загрявка 😉

Редактирано от Lirea
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз на пета се справих, но пича с джапанките ме прати в десета глуха 🙂

Вчера Токио ме подхлъзна много лошо, хем изрично проверих дали някой от магазините го има на избраното там известно кръстовище - имаше го. Цъкнах, то се оказа друго подобно, почти брат близнак. Съмтаймс люн. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги каза:

Аз на пета се справих, но пича с джапанките ме прати в десета глуха

На мен това с джапанките ми отне няколко часа докато стигна до "абе ще цъкна някъде из Южна Америка".

А на пета ме хвана яд, защото бях решил, че движението е обратното, което е валидно само за две държави там...

Определено, ако няма "разходки да огледаш" си е зор.

Връзка към коментар
преди 8 минути , cck каза:

На мен това с джапанките ми отне няколко часа докато стигна до "абе ще цъкна някъде из Южна Америка".

А на пета ме хвана яд, защото бях решил, че движението е обратното, което е валидно само за две държави там...

Определено, ако няма "разходки да огледаш" си е зор.

Сега постфактум за това с джапанкитe се сещам, че можеше да не го брутфорсвам едва ли не като първия варварин, а с голяма доза увереност да взема поне частични точки, но уви... Като приключи рунда ще пиша да не спойлвам 🙂

Връзка към коментар

На петата верния отговор го бях изключила като опция, защото гледах разни въздушни снимки от там и не ми се видя да има толкова високи сгради. След час и половина цъкане просто избрах нещо колкото да се свършва. Сбърках с 1000+ километра и пак ми даде някакви точки.

Връзка към коментар

Много интересно.

Сигурно, късметът на начинаещия - наличието на една табела. :- )))

ge1.png

ge2.png

ge4.png

А да попитам, когато определяш точката на мястото, можеш ли да копираш адрес от гугъл мапс или става само с влачене по картата?

Връзка към коментар

преди 5 часа, Фичо каза:

А точките за генералното класиране как се определят?

Сигурно го пише някъде, ама изглежда е спрямо мястото за съответния рунд. Което показва, че е още повече наложително да въведем време, защото иначе целим сантиметъра за максимални точки, а накрая един има 4999, друг 5000, а отношението към генералното класиране е много по-голямо от 1/5000

Преди 1 час, rik4o каза:

Много интересно.

Сигурно, късметът на начинаещия - наличието на една табела. :- )))

ge1.png

ge2.png

ge4.png

А да попитам, когато определяш точката на мястото, можеш ли да копираш адрес от гугъл мапс или става само с влачене по картата?

Уличите табели са може би най-хардкор ориентира в цялата игра, така че нищо случайно няма 🙂 Само с влачене става, не можеш да търсиш адрес в интерфейса на играта. 

Връзка към коментар
преди 9 часа, Lirea каза:

На петата верния отговор го бях изключила като опция, защото гледах разни въздушни снимки от там и не ми се видя да има толкова високи сгради. След час и половина цъкане просто избрах нещо колкото да се свършва. Сбърках с 1000+ километра и пак ми даде някакви точки.

Ами аз точно с подобен метод го уцелих. Само че вместо въздушни снимки написах в гугъл столица+skyline и общо взето първите резултати ми показаха кой е града, нататък беше що-годе лесно 🙂

А иначе за "джапанките" ме е яд, защото можех да отразя палмите (мислех си, че и надолу в ЮА може да има палми) и това, че горе към Суринам и Гвиана са 4 държави близо една до друга и която и от тях да цъкна ще даде точки дори да не уцеля точно. А аз стрелях на сляпо и заложих на куц кон в Монтевидео, дори обективно да имах по-добри шансове с тропическия район нагоре - по-палмов климат и повече скупчени държави 🙂

Поздравления за @Фичо, който единствен този рунд не се препъна на нито един подводен камък!

Следват африканските столици, аз ще ги играя утре. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Георги каза:

А иначе за "джапанките" ме е яд, защото можех да отразя палмите (мислех си, че и надолу в ЮА може да има палми)

За джапанките гледах само, че на север има море, на запад има море, зад което се вижда бряг наблизо, а аз съм до фар, тоест би трябвало да съм на вдадена в морето суша (полуостров), срещу който се виждаше нещо като кей. Та се оказа, че опциите за такова разположение не са много и още един от първите ми опити като пусках човечето за стрийт вю се оказа правилният.

cck, Фичо, машини сте!

Връзка към коментар

След края на кръга. Френска Гвиана изобщо не трябва да присъства. Това част от континентална Франция, т.е. се намира в Европа 😉. Поне според французите. Аз бях решил, че вероятно е на някой от островите, които са наблизо и сигурно са ги класифицирали към Южна Америка. За това цъкнах в района, но нямах късмет.

Петият кръг ме озори. Накрая стигнах до това да гледам на запад от столицата да има голямо водно тяло. Ако не беше изнервящия трети кръг сигурно щях да отделя малко повече време и да уцеля малко по-точно, но така просто кликнах някъде наблизо. Все пак, 5 km е по-добре от 1200 🙂.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Lirea каза:

За джапанките гледах само, че на север има море, на запад има море, зад което се вижда бряг наблизо, а аз съм до фар, тоест би трябвало да съм на вдадена в морето суша (полуостров), срещу който се виждаше нещо като кей. Та се оказа, че опциите за такова разположение не са много и още един от първите ми опити като пусках човечето за стрийт вю се оказа правилният.

cck, Фичо, машини сте!

Дори не се бях сетил да обръщам внимание на посоките, аз след две завъртания губя представа кое къде е 🙂

Връзка към коментар
преди 5 часа, ShaMan-H_Fel каза:

Френска Гвиана изобщо не трябва да присъства.

И аз изповядвах същата логика, което съответно ми коства допълнително време, а и по принцип тоя кръг си беше тегав. 

Другото, което ме забави, беше дълбоко вкорененото ми (но както се оказа - погрешно) убеждение, че столицата на Боливия е Ла Пас... :rolleyes:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.