Alexander Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Нямам лични снимки на кръчмата, макар да съм ходил доста пъти. Става дума за веригата аржентински кръчми The knife, в Мадрид има 2 броя, повече има в САЩ. Работят на принципа плащаш някаква сума според деня и дали е обед или вечеря и ядеш и пиеш, като пиенето е ограничено на половин бутилка вино на човек, не от картон или 1 голяма бира. Не съм фен на този вид кръчми, понеже обикновено нямат високо качество, но тази доста добре, а и вече доста години съм я пробвал и не се променя. Яденето няма ограничение, като се набляга на телешко, има 6-7 вида телешко месо на скара, както и други -пиле, свинско, доста салати, зеленчуци и пр. Готвачите-скараджиите са си аржентинци. От доста време има промоция за рожденици, условието е когато сте там, рожденият ден да е днес или макс +- 7 дни от деня на посещението. Второто условие е да сте придружен от поне 3 човека и получавате безплатен вход или най-грубо 25% намаление. 3 1
Eva eva Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 Да се разпиша в най-любимата ми тема след пътуването ни до Лондон и наоколо: В Harrods: В кръчмата до хотела, не ѝ запомних името - пиене и пай: Шоколатиерница в градчето Лакок: Fish and chips в The swan: В кръчма на Пикадили: Бургер някъде: Отново рибка в някаква кръчма: 13 1
Nevena Публикувано: 20 октомври, 2019 Публикувано: 20 октомври, 2019 Туршия от зрели череши.Аламут валей Иран 16 1 1
Alexander Публикувано: 8 ноември, 2019 Публикувано: 8 ноември, 2019 Малката и скрита кръчма за миди в Мадрид-La Ría "Mejillonería El Pasaje" Кръмча за крокети и най-вече за автентична тортия с вермут. Гуанчинче в Тенерифе, нямаше чужденци освен нас, това е 3-то посещение. Съмнявам се силно да успеете да си поръчате на английски, но локала е много автентичен с локални ястия и все ще се разберете някак си. Печено козе сирене, мохо с картофи, прясна риба, манджа с козе месо и други. Намира се до Ла Оротава - Guachinche Nicolás/La Perdoma/Calle Rosario 21. Може да минете покрай него и да не разберете за съществуването му, много е скрит. 9 1 1
bendi12 Публикувано: 4 декември, 2019 Публикувано: 4 декември, 2019 Привет магеланци, Тия дни се върнахме от Брюксел и бързам да споделя вариант за бюджетно хранене в центъра на града, на 100-на метра от Гранд Палас. Порция от огромен сандвич, пържени картофки и 2 соса по избор- само за 5,70 евро. В това симпатично ресторантче 15 1 3
Eva eva Публикувано: 6 декември, 2019 Публикувано: 6 декември, 2019 Ето ме отново в темата, след посещението ни в Бергамо 🙂 Сладкарничка в Стария град Магеланската пицария - Il Fornaio Сладкарничка в Стария град Скъпичък ми се видя този бял трюфел 🙂 Магазинче за кашкавал и салами. Страхотно вкусни. В La Bruschetta - в новата част на града. В Bergamo Bistrò 15 3
Juliaaa Публикувано: 6 декември, 2019 Публикувано: 6 декември, 2019 Пих сокче от Магна Гак. Много приятно и освежаващо. 8 1 1
Яничка Публикувано: 2 февруари, 2020 Публикувано: 2 февруари, 2020 Малко лапландски специалитети: Превъзходна супа от сьомга: Еленско, сервирано с картофено пюре, кисели краставички и сладко - много вкусна комбинация, иначе еленското е малко сухо: И двете в "Nili Restaurant" в Рованиеми с традиционна кухня. 19
Цвете Публикувано: 2 февруари, 2020 Публикувано: 2 февруари, 2020 Най- вкусното ястие в Йордания беше първото ни. В Петра , около 23:15ч. ни поднесоха мансав с агнешко/ овче, който дълго ще помня. Ориз с кашу и подправки за основа и отгоре месо, без никакъв дъх, топящо се в устата. А сосът от готвенето на месото, застроен с яйце и мляко, допълва симфонията от вкусове. Препоръчвам горещо ресторант Beit Al-Barakah restaurant в самия център. 11 1
ECC Публикувано: 2 февруари, 2020 Публикувано: 2 февруари, 2020 преди 26 минути , Цвете каза: Най- вкусното ястие в Йордания беше първото ни. В Петра , около 23:15ч. ни поднесоха мансав с агнешко/ овче, който дълго ще помня. Ориз с кашу и подправки за основа и отгоре месо, без никакъв дъх, топящо се в устата. А сосът от готвенето на месото, застроен с яйце и мляко, допълва симфонията от вкусове. Препоръчвам горещо ресторант Beit Al-Barakah restaurant в самия център. Забрави за агнешкото.Подгатвяй се за кучешко. 1 5
Дани Магелани Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Да повдигна една по-приятна тема, че ми писна от гадините коронавируси. Яли ли сте морско грозде? Купих тази кутийка от Окинава. Пликче с водорасли във вода. Накиснах ги в тенджера с вода и зачаках. Не порастнаха като грозде, както се надявах. Резултатът след 12 часа във вода. Вкусът - никакъв. Очаквах да са солени, но явно двете води, през които минаха, са ги обезсолили. Някой с опит?
neuromancer Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Инструкциите за употреба как ги преведе? Това пробвала ли си го на място правилно приготвено, за да знаеш какво да очакваш? Аз лично обичам да експериментирам, ама първо някой с опит да ми го приготви, за да знам какво трябва да бъде... Тук има крокодилско в супермаркета, ама даже не знам какво трябва да бъде на вкус, да не говорим, че не знам как се приготвя. И не купувам. 2
Дани Магелани Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 преди 27 минути , neuromancer каза: Инструкциите за употреба как ги преведе? Това пробвала ли си го на място правилно приготвено, за да знаеш какво да очакваш? Аз лично обичам да експериментирам, ама първо някой с опит да ми го приготви, за да знам какво трябва да бъде... Тук има крокодилско в супермаркета, ама даже не знам какво трябва да бъде на вкус, да не говорим, че не знам как се приготвя. И не купувам. Самурайка ми даде съвет. Просто очаквах нещо друго. На закуска в хотела ядох друг вид водорасли. Такива не видях никъде, а зная че са известна храна за Окинава. 1
AlexandraKo Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Преди 1 час, neuromancer каза: Инструкциите за употреба как ги преведе? Това пробвала ли си го на място правилно приготвено, за да знаеш какво да очакваш? Аз лично обичам да експериментирам, ама първо някой с опит да ми го приготви, за да знам какво трябва да бъде... Тук има крокодилско в супермаркета, ама даже не знам какво трябва да бъде на вкус, да не говорим, че не знам как се приготвя. И не купувам. Крокодилското е много вкусно, ако се приготви добре. Най-хубавата част, като филе е тази, от опашката. От гърба се явява малко жилавко и трябва да се подвари повече, преди да се метне на барбекюто. Постничко е, няма мазнина, та е хубаво да му се дотури мАсълце.😉На мен ми прилича на пилешко. Преди време, в Патая, съм виждала, да се пече крокодил на шиш, както ние правим чеверме и ти режат мръвки. Обикновено има такава рекламка: 5
Дани Магелани Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 преди 15 минути , AlexandraKo каза: Крокодилското е много вкусно, ако се приготви добре. Най-хубавата част, като филе е тази, от опашката. От гърба се явява малко жилавко и трябва да се подвари повече, преди да се метне на барбекюто. Постничко е, няма мазнина, та е хубаво да му се дотури мАсълце.😉На мен ми прилича на пилешко. Преди време, в Патая, съм виждала, да се пече крокодил на шиш, както ние правим чеверме и ти режат мръвки. Обикновено има такава рекламка: Само веднъж съм яла крокодил в ресторант с готвач французин в Сием Реп. Беше жилаво и безвкусно. Браво на теб, че си намерила подходящата рецепта! 2
neuromancer Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 да, опашки продават по магазините иначе просто не съм попаднал някъде, където да пробвам то всяко нещо си има чалъм 1
AlexandraKo Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 преди 36 минути , Дани Магелани каза: Само веднъж съм яла крокодил в ресторант с готвач французин в Сием Реп. Беше жилаво и безвкусно. Браво на теб, че си намерила подходящата рецепта! А, то па аз, да не би да съм готвила. Ама, нали съм много любознателна, та питам и разпитвам, като е вкусно, как се приготвя. И изводът е, че за да не е жилаво, трябва да се посвари - както се готви октопод. Ама, може да се каже, че имам богат опит от готвенето на дивеч - Сър Антъни, непрекъснато влачи какво ли не и всичко иска специално отношение. Да ви кажа нещо да се похилите: мразя да скубя пернати - фазани, яребички и пр. И преди две седмици, идва си Сърът и ми обяснява гордо, как всичко, що е ударил, е оскубал и натъкмил, готово за фризера Поглеждам аз, от всякъде стърчат пера. Хайде, обратно на скубането:))))))) 2
Фил Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 На 6.12.2019 г. в 23:00, Eva eva каза: Магеланската пицария - Il Fornaio След всичката реклама, която им правим на тез, направо трябва да ни дават отстъпка! 1 2
AlexandraKo Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Поради липса на крокодилско, пекнах едни свинЦки ребърца без кост, за гарнитура. На едни голеееми Кралски печурки, пълнени със синьо сиренце, пресен лучец, чесънец и мАсълце:)))) И с герданче от задушен морков. Предястие - препечена филийка с гуакамоле и шопска салата, без сирене:))). Ето ви и снимка: Бялото винце е изстудено, баницата се пече. Ако стане, ще кажа рецептата, защото е с Пармиджано Реджано, вместо със сирене, че от година, нашенско сирене не ядем, по здравословни причини. 7
ECC Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Едно от попаденията на @Радо от вчера.Свински дебели черва.Толкова бяха овкусени с канела,че все едно ядеш немски коледни сладки.Май само аз ядох от тях. 5 5 1 3 1
Радо Публикувано: 9 февруари, 2020 Публикувано: 9 февруари, 2020 преди 8 часа, Emil Chakalov каза: Едно от попаденията на @Радо от вчера.Свински дебели черва.Толкова бяха овкусени с канела,че все едно ядеш немски коледни сладки.Май само аз ядох от тях. Сигурен съм, че е било много вкусно 🙂 Ще го пробвам следващия път 🙂 Но пък това беше супер: Chicken Parma 8 1 1
Jenbel Публикувано: 9 февруари, 2020 Публикувано: 9 февруари, 2020 преди 10 часа, Радо каза: Сигурен съм, че е било много вкусно 🙂 Ще го пробвам следващия път 🙂 Но пък това беше супер: Chicken Parma Нали сте във Виетнам? Това не е виетнамско ! 😀 Дайте нещо виетнамско, което ви е впечатлило. Напоследък чувам от хора, посетили Виетнам, много хвалят виетнамската храна и сравнявайки я с тайландската, твърдят,че е в пъти по-добра.
ECC Публикувано: 9 февруари, 2020 Публикувано: 9 февруари, 2020 преди 26 минути , Jenbel каза: Нали сте във Виетнам? Това не е виетнамско ! 😀 Дайте нещо виетнамско, което ви е впечатлило. Напоследък чувам от хора, посетили Виетнам, много хвалят виетнамската храна и сравнявайки я с тайландската, твърдят,че е в пъти по-добра. За сега най-впечатляващо е бира Сайгон. 4 2
ECC Публикувано: 10 февруари, 2020 Публикувано: 10 февруари, 2020 Сега малко по-сериозно за виетнамската кухня.Един много скромен лобстер в Red Gecko-Hoi An. 13 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега