Прескочи до съдържание

Expedia.com - периодични промоции

Препоръчани мнения

Публикувано:

Предвид условията, при които букваме през Expedia, всички знаем, че трябва да се избягва контактване на съпорт. На мен обаче ми се наложи и колкото да не ми се искаше, се свързах с тях. Мога само да ги похваля за last minute реакцията и добрата услуга.

Ситуацията е следната: букнала съм 4-часов тур на Бахамите. Бяхме на круиз и по разписание корабът трябваше да пристигне в Насау в 8 ч. сутринта. Той дори акостира в 7 ч. и всичко изглеждаше нормално. Турът, който бях резервирала, трябваше да почне в 10 ч. Все си мислех, че за 2 часа ще да стигнем до meeting point-a. Реално обаче се случи следното: въпреки, че корабът беше акостирал 1 час по-рано от часа по разписание и ние се бяхме наредили да сме едни от първите, които ще слязат от кораба, започнаха едни announcement-и, че чакат custom clearance и да проявим търпение. Така мина 1 час и времето почваше да напредва, а развитите нямаше. Почнахме да се опитваме да звъннем на доставчика на услугата на място със Skype кредити, но във фоайето на кораба почти нямаше интернет (бяхме взели eSim). Леко взех да се препотявам. Отидох на рецепция на кораба и след като им обясних нашата драма, ми набраха телефона на доставчика. С него обаче се оказа, че няма връзка. Накрая се наложи да звънна на съпорта на  Expedia и попаднах на много любезна дама, която ме успокои и проведе 2 или 3 разговора с доставчика на място. Разговорът се проточи по-дълго от очакването и в един момент линията се разпадна. Докато се чудех как пак да се свържа със съпорта, от рецепция на кораба ме извикаха и ми казаха, че има входящо обаждане за мен. Колко мило  🙂 Накрая от Expedia казаха, че не могат да ни refund-нат, защото доставчикът отказва (към този момент вече ми беше ясно, че няма да успеем за тура в 10 ч. и помолих да го канселират), но предложиха да ни прехвърлят към тура в 12 ч., което прекрасно ни устройваше. Малко по-късно корабът отвори врати и ни пуснаха, така че даже ни остана достатъчно време да накупим сувенири от Насау преди да започне тура. Освен това промениха часа на връщане на кораба да е 1 час по-късно от първоначално обявения. Така че съпортът на Expedia беше на повече от високо ниво, но пак напомням да прибягваме до него само в краен случай 🙂 

Също така, понеже круизите са свързани с часове на пристигане и тръгване от всяка дестинация, въобще не бих букнала тур с конкретен час предварително, но да кажем, че имах добра причина 🙂 

• Харесвам 14
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Аз да се похваля, че както бяха писали тук, след като ти хванат един профил, после и в оставащите бонусите не минават. 😄 А пращат кахърни мейли. Това, при положение че ползвах съвсем друго име, тел. номер и карта за плащане на друг човек. 
При мен сметката е: от шест профила - четири минаха по два пъти (но не на макс. суми) и два по веднъж. Седмият им дойде в повече.
Обаче от основния ми профил си запазих стая без бонуси и засега стои. Тя е за Турция извън Истанбул и поне по мои търсения и наблюдения това е единственото място, където хотелс дават по-ниски цени от другите и съм запазвала доста пъти и преди.

(Понеже бонусите скоро изтичат в трите профила, но в един 60$ са безсрочни, смятам за спорта и дяволията да пробвам да взема някаква активност в последния момент - hop-on/off, разходка с корабче, такива неща. Ако не мине, здраве да е. 😄)

• Харесвам 9
Публикувано:

Вече взех да забравям къде какво съм правила😉 Ще се опитам да изброя, тъкмо и да ги преговоря🙂

1. септемврийско раздаване в 5 профила - 4 нощувки и 1 активност:

- соренто

- равело

- малага активност 

- кордоба

- гранада

2. декемврийско раздаване - ползвани 3 от старите 5 профила и добавени 2 нови - 1 минала нощувка и 3 предстоящи, чиито резервации си стоят от няколко седмици, т.е. 4 нощувки + ако мога ще направя и 1 активност 

- барселона - минала

- талин - предстояща

- вилнюс - предстояща

- рига - предстояща

- тенерифе активност - небукната

Общо 9 резервации, от които 6 минали и 3 предстоящи, които засега стоят необезпокоявано. Всички са правени от 1 устройство с 2 банкови карти. Започвам да си мисля, че разковничето с/у баннване е в устройството. Милото ми айфонче, знам си аз, че вярно ми служи😃

Още нещо - в 2 профила декемврийските бонуси от е-я и в-о мога да ги ползвам само отделно от този на х-лс, т.е. имам разделени 65 и 15 долара. Първите използвах, но вторите най-вероятно ще изтекат на 12.03, т.к. за жалост х-лс нямат активности, а 15$ пари ли са на фона на надценките при нощувките. Някой, ако има идея за тях, може да пише🙂

Офертата, че при налична резервация отключваш отстъпка до 25% за следващата, е общо взето трик по мои впечатления. Може би важи за много скъпите хотели, то и си пише, че е за избрани места. При мен досега или цената е същата със или без налична резервация, или прилагат друга отстъпка, колкото да зачеркнат едно число и да сложат друго за примамка. Тествах отмяна на отключващата промоция резервация и това с нищо не засегна другата - желаната😛

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Сега се сетих... понеже имам два профила с по 65$ с валидност до 11 март, ако с някого успеем да се стиковаме, мога да му подаря две активности през експедия. Тези активности трябва да не са от днес за утре, а по възможност за веднага. Т.е. ваучери за лодки, билет, даже код за летищен салон някъде. И без доплащане от моя страна. (е, за някой, когото познавам, може и да доплатя по симпатия 😛).
Пишете в темата, защото повече от две ЛС няма да е практично, пък и не влизам постоянно във форума, че да чета и реагирам. Може и предварително да се разберем за някоя бъдеща дата.
-------------------------------
Аз досега се пазех да резервирам през компютри и различно айпи, а от телефон само веднъж. След телефон имах още две успешни неща, но сега вкъщи ме хванаха през айпи от друга държава. Така че явно по други данни следят.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 28 минути , Argentique каза:

Сега се сетих... понеже имам два профила с по 65$ с валидност до 11 март, ако с някого успеем да се стиковаме, мога да му подаря две активности през експедия. Тези активности трябва да не са от днес за утре, а по възможност за веднага. Т.е. ваучери за лодки, билет, даже код за летищен салон някъде. И без доплащане от моя страна. (е, за някой, когото познавам, може и да доплатя по симпатия 😛).
Пишете в темата, защото повече от две ЛС няма да е практично, пък и не влизам постоянно във форума, че да чета и реагирам. Може и предварително да се разберем за някоя бъдеща дата.
-------------------------------
Аз досега се пазех да резервирам през компютри и различно айпи, а от телефон само веднъж. След телефон имах още две успешни неща, но сега вкъщи ме хванаха през айпи от друга държава. Така че явно по други данни следят.

Пиша тук, че ще тестваме варианта за обмен на кредити 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

От няколко дни се опитвам да резервирам трансфер с National Express от Станстед до Лондон, но има някакъв проблем. Аз не получавам потвърждение и не я виждам в профила в Експедия. Писах на съпорта, те виждат резервацията, дори ми пратиха потвърждение на мейла, но така или иначе не мога аз да я видя и при търсене по номера ми дава, че такава няма и не мога да генерирам билет, ваучер, qr code или каквото е. Исках да ми я канселират и двата пъти, направиха го и кредита се върна в профила. Нямам идея дали ако мине периода на валидност на кредита и канселираш след него, дали кредита ще изгори или ще е с друга валидност.

Резервирах трансфер от летище Виена до града с CAT 16€ , дойде и всичко е наред , валидността му е до август 😉

Снощи и сега два пъти се опитвам да букна хотел с минимално доплащане и двата пъти минава и след 10мин го канселират, но връщат кредита в профила. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Branko каза:

Снощи и сега два пъти се опитвам да букна хотел с минимално доплащане и двата пъти минава и след 10мин го канселират, но връщат кредита в профила. 

Ами и на мен така ми връщат всичко за хотелски резервации, което значи, че са те хванали. 😜

Сега като те прочетох, се опитах да купя билет за влак в Нидерландия, да видим дали няма да ми го отменят. 😄 

Ако някой се вълнува, за летищни салони съм видяла досега да се предлага Будапеща и Ница в екс.-я, селектирам транспорт. Може и другаде да има.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 минути , Argentique каза:

Ами и на мен така ми връщат всичко за хотелски резервации, което значи, че са те хванали. 😜

Сега като те прочетох, се опитах да купя билет за влак в Нидерландия, да видим дали няма да ми го отменят. 😄 

Ако някой се вълнува, за летищни салони съм видяла досега да се предлага Будапеща и Ница в екс.-я, селектирам транспорт. Може и другаде да има.

Ами не знам дали са ме хванали, защото в същия момент взех билет за бързия влак от летище Виена за 16€. След опитите с National Express ми заредиха още 30$ . Няма правилна формула явно. Писах горния пост поради няколко причини, да насоча внимание за изтичащи кредити, че евентуално може да се увеличи срока след канселиране, когато е минала датата ( не съм го пробвал ) . Както и да се знае валидността на трансфера от летище Виена , че е 6м валиден ваучера.  

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
В момента, Branko каза:

че евентуално може да се увеличи срока след канселиране, когато е минала датата ( не съм го пробвал ) .

Не, не се удължава, изгарят. Но това с 30$ заредени за извинение ми хареса.😄

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 5 минути , iMari каза:

Не, не се удължава, изгарят. Но това с 30$ заредени за извинение ми хареса.😄

А на мен ми писаха писма колко съм лоша. 😄
Издадоха ми билети за нидерландски влак, с кодове. Обаче нямат час. 😄 То и при покупката нямаше възможност за избор на такъв. Преди да се кача на влака, някак трябва да ги пробваме от кондуктор за валидност, че ме е страх да си представя размера на глобата при цената на билета за час път. 😄

Публикувано:

До сега нямам баннат профил, нито мейли, това е първата греда. Нарочно не пиша колко съм използвал ( срам ме е🫣🫠☺️

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:

И мен ме хванаха през на баща ми профила, както бях писала - първи профил и първа резервация за хотел и му писаха писмо, че нарушава правилата и е баннат. Бяха върнали кредитите в същото време и резервирах вечеря в Дубай без доплащане. Преди 3 дни си използвахме вечерята и всичко беше окей. 🤗🤗🤗  

• Харесвам 6
  • Браво 3
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

А на мен ми писаха писма колко съм лоша. 😄
Издадоха ми билети за нидерландски влак, с кодове. Обаче нямат час. 😄 То и при покупката нямаше възможност за избор на такъв. Преди да се кача на влака, някак трябва да ги пробваме от кондуктор за валидност, че ме е страх да си представя размера на глобата при цената на билета за час път. 😄

Кой ял, ял - експедия пиеха на екс, и превърнаха я вече в екс …

image.png

ох, това си стана и за клуб Поезия 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, Branko каза:

Нямам идея дали ако мине периода на валидност на кредита и канселираш след него, дали кредита ще изгори или ще е с друга валидност.

Изгаря, на предната страница @Kosta Grudov беше споделил опит със снимка

На 6.02.2025 г. в 18:14, Kosta Grudov каза:

Не знам дали преди е ставало въпрос за refund с "онези" бонуси, но ми се наложи да направя такъв и съм приятно изненадан - full refund 56$ на кеш частта, която съм платил + refund на OneKey бонуса - само този, който обаче при получаването и до днес е щял да бъде активен. ако има. част която е щяла да изтече да кажем до декември - тя не е налична -> 

Screenshot 2025-02-06 at 18.11.53.png

IMG_1085.jpeg.ecf1d19da94c3eab7d4ad0e2b07771b8.jpeg

• Харесвам 5
Публикувано:

може ли едно спешно питане

може ли да се сменя името, примерно да буквам за някой друг, не титуляра на акаунта?

Жена ми има $60, които изтичат тия дни и мисля да взема кола под наем, само че трябва да е на мое име, че тя няма книжка

Публикувано:
преди 4 часа, neuromancer каза:

може ли да се сменя името, примерно да буквам за някой друг, не титуляра на акаунта?

Жена ми има $60, които изтичат тия дни и мисля да взема кола под наем, само че трябва да е на мое име, че тя няма книжка

Може, буквал съм за друго име. Друг е въпроса за дали ще мине и няма да те баннат

Публикувано:
преди 6 часа, neuromancer каза:

Аз почти винаги запазвам на друго име, а кола запазвах от акаунт на сестра ми на името на Жижо. Струва ми се напълно нормално действие. 

Успех!  

• Смея се 2
Публикувано:
преди 17 часа, neuromancer каза:

Вчера изгоря профил със ХХХ $, заради различно име, въпреки доплатена висока сума. Преди срока на изтичане на кредитите са много активни, но изтрий свързаните устройства и ако решиш смени името в акаунта и тогава прави резервацията. 

Screenshot_20250301_165436_com.expedia.bookings.jpg

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, Doctor Who каза:

Вчера изгоря профил със ХХХ $, заради различно име, въпреки доплатена висока сума. Преди срока на изтичане на кредитите са много активни, но изтрий свързаните устройства и ако решиш смени името в акаунта и тогава прави резервацията. 

Screenshot_20250301_165436_com.expedia.bookings.jpg

Според мен не е заради името, а може би заради това, че са ти заредили много голям бонус, дало е грешка тогава или нещо подобно. Гадая. И други хора с малко на брой акаунти /примерно 2/, но с голям размер на бонуса се оплакаха.

Акаунтите на дъщерята и съпруга са на техни имена, но резервациите винаги ги правя на мое и минават.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз си мисля дали не е по-добре да оставим бонусите да изтекат, точно защото ни следят повече от обикновено и после да действаме пак.  А и имат навика наново да зареждат бонуси по някое време, досега все така е ставало. Но пък има риск и окончателно да спрат играта. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 8 часа, ДиянаВ каза:

Според мен не е заради името, а може би заради това, че са ти заредили много голям бонус, дало е грешка тогава или нещо подобно. Гадая. И други хора с малко на брой акаунти /примерно 2/, но с голям размер на бонуса се оплакаха.

Акаунтите на дъщерята и съпруга са на техни имена, но резервациите винаги ги правя на мое и минават.

Аз си играх доста, за да не гадая, но ще пиша като мине тази вълна от бонуси, а и съм сигурен вече, че блокират висок процент профили със събрани бонуси ползвани за една резервация и никакво или доплащане под стойността на бонуса. Реален телефон и геолокация на следващ етап от проверката им. 

Имаше много мнения тук, че никой не се интересува от нас, че сме капка, че не ни четат и т.н. Ами нека се замислим, че само 100 профила по 1000 $, са 100 000 $. Само 100!

Кой ни чете ли?! Казва се Myra Sachdeva, служител на  Експидия към отдела за нарушения, последна инстанция. Не бих се учудил да е регистрирана тук! 

Не ми се търси дали е със сменено име или по вероятно букви.  🙂

Иначе - добри са и трябва да им се признае. Жалко, че цените им са високи спрямо други. 

• Харесвам 3
Публикувано:

а, аз не вярвам, че някой чете тук и специално нас следи, но и не вярвам само ние да сме се сетили за тая далавера 🙂

просто хващат някакви модели и така

все пак вече писах, струва ми се по-добра практика да си правят промоциите по-строго лимитирани, така че да не участват неподходящи хора, вместо да хабят ресурси за наказание впоследствие 

• Харесвам 6
Публикувано:

Един приятел изказа мнение, което ме разсмя, но може и да е прав -  Expedia подозирали туристически агенции, че се възползват от бонусите като препродават нощувки и активности за да са на чиста печалба. Беше използвал мейли с travel в името за нови профили, всички до един баннати, та от там тези подозрения. 🙂

Ние пак сме малко, не ми се мисли поляците какво правят. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• adreno
    • Tenko84
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.