Роца Публикувано: 22 септември, 2017 Публикувано: 22 септември, 2017 (редактирано) преди 50 минути , Dani Magelan каза: Във Виена опитах маков кекс. Толкова е вкусен, че ставаш зависим. Интересно какви свойства на мака предизвикват тази реакция? Алкалоидни (в интерес на истината, аз от малка си имам влечение към мака - като дете любимите ми кифли бяха маковите, а и сега го използвам чат-пат в сладкиши). Ако спомените ми от курсовете по ботаника отпреди четвърт век не ме подвеждат, обаче, маковете, от които се добиват семената за готвене и опиумните, не са един и същи вид. И да съм по темата: намерих едни виенски кремвирши и наденички в архива (да отчетем и солените ястия) Редактирано 22 септември, 2017 от Роца 8
ECC Публикувано: 22 септември, 2017 Публикувано: 22 септември, 2017 Снощи вечерята на кораба беше по-добра като количество.Качеството си е на ниво. 13
ECC Публикувано: 22 септември, 2017 Публикувано: 22 септември, 2017 преди 6 часа, Роца каза: Алкалоидни (в интерес на истината, аз от малка си имам влечение към мака - като дете любимите ми кифли бяха маковите, а и сега го използвам чат-пат в сладкиши). Ако спомените ми от курсовете по ботаника отпреди четвърт век не ме подвеждат, обаче, маковете, от които се добиват семената за готвене и опиумните, не са един и същи вид. И да съм по темата: намерих едни виенски кремвирши и наденички в архива (да отчетем и солените ястия) Според мен тези виенски кремверши са немски вайсвурст.Интересното за него е,че е в естествено черво,но задължително си го белят и се сервира със специална горчица.
Роца Публикувано: 22 септември, 2017 Публикувано: 22 септември, 2017 Да, така е, имаше и горчица към тях, даже и чуден бретцел А виенските кремвирши са на първата снимка, тези бяха в графата "наденички" 1
примкаря Публикувано: 4 октомври, 2017 Публикувано: 4 октомври, 2017 Наливна бира с телешки стек и казахски конски колбас ''казы'' на капанче пред Даниловский рынок в Москва (https://ru.wikipedia.org/wiki/Даниловский_рынок) преди седмица 17 2
ECC Публикувано: 4 октомври, 2017 Публикувано: 4 октомври, 2017 преди 16 минути , примкаря каза: Наливна бира с телешки стек и казахски конски колбас ''казы'' на капанче пред Даниловский рынок в Москва (https://ru.wikipedia.org/wiki/Даниловский_рынок) преди седмица Ти пък от Англия реши да ядеш телешки стек в Русия.Там обикновено ядат пелмени 2
Девора Публикувано: 5 октомври, 2017 Публикувано: 5 октомври, 2017 Включвам се с португалски манджи, тези са от ресторантчето Mare-Cheia в Авейро, просто бяха великолепни! 24 2
Гост 45#2 Публикувано: 5 октомври, 2017 Публикувано: 5 октомври, 2017 преди 4 минути , Девора каза: Включвам се с португалски манджи, тези са от ресторантчето Mare-Cheia в Авейро, просто бяха великолепни! Плача! Такива снимки трябва да са забранени
Емика Публикувано: 19 октомври, 2017 Публикувано: 19 октомври, 2017 Някой хапвал ли е този разкош в Словения? Изглежда божествено! Ще взема да отида, не само, но и заради него до там Прекмурска гибаница Изключително популярен сладкиш в Словения, приготвен с мак, стафиди, орехи, ябълки и сирене рикота. 13 1 2
Девора Публикувано: 21 октомври, 2017 Публикувано: 21 октомври, 2017 Няколко пастейши от мен, тези ги хапнахме в Pastéis de Belém, където ги правят по оригинална рецепта. 22 1 3
Дани Магелани Публикувано: 21 октомври, 2017 Публикувано: 21 октомври, 2017 преди 1 час, Девора каза: Няколко пастейши от мен, тези ги хапнахме в Pastéis de Belém, където ги правят по оригинална рецепта. Била съм в това заведение и съм ги опитала. Тези същите пастейши в Макао са също толкова добри. Още едно доказателство, че ако искаш, можеш да приемеш и да внедриш доброто от Европа. Това за неприемащите азиатската храна, като мен, е супер. 5
Дани Магелани Публикувано: 21 октомври, 2017 Публикувано: 21 октомври, 2017 На 22.09.2017 г. в 8:58, Dani Magelan каза: Във Виена опитах маков кекс. Толкова е вкусен, че ставаш зависим. Интересно какви свойства на мака предизвикват тази реакция? И прочутият виенски маков кекс. 11
Гост 45#2 Публикувано: 21 октомври, 2017 Публикувано: 21 октомври, 2017 Пирожки с лос в Стокхолм в едни "хали" пълни с вкусотии.
Фил Публикувано: 21 октомври, 2017 Публикувано: 21 октомври, 2017 В Братислава шоколадът с конопено семе беше на промоция. 11 4
Емика Публикувано: 21 октомври, 2017 Публикувано: 21 октомври, 2017 В Братислава почнаха коледните базари 13
примкаря Публикувано: 10 декември, 2017 Публикувано: 10 декември, 2017 24/09/2017, ''закуска'' в ресторант ''Главпивторг'' на площад "Лубянский" в Москва 17 1
ECC Публикувано: 10 декември, 2017 Публикувано: 10 декември, 2017 преди 1 минута , Двуцветко каза: Отново силна тениска! Взе ми думите от устата 1 1
примкаря Публикувано: 10 декември, 2017 Публикувано: 10 декември, 2017 01/10/2017, чайхана '' Узбечка'' на летище Шереметиево, клюквен морс за изтрезняване, лозови сърмички с овнешко и патладжанени рулца на изпроводяк 19 1
Роца Публикувано: 24 февруари, 2018 Публикувано: 24 февруари, 2018 Въх, обърках родината на Наси Лемак
Alexander Публикувано: 5 март, 2018 Публикувано: 5 март, 2018 Нямам снимки от това място La Peniche-Bienne-Switzerland, супер гледка пред огромното езерото и добре локална кухня. За първи път ядох швейцарски говежди ентрекот, много ми хареса както гарнитурите и аранжировката. Останах като гръмнат от швейцарско вино, ако не бях пил, никога нямаше да повярвам, че имат толкова добри. Пих локална марка смес от Малбек и Пино Ноар 2016, дори не вярвах че е тяхно и се наложи да гледам етикета. 3
Емика Публикувано: 12 април, 2018 Публикувано: 12 април, 2018 Брюксел: шоколад-гофрети, бира-картофки 18
liliya Публикувано: 12 април, 2018 Публикувано: 12 април, 2018 Забравили сме я тази тема. Малко да я съживим с предвеликденски ястия от Прага, поляти доволно с хубава бира и едно БГ традиционно ястие 16 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега